Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hentie

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napra egy különleges bejegyzés, egy írásos teszt lesz publikálva, amelyet TomLion készített. A későbbiekben, ha van igény rá, lehetséges, hgoy publikálunk írásos teszteket. Jelezzétek, hogy hányótokat érdekelne ez a dolog! A cikk elolvasásához kattintsatok a…..
Hentie 2011.12.26 22:58:46
Egy pillanatra tegyük félre az egyébként is nevetségességbe fulladó, a különböző platformok és rajongóik közt zajló vallási háborút. A technológia elkötelezett rajongójaként megdöbbenve értesültünk, hogy a világ egyik legnagyobb, általunk is nagyon nagyra tartott és…..
Hentie 2011.10.06 22:42:09
@version: Írja ezt version. :D
Game World blog Új teló: Galaxy S 2011.10.03 15:13:00
Igaz már nem ma és nem is tegnap, hanem múlt hét csütörtökön, 29.-én mentünk el érte.  Sokat gondolkodtam, hogy melyik telefon legyen a befutó, akit "társként" leszerződtetek magam mellé, így a Samsung Galaxy S i9000 mellett tettem le a voksom, a veterán SE P990i-m…..
 ...ééés most van meg a 20 ezer dollár!!!Napok óta figyeljük, hogyan alakul az iEmu projekt sorsa a Kickstarteren, az érdekesebbnél érdekesebb projektet számára kezdő lökést megadó adománygyűjtő oldalon. Chris  Wade coloradoi programozó azt vette a fejébe, hogy a QEMU…..
Hentie 2011.09.09 23:13:09
@hallari:
"az Iphone előnye, hogy egyben van a készülék és a szoftver"
Ez Androidról is elmondható, ott is készülékre szabják a rendszert, hol jobban, hol rosszabbul, ebből a szempontból érthető okokból a Nexus telefonok járnak az élen. Aki ennek ellenkezőjét állítja az hülyeséget hirdet.
"tehát akadásmentesen fut rajta minden, amit installáltak rá, ill. ami átment a szűrőn és bekerült a boltba, tehát letöltheted. "
Bullshit, iOS-re is vannak tonnaszámra akadozó programok, ez optimalizációtól függ nem az op.rendszertől.
iPhone-on megy a YouTube, de jóval elmarad az Androidos klienstől.

"nagyjából az Iphone-t másolja"
Miben? Az Android fejlesztése hamarabb is kezdődött (2003).
"A gépet be lehet állítani hotspotnak, tehát ha nincs internet otthon a gépnek, akkor mobilnetként üzemeltethető"
Fontos megjegyezni, hogy ez nem minden készüléken érhető el!
Hentie 2011.09.10 20:42:05
@hallari: " 1) Az, hogy egyben van a rendszer, azt jelenti, hogy a hardver és szoftver mérnökök az Apple-nél teljesen közös irányítás alatt dolgoztak, tehát nyilván jobban összedolgoznak az elemek, mint bármelyik Androidos telón."
Gondolom tudod, hogy az Android openszósz, tehát semmi nem gátolja meg egy Apple szintű optimalizáció véghezvitelét, lásd Nexus Random. Ez nem a Windows.

"3) Lehet, hogy az Android fejlesztése előbb kezdődött, de amíg ki nem jött az Iphone, addig sehol nem voltak az Androidos telefonok. Kellett az Apple hype hozzá, hogy azok is elterjedjenek."
Ez spekuláció, én tényekről beszéltem.

"4) A hotspot úgy tudom op. rendszer függő, pont az Android 2.2-től érhető el."
Kell hozzá hardver is, az Android 2.2 felmegy T-Mobile G1-re is, de ettől még nem osztja a WiFi-t.

"meg hülyéznéd le (burkoltan) az íróját (engem)!"
Nem kell mindenbe a rosszat belelátni, nem burkoltam én semmit, szimplán leírtam, hogy nem kell minden ostobaságot elhinned.

"Örülnék neki, ha egy segítő szándékú kommentet nem bullshiteznél"
Figyelni fogok erre, bocs.

"Ha meg jobban tudod a dolgokat nálam, akkor tedd meg azt a szívességet a segítségre szoruló embertársa(i)dnak, hogy KÖZVETLENÜL NEKI(K) írod meg tudásod és tapasztalataid legjavát képző kommentedet, amiben segíted ő(ke)t egy új okostelefon megvásárlásában."
1) Nem állítom, hogy jobban tudok bármit is.
2) Te segíteni szerettél volna, én meg kiegészítettem a mondandód, tehát segíteni próbáltam.

