Regisztráció Blogot indítok
Adatok
49agymenet

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma a Parlamentben egy újabb olyan díjat adtak át, amiről eddig még csak nem is hallottunk, mert hát nem is létezett, azért. Gondolom, a Kulturkampf Tour '18 - ∞ egyik fontos állomása az Érték és Minőség Nagydíj, amin VÉGRE a saját kutyájuk kölykei kapnak mindenféle elismerést ebben a nagy…..
49agymenet 2018.09.12 07:03:05
@Intruder71: Igen, kitömték állami hirdetésekkel, naná, hogy garantálták a megtérülést. Ja és a bevásárláshoz is adtak egy kis aprót hitelbe, meg adtak kis adókedvezményt, miegymást.
(bocs a provokatív címért, egy kissé ideges vagyok a témától) Ma már minden kistermelői vagy kézműves. Minden.         Olyan ez mint a mangalica helyzet, feleségem szerint amennyi mangalica szüzet árulnak az éttermek, legalább 10 millió mangalicának kellene lennie…..
Ha bármikor úgy gondolta volna, hogy bizonytalan, vagy csak leszarja az egészet, ne tegye! Hat válasz, és máris megmondjuk, kire kellene szavaznia! ..
Szoktam én olvasni Gusztos István cikkeit máskor is. Többször nem értek egyet vele, mint igen, de most nagyon és minden szavával, jelzőjével, ékezetével. Igyekszem mostanában nem venni tudomást a körülöttünk zajló történésekről, több-kevesebb sikerrel. Az én…..
49agymenet 2014.07.11 20:34:10
@Vén Csataló: Tetszik Önnek ez "toposz", párszor ismételhetné még. Attól biztosan igaz lenne az a félremagyarázás,csúsztatás, hazugság, amit sikerült tizenöt sorba sűrítenie. Ad 1. A kormányzó elit magja, köztük a miniszterelnök is, kevés kivétellel parlamenti képviselőként kapott először igazi fizetést. Ad 2.: A FIDESZ vezette be a "más kommunistája büdös, a mienk frankó" meglehetősen visszatetsző gyakorlatát, képesek voltak a Szűrös-Pozsgay félék kebelre ölelésére is. Ad 3: Voltak,éppen a liberálisok között olyanok akiknek nem volt MSZMP-s kötődésük, hacsak nem tekintjük az üldözésüket annak. Azt sem felejteném el (gyakorlatilag, ez is milyen hasznos szó), hogy a politikusok jó részének már csak a koránál fogva sem lehet semmilyen kapcsolata az egykori állampárttal.
Van sokaknak közülük a maival, amelyik bőszen követi a régit a kivételezettek ajnározásában,na ők a szerencsésebbek egy ideig. Ad 4: Hogy veszi a bátorságot bárki, még ha bármilyen vén csataló is, hogy elküldjön innen valakit csak azért mert meg meri mondani a véleményét, és az nem a nyilvános benyalás a hatalomnak? Elmennek sokan, akiket nem küldenek direktben, mennek, mert muszáj élniük valamiből. Viszik a gyerekeiket is, akik szinte biztosan nem jönnek vissza, csak az én ismeretségi körömben van egy három- és egy négy gyerekes család akiknél ez a helyzet. Ez biztosan nem jó ennek az országnak, de erre is van pökhendi, semmitmondó, lekezelő válasz, tudom.
Vajon mennyire erős gyomor kell egy viszonylag hosszú humoristakarrierrel rendelkező párosnak, hogy a biztos munkahelyért cserébe arcon köpjék saját magukat, és felvegyék a köztévé Obersovszky-tempóját? Bevallom, fogalmam sincs, de amit tegnap véletlenül elkaptam az M1 Szálka,…..
49agymenet 2014.04.04 21:12:58
@János Kádár: Volt Arkagyij Rajkin és volt Brachfeld Siegfried is. Rajkin nagy dobása az volt, hogy egyáltalán nem tudott magyarul, mégis magyarul adta elő azt a fergeteges stand-up számot ami rendszerbírálatnak is elment. Kulcsmondata volt "Valami van csak nem az igazi".
Brachfeld Siegrfried aki viszont remekül beszélte a nyelvet arra talált ki remek számot Tímár Györggyel, amivel megmagyarázta miért olyan nehéz egy külföldinek magyarul megtanulnia.
