Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IPENEF

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kicsi szép, tartja a mondás, és én azt gondolom, hogy a kis hülyeség is szép, főleg, ha egy frakcióvezető mondja a Mokkában, aki mégsem egy házmester, aki hólapátolás közben, dekkel a szájában dörmög ökörségeket. A mai Mokkában Pásztor Tibor az MSZP V. kerületi…..
Szombaton megjelent posztunkra reagált az egyik érintett, Farkasházy Tivadar: 1268 leütés. Lassan ennyiszer üt le az index, egy éve a születésnapi Faludy-est miatt, pedig kizárólag a család kéréseit teljesítettem, akkor nem válaszoltam, nehogy bármily izgalmat okozzak a költőnek.…..
IPENEF 2006.09.05 15:11:20
Kedves SzabóZ! Mint máshol olvashattad, megalapítottam az IPENEF-et. Ha még nem olvastad és nem tudod mi ez, majd megtudod:-)Egyenlőre egyedül vagyok, de ez nem zavar, harcos népem/énem győzni fog!
Azt most nem is írom le, hogy