"Köszönöm."
Nincs mit, tényleg.
Hentie 2011.06.24 09:47:03
@Đ3LTA:
Azt elfelejtettem leírni, hogy a copy alatt a bemutatást értem. Mással ilyen szempontból nincs gond, csak én azt egy az egyben láttam Lommy egyik videójában, viszont, ha mégis saját ötlet, akkor vedd semmisnek amit írtam.

Reactor-nak pedig az összes videóját megnéztem, de még így sem értem, hogy miért lehetne rámondani, hogy copy. :)

Mellesleg még valami: figyelj arra, hogy ne ugráljon videó közben a hangerő.
Mint már bizonyára sokan tudjátok, a legnagyobb filmkiadók azt fontolgatják, hogy késleltetik ezentúl a filmek premier időpontját. A Warner Bros kezdi a sort, pár filmjüknek a debütálását máris sokkal későbbre helyezték. Ennek az oka a magyar torrent társadalom hihetetlenül…..
Hentie 2011.06.20 14:18:20
Van amivel egyetértek, több dologgal viszont nem.

Egyetértek abban, hogy a kamerás verziók az már tényleg gázosak, de most idézlek:

"Egyáltalán hogy van valakinek ahhoz pofája, hogy olyat kritizáljon, amiért nem is fizet?!"

Legjobb tudomásom szerint nem Timbuktuban, nem Nepálban vagy hasonló távoli helyeken élsz, hanem Magyarországon. Hallottál már az Artisjus-ról? Hallottál már arról, hogy világszinten majdnem Magyarországon a legdrágábbak az adathordozók? Hallottad azt, hogy azért van ez, hogy a médiatartalmakat _bárki_ _saját célú felhasználásra_ letölthesse?
Ez a szoftverekre természetesen nem vonatkozik, viszont azt kijelenteni, hogy nem fizetünk a filmekért meg úgy en bloc a médiatartalmakért az egy barokkos túlzás!
Az is fizet érte aki csak a családi képeit akarja felmásolni egy CD-re. Minden adathordozóra (szó szerint értsd ezt: SD kártya, HDD, DVD, CD, Blu-Ray stb.) rá van téve egy Artisjus matrica (nincs fix ára, az adathordozó tulajdonságaitól függ) mert Te egy potenciális bűnöző vagy, aki biztos "illegáliskodni" fog és ha már úgyis veszel egy adathordozót, akkor azon keresztül fizesd ki a médiatartalmakat, amiket majd te szépen le fogsz tölteni illegálisan, ha meg nem… hát akkor így jártál! Ezzel egyébként meg is dőlt a szinkronos gondolatmeneted. Ha nem hiszel nekem, akkor menj be egy számtech. boltba és nézz meg pl. egy bontatlan CD-t, lesz rajta egy hologramos cumó, na az "kíremszípen" az Artisjus matrica. Átlagosan egy 700 MB-os egyszer használható CD-n kerül 100-175 forintba a matrica (mint említettem nem fix) most vonjunk egy közepes értéket, mondjuk 135 forint, ezt szorozzuk meg 20-al és ebben az esetben 2700 forint jogdíjat fizetsz.

Így reflexből két forrás:
www.alon.hu/node/2216
itcafe.hu/hir/vegre_kimondtak_a_letoltes_nem_buncselekmeny.html
Hentie 2011.06.21 11:46:53
@Abydos:
"Azért van, hogy ha valaki letölti, akkor a jogtulajdonosának nem lesz akkora vesztesége."
Nem tudok jó filmről ami veszteséges lett volna, de egyébként igazad van, nyilván nem csillogó szemű juhászok vezették be, hogy jó legyen a fogyasztónak, inkább azért, mert szvsz tetemes bevétel folyik be ebből. Például tegyük fel, hogy egyetlen nap 8 millió ember személyenként vesz magának 135 forintos optimista matricaárral 700 MB-os egyszer használatos CD-t, ez esetben a jogdíjakra fizetett összeg 1080000000 Ft. (Persze nyilván más a feloszlás, egy nap kevesebb ember vesz adathordozót, de többet, vagy többért) Én valahogy nem tudom sajnálni a kiadókat, egyébként úgy vagyok vele, hogy először torrent, ha tetszik, akkor pedig eredetiben megveszem, mivel egy dobozos terméknek számomra értéke van, például több mint 1 évtized távlatából jó dolog elővenni egy eredeti Doom 2-t. :)
A P2P protokollok pedig tudom, hogy működnek. :)
kepfeltoltes.hu/110621/K_perny_k_p-Transmission_be_ll_t_sai_www.kepfeltoltes.hu_.png

