Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Azureus

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedden érkezett Budapestre többek között Robert Fico szlovák, Bohuslav Sobotka cseh és Donald Tusk lengyel miniszterelnök, hogy részt vegyenek a Visegrádi Négyek soros magyar elnökségének zárórendezvényén. Az eseményen jelen volt José Manuel Barroso, az Európai Bizottság…..
Tyúkudvar Kukorica - aranyáron? 2012.08.30 06:45:00
Legutóbb még ott tartottunk, hogy a kukorica köszöni, kikelt, a gyerekek köszönik, kapálhatják. Azóta szerencsésen megnőtt, a helyi szárazság ellenére. Nemrég jártunk kint az ártérben (vagyis fürödni mentünk a Dunára) és több tábla teljesen kiszáradt kukoricát láttam.…..
Azureus 2012.09.02 17:40:20
Szia!
Nem ehhez a cikkhez szólnék hozzá, amiatt ide írok, mert ez a legfrissebb.
Végigolvastam az összes bejegyzést, és nagyon örülök ennek a blognak!
Ha a tyúktartásról akarok olvasni, az iterneten gyakorlatilag nem lehet találni semmit. Persze, a nagyüzemi tartás, meg a műanyag tápok, meg az oltások... egy tyúknak!
A normális, háztáji tyúktartásról magyarul semmi értemeset nem találni ezen a blogon és még egy-két íráson kívül.
Úgyhogy azt kell mondjam, ezzel tyúkos a bloggal úttörő vagy a XXI. században.
Magyarországon legalábbis.
Én 22 éves vagyok, szerencsére pont egy olyan faluba költöztem, ahol az idősek még tartanak tyúkot, és ők szabályosan kinevettek, mikor keltetőgépről és tojótápról kérdeztem őket.
Mikor láttam, hogy a háztáji tyúktartásról gyakorlatilag semmit nem találni, én is azon gondolkoztam, hogy nyitok egy blogot ilyen témában, de így ehelyett talán csak beküldenék majd időnknt egy-egy írást... ha lehet.
Nekünk eleinte 6 négyzetméteres tykudvarra futotta, mivel annyi anyag volt a raktárban és pénzünk az nem volt még szögre sem. Most sikerült ezt 60 nm-re kibővíteni, a kéthetesen vett tollatlan, visítozó csibék pedig mostanra már nagy kövér tyúkok lettek.
Küldök majd fotókat, és talán sokan szívesen látnának egy cikket, hogyan kell nulla forintból tyúkudvart csinálni... különösen most, hogy jövőre lehet már 100 ft lesz a tojás.
Nem lenne gond, ha küldenék egy-két ilyen jellegű írást?
Mégegyszer, örülök nagyon ennek a blognak, hiánypótló jellegű!

Tamás