Saját és baráti körben történő felhasználásra 2 éve készítettem a poénnak szánt, de sikeresnek bizonyult GABASCO logómat, címkémet, mely egyértelmű utalás volt az általam szeretett és nagyra becsült márkára. Hasonlít az biztos, de hogy megtévesztésre alkalmas lenne, azzal…..
Úgy tűnik, hogy tiltólistára került a román szó a Fidesz-valóságban,nagyobb bűn kimondani, mintha azt köpnénk oda, hogy baszdmeg a kurva anyád, te rohadt geci. Mert az ilyesmit az illedelmes polgári értékrend csak kisípolja, de román, na ez a szó egyszerűen nem jön ki. Szó…..
Elmúlt a tél, kiforrtak az első jégborok. A HírCsárda bemutatja a szezon sztárjait, íme a nagy jégbor-teszt! Chateau Erzsébet híd 2011 A színe gyönyörű, bitumen-szürkén csillog, ez magától értetődő, hiszen negyvenszer sózták végig a gerincét adó havat. Kicsit…..
Milyen tanulságai vannak Schmitt elnök úr távozásának? Egy doktori disszertációt is meg lehetne tölteni ezzel az egyszerre dicső és fájdalmas eseménnyel. Elvesztettünk egy államférfit, aki nem ténykedik tovább hazája felemeléséért. E téren egyetlen vigaszunk, hogy a Fidesz…..
A Magyar Doktorok Napján, március 25-én Schmitt Pál átadta saját doktoriját. A nemzetközi érdeklődéssel foltokban tarkított eseményt a TEK emberei 300 méterről követték éjjellátóval.A Schmitt-Doktor-díjra számos prominens személyt jelöltek. A listán szerepelt Rákay Kálmán…..
Örülünk, Vincent? Dísztávirat 2012.02.17 18:17:00
Őexcellenciája Német Nép, a Németországi Szövetségi Köztársaság szuverénje részére Magyarország, 2012. február 17.Tisztelt Kolléga! Engedje meg, hogy őszinte jókívánságaimat fejezzem ki abból az alkalomból, hogy Önnek volt morális tartása, ereje és bátorsága ahhoz,…..
2012. január 1-jén megszűnt a biztosítási elvű rokkantsági rendszer, és segélyezési alapú váltotta fel. A változás legfontosabb értelme, hogy ezen szabályok sokkal könnyebben módosíthatóak.Bár még kevesen érzékelték az új juttatás összegének csökkenését, azonban egyes…..
49agymenet 2012.02.01 13:59:52
@porthosz: Könnyű fogadás, biztos nyerés. Ui. a "roki" jelzéssel ellátott autókat nagyobb részben egészségesek vezetik, mert a "roki" szállítására használja a kocsit. Nem beszélve arról a korántsem elhanyagolható számú csalóról, aki elintézte magának a jelzést, hogy elkerülje a parkolási díj fizetést. Szóval ez nem érv a rokkantnyugdíj kinyírása mellett.
Stephen Hawking mondotta egyszer: "Nem érdekel különösebben, milyen jelzőket aggatnak rám az újságírók, ez csak a médiafelhajtás része. Nekik egy Einstein-szerű figurára van szükségük; de hogy olyanok hasonlítanak Einsteinhez, akik egy szót sem értenek sem az ő, sem az én…..
49agymenet 2012.01.14 13:22:33
Minél rosszabb, annál jobb. Ezt a taktikát követte a kormánypárt ellenzékben, ott bevált. Nem tűnik fel nekik a helyzet gyökeres változása a kormányra kerüléssel immár lassan két éve. Azt hiszik nemzetközi porondon is beválik elmenni a falig, megnézni, mi a hatás, aztán korrigálni amit feltétlenül muszáj. Eddig nem nagy a siker.
Még lehet csinálni, maradt mozgástér és idő, mert a (a százszor legyalázott MNB-nek köszönhető) devizatartalék engedi.
Nekimegyünk bárkinek aki szembe jön, nagy mellénnyel kijelentünk védhetetlen baromságokat. Barroso visszautasító választ kap, mert nem felejtjük el neki a 2010-es hiányszámmal kapcsolatos kioktatást. Utána meg küldjük a takarítót aki vért izzadva igyekszik menteni a menthetetlent. Martonyi és Fellegi a két kijelölt balek, kínos kapálózásuk szánalmas. Nekünk mindenki ellenség, mindenki a szuverenitásunkra tör.