Más:
Fortix 2 fog jönni Android-ra?
Hentie 2011.06.09 21:04:16
@BALAGE:
Röviden, tömören: Perl, Python, PHP, Bash, HTML, SQL, Windows Server 2k*, Unix(-like) rendszerek, ezek közül is főként Debian GNU/Linux és Solaris 10, SSH, iptables, router felügyelet, naplózás, IPS, Oracle RDBMS, bonyolultabb művelet főként Reverse engineering. Soknak tűnik, de valójában nem az. A hardverek viszont tényleg nem képezik nagy mértékben a foglalkozásom részét.
Hentie 2011.06.09 21:19:57
@BALAGE:
Kicsit konkrétabban? Rengeteg területe van az IT-nek.
Sziasztok! Jövő hét hétfőn kezdődnek el a szóbeli vizsgáim és egészen csütörtökig tartanak. Csak azért szeretnék szólni nektek,hogy ha ez a vizsgaidőszak lezajlik,akkor ismét aktiválom magamat és elkezdek videókat gyártani.Nagyon szeretnék már ismét videókat gyártani,de az…..
Rettenetesen szomorú hírek érkeztek az Electronic Arts hivatalos sajtó közleményéből. Leállítják a PC-s videojátékok készítését, mivel a Crysis 2 körüli botrányok végleg elvették a kiadó kedvét a PC-s játékokkal való "szenvedésekkel" kapcsolatban.Mint ismeretes,…..
Hentie 2011.04.01 23:22:13
Ez az április elsejei poén nagyon tetszik. :) Főleg, hogy van mondanivalója, ami nem tudom szándékos-e, de lényeg, hogy van. :)
Egyébként még anno 2005-ben ígért ilyet hivatalosan a Rockstar Games, hogy nem készítenek több játékot PC-re, a San Andreas körüli botrányok miatt, aztán kiportolták a GTA IV-et. :)
Viszont tudtommal a PlayStation 3 az egyetlen platform amire nem lehet kalózkodni eredményesen, bár erről biztosat nem tudok. Mindenesetre engem ez a jelenség nagyon felháborít, főmunkaidőben, szakképzett programozók, grafikusok (ezeket a mesterségeket magas fokon igencsak nehéz elsajátítani, de még ott van a többi is...) X éven keresztül dolgozik X játékon, mert ez a munkájuk, ebből élnek, aztán mikor a játék kiadásra kerül, mi történik? A több éves munkájukat sárba tiporva ellopják olyan 13-14 éves kis taknyok akik nem képesek ezt reprodukálni, de a játék viszont kéne nekik, anélkül, hogy "tiszteletdíjat" fizetnének érte. Magasról lesajnálják a fejlesztőket, de a munkájuk az persze kell, mert attól lesznek menők, meg "trendik"... Ingyenmunka FTW ugyebár... Ha meg korlátozásba futnak bele a warez miatt, akkor ők vannak a legjobban felháborodva, hogy "hátezsz4r". A jobb játékokban sokkal több munka van, mint amennyit elkérnek érte... Sokan nem képesek felfogni, hogy az igényes, jó játékok nem egy csettintésre készülnek el, hanem komoly munka után.
Mielőtt valaki megvádolna, hogy biztos az én vinyómon is van illegálisan beszerzett szoftver, közlöm, hogy nincs. Nem név miatt kell egy programot/játékot használni/játszani (a'la call of duty) hanem a tartalma miatt és, akkor lesz pénz értelmes játékokra.
Sziasztok!Ó,jaj!Mondogatom ezt én keményen,baj van kedves emberek,avagy emberes kedvesek. :SSajnos bekövetkezett az,amitől féltem,a YouTube letiltotta az egyik játékbemutatómat (név szerint az Aliens versus Predator 3 játékbemutató 5. részét),így azt már YouTube-on nem…..