Regisztráció Blogot indítok
Adatok
háló

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta érlelődik bennem, hogy leírjam a röplabdával kapcsolatos gondolataimat és most úgy határoztam meg is teszem. A nevemet nem írom le (emiatt biztos sokan kritizálnak majd), nem gyávaságból (ezt feltételezhetően el sem hiszik), az ok jóval egyszerűbb: a röplabdás…..
háló 2012.08.28 10:47:41
Legalább két évtizede élek a röplabda közelébe,ezért a sportág leépülését is látom.A leépülést bajnoki szinten abban látom,hogy nincsenek a bajnoki helyezéseknek olyan mérkőzései, mint abban az időben amikor pl. egy Eger-Tunsgram összecsapásnál utolsó pillanatig nem lehetett tudni ki lesz a bajnok. Most előre boritékolható a bajnokság végkimenetele. A legnagyobb probléma, hogy elfogytak a csapatok.Már-már lassan az NB-I -es bajnokságot sem lehet feltölteni. Az NB II-ben három csoportból kettő lett csökkentett létszámmal.(Sőt még nem is kell minden csapatnak juniorcsapatot versenyeztetni.Nesze neked utánpótlás.)Mivel ezek a bajnokságok elvesztették komolyságukat, ezért inkább területi alapon - a szövetség kihagyásával - szerveznek maguknak bajnokságot. (Az utazás és rendezés vélhetően nem kerül olyan összegbe, mintha a szövetség szervezné. A szövetség mindent előír ami a pénzbesöprést illeti pl edzői továbbképzés, jegyzőkönyvezetői engedély éves megújjitása stb.)
Én a szövetség belső dolgait nem ismerem, de úgy látom, hogy nem a sportágért, hanem belőle élnek. A kitörést abban látom, ha egy "pénzember" fantáziát látna a sportágba befektetni, (mint a focinál Csányi)hiszen a legolcsóbb csapatsport. Az anyagi eszközök legtöbbjét pedig az utánpótlásnevelésre kellene fordítani. Ebből lehet néhány év múlva megfelelő élsport.(Ha több gyerek sportol könyebb a kiválasztás)Sajnos jelenle a csapatmegszűnések korszakát éljük. (Én még emlékszem amikor olyan helyeken is volt NB II-es csapat mint Kazár. Ma már a megyeszékhelyen Salgótarjánban sincs egy NB II -es csapat.)
Minimális különbségű vereséget szenvedett a VIKSZ-Agria RC-Eger női csapata hazai környezetben a Szegeddel szemben. Az NB II alapszakaszában, a Keleti-csoport 11. fordulójában rendezett meccset kiegyenlített küzdelem jellemezte. Az ötödik felvonásban már öt ponttal is vezettek a…..
Új sorozatot indított a sport365.hu, amelyben minden idők legjobb magyar csapatait mutatja be. A tízrészes sorozat negyedik epizódja a hatszoros magyar bajnok Egerről szól, a sportág a női röplabda. Perecsi Jolán, Kurucz Mónika, Fésüs Erzsébet, Fésüs Irén, Tatjana Cserkaszova,…..
Elvileg a jövő hétvégén, október legelején kezdődik az NB II a nőknél és a férfiaknál is. Igen ám, de a női Keleti-csoport csapatai még a mai napig nem kapták meg az időpontokat tartalmazó táblázatot... A női másodosztály csoportbeosztásait korábban már közöltük, ide…..
Néhány évvel ezelőtt fantasztikus csatákat vívott egymással a Nyíregyháza és az Eger. Az akkori összecsapások bajnoki címekről döntöttek, a két város pedig minden kétséget kizárva a magyar női röplabdasport fellegvárának számított. Jó hír, hogy ismét szemtanúi…..
Az elmúlt hetek eseményei alapján sajnos nem kérdés: válságban van a hazai röplabdaklubok többsége. De mi lehet a megoldás? Vitaindító cikkünkhöz véleményeket, hozzászólásokat, ötleteket várunk! Ahogyan az elmúlt hetekben arról beszámoltunk, számos magyar röplabdacsapat…..
háló 2011.08.01 08:48:12
Való igaz ezt fenntartani felesleges.Erre jöttek rá a visszalépett,vagy alacsonyabb osztályban induló csapatok.Ez a sportág a többi labdasporthoz képest hazánkban nem látogatott,mivel alacsony szinvonalú.Ennek szerintem több összetevője van.A 35-40 év közötti játékosok huzzák amig tudják valamennyi fizetségért.Akinek van pénze játékost vásárol és megnyeri a bajnokságot.Ez évekkel ezelőtt elkezdődött.Igy lett bajnok az EGER,Tatabánya,Nyiregyháza,most pedig az UTE vásárolja össze a kiöregedett játékosokat.Nevelni nincs értelme,mert ha elviszik a játékost jobb csapathoz(legyen felfelé áramlás)nem fizetnek érte nevelési költséget.Elösször ezt kellene rendezni,hogy sok gyerek sportoljon.Ebből lehetne kiválasztás.Valamikor kissebb helyeken is volt NBII szintü csapat.Ma már megyei jogú városokban sincs röplabdacsapat.Tudomásul kell venni,hogy a pénzemberek a látványsportokba fektetnek be.Pl Veszprém kézilabda,Eger vizilabda stb.Amikor egy sportvezető elmegy tarhálni ha rögtön nem mutatnak neki ajtót,megkérdik mi ebbe nekem a reklám.Egyszerüen erre az amatör szintre nem vevő senki.Ehhez nem kell ilyen létszámú szövetség sem.Ezért kell az elöző komentekben említett pénzbeszedés,amiben nem emliti a jegyzőkönyvezetők éves regisztrációját és időnkénti vizsgáztatását,vagy a bíróküldést.Pl ha jól tudom egy pécsi és egy szegedi bíró van a párjuk külön helyről érkezik.Egy NBI-es csapat müködtetéséhez alsó hangon kell 8 millió forint.Jó ha a helyi önkormányzat ad 2 milliót,a többit nagy szponzor híján össze kell koldúlni.Ezért sem lépnek feljebb a csapatok,illetve megszünnek.Én ezt sajnálatosnak látom,mert a röplabdázó gyerekeket sajnálom, akik csapat híján nem tudnak tovább sportolni.
