Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alex )

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"1. Mindenekelőtt arra TÖREKSZEM, hogy szívemet olyan állapotba hozzam, hogy ne legyen saját akaratom az adott dologgal kapcsolatban. Az emberekkel kapcsolatos problémáink kilencven százaléka lényegében ebben rejlik. A nehézségek kilencven százalékát le lehet küzdeni, amikor…..
Alex ) 2012.02.27 07:50:52
Üdvözöllek Benneteket,és gyönyörűség ide visszatérni!
Hát az írás egy az egyben gút,kiváló,valós problémákra ad biblikus segítséget! Müller György munkásságát az Úrban olvastam,és felemelő,hitet erősítő,nagy szeretetről,és Isten irgalmáról ad tanúságot! Hála az Úrnak,közelemben is vannak kiváló szolgák,akik az Úrban eltökélt katonák! Fantasztikus amiket megélünk,az Úr Jézusban! Még hogy a keresztyénség unalmas? Nem érek reá unatkozni!
Naponta tanít az Úr és kivisz a "frontra" ahol élesben kell alkalmazni az Ő szent tanításait!
Mi térdeinken,és szeretettel közelítünk,s ha szidást,rágalmat kapunk,mi akkor is áldással válaszolunk! Közben az Úr a hátteret megmutatja,miképpen köti össze a szálakat! Akivel éppen beszélgetek,s bizonyságot teszek az Úr Jézusról,nem ő a célszemély,hanem azon keresztül,egy másikat köt be.....:)

Persze az írásodra is szeretnék konkrétan reagálni,szóval igen az érzelmeink becsapnak minket! Mert az ősbűn óta teljesen megromlott! Azaz mindenünk,ezért az Úr Jézus nem alkatrészeket cserél bennünk,hanem az Ő Szentlelkével újjászül!
Isten ezért adta a Bibliát,mert Benne Isten szól,az Ő Szentlelke által! Igen a szektások hangoztatják,hogy hívjuk be a Szentszellemet,és ehhez nem használnak Bibliát! Tudjuk ennek a súlyos következményeit! És akik így tesznek,s hanyatt vágódnak,vonyítanak,sikoltoznak,vihognak,stb,ott meg kell kérdőjelezni,de milyen Lélekkel töltekeztek be?
Isten mit mond a gondolatainkról? "Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az Úr. Mert amennyivel magasabbb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál." Ézsaiás 55:8-9

Hiszen a gondolataink is megromlott! Mint a szívünk! Jeremiás 17:9-ben ez áll: csalárd a szív mindennél, javíthatatlan; ki tudná kiismerni?
A Jakab 1:14-15-ben ez áll: mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe. Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig halált nemz.

És az emberek beszédéről is találóan,sőt pontos diagnózist állít fel az Úr Jézus,egy-két Igét bekupizok,de ennél több van! Péld 10,19 A sok beszédben elmaradhatatlan a vétek; a ki pedig megtartóztatja ajkait, az értelmes.
Jak 3,2 Mert mindnyájan sok képen vétkezünk. Ha valaki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, képes az egész testét is megzabolázni.

Nagyon szeretem Isten szavát,mindig eltalál! De éppen azért hogy feltárja,életünk szakaszaiban a gennyes tályogot,s Ő add tökéletes megoldást,csak ki kell készítenünk erre a hallókészülékeinket,és az értelmünket használni,kössük be a isteni vérkeringésbe,Szentlélek Istene által,s a Bibliát olvassuk,mert az Ige :
Zsid 4,12
Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.

Áldott szép napot! :-)
Alex ) 2012.02.27 11:18:43
@Zsuzsa,ezekről én is tudnék napokig mesélni,mielőtt az Úr Kegyelme utolért,azelőtt mindent kipróbáltam!
Hát a lakásom úgy nézett ki mint egy keleti zsibvásár! Buddha,Hindú,Krisna,boszorkánykönyv,meg amit akartok,és közben kitanultam a talpreflexológiát (talpmasszást)és ha akkor azt mondta volna valaki,hogy én az Ördög cinkosa vagyok,hát szerintem én néztem volna az illetőt bolondak! Ja és már jósdában gondolkoztam......hogy azt is ki kéne tanulni! Nagyon vonzott a " TITOKZATOS "misztikavilága. Igaz közben azt sem vettem észre,milyen megkötözött lettem! Hogy vágyódásom van bekukkantani,akár a halálközeli dolgokat úgymond megtapasztalni....
Tehát megértem ezeket az embereket,akik még itt vannak,s miért viselkednek így!
Nagyon egyetértek bandeirante mondataival,miszerint értelmes párbeszéd,s jézusi szeretettel tegyünk tanúbizonyságot,ezekről.
És nem veszekedve,indulatokat eleresztve.Mert amikor a külföldi ember itt van nálunk,és az ő nyelvén akar segítséget kérni,de a magyar felemeli a hangját,sőt már üvölt,és megvan sértődve hogy a külföldi nem érti meg! Persze hogy nem érti meg,mert nem az ő nyelvén válaszolt! Tehát ezzel arra szeretnék reá világítani,hogy minket az Úr honnan emelt ki ( engem speciel a disznó vályútól,és a trágyából....) És az Úr Jézus türelmes volt! Szeretettel tette,az Igén és az Ő Szentlelkén keresztül! Egyik lelkészünk,éppen tegnap mondta,ha beszélgetünk emberekkel,akkor az Igét alkalmazzuk,mert a Biblia Istene is erről beszél:
Mint az arany alma ezüst tányéron: olyan a helyén mondott ige!" Péld. 25:11
Mert nem mi győzzük,meg az illetőt,hanem Isten,de mégis paradox módon,nekünk az Úrban úgy kell csinálni mintha rajtunk múlna....
Ray Comfort tegnapi "napi igéjében" volt egy gondolat azokról, akik bár vezető szerepet töltenek be a gyülekezetekben (az egyházban), de maguk nem ismerik személyesen az Urat. Ezt írja: "Tragikus, amikor megváltatlan férfiak és nők jutnak vezető szerephez az Egyházban.", majd John…..
Alex ) 2012.02.16 08:58:26
@Zsuzsa köszönöm,hogy reá kérdeztél,mert tényleg elmentek egymás mellett a gondolataink,nos a testi és a lelki Ízreált,itt nem a kiválasztott népre kell érteni,azaz az Ószövetség szerinti népre.
Isten választott lelki népe ma az egy egyetemes keresztyén anyaszentegyházban él sokféle felekezetben szétszórva. Ezt a tömeget nevezi a Szentí­rás a Krisztus testének, melybe a Szentlélek, az elhí­vás, újjászületés-megtérés és hit útján minden választottat, pogányt vagy zsidót, nemre, fajra, nyelvre való tekintet nélkül egy testté keresztel (1Kor 12,13;).
"Mert nem az a zsidó, aki külsőképpen az, sem nem az a körülmetélés, ami a testen külsőképpen van: hanem az a zsidó, aki belsőképpen az; és a szí­vnek lélekben, nem betű szerint való körülmetélése az igazi körülmetélkedés". (Róma 2,28-29)
"Mert nem mindnyájan izraeliták azok, akik Izraelből valók; Sem nem mindnyájan fiak, akik az Ábrahám magvából valók, hanem Izsákban neveztetik néked a te magod. Azaz nem a testnek fiai az Isten fiai, hanem az í­géret fiait tekinti magul." (Róma 9, 6-8)
Isten nem vetette el Izrael fiait,csak félreállította,a pogányok javára,azaz a saját kiválasztott népét féltékennyé tegye! Itt pedig lekonkretizálja,hogy Isten kiválasztott népére senki sem emelhet kezet! Tehát nagyon rosszul teszik azok az emberek akik valamilyen módon átmennek szélsőséges nézetbe,és úgymond azt terjesztik hogy Isten a magyarok Istene,stb (Turulmadár,magyar korona,stb,stb)és a Mária országa vagyunk? Hát sajnálatos ha valaki ezt elhiszi,mert arról tesz tanúságot,hogy nem ismeri az élő Isten szavát,nincs közvetlen kapcsolata az élő és ható Igével,és maradt a vallásos mázzal,de alatta ateista lélekkel,-sajna!
"Ezek után láttam: íme, nagy sokaság volt ott, amelyet megszámlálni senki sem tudott, minden nemzetből és törzsből, népből és nyelvből; a trónus előtt és a Bárány előtt álltak fehér ruhába öltözve, kezükben pedig pálmaágak, és hatalmas hangon kiáltottak: "Az üdvösség a mi Istenünké, aki a trónuson ül, és a Bárányé!" (Jel 7:9 )
- egyik kedvenc részem :)

