Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ginea

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KÖZJÓ (Sajtó-)szabadság 2011.01.05 08:44:00
Magyarországon megszűnt a sajtószabadság, mostantól szabályozva működnek a médiumok.Ez önmagában semleges információ, mint ahogy a szabadság sem érték önmagában. Ne tessék felháborodni, sajtószabadság különben sem létezett soha, sehol. Ha nem a politika, akkor a gazdasági…..
Ginea 2011.01.08 18:37:13
Nem rég olvastam egy médiáról szóló botrányról. Maga a botrány nem igazán érdekelt, de az emberek véleménye erről, annál inkább. Egy bizonyos rádióműsort az ORTT kiskorúak veszélyeztetésével vádolt. Egy angol nyelvű dalban durva szövegek mentek le fő műsoridőben.
Az emberek a szabadságra hivatkozva abszolút elítélték a hivatalt. Az általános vélemény az volt, hogy bármi mehessen le a rádióban, majd ők maguk döntik el, hogy hallgathatja-e van nem a saját gyerekük. A szabadságot úgy értelmezték, hogy ők saját maguk döntenek, és teljesen mindegy szerintük, hogy milyen szemetet áraszt rájuk a média. Angol nyelven nyilvánvalóan kevesen értették a lényeget, ennek ellenére máskor is gyakran találkozhatunk hasonlóval. A hozzászólók általánosan nem kértek abból, hogy megszabják nekik mit hallgathatnak ők maguk, és mit a gyerekeik.
Azt gondolom, ez egyenlőre még nem oda vezet, ahová jó lenne eljutni. Azt gondolom, még nem alakult ki társadalmi konszenzus arról, hogy kell-e szabályozni, hogy mit ömleszthetnek ránk, vagy sem...illetve, ha mégis, akkor az az a káosz irányába mutat.
Nincs belűlről olyan szerveződés, hogy ne kelljen már nekem ezt hallgatnom, és ne kelljen folyamatosan arra figyelnem, hogy a gyerekeim lelki egészsége rendben legyen ...
A berögződés röghöz kötött, hogy a hivatal hibás, de a megoldás nem az, hogy majd én, egymagam szelektálok. Ez lehetetlen. Összefogás kell, de nem kötelező érvényben ránk erőltetett szabályokkal.
Akkor hogyan?
KÖZJÓ Karácsony ünnepén 2010.12.24 18:26:00
  Az évezredek során fel-felröppent próféták híre a világban; európai kultúrkörünk Jézust (Jészesz, Yeshua, Isa ibn Maryam) ismeri, ismeri el megvilágosodott személyként; az ő születése idejét ünnepeljük karácsony szent estjén. Vallások, egyházak épültek a rejtély…..
KÖZJÓ Hatalom III. 2010.12.19 18:04:00
p { margin-bottom: 0.08in; }Hatalom-megjelenítés jellemzői Hatalomgyakorlás vagy annak szándéka azon az alapon lehetséges, hogy más(oka)t kevésbé értékesnek gondol magánál valaki. (Az értéklista és -skála tetszőleges.)Ehhez azonban ítélkezni kell az illető(k)ről. Már az…..
Ginea 2010.12.22 23:30:05
@nexialista: :)lehet
Ginea 2010.12.21 10:00:46
@nexialista: A káromkodás tuti, mert félelmet kelt a másikban, persze azt is lehet úgy mondani, hogy vicces legyen. A hanghordozás fontos.A fenyegető hangnem...
A minap például az jutott eszembe, hogy miért zavar engem, ha azt mondja nekem a beszélgető társam: "Te tudod!" Valahogy elnyelt belőlem valamit. Magyaráztam és láthatólag nem értett velem egyet. Nyilvánvalóan nem fejezte ki az ellenérzését nyíltan, de mégis kifejeződött ebben a rövid mondatban. Rejtett agressziónak vélem.
G
KÖZJÓ Hatalom II. 2010.12.12 17:27:00
p { margin-bottom: 0.08in; }Hatalmi törekvésekMég egyszer: a hatalom azon illúzió keltése, miszerint egyesek értékesebbek más(ok)nál. A hatalmat tulajdonló egyén/csoport/szervezet/intézmény valamely értékskálán más(ok) fölé helyezi magát, míg a másikat önmagánál lejjebb.…..