Regisztráció Blogot indítok
Adatok
együttegymásért

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A székesfehérvári Esélyek Háza Csákváron tartott Esélyórája, illetve az intézmény általános tevékenységének bemutatása is témája volt a Duna Televízió Varnus Xavér világhírű orgonaművész közreműködésével készült, május 13-án, vasárnap sugárzott…..
Az egykori népszerű televíziós személyiség, Endrei Judit moderálásával rendezett kerekasztal-beszélgetést az Esélyek Háza, hogy az aktív idősödés és a generációk közötti szolidaritás európai évéhez kapcsolódva segítséget nyújtson a harmadik életszakaszban lévők…..
A remek beszéd- és előadókészségéről is nevezetes világhírű orgonaművész az Esélyek Háza évek óta legnépszerűbb vendég-előadójával, Dr. Varga Szabolccsal, a születésétől fogva vak jogásszal folytatott kifejezetten közönségszórakoztató eszmecserét a fogyatékkal…..
A nagy magyar mesemondó, Jókai Mór kései, 1900-ban megjelent regényének címe szerint semmi kivetnivaló nincsen a hajlott korban, amit az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének tavaszán, egy harmadik életszakaszban lévők életének szebbé tételén…..
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét" - tikkasztja kártyapartnereit Terence Hill talán legjobb Bud Spencer partnereként készített filmjében, az ...és megint dühbe jövünk című 1978-as vígjátékban. 2012 nagyszombatján az előrejelzéseknek megfelelően beborult az ég, az eső…..
Az Esélyek Háza nyugdíjas-szervezetek közösségi aktivitásának növelését célzó, a harmadik életszakaszban lévőket segítő helyi közösségek vezetőit havi rendszerességgel mozgósító székesfehérvári sorozatának 2012. márciusi állomásán bemutatkozott a megyeszékhely…..
Az Esélyek Háza - Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Iroda a 2012-ben a Raoul Wallenberg születésének 100. év- fordulója alkalmából rendezett Wallenberg-emlékévhez kapcsolódó programsorozatának zárásaként a Dunántúl több megyéjét - Székesfehérvár mellett Pécsről,…..
Az Európai Unió megalakulásának 55. évfordulója alkalmából Herczog Edit EP-képviselő által alapított Aranyember-díjban (katt a képre a nagyításért) részesült Róka Gyula, a székesfehérvári Esélyek Háza munkatársa, aki két hónappal a nyugdíjas honvédektől átvett…..
A székesfehérvári Esélyek Háza Kistérségi Esélyegyenlőségi Fórum elnevezésű programsorozatának 2012. március 19-i, lepsényi állomásán vehették először kézbe a Fejér megyei idősügyi szervezetek tagjai az Esélyház tavaszi nyugdíjas-programokat tartalmazó, a nyomdából…..
Alekszandr Szergejevics Puskin Anyegin című örökbecsűjének szelleme szerencsére nem a bodajki polgármesteri hivatal impozáns tanácstermének pulpitusa mögött helyet foglaló ügyvédnő-duóhoz fogalmazott konkrét diszkriminációs esettel kapcsolatban lengte be az Esélyek Háza…..
Kattintson a képre a galériáért!..
Milyen sportot lehet űzni kerekesszékben ülve? - szegezte neki a kérdést Tarsoly Márti az eleinte kicsit megszeppentnek tűnő nyolcadikosoknak az első abai Esélyóra mozgássérültek mindennapjait bemutató speciális osztályfőnöki óráján. A hangulat a későbbiekben természetesen…..
A szervezet fennállásának 45. évfordulója apropója kapcsán rendezett nagyszabású születésnapi ünnepséget a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubja 2012. január 21-én, szombaton a megyeszékhely Helyőrségi Klubjában. A rendezvény elsősorban…..
Tudják, hogy mi a jó egy kultúrház-felújításban? Persze, szebb lesz, mint új korában. És még? Elárulom: a renoválás időszakára eső programoknak új helyszínt kell keresniük a helyi közművelődési szakembereknek, aminek köszönhetően aztán olyan egyedülálló ünnepi…..
A Magyar Nemzeti Múzeumban rendezett nagyszabású megnyitóünnepséggel vette kezdetét a második világháború legsötétebb vészkorszakához, a Holokauszthoz kapcsolódó talán legismertebb embermentő, Raoul Wallenberg születésének századik évfordulója apropóján megvalósuló, a…..
Háromszoros túljelentkezéssel debütált a 2011-2012-es tanév első félévében a Semmel- weis Egyetem - a hallgatók által szabadon választható - jelnyelvi képzése. A harmincórás kurzus elvégzésével természetesen nem lesznek képzett jeltolmácsok a jövő orvosai, a jelbeszéd…..
A székesfehérvári Esélyek Háza egyik legfontosabb célcsoportja a székhelyünkül, otthonunkul szolgáló település népességének közel negyedét kitevő idős korosztály. Az Európai Unió tematikus éveinek sorában az önkéntesség után következő, az aktív idősödés és a…..
Minimális volt a fogyatékkal élők médiamegjelenése 2010 második és 2011 első felében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hír- és tájékoztató jellegű programokra kiterjedő, a Magyar Távirati Iroda által nyilvánosságra hozott elemzése szerint. A székesfehérvári…..
Az Esélyek Háza egyik legnépszerűbb szolgáltatása a generációs hátrányok csökkentését célzó, idősek számára alapfokú informatikai ismereteket nyújtó, Kattints rá, nagyi! elnevezésű számítástechnikai tanfolyam. A novemberi képzést sikeresen teljesítő 36 diák az Életet…..
Székesfehérvári önkormányzati dolgozók, elsősorban ügyfélszolgálati munkatársak számára szervezett sérült emberek életét bemutató, Érzékenyítő tréning elnevezésű programot az Esélyek Háza, 2011 decemberének első napján. Egy délelőtt kerekesszékek, beszélő…..
A 2011. novemberével induló, 2012. januárjával záruló aszimmetrikus negyedévben sorra kerülő székesfehérvári nyugdíjas-rendezvényeket tartalmazó programfüzetet jelentetett meg az Esélyek Háza – Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Iroda. A városi idősügyi szervezetek…..
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tagjaként 2004. május 27-e óta az esélyegyenlőség ügyének hazai előmozdításáért dolgozó Esélyek Háza – Fejér Megyei Esélyegyenlőségi Iroda 2011. november 10-én, csütörtökön a megye egyik leginkább felzárkóztatásra…..
A 2011. márciusában lebonyolított, Anne Frank – Történelem a mának elnevezésű kiállítással kapcsolatos rendkívül pozitív visszajelzések arra sarkallták a székesfehérvári Esélyek Háza munkatársait, hogy az év során egy újabb társadalmi elfogadást erősítő tárlat…..
Az Értelmi Sérültek Fejér Megyei Érdekvédelmi Közhasznú Egyesülete és a székesfehérvári Esélyek Háza 2011. szeptember 16-án már tizenegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos Bregyó-közi Esélyegyenlőségi Napját az értelmi fogyatékkal élők társadalmi integrációjának…..