" Azt kérdem tehát: elvetette Isten az ő népét? Szó sincs róla! Hiszen én is izraelita vagyok, Ábrahám utódai közül, Benjámin törzséből. 2 Az Isten nem vetette el az ő népét, amelyet eleve kiválasztott. Vagy nem tudjátok, mit mond az Írás Illésről, amikor az Isten előtt vádat emel Izrael ellen: 3 „Uram, prófétáidat megölték, oltáraidat lerombolták, én maradtam meg egyedül, de nekem is az életemre törnek.” 4 Viszont mit mond neki az isteni kijelentés? „Meghagytam magamnak hétezer férfit, akik nem hajtottak térdet a Baalnak.” 5 Így tehát most is van maradék a kegyelmi kiválasztás szerint; ha pedig kegyelemből van, akkor már nem cselekedetekért, mivel a kegyelem akkor már nem volna kegyelem. Egyes kéziratokban a másoló hozzátesz egy magyarázatot azáltal, hogy ezt a mondatot megfordítja: Ha pedig cselekedetekért, akkor már nem kegyelemből, mivel a cselekedet akkor már nem volna cselekedet. Ezzel kifejezi, hogy a kegyelem és a cselekedetek egymást kizárják. 7 Mi tehát a helyzet? Amire Izrael törekedett, azt nem érte el. A kiválasztottak azonban elérték, a többiek pedig megkeményíttettek, 8 ahogyan meg van írva: „Adott nekik az Isten bódult lelket, olyan szemet, amellyel nem láthatnak, és olyan fület, amellyel nem hallhatnak mindmáig.” 9 Dávid is ezt mondja: „Asztaluk legyen számukra csapdává és hálóvá, megbotlássá és megtorlássá. 10 Homályosodjék el szemük, hogy ne lássanak, és hátukat görnyeszd meg egészen.” Róm 11,1-10
- A válasz egyértelmű: Szó sincs róla!
Az Ószövetségben több Ige is erre utal,tehát az Igét Igével kell együtt kell szemlélni,és nem szektás módon kitépni a szövegkörnyezetből és így egy hamis állítás jön létre,amit a Sátán alkalmazott amikor az Úr Jézust a pusztában megkísértetett.....
az egy másik dolog a Sátánnak nem jött be,mert az Úr Jézus maga az Ige,és nem tudta az Ördög megtéveszteni,ezért is ajánlott a napi Ige olvasás,tanulmányozás élő gyülekezetbe járás,stb,stb
" Nem taszítja el népét az ÚR, nem hagyja el örökségét (94,14; vagy Zsolt 95,4; 1Sám 12,11). Ez mind a mai napig érvényes."

Tehát,egyértelmű,Isten kiválasztott népe Izraelt nem veti el,sőt aki bántja őket,annak jaj!
De nekik is az Úr Jézusban fel kell ismerniük a Megváltójukat,adja Isten,és mi ezért imádkozzunk.

Később még válaszolok quovadis67-nak is :)
Addig is sok áldást kívánok mindenkinek.
Amikor valaki azzal jön, hogy "ne ítélj, hogy ne ítéltess", azt felelem neki: "ne forgasd ki az Igét, hogy ne találtass a Sátánhoz hasonlóvá".Paul Washer..
  (az eredeti cikk rövidített változata) 2009-ben Eugenie Scott, az Egyesült Államokbeli Nemzeti Tudományos Oktatási Központ munkatársa azt javasolta, hogy azokban az esetekben, amikor a bizonyítékok cáfolják az egyes evolúciós elméleteket, a tudósok ne ismerjék ezt el,…..
 Jobboldalt alul, a CC gombra kattintva választhatunk magyar feliratot! ..
Alex ) 2011.12.07 15:09:25
„De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk
a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! "(Efézus 2, 4-)
Kedves Zsuzsa köszöntelek a mi drága Megváltónkban,akiért nem győzök hálát mondani.
Nagyon szépen köszönöm,hogy ezt a videót is megosztottad velünk,és megvallom én elvittem máshová,ahol remélhetőleg Isten Világosságot gyújt ezáltal is az emberek szívében. Elképesztő,mekkora sötétség van nemcsak a világban,de a keresztyének körében is! Bevallom 2x is megnéztem a filmet,mely nagyon tanítói volt számomra. Igen tudtam,hogy így vélekednek az emberek,ezen nem lepődtem meg,sajna. Viszont a "kérdező" keresztyén testvérünk,nagyon jól tette a dolgát! Csodálatosan vezette be,amit az emberek nem tudnak,sőt amire azt hiszik hogy tudják,hát azt sem jól tudják! A média széthallgatja mi történt akkor,vagy rosszul tájékoztat,mert politikába torkollik az egész! Igen erre mindig emlékeznünk kell,és másokat is,hogy ne kövessük el,ugyanazokat a hibákat! Bár a Bibliából a jelenések könyvéből tudhatjuk,hogy nemcsak meg fog ismétlődni hanem még rosszabb lesz! "Mert azok a napok olyan nyomorúságosak lesznek, a milyenek a világ kezdete óta, a melyet Isten teremtett, mind ez ideig nem voltak, és nem is lesznek.
És ha az Úr meg nem rövidítette volna azokat a napokat, egyetlen test sem menekülne meg; de a választottakért, a kiket kiválasztott, megrövidítette azokat a napokat." (Mát,13-19)
Ezek a gyerekek,akik a filmben szerepeltek,nagyon tudatlanok voltak. Hiszen ellenmondásokban keveredtek. Az egyikre azt mondták,az nem gyilkosság,a másikra meg azt hogy az! Akik keresztyénnek mondták magukat,hát azok sem ismerték Isten törvényét! A hatodik parancsolatot-NE ÖLJ! D e nem lesz mentségük ha egész végig elutasították az ÚR Jézus ingyen kegyelmét! Miért? Mert a szívünkben van írva,méghozzá ez az Ige által,örökké érvényes!" Amikor a pogány a törvény híján a természet szavára teszi meg a törvényben foglaltakat, törvény hiányában önmagának törvénye.
Ezzel igazolja, hogy a törvény követelménye szívébe van írva, amiről lelkiismerete tanúskodik és önítélete is, mely hol vádolja, hol fölmenti -
azon a napon, amikor evangéliumom szerint Isten Jézus Krisztus által ítélkezik az ember rejtett dolgai fölött."(Róm:2,14-)
Csak éppen ezt el lehet hallgattatni,a lelkiismeretünkön keresztül. A világ zaja pedig segít ebben! Egyértelmű,hogy minden ölésnek számít,mert Istené minden emberi teremtmény,tehát én is Isten tulajdona vagyok :-)
Azt nem írom le,hogy én mit válaszoltam volna,mert az Úr Jézus által én már az Ő dicsőségére látok,azaz Istennek benne lakozó Lelke által képes a jót tenni. (Efézus levél 2:10; Titusz levél 2:14)tehát a gyümölcsök az Úr Jézusban.
De nem ítélem el,akik másképpen nyilatkoztak,hiszen ők nem megváltottak és vakok,sajna. Nekünk pedig az a feladatunk hogy az Úr Jézus drága szent kegyelmét Nekik felragyogtassuk,hiszen mi is a poklok,pokláról szedett össze az Úr Jézus,és nem azért mert valamiért különbek voltunk,hiszen ugyan ezeket a bűnöket elkövettem,de Isten az Ő jó tetszésére megkegyelmezett,az Ő Egyszülött Fián.Fogadd kedvesen számnak mondásait és szívem gondolatait, URam, kősziklám és megváltóm! (Zsoltár 19:15)
Nagy békességük van azoknak, akik szeretik törvényedet; nem botlanak meg azok. Zsoltár 119:165)
És még Róma 8:1-11 :-)

És hadd küldjek Neked eme szép éneket,a mi énekes könyvünkből,sok szeretettel!

