Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maluzern

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A zubbonyhoz hasonlóan a nadrág is igen erősen másolja az ACU-t. A nadrághoz új öv is tartozik, ami nem fém csatos hanem tépőzáras és műanyag csatos. Szerencsére átvették a félig nyitott kézmelegítő zsebet, illetve a nagy méretű és ferde, harmonika szerű combzsebet is.…..
Combat Gear Blog Gun Porn 2013.06.05 09:00:00
Nos akkor lássunk némi Gun Porn-t, ha már úgyis szóba kerültek ilyen dolgok a héten. Mivel most zajlott a mesterlövész kupa, ezért az FN jóvoltából lencsevégre kerültek az ő játékszereik is. Elég komolyba nyomják a srácok a promót, és meglepő módon nem kiszuperált…..
Maluzern 2013.06.10 22:31:01
@gyula0910: Vannak jó közelítések, a gyártók erre is megpróbálnak oda figyelni. A súlyelosztás a LIPO óta lett reálisabb.
Maluzern 2013.06.11 06:55:11
@gyula0910: Azt hogy az eleddig a nehéz akku cellák miatt a valóshoz képest esetleg orrnehéz lehetett a fegyver. A tusba elhelyezett akkuk csak javítani szoktak az egyensúlyon. Valódi fegyverek nekem csak sorkatonai szolgálat alatt kerültek a kezembe, de arra már nem emlékszem. Határőr voltam, ott fatusás Ak ás PKM volt ami kézbe került.
Combat Gear Blog Meindl Desert Fox 2013.05.27 08:00:00
A brit hadsereg számára kifejezetten az afganisztáni terepre rendszeresítették a Meindl Desert Fox bakancsát, amely gyakorlatilag ötvözi a túra és sivatagi bakancsokkal szembeni elvárásokat. Mivel az afgán terepen nem csak sivatag és nem  csak hegyek vannak, ezért a konfliktus…..
Combat Gear Blog KATUSA 2013.04.08 08:00:00
Létezik egy speciális tanfolyam, amelynek során egy külföldi ország katonái, az országuk területén lévő idegen haderőben teljesíthetik szolgálati idejüket, vagy akár többet is. Ez az ország Dél Korea, ahol jelenleg 26-28 ezer amerikai katona állomásozik, és ahol egy rövid…..
Viszonylag sok málhamellényt próbáltam  ki az elmúlt pár évben,közel egy éve már,hogy a Tactical Tailor által gyártott  MAV-ot hordom és ez időtálló választásnak is tűnik, nem tervezem  a  jövőbeni lecserélését. Választásom azért esett erre a…..
A katonai felszerelések nem lehetnek teljesek a felhasználók egyéni módosításai nélkül. Egy kis szigetelő szalag ott, egy kis kábelkötegelő itt és máris személyre szabhatóbbá válik a málhafelszerelésünk.   A fényképen egy tengerészgyalogos LWH sisakja látható…..
Maluzern 2012.03.28 15:51:54
Combat Gear Blog Ilyen is volt 2012.02.29 08:00:00
  A Magyar Honvédség jármű parkja mára már egész konszolidált képet mutat a kétezres év eleji állapotokhoz képest. Azonban a típuspaletta jelentős. A teljesség igénye nélkül jelenleg futó típusok: Rába,Man,Mercedes,Gaz,Ural,Uaz,Opel,Volkswagen, Navistar,General Motors…..
Maluzern 2012.03.01 16:43:23
Az én időmben az IFA L60-as ment a határőrségnél.

www.panzerbaer.de/helper/pix/nva_lkw_iv_gel_IFA_L60-002.jpg

Hat henger, 8 sebesség, C-be a max. menetsebesség 7km/h összkerék hajtással. HA megpiszkáltuk olyan 130 volt a vége. Voltak még ETZ motorok is.
  A dél afrikai hadsereg nem túl ismert, mégis sokáig egyedülálló haditechnikai eszközökkel rendelkezett. Külöböző konfliktusok során igen sok tapasztalatot szereztek, és ezeket figyelmbe is vették a hadsereg fejlesztése során.   A „rodéziai felderítő mellény” még…..
A 93M „esővédő” a korábbi esőkabátok hiánya okán került rendszeresítésre, és próbálta a nyugati trendeket követni. Vagyis kétrészes, terepszínű, kapucnis esővédő ruha a csapatok részére, amelyet a gyakorló fölött lehet hordani. Sajnos ennek az elképzelésnek,…..
Maluzern 2010.12.19 11:16:47
Több mint három éve nyúzok egy ilyen szettet. Csere útján került hozzám úgy tűnt használatlanul. A cikkel nagyrészt egyet értek, de van amit másképp tapasztaltam :
A legfontosabb hogy nekem ilyen hosszú idő alatt és nagyon mostoha körülmények között sem ázott be. Általános felhasználása nálam a hideg időszak, mivel nem szellőzik igen jól megfogja a test melegem. Az enyém adatai a következőek : A kabát az M+Z KFT gyártmánya 2006-ból a cikkben látottól annyiban más hogy a kapucnit tépőzárak rögzítik a gallérba és a nyak leszűkülése szerintem már kiküszöbölt. Bélése és egyéb egyeznek a leírtakkal a két oldalsó cipzáras zsebe és a belső zseb kielégítőnek találtatott eltekintve a kicsi tagoktól ezek használata kesztyűben nem kivitelezhető. A kabát nem volt impregnálva normál mosást látott már többször mégis teljesen vízálló. A nadrág a Ruházati RT. Csurgó gyártmánya színben illik a kabáthoz. Amire a cikk nem tér ki hogy szintén gumis az alja, a szokásos cipzáras szélesítéssel. Kantáros, a nadrág ezért derék nélküli, és mellig ér. Ott dupla patentos összefogó heveder található. Innentől a nadrág aljáig cipzáras, ami elég praktikus. Hasonló hosszúságban két oldalt is cipzárak vannak az alatta hordott nadrág zsebeinek elérése céljából ezeket nyitva szoktam hagyni, mert a kabát úgyis rátakar. így könnyen tudok az alsóruházat zsebeihez jutni, tekintve a térdnél levőt is.A szár gumírozásának méretezése megfelelő egy katonai bakancs szárához. Ez sem volt impregnálva, sem hóban sem vízben térdelve nem ázott át semmikor. Bélése hasonló mint ami a képeken látszik csak zöld színben. Az eddigi három téli szezon amit végigtolt velem nem sok nyomot hagyott rajta. A térdén kihasadt, ami igen nehezen volt összevarható, az anyag gumírozott. És két hete szakadt le az egyik nadrág kantártartó.

Összeségében nekem teljesen bevált téli felsőruházat, ami biztosítja számomra a nedvesség elleni védelmet, és a testhő megtartását, mivel csak hidegben használom igazán a szellőzés hiánya a cipzárak szabályozásával kiküszöbölhető.