Időközben sajna a szabadságharc költséges volt, a mocskosárulókomcsinépellenséglibsimiegymás kormány hagyományozta hiányt ezért nem csökkenthettük. (Illetve mégis, csak azt a számítási metódust a kutyánk sem veszi be) Így aztán visszajutottunk az IMF-hez EU-val spékelve. Mindkettőben részünk van, tagok vagyunk, ahogy azt nagyon helyesen több nyilatkozatban hangsúlyoztuk. Eleinte sallert és kokit osztogattunk, majd tájékoztattuk a nagyérdeműt arról, hogy a saját bankunkba bemegyünk és kötünk egy biztosítást.
Ezt követően ahogy nő a s.z.a.r. úgy vonulunk egyre hátrább az agarakkal. Nyilatkozunk itt, nyilatkozunk ott, szövegünkből sosem felejtjük ki a kuruc odamondogatást.
Meglepődve konstatáljuk, hogy a másik oldal tárgyalási kedve egyre lohad, szigorúan a bevett eljárásrendhez ragaszkodnak, belepofáznak mindenbe, a kákán is csomót keresnek. Mi eközben rámutatunk gyengeségeikre, tönkretesznek mindent amihez csak nyúlnak, ahol ők eddig voltak ott fű nem nőtt, meg arra, hogy az összes kifogásolt intézkedés számos EU ország bevett gyakorlata, őket bezzeg nem cseszegetik, satöbbi. Mégis hozzájuk fordulunk, aminek csak a hírére javultak a hitelhez jutási kondícióink és erősödött a forint árfolyama.

Lehet, hogy van realitás és ráció az elképzelésekben, lehet, bár egyáltalán nem biztos. Az viszont nagyon valószínű, hogy ezzel az impertinens taktikával csak rontunk a tárgyalási pozícióinkon, ezen keresztül a helyzetünkön. Jobb megállapodást érhetnénk el, abban biztos vagyok. Csak néhány órát kéne venni egy jobb tánc- és illemtanártól és alkalmazni a tanultakat. Ajánlanám Feleki Kamill száz évvel ezelőtti műsorát, de az már biztosan nincs meg az archívumokban.
Az Operaház névadással, Kerényi Imre pedig „Obrán Viktor kijövetele” címmel örökítteti meg olajfestményen a miniszterelnök távozását az Operából.  Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója, az épület hátsó kijáratát január 4-től „Orbán Viktor…..
49agymenet 2012.01.05 11:34:38
@Pinka-Panka: És a számok értése? Kettő meg kettő holnap már háromnál is kevesebb lesz. Hála hős kormányunk szabadságharcának, a forint elleni aljas támadások bravúros kivédésének, továbbá a gaz spekulánsok elleni küzdelemnek.
27 éves, két diplomás fiatal vagyok. Poltiológia, közgazdász végzettésgem van. Már az egyetem mellett is dolgoztam, de így is kénytelen voltam diákhitelt felvenni, amit most törlesztgetek vissza. Én mindent megpróbálok, de esélyem nincs egyről a kettőre lépni. Szerencsére van…..
49agymenet 2011.12.24 08:28:57
@pi3c3: Bővített és tőmondatokban: Ezt a dumát a kutyámnak beadom 1978-ban, akkor is felfordul tőle. Matek, meg fizika? Persze. Amióta ez a magasröptű eszmefuttatás a netre került, láthatjuk micsoda óriási lépésekkel haladunk a tökély felé. Rövidesen több száz orvos és más eü dolgozó felmondása lép érvénybe, ezért a veszprémi megyei kórház pl. félig meddig leállhat. Egyik se politológus.
Van aki olyan helyen szeretne élni, ahol saját magát legalább el tudja tartani. Ronda, hazafiatlan dolog, mégis érthető.
Azokban a szakmákban is ahol a gyereknek jól ment a matek, meg a fizika divat a menekülés. Vajon csak a pénzért?
Ez a kapitalizmus egy olyan formája, ahol az állam akarja megmondani azt is, hogy melyik kezedet használd a fogmosásnál. A termelést úgy indítaná be, hogy megveszi a Rábát az utált IMF hiteléből. Az utolsó két évben új, jelentős beruházás a környékünkre sem jön, rohan a pénz kifelé. Már a magánpénzek is. Ott tartunk, hogy szlovákiai bankokba viszik a zemberek a pénzüket, Ausztriában a határmenti városok bankjaiban két hetes várakozással lehet időpontot kapni számlanyitásra.
Sok oka van ennek, az egyik az, hogy ami itt folyik az a kapitalizmus alapjainak a felszedése, hogy egy "vicces" fordulattal éljek a nyolcvanas évekből. A dumád juttatta eszembe.