Uram, a te igéd nekem A sötétben szövétnekem; Mind igazak és ámenek, Amik szádból kijöttenek, Azért amit nem látok szemmel, Béveszem szavadra hitemmel.
2. Bízom hozzád erős hittel, Hogy te mindent megcselekszel, Amit szent igédben ígérsz: Hogy kegyelmesen hozzám térsz, És megbocsátván bűneimet, Megadod örök életemet.
3. E nagy jót neked köszönöm, Mely nekem arra ösztönöm, Hogy a Jézust, kiért velem Közöltetik a kegyelem, Tartsam lelkem megtartójának, Szeressem, engedvén szavának.
4. Igazgass, Uram, engemet, Hogy megőrizzem hitemet; Ha von magához e világ, Én mint Krisztusba oltott ág, Tőle vegyem tápláltatásom, Míg az élők közt lesz lakásom.
Lengyel József, 1770-1822
  Egy szülőnek nem okoz nagy meglepetést, ha azt mondom: gyermekeink a rosszra való hajlam leküzdhetetlen képességével jönnek a világra. Kicsi babánk pici szíve már a születés előtt is a bűnre és az önzésre programozottan dobog. A romlottságra való hajlam olyan nagy,…..
„Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy azok az Istentől valók-e, mert sok hamis próféta jött el a világba.” (1Jn 4,1) Folytatjuk A Viskó c. regényről szóló sorozatunkat. A korábbi cikkek _ide_, _ide_ és _ide_ kattintva érhetők…..
Beszélnünk kell! A viskó 2011.03.09 08:53:10
Nem túl rég bementem egy könyvesboltba és meglepetésemre, ez a könyv még mindig ott van a legjobban fogyó könyvek között. Viták kereszttüzében áll, ahol sokan az új hangvétel miatt dicsérik, sokan meg épp amiatt eretneknek tekintik. A viskó című könyv, mindenesetre páratlan…..
(Utánközlés a szerző engedélyével) A Harmat Kiadó, egy régi-új sajtóterméket igyekszik belopni a jóhiszemű magyar keresztyének olvasmányai közé. („Family, családi és párkapcsolati magazin”) A bemutató példány, a bulvárlapokból ismert ijesztő reklámszöveg…..
Alex ) 2010.12.29 09:32:34
Köszöntök Mindenkit,szeretnék én is egypár mondat erejéig hozzászólni. Mégpedig úgy hogy ne tűnjek elfogultnak,viszont nekem Isten szava maga a Biblia a mércém. Sokszor én is olvasok lelkészektől írásokat,de ha nem jut eszembe az az igehely,és kételkedek a lelkészben,mert ő is ember (tehát nem tévedhetetlen ) akkor megfogom a Bibliát,és kikeresem az odavaló igét. Ugyanis én is esetem akkora hibába,hogy lemásoltam valakiről egy kijelölt Igét,és az szám szerint nem egyezett! Az interneten az Igét sokan magyarázzák,ezért külön meg kell nézni,milyen forrásból származik,alaki,tartalmilag,stb,és összeegyeztetni a Bibliával! Miért kell ezt így csinálni? És miért nem elég amit a lelkészeink,illetve a papok prédikálnak,evangelizálnak? Mert sok lelkész nem az élő beszéd folyamai ömlenek át rajta,azaz nem az Úr beszédjét közvetíti,mert nincs vele élő kapcsolata. Nem született újjá,ezért halott maradt neki a betű (a betű öl,a lélek megelevenít Pál:Kor.lev.) Na mármost: emberi bölcselkedések,okoskodások,filozofálások nem überelhetik Isten szent szavát! Mégha az jó szándékot is takar akkor sem,mert ahogy a történelem megmutatta,egy sem állta ki az idők próbáját,egyesem tudott világbékét teremteni //megjegyzem a Biblia Isten Írott szava nem is beszél VILÁGBÉKÉRŐL,inkább ennek az ellentétéről! És akár hogy nézem mindig Istennek van igaza!
Az "ál" békéért folyik a nagy összeölelkezés:ez az ökumenikus,többvallású és az aranyborjú vallás kezd erősen színre lépni. És akkor megkérdezném kedves Valleriannát,ehhez ő mit szól? Hiszen már a muszlimtól kezdve,és a nagyra becsült katolikusok,zsidók,protestánsok,baptisták,és még sokan mások benne vannak.
Érdekelne a Vallérianna válasza. Mert a Vatikán jónak találja,sőt ha jól tudom onnan indult ki eme mozgalom! Mert elég érdekes hogy aki katolikusnak mondja magát,mégis beleköt a Isten kiválasztott népébe? Totál ellenmondásosak a dolgok. Vitatkozni is csak azzal lehet aki előveszi a Bibliát és utána néz :)
  „Rájöttem, hogy a Római Katolikus Egyház tanításainak nincs evangéliumi megalapozottságuk – közöltem Samuel Vila lelkipásztorral, aki teljesen elhűlve hallgatta ezt egy római katolikus pap szájából (akit ugyan már jóval korábban meggyőzött az Igazság…..
Alex ) 2010.12.22 19:35:59
6.) Nem lehet tehát a választott nép kérdését úgy tárgyalni, hogy ne beszéljünk Izrael népének kiválasztásáról, és ne tisztázzuk Izrael üdvtörténeti szerepét. Erre azért is nagy szűkség van, mert a bibliai Izrael szerepével kapcsolatban többféle elmélet és félreértés van forgalomban, keresztyén körökben is. Különösképpen is fontosnak tartjuk azoknak a magyarázatoknak vizsgálatát, amit sokan a Bibliára, közelebbről a Jelenések 20,1-4; verseire hivatkozva, Izraelnek a történelem utolsó szakaszában betöltendő üdvtörténeti szerepéről taní­tanak. Itt elsősorban az ezeréves birodalom (millenium) tanára gondolunk. E tan szerint a földi történelem végén Izrael-népe Krisztushoz tér, és Krisztus királysága alatt Jeruzsálem, földünk gazdasági és lelki centruma lesz ezer éven át. Ez alatt a jeruzsálemi templom újra megépül, ahol a mózesi cerimóniális törvények előí­rása szerint, áldozatokat mutatnak be újra. A millenisták szerint Krisztusnak ezeréves földi királyságában viszont az egyháznak semmi szerepe nem lesz, mivel az egyház már korábban elragadtatik a földről. Ezután az "egész Izrael", mint Isten választott népe üdvözülni fog.
A mi kérdésünk ezzel az elmélettel kapcsolatban az, hogy aki mindezt í­gy vallja és taní­tja, jól értelmezi-e a Bibliát, illetve jól értelmezi-e Izraelnek, mint Isten földi feladatra kiválasztott népének szerepét?
Ha ugyanis Istennek egyetlen üdvösségre választott népe van és ez Izrael, akkor, akkor annak, aki üdvözülni akar, előbb zsidóvá kell lennie. Akkor, a pogányokból álló egyháznak is végül a zsidó valláshoz kell csatlakoznia! Ezt a logikát tovább folytatva, ha Izrael a szelí­d olajfa, akkor Isten minden üdvösségre kiválasztottat ebbe az olajfába (Izraelbe!) fog beoltani. Továbbá, ha Isten üdvösségre kiválasztott népe Izrael, akkor minden zsidó ember üdvözülni fog, hiszen a Biblia minden kiválasztott üdvösségéről beszél: Róma 8,30;
De még tovább gondolva ezt az értelmezést: ha Izrael Isten üdvösségre kiválasztott népe, akkor a világ kezdetétől annak végéig Izrael az üdvtörténet földi főszereplője, s a többi üdvösségre választott közösség, közöttük a keresztyén egyház is, csak epizód-szerepet játszik. Ebben az esetben természetesen, az egyház története is, Izrael történelmének csak egy fázisa és az ezeréves uralom idején az egyház is Izraelbe fog betagolódni. Ha viszont ez í­gy van, akkor miért nem szól erről a Biblia egy szót sem? Akkor Izrael népének története miért csak Egyiptomban kezdődik?
De a legsúlyosabb kérdés, amit ez az elmélet felvet az, hogy ha Izraelé az üdvtörténet főszerepe, akkor hova soroljuk Krisztus szerepét? Akkor tisztázni kell Krisztus és Izrael viszonyát, hogy ti. Krisztus van Izraelért, vagy Izrael Krisztusért? Végül is Krisztus kinek a királya, Izraelé? Vagy az Ő országa ennél sokkal több, mert nem e-világból való? Akkor Istennek minden í­gérete Izraelben fog beteljesedni egykor? Vagy esetleg Pál értette félre a Szentlélek kijelentését, hogy ti. "Istennek valamennyi í­gérete Őbenne (ti. Krisztusban) lett igenné és Őbenne lett ámenné" (2Kor 1,20;).
Ezekre a kérdésekre keresve a választ, mi a Biblia tanulmányozása nyomán az alábbi következtetésekre jutottunk.
a.) Először arra a kérdésre szeretnénk választ adni, hogy Isten üdvözí­tő tervében kié a főszerep, Krisztusé vagy valamely népé (Izraelé, az egyházé)? Ki az üdvösség kezdete és vége, Krisztus vagy valamely nép (Izrael, az egyház)?
Alex ) 2010.12.22 19:36:33
Ha Izraellel kezdődik a kiválasztás és az üdvtörténet, mi lesz azoknak örök sorsa, akik Izrael megalakulása előtt éltek: mint Ádám, Ábel, Séth, Noé és a többi hí­vők? Ezek az emberek nem voltak zsidók! És mi lesz azon milliárdok örök sorsa, akik Kr.u. 70 után máig a pogányok közül tértek meg és nem lettek zsidóvá? Ezek a Kr. előtt és után élt hí­vő emberek nem tartoznak a választott néphez? Ha viszont, ahogy a Biblia állí­tja; Krisztus a kezdet és a vég, ha benne választattak ki emberek, akkor viszont az üdvtörténet fő-ága nem Izrael, hanem Krisztus, illetve Krisztus egyháza, melybe természetesen az Izraelből üdvösségre választottak is beletartoznak. Eszerint tehát a Krisztus egyháza már Ádámmal elkezdődött, melyhez a világ végezetéig csatlakoznak majd a választottak, ahogy azt a reformátusok hitvallása a Heidelbergi Káté is í­rja, "Hiszem azt, hogy Isten Fia, a világ kezdetétől annak végéig, az egész emberi nemzetségből Szentlelke és Igéje által az igaz hit egyességében magának egy kiválasztott gyülekezetet gyűjt össze" (HK 54.) Ebben az esetben viszont Izrael népe csupán epizód szerepet játszott a történelem folyamán, mint az üdvtörténet egyik fázisa.
b.) Következő kérdésünk, hogy mit jelent akkor Izrael kiválasztott volta?
A Biblia szerint Isten egy bizonyos feladatra választotta ki Izraelt, amikor velük szövetséget kötött. Erről a feladatról már a korábbiakban szóltunk. Kiválasztása és küldetése Krisztusban érte el csúcspontját, Krisztusban teljesedtek be Isten í­géretei, és Benne ment tovább Isten minden még be nem teljesedett í­gérete a végső beteljesedés felé. Izraelnek, mint választott népnek története tehát Krisztusban, a megtért zsidóknak a Krisztus-testbe történő beolvadásával ment tovább. Krisztusba, mint az üdvtörténet főfolyójába csatlakoztak Izrael népéből és a pogányok közül a választottak és lettek egy lelki néppé, a Biblia szerint.
Izraelnek, mint népnek (etnikumnak) az üdvtörténeti szerepe tehát Krisztusban egyrészt tetőpontjára ért, másrészt Benne, az Ő testében folytatódik! Ezért Izraelnek ma csupán jel-szerepe van, amennyiben mai története az un. utolsó idők bizonyos fázisait jelzi. Ez természetesen azt is magába foglalja, hogy Izrael helyébe egy nép se léphet, hiszen a Biblia jelzi, hogy Izrael népéből az Úr Jézus visszajöveteléig sokan fognak még megtérni és a Krisztus testhez csatlakozni. Annak viszont, hogy Izrael egy un. ezeréves birodalomban újra főszereplője lesz akár a történelemnek, akár az üdvtörténetnek, semmi bibliai alapja nincs. Jézus nem mondja sehol, hogy Izraelhez jönnek majd a népek, ellenkezőleg, taní­tványait kiküld a széles világba hirdetni az evangéliumot (ez a misszió).
A Jel 20:1-4. szószerinti magyarázatát Oosterzee holland dogmatikus a judaista "aritmetikus kabbalisztika" olyan próbálkozásának nevezi, mely a Szentí­rás egyéb igéivel szöges ellentétben áll. A Biblia ugyanis sehol nem beszél egy földi, evilági krisztokrácia megvalósulásáról.
Az pedig végkép nem igazolható, hogy az utolsó időkben az egész Izrael Krisztushoz tér. A sokak által idézett Róma 11, 25 "miszerint "í­gy az egész Izrael megtér" éppúgy nem jelenti Izrael minden tagjának megtérését, mint az ugyanebben a versben olvasható "pogányok teljessége" sem vonatkozik minden pogány emberre, csupán a kiválasztottakra. Lásd ennek igazolására a Róma 9, 6-8. verseit: "Mert nem mindnyájan izraeliták azok, akik Izraelből valók; Sem nem mindnyájan fiak, akik az Ábrahám magvából valók, hanem Izsákban neveztetik néked a te magod. Azaz nem a testnek fiai az Isten fiai, hanem az í­géret fiait tekinti magul." Vagy idézhetem még a Róma 2,28-29-et is: "Mert nem az a zsidó, aki külsőképpen az, sem nem az a körülmetélés, ami a testen külsőképpen van: hanem az a zsidó, aki belsőképpen az; és a szí­vnek lélekben, nem betű szerint való körülmetélése az igazi körülmetélkedés".
Tegyük fel hát a kérdést újra: hány választott népe van Istennek?
 Az 1. rész ide kattintva olvasható.            Nem is kell olyan messzire mennünk, hogy példákat találjunk az Istenről alkotott hamis elképzelésekre. Számos olyan megtért exkatolikusról tudok, akiket akár évtizedeken keresztül is távol tartottak az üdvbizonyosságtól az emberi spekuláción és…..
Alex ) 2010.12.21 08:27:14
@Kéry Zsuzsanna: Elolvastam az itt leírtakat,és nagyon igazad van igei alátámasztásokkal és oda,vissza leellenőrizni,akár az Ósz,és az Újsz-ből mert tudjuk egyik sem mond ellent a másiknak hiszen a Megváltó Urunkat már a kezdet kezdetén meg van ígérve,és amint tudjuk ez több mint 2000évvel ezelőtt be is teljesült! Hála és dicsőség a Szentnek!

Miután jobban olvaslak benneteket,még jobban szeretnék a Szentírásban elmerülni,és az Igéket behatolóan tanulmányozni! Ugyanis azt látom jó katónáknak,mindig készenlétben kell lenni ! Az ellenség is ismeri,sőt jobban fújja a Bibliát! Hiszen az ördög 3 -szor kísértette meg Jézust a pusztában!
"Ekkor odament hozzá a kísértõ, és ezt mondta: „Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a
kövek változzanak kenyérré.”
„Ha Isten Fia vagy”, mondja, mert nem akarja megkérdőjelezni Jézus Isteni voltát, hisz a
Sátán ezzel pontosan tisztában volt. Valójában azt akarja mondani, hogy „Mivel Isten Fia
vagy.
A Sátán azt akarta, hogy Jézus Isteni erejét a saját testi vágyának kielégítésére használja.
Gyakran megteszi ezt azokkal is, akik lelki ajándékokat kapnak a szolgálatukhoz: „Miért
nem használod isteni hatalmadat, hogy kielégítsd testi vágyaidat?”
Õ így válaszolt: „Meg van írva: Nem csak kenyérrel él az ember, hanem minden igével,
amely Isten szájából származik.”
A Sátán kísértésére Isten Igéjével válaszolt.
Ha erős akarsz lenni az ellenség támadásaival szemben, akkor a
tanulmányoznod kell Isten Igéjét, és a szívedbe kell rejtsed azt.
Ezután magával vitte õt az ördög a szent városba, a templom párkányára állította,
és így szólt hozzá: „Ha Isten Fia vagy, vesd le magadat, mert meg van írva: Angyalainak
parancsot ad, és azok tenyerükön hordoznak téged, hogy meg ne üsd lábadat a kõbe.”
Mivel Jézus Igével válaszolt az előző kísértésre, ezért a Sátán most az Ige kifacsarásával
próbálkozik.
Jézus ezt mondta neki: „Viszont meg van írva: Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet!”
Nagyon fontos, hogy összevessük az Igét az Igével. Márk evangéliumában nagyon
érdekes versek találhatók azzal kapcsolatban, hogy milyen jelek követik azokat, akik
hisznek: kígyókat vesznek kezükbe, és ha valami halálosat isznak, nem árt nekik.
Kentuckyban volt egy pásztor, aki mérget itatott a vezetőséggel, hogy bebizonyítsák a
hitüket. Ketten meghaltak, és gyilkossági vádat emeltek ellene. Gyanakodni kezdtek rá...
Vannak kigyóval játszadozók is, akik mérgeskígyókat adogatnak körbe, és néha lehet
olvasni arról, hogy egyeseket megmar a kígyó és meg is halnak.
Mindezeket a fenti vers alapján teszik. Ha viszont összevetnék a különböző igehelyeket,
akkor láthatnák, hogy ez ugyanaz, amit a Sátán itt Jézusnak javasol, hogy kockáztassa az
életét azért, hogy bebizonyítsa az Ige valódiságát. Ugorj, bizonyítsd be.
Jézus ezt mondta neki: „Viszont meg van írva: Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet!” (Máté evangéliuma )