A következő szezonban a 42 éves Grózer Anna lesz a Közép-európai Ligában és az Extraligában induló Újpesti TE feladója. 2007-ben játszott legutóbb, akkor az NB I-es Veszprémi Egyetemi SC igazolt játékosa volt...
A sportág történetében első vidéki női klubként, a város első élvonalbeli országos bajnoki aranyérmét az Eger SE női röplabdacsapata szerezte. Húsz éve történt!Perecsi Jolán, Kurucz Mónika, Fésüs Erzsébet, Fésüs Irén, Tatjana Cserkaszova, dr. Sikéné Gazdag Zsuzsa,…..
Szokatlan időpontban, június 16-án, csütörtökön 11 órától rendezi évi rendes közgyűlését az MRSZ. A hétköznap délelőtti időpont miatt garantált, hogy számos (főleg vidéki) tagszervezet nem tudja képviseltetni magát az eseményen. A kiküldött anyagok ide kattintva…..
Röplabda blog 17.394.594 forint 2011.05.05 00:27:00
Május 4-én, szerdán elnökségi ülés volt az MRSZ-ben. Talán a sors különös játékának, vagy inkább egy jól időzített kiszivárogtatásnak köszönhetően szárnyra kelt egy újabb példány a magyar röplabdasportban már megszokott névtelen körlevelekből. Igen ám, de ez a…..
A közhiedelemmel ellentétben nem jó előjel, ha egy magyar röplabdacsapat megnyeri a hazai bajnokságot és a kupát is. Az elmúlt idényben a BSE női együttese tarolt, miközben a játékosok több hónapja nem kaptak fizetést, s jelenleg is bizonytalan a szakosztály és a klub jövője. A…..
A Veszprémi Egyetemi SC hazai pályán 3:1-re nyert az Agria RC-Eger ellen a női NB I 5-8. helyéért zajló rájátszásának ötödik fordulójában. A hevesieknek egy körrel a szezon vége előtt már csak elméleti esélyük van a kiesést jelentő utolsóelőtti hely elkerülésére.Az első…..
Az Agria RC-EVSI valamennyi korosztályos lánycsapata bejutott saját sorozatának elődöntőjébe. A hevesiek két korcsoportban házigazdaként szállhatnak harcba a minél előkelőbb helyezésekért.Az NB I juniorbajnokságának elődöntőjében a BSE, a Szolnoki Főiskola RK-SI és a…..
A már biztos kieső Kalocsai SE hazai pályán 3:1-re kikapott a Palotától a női NB I 5-8. helyéért zajló rájátszásának második fordulójában. Újabb sikerének köszönhetően a fővárosi együttes immár pontelőnnyel áll a négyes csoport élén.Igaz, a már kiesett Kalocsa…..
háló 2011.02.28 18:43:50
Az egykori válogatott feladó, a sportág egyik legjobb szegedi játékosa jelenleg családjával a brit fővárosban, Londonban él, és az élvonalbeli bajnokság első helyén álló csapatban röplabdázik!– Párom, Tamás Londonban kapott állást, én pedig gyermekemmel követtem őt…..
Legjobbjaikat hajdanán ismerte a fél ország, miután sikert sikerre halmoztak. Ma a legterjedelmesebb hírblokkokban is csak szökőévenként kapnak helyet. A Népszabadság szebb napokat megélt, újabban már-már illegalitásban működő sportágakat bemutató sorozatának harmadik része a…..
A Palota-Böllhoff hazai pályán 3:0-ra nyert az Agria RC-Eger ellen a női NB I 5-8. helyéért zajló rájátszásának első fordulójában. A hazai játékosok közül Karácsonyi Júlia és Szepesi Gabriella remekül teljesített, pedig egyik felkészülése sem volt problémamentes...Tóth…..
Nem lesz röplabdás nagyüzem a hétvégén, de több sorozatban is fontos meccsekre, rangadókra kerül sor. A férfi és a női Extraligában, valamint a férfi és a női NB I-ben egyaránt sorsdöntő csaták előtt állnak a kiesés elől menekülő csapatok. Beharangozó!Extraliga, férfiak,…..
A női NB I 5-8. helyéért játszó csapatok vezetői teljesen ésszerűen megbeszélték egymás között, hogy abszolút fölösleges lenne mostantól négy héten keresztül szünetet tartaniuk, ahogyan a versenynaptár azt előírja, így az alsóházi rájátszás a jövő hét végén máris…..
háló 2011.02.08 19:35:30
:
háló 2011.02.08 19:37:37
@háló: Mit fog csinálni egy csapat áprilistól szeptemberig?
A mondás szerint kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni. A szólás örökérvényű, mindazonáltal a vasárnap, és a csaknem egy esztendeje történtek félelmetes egybeesést mutatnak a női Extraligában szereplő NRK-Nyíregyháza csapatánál.Tavaly a bajnokság legfontosabb…..
Az MRSZ versenybizottsága hivatalos levélben értesítette a Közgáz együttesét, hogy a klub rendezi a leány Országos Gyermek Bajnokság elődöntőjének második tornáját. Igen ám, de ez ütközne a felnőtt NB II alapszakaszának utolsó fordulójával, amely egyébként bántóan korai…..