Ezeket csak azért írtam meg,hogy lássuk az ellenség is ismeri a Bibliát! De! Soha ne felejtsük el,nincs neki telj hatalma!
Ami meg a karizmatikus embereknél folyik,drámai! Sokáig gondolkoztam miért nem ismerik fel hogy nem az Istentől kapják,hanem pont az ellenségtől!
Nos arra a meggyőződésre jutottam,hogy ők nem a mindennek felett az Igazságot keresik,azaz nem emberektől fogadjuk el,
Leírom még érthetőbben: Én kerestem az igazságot,mielőtt megtaláltam. Amikor kibukott annál a gyülekezeteknél,vagy egyháznál,embereknél,barátoknál,sőt szeretteimnél,hogy valahol megdőlnek.....
Aztán pont kezdtem feladni,de tudtam mégis léteznie kell annak az IGAZSÁGNAK- most már tudom az Úr Jézus által amely Tökéletes Igazság!
Sőt bátorkodom leírni,már új élet után is a Szentet is nézegettem,hátha valahol Ő is téved!
De nem tudtam rajta kapni! Ő a nagy Isten valójában tévedhetetlen,mi vagyunk akik tévedünk!
Hogy miért ragaszkodnak a karizmatikus emberek a természetfeletti dolgokhoz,és itt finoman fogalmazok! Mert a saját hasznukat helyezik előtérben! Nem Istent! Nekik olyan Isten nem kell,aki azt mondja,az én nevemért sokat kell szenvedni! " Ezt gyakorlatban is értsük!
Akkor is fogod szeretni és akarni az Istent amikor nincs 2 forintod sem? Amikor éppen megtudod a hű párod elhagy? Vagy rákos beteg vagy,és még sorolhatnám......

Karizmatikus hívőknél a gazdagságot,a csodát,és a lelki ajándékokat helyezik előtérben.

Sajnos azt kell mondanom a hitető lelke van ott!
A média nem mutatja,amit Istentisztelet után mit művelnek! De szerintem jobb is mert ehhez képest az "Ördögűző film" ,az paródiának hat!
Félelmetes!
Alex ) 2010.12.22 10:36:56
@Kéry Zsuzsanna: Tudod Zsuzsa,amíg az Úr Jézus elém nem állt,de ez lélekben ment végben nem kívülről,én is olyan véresszájú Saulus lehettem mint Pál! És én is azt hittem magamról:én egy tök jó fej vagyok,sőt baromi jó ember.....már majdnem szentté akartam avatni magam,de vállveregető gépem szerintem bőven volt! Tudod a hittető lélek az mindig elakarja velünk,saját énünkkel hitetni,hogy nálunk minden frankón megy! De mindig jelzett,és jelez a lelki ismeret által a Szentlélek! CSAK! Valaki erről tudatosan nem akar szembesülni,és egy idő után elnyomja! És amilyen udvarias az Isten harmadik személye: egy idő után elhallgat! Igen ám ez időt az ördög kihasználja és még jobban azt az embert a hittető lelkével megturbosítja! Azaz,add neki olyan most világi nyelven írom,adrenalin szintet,Isten nyelvezete szerint kábítószert,tévelyítőszert,amire pont a Pál apostolnál olvashatunk a Rómaiakhoz írt levelében:amikor már nem ismerik fel az Igazság lelkét,és felcserélik a hazugság lelkével!

Gyorsan hozzáteszem az Úr Jézus mindenből tud szabadítást kihozni,mert Ő a Szabadító!

Tudod nekem is van egy alkoholista családtagom,és le van tompítva mindene:láthatólag az ördög használja,de azt is látom hogy az Úr mennyire vigyáz reá! Többoldalas történeteket tudnék erről írni,hányszor volt már élet és halál között!

Nem lehet vele beszélni mert mindig el van tompulva,ha nincs akkor bezárkózik.Itt látom mi emberek valójában imádságban tudjuk elhordozni,de az Úr aki Valós Igaz Szabadító!

De olyanról is tudnék írni aki egész életében Isten felé rázta az öklét (gyermekkori trauma )és istentelen életet élt,annak minden deformitásában és egy nap Isten lefektette (agyvérzést kapott) és láss csodát,amíg életben tartotta a nagy Isten,mint szomszédot csak velem akart beszélni./tudjuk nem velem.....VELE!!! Az Úr nagy Hatalmas megbocsátó Szeretetével,az Úr Jézussal /
Én még akkor friss megtérő voltam az Úr Jézus első hatalmas szeretetével,de mindig az Úrról gügyögtem,mert akkor én még "pelus"lehettem...
De használt az Úr. És ez az ember teljesen megváltozott! Kivel ment el amikor rá két év múlva meghalt,nem tudhatom.Az orvosok 2hónapot adtak neki,de ő még két évet élt Jézus kegyelme által!
Nem csodálkoznék ha ott az örökkévalóságba vele is találkoznék! Szerintem nagyot fogunk nézni kik lesznek ott! Mert mi reménytelennek tartsuk egyes embereket,de Istennél nincs ilyen! Annál jobban alá nyúl,az irgalmas megbocsátó,elsöprő szeretetével!

Tudod Zsuzsa,én mindig azon szoktam mosolyogni amikor a médiákban bemondják:-hogy köztiszteletben álló személyek,ezek meg azok!
De Istennél NINCS ILYEN-hurrá!

Isten gondolatai magasan és még magasabban repülnek,a megbocsátó szeretete is ! Ezért Ő a Tökéletes Isten! :)
Alex ) 2010.12.22 13:49:30
www.youtube.com/watch?v=8d1Oehjna-Y&feature=related

Áldott Ünnepeket Kívánok :)
 "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. (Jn 14,6) „Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus” (1Tim 2,5)   A korábbi írásokban kitértem rá, hogy régi-új trend van…..
Alex ) 2010.12.22 12:37:14
Bocsánat látom régen íródott az itteni blog írás! De hátha olyan személy olvassa aki nem tudja eldönteni mi az vagy KI az IGAZSÁG?
Mert embereket olvas,pro és neonporban,de Isten kereső....

Valójában a Biblia a Szent Írás ad erre kézenfekvő választ!
Persze magamból kiindulva,az ember fáradt,meg hát én is úgy voltam ezzelel,bemék egyszer-kétszer a templomba aztán meghallgatók misét"
Azért írok misét,mert azelőtt én katolikus templomba jártam...Nem volt ezzel semmi baj,csak amikor az én életemben jöttek a bajok(értsd jól lelkiekben)akkor persze,mindenben kerestem a megoldást! Tényleg nem szeretném leírni,mi mindennel kecsegtettek: még be sem léptem a templomban de papír orgánumok vártak:olyan írással ha százszor leírod teljesülni fog minden álmod!
(megettem,de mégsem csináltam meg! Egyszerű indokból:lusta voltam,és dedósan csengett? :)
Megkerestem a helyi plébánost,hátha tud segíteni.
Sosem felejtem el,mit mondott- semmit és üresen mentem haza! Zabáltam az okkult könyveket,hogy a rossz dolgok megszűnjenek! Megszűntek! Na de miért? Mert én az ördög kezéből lakmároztam,és ebből semmit nem láttam!

Amikor a média mutatta 2János Pál pápát,sírtam hogy ő az én atyám.....mert milyen szépeket mond.
Aztán minden homályban maradt,elfelejtettem.
Tovább tivornyáztam.....
Akkor ez hogy is van?
Teljes sötétségben éltem! Ez az igazság! Vak voltam az Úr Jézus Igazságára! Ennyi! Én ott a katolikus templomban ha akkor azt mondják,vigyek haza 5liter szentelt vizet és azt locsoljam az emberekre,és akkor szentté válnak...megkajálom,elhiszem,és megcsinálom!
Nem olvastam a Bibliát! Nem tudtam különbséget tenni!
Én a papoknak mindent elhittem,hogy ők valójában szentül élnek! Hja és miérettünk,és hogy én mennyire becstelen ember vagyok! Még jobban tudatosították bennem,hogy én ott egy senki vagyok! Akkor kisebb rendű érzéseimet még jobban felerősítették,és a sok szenteknél totál káoszt csináltak bennem! Nem értettem már kihez kell megfelelnem? Mert a sok szent a mai napig ott felsorakozik!
Úgy éreztem magam mint a dzsungelben a Maugli!

Még mindig ott lennék ha Istennem jelentette volna ki magát a szent Fián! Ez lélekben ment keresztül!
Nem kívül,nem volt semmi jelenés,stb!
Szóval ilyen egyszerű,hogy nem kell a dzsungel,nem kell a sok szent,és nem kell a jó cselekedeteid,stb.
Tudod mi kell? A SZÍVED! Azt kell kiüresítened és megvallanod hogy a magad erejéből semmire nem telik,csak IGENRE-vagy NEMRE!

A halottakhoz beszéd ha még szentekké mondják: NEM SZABAD! NE TEDD! Mózes törvénykönyvében erre mindig az Isten parancsa kiterjed!

Aki meghalt azért nemhogy mi,de Isten sem tud mit csinálni! A halott "szentek"-de mitől és kitől,ezt hagyjuk a nagy Istenre és az Úr Jézusra mert Ő fog eljönni mint Ítélő Bíró!

Nem tehetnek ők sem semmit-finis-lecsapódott az életzónája!

Amúgy erre is tudnék igaz történettel szolgálni!

Az özvegy feleség beszélt az elhunyt férjéhez,azaz szellemileg megidézte!
Mozogni kezdtek a képek,hangokat hallott,aztán majdnem az életébe került,mert a kocsijával felborult.....

Mózes könyvében tilt a nagy Isten! Nemhiába!
„Ezt mondja az Úr, Izráel királya és megváltója, a Seregek Ura: Én vagyok az első és az utolsó, rajtam kívül nincs isten.  Kicsoda olyan, mint én? Szóljon, mondja meg, sorolja fel, hogy mi történt, amióta hajdan népet alkottam; és mondják el a jövendőt, ami…..
Alex ) 2010.12.18 13:48:39
Kedves Zsuzsa élni is szeretnék az Úr által adott lehetőséggel,mert mindent Tőle a Szenttől kapunk ha ezt még olykor természetesnek véljük.
Mindenért hálát mondva Őt dicsőítsük,és a sarokkőhöz Aki maga az Úr Jézus Hozzá igazodva.
Szeretnék az Úrban hasznos testvéretek lenni.
Viszont csak az abszolút Igazságot követni.
Valójában minden nap az Úr Jézusban maradni,vagy visszamenni,amit tudjuk nem mindig sikerül.....
de egységben az erő-ahogy ezt a világ atyafiak is hangoztatják...
Magamról csak annyit,hogy az Úr hatalmas kegyelme,és végtelen szeretete utolért,körülbelül 5évvel ezelőtt szült újjá a Szentlélek.
Azóta tudván tudom hogy minden Igaz amit a nyitott könyv kijelent (mert senki elől nincs elzárva )
Hitben szeretnék még jobban megerősödni,oda szánni egész életem,mert nem tudom mind azt a jót meghálálni,amit értem tett a nagy Isten a szent Fián keresztül! Naponta a szívembe kihangsúlyozza az agape szeretetét. Bizony mi hűtlenek vagyunk,de Ő mindvégig hű mert Önmagát nem tagadhatja meg"
De aki megtagadja az abszolút Igazságot az Úr Jézust,azt az Úr is megtagadja a mennyei Atyánknál.
Akinek a Fiú nem kell azé nem lehet az Atya is!"
Ezeket azért kellett leírnom mert keveredik a sokszínű vallástan (ugye erről a "tan"-mese legalábbis nekem )
Mert az Írás nem vallástanokat hív magához,hanem minden nemzetségből és ez óriási különbség!
Viskót nem olvastam,de hallottam róla- Nos ha mi élő kövek hagyjuk,és hallgatunk,akkor ugyan olyan cinkosok leszünk mint a szerző aki ezt megírta!
Nekem a mérce a Biblia,és mindent az Igefényében még akkor is amikor a feddést kapom,mert az Úr szeretettel nevel,mert akit nem nevel az el korcsul,és ilyen esetben a tévelygő lelkével már írják a hasonló könyveket,és az avatlan személyek elhiszik,és romlásba viszi.....és az ördögnek mindig ez a célja. Csak egy kicsit fog csúsztatni,de ezzel kárhoztatja a lelkeket,mert neki ez a célja!
Viszont azt vegyük tudomásul,nem ő itt az Úr! Nincs neki szabad akarata sem! Mindent ki kell kérni,és Isten ad rá engedélyt! Mert Isten a rosszból tudja nekünk megmutatni,hogy Ő a legjobbat fogja ebből kihozni!
Csak Hinni kell Benne - ami néha hívők is megdőlünk,de az elesésből léleknövekedést add az Úr,amikor megérteti velünk az Ő szent akaratát :)
Tehát soha ne csüggedjünk el! Mert ha az Úr velünk,ki ellenünk?"
Alex ) 2010.12.20 07:45:29
Kedves Zsuzsa,tegnap írtam ehhez még dolgokat,de nem volt internet csatlakozás (pedig hosszú volt,és én még nem vagyok valami ügyes író,de ezt kérem mindenki nézze el. Így eltűnt a levelem,pedig pont erről akartam írni,de valójában,szóról-szóra leírtad amit szerettem volna. Ugyanis ezt a hívő barátnőmmel sokáig beszéd téma volt nálunk,amit a Kálvin állít a predesztinációról! És megkaptuk a megnyugtató választ....mert ez engem sokáig nyugtalanított! Valahogy nem állt össze azzal az Igazságos Istennel Akit én megismerhettem az Ő nagy kegyelme által! Tehát nem akarom ugyanazt leírni amit te,de egyetértek,mert nekünk az Úr Jézus Szentlelke által megkaptuk a tökéletes választ. És ez volt,amit te és a Gyöngyi írt... :)
Viszont az eleve elrendelés egy isteni személynél igaz! Ez az isteni személy maga az Úr Jézusban történő megváltás az emberek felé,de csak azoknál akik IGAZ HITTEL elfogadják és magukévá teszik az Úr Jézus váltságdíját! Nos ennél is két sorra lehet osztani az embereket (soha nincs harmadik választás,vagy semlegesség,mert az mindig a sötét oldalon,ördögi vonalban áll meg) Sokan mondják,igen elfogadta Jézust és hiszi hogy Ő lett az élete Ura, DE!- Istent nem lehet becsapni,mert Isten a szívben lát! (ilyenek a vidámpark élmény hajkurászók,és a csodák várok,és az ördögűzők,akik arra hivatkozva,és kiragadják az odaillő Igét,amikor a Péterék a Szentlélek által gyógyítottak,stb! Sajnos egyre szélesebben,egyre nagyobb ez a rajongó tábor! És félelmetes erővel tör előre,ehhez kapnak az atv-csatornán nagyfokú segítséget! Kedves Zsuzsa,ezek már annyira kifinomult sátáni technikával mennek,hogy maga az Igét használják fel! Kiragadnak egy-egy Igesort,és azzal magyarázzák meg! Persze tudjuk,hogy Istennél az egész Bibliát kell összefüggésbe olvasni,és értelmezni,mert tudjuk Ézsaiás próféta,és még sok próféta,ilyen volt az Illés,de szerintem még sokan
akik igen csak elcsüggedtek,sőt merészen leírom,talán néha depresszióba is estek! De nyugodtan javítsatok ki ha nem úgy gondoljátok....
Magamról is elmondhatom ha leveszem szemeimet az Úrról és a világra nézek,akkor a lelkem rögtön nem érzi jól magát,sőt ha akkor valaki belelátna a fejembe....! De amit mondja Pál: küzdjetek a hitért"
Aztán olvastam itt magas szintű latincsegésű katolikus dogmát (valamelyik oldalon,hát belefájdult még a fejem is a sok halanzsa,balanzsába,bocsi ha így írom)
Még jó hogy az Úr Jézus az Igén keresztül nem így beszélt a tanítványokkal !
Most elköszönök,de hamarosan amikor az úr engedi visszanézek.
Alex ) 2010.12.22 11:27:08
@Ráczné: Beadtam ugyanezt,majd nézd meg és mosolyogni fogsz,mert más videoklippel megy! Kicseréltem,amikor ráeszméltem!
De meg kell írjam a mondata amit a szívembe hatolt ma még jobban elért!

A mai igénkben sok vigaszt jelentett ki az Úr!
Hála és dicsőség Neki!

Nekünk mint élő köveknek még jobban világítanunk kell mert az élő példát éppen tegnap láttuk,hogy a világ mit csinál a szeretet ünnepéből! (Gúnyt!)

De erről tudósít az írott Ige!

Gyümölcsöt csinálni nem lehet, a gyümölcs terem. És minden fán pontosan olyan gyümölcs terem, amilyen az a fa. Ezért hangsúlyozza nekünk Isten igéje, hogy a mi Istentől elidegenedett, megromlott természetünk nem tud olyan gyümölcsöket teremni, amik Isten minősítése szerint is jók lennének.

Sajnos igaz az a diagnózis, amit a mindenható Isten az özönvíz előtt a tőle elszakadt emberiségről mondott: "az ember szívének minden gondolata szüntelen csak gonosz." Lehet ezt kimagyarázni, ez ellen védekezni, hosszú védőbeszédet is tartani, vagy az ellenkezőjét állítani, sajnos az élet azt mutatja, hogy ez történt, ilyenek vagyunk.

Istentől elvadult természetünk csak vad gyümölcsöket tud teremni. Ezeket a vad gyümölcsöket is felsorolja a Biblia itt, közvetlenül a lélek gyümölcse előtt. Így olvassuk ezt: "A test cselekedetei ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás, bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás, irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlóak. Ezekről mondom nektek, hogy akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát."

De akik már az Úr Jézus hű követői,szolgái,és a szívükben írja az Ő törvényét ezek jó gyümölcsöt teremnek az Úr Jézus Lelke által:

. Kilenc gyönyörű kincset sorol egymásután a Szentírás. "A Lélek gyümölcse ez: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás." Az ilyenek ellen nincs törvény. Gal 5,22-23
 Beteljesedett próféciák százai bizonyítják Isten létezését, azt, hogy a Biblia az Ő tévedhetetlen Szava, hogy a zsidók az Ő választott népe, és hogy a názáreti Jézus a megígért Messiás, aki meghalt a bűneinkért, aki feltámadt, és aki újra eljön. A legtöbb…..
Alex ) 2010.12.19 08:55:04
Először Is kedves barátnémnak válaszolnék! Hát nem volt ide könnyű belépni,de úgy látszik Isten most engedte be,eddig csak hallgatólag követtem az eseményeket...mint ahogy tudod! De maradok,mert látom itt pengelére lesz állítva még egy eltévedt szó is,de ez a jó! Mert így kell egymás hite által erősödnünk,épülnünk,és a révtanításokat lebontanunk.Mert a tiszta Evangéliumnak terjedni kell! Ez pedig a Biblia,tudjuk emberek írták (ők sem voltak bűntelen ) De azt írták amit Isten számukra kijelentett. Kedves Zsuzsa én csak azért bátorkodtam megírni a Dr Sípos Ete Álmos által Heidelberg Kátét mert ha a Viskó is hangsúlyt kapott akkor tegyük mellé ami jó,és érdemes meghallgatni,mert itt a Bibliáról van szó,csak arról. Ezt úgy kell értelmezni,mert nem mindenki végzett magas szintű teológiát,vagy csak éppen egy hónapban betér a templomba hogy letudja az ő vallásosságát,és mint tudjuk egy sem tud üdvözíteni! Megmondom őszintén mielőtt leírtam,már akkor jelzett a Lélek,de nem lett volna helyes másképp fogalmaznom,mert én így kaptam meg!
Abban teljesen igazad van senkit sem emelhetünk ki,nem is ez volt a szándékom,de azért ha a mérges gombáról beszélünk,és ki elemezzük,hogy miért méreg az a gomba,akkor adhatunk helyes útvonalat. De majd később ezekre még jobban odafigyelek.
Lehet elég lett volna azt írni hogy Bibliai tanulmányozás :)
Kedves Zsuzsa mégis ha megtudod szerezni,hallgasd meg,mert minden kérdésre választ lehet kapni.
Ez olyan hogy a Bibliát nem lehet elhagyni,félredobni,mert már kiolvastam,óh én már kívülről fújom,stb. Mert tudjuk azon beszél hozzánk az Úr Lelke,sőt ugyanazon az Igén mindig mást jelent ki. Mindig újat és új dolgokat mutat meg,akár rég elfelejtett bűnömre rámutat. Tehát a Bibliát semmi és senki nem überelheti felül. De mellékesen akik élő hitű lelkészek és az élő beszéd folyamai ömlenek,azaz az Úr szavát tudják hozzám személyesen közvetíteni,akkor nem kerülhetjük ki ezeket az embereket,mint ahogy minket is tud használni az Úr. De valójában az Úré a dicsőség! Az Úr Mózest is használta,ő volt a szája :)
Alex ) 2010.12.20 07:55:14
Kedves Zsuzsa,tegnap írtam ehhez még dolgokat,de nem volt internet csatlakozás (pedig hosszú volt,és én még nem vagyok valami ügyes író,de ezt kérem mindenki nézze el. Így eltűnt a levelem,pedig pont erről akartam írni,de valójában,szóról-szóra leírtad amit szerettem volna. Ugyanis ezt a hívő barátnőmmel sokáig beszéd téma volt nálunk,amit a Kálvin állít a predesztinációról! És megkaptuk a megnyugtató választ....mert ez engem sokáig nyugtalanított! Valahogy nem állt össze azzal az Igazságos Istennel Akit én megismerhettem az Ő nagy kegyelme által! Tehát nem akarom ugyanazt leírni amit te,de egyetértek,mert nekünk az Úr Jézus Szentlelke által megkaptuk a tökéletes választ. És ez volt,amit te és a Gyöngyi írt... :)
Viszont az eleve elrendelés egy isteni személynél igaz! Ez az isteni személy maga az Úr Jézusban történő megváltás az emberek felé,de csak azoknál akik IGAZ HITTEL elfogadják és magukévá teszik az Úr Jézus váltságdíját! Nos ennél is két sorra lehet osztani az embereket (soha nincs harmadik választás,vagy semlegesség,mert az mindig a sötét oldalon,ördögi vonalban áll meg) Sokan mondják,igen elfogadta Jézust és hiszi hogy Ő lett az élete Ura, DE!- Istent nem lehet becsapni,mert Isten a szívben lát! (ilyenek a vidámpark élmény hajkurászók,és a csodák várok,és az ördögűzők,akik arra hivatkozva,és kiragadják az odaillő Igét,amikor a Péterék a Szentlélek által gyógyítottak,stb! Sajnos egyre szélesebben,egyre nagyobb ez a rajongó tábor! És félelmetes erővel tör előre,ehhez kapnak az atv-csatornán nagyfokú segítséget! Kedves Zsuzsa,ezek már annyira kifinomult sátáni technikával mennek,hogy maga az Igét használják fel! Kiragadnak egy-egy Igesort,és azzal magyarázzák meg! Persze tudjuk,hogy Istennél az egész Bibliát kell összefüggésbe olvasni,és értelmezni,mert tudjuk Ézsaiás próféta,és még sok próféta,ilyen volt az Illés,de szerintem még sokan
akik igen csak elcsüggedtek,sőt merészen leírom,talán néha depresszióba is estek! De nyugodtan javítsatok ki ha nem úgy gondoljátok....
Magamról is elmondhatom ha leveszem szemeimet az Úrról és a világra nézek,akkor a lelkem rögtön nem érzi jól magát,sőt ha akkor valaki belelátna a fejembe....! De amit mondja Pál: küzdjetek a hitért"
Aztán olvastam itt magas szintű latincsegésű katolikus dogmát (valamelyik oldalon,hát belefájdult még a fejem is a sok halanzsa,balanzsába,bocsi ha így írom)
Még jó hogy az Úr Jézus az Igén keresztül nem így beszélt a tanítványokkal !
Most elköszönök,de hamarosan amikor az úr engedi visszanézek.
  Amit itt a földön hiszünk, az határozza meg az örök sorsunkat a halálunk után. Míg az igazi evangélium megment (üdvözít), a hamis evangélium a kárhozatba visz – mégis, ez a meggyőződés mintha kiveszett volna az evangéliumi hitű keresztények közül. Lehet,…..
 „De amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?" (Lukács 18,8) Nagyon fontos kérdés, amit Jézus feltett. Ha ugyanis hisszük, hogy hamarosan eljön, akkor mi most pontosan abban az időben élünk, amiről itt beszél! Azok a napok ezek, amikor a hitet…..
Alex ) 2010.12.19 13:37:36
Igen aki valóságosan hisz Istenben és élete Ura ami annyit jelent,mindent átadtam az Ő szent Tökéletes kezébe. Miért? Mert tudom hogy Tökéletes,azaz magamat hozzámérten és az elmúlt megélt 4-dik x évemet is betöltve,nélküle éltem,arra kellett rájönnöm,hogy kártyavárat építettem,és jött egy szél,és minden szétrepült! Persze én is néztem ki a fejemből,hogy mi a baj? Annyi könyvet megvettem,hogy hátha megtalálom a megoldásokat,mindenre vevő voltam,de rájöttem,semelyik nem adott tökéletes választ,és megoldást az életemre,csak egy spirálba keveredtem.
Aztán már tudatosan kerestem,hogy mi az értelme hogy én ide leszülettem? Hát a könyveket nem szeretném mindent felsorolni,de volt keleti bölcsektől kezdve a Krisna és amit akarsz....
Gyorsan kidobtam a kezemből,mert nem elégítette ki sem a tudásszomjúságot,és a lelkem még jobban éhezett. Emlékszem bementem a katolikus templomba,mert akkor már tudatosan kerestem Azt a Valakit,Aki választ ad! De nem kaptam ott sem választ. A Biblia mit mond? "aki keres, az talál, s aki zörget, annak ajtót nyitnak." Mt(7:7-8)
Aztán az Úr egyik csöndességemben bemutatkozott,és akkor kaptam magamról válaszokat. Az életemre is,és azóta tudom már itt a földi életünkben vissza akarja állítani az ember és az Isten helyes kapcsolatát,aki az Úr Jézus Szentlelke újjászült.
Újra meg kellett tanulnom Isten szerint mi a helyes és mi a helytelen,hogy Isten a Rend Ura,Istennél megvannak a helyes sorrendek. Isten házasságpárti,sőt az emberrel örök szövetséget kötött.
Azelőtt egy olyan világban éltem,amit most már tudom a káosz ura hazugság atyja mindent felborított... Teljesen liberalizmus gondolkozásom volt,azaz önmagam ura voltam,hittem az evolúciós tanban,hogy a nők hordják a nadrágot,és nem hallgatunk senkire,sőt fennhangon abba a táborhoz tartoztam akik hirdetik,"élj a mának" és közben baromira nem éreztem jól magam,de nem láttam,csak azt vettem észre hogy a lelkem éhezik,a testcselekedetei nem elégítenek ki,stb.
Persze én is eljátszottam a magam kis vallásosodásomat ha éppen Istenről kellett beszélni.
Nem rajtunk múlik az üdvösség,minden Isten kegyelmén. Viszont elrendelt ideje van.
Odaát nincs idő
Itt idő van,éppen mert a megtérést itt a földön az időzónában kell végrehajtani. Odaát már látjuk hogy van pokol,és van Isten!
De a megtérés hitben és szívcsere által történik meg. „Hitben járunk, nem látásban” Lukács 24, 13-35. (mert ha látjuk ami van már nem kell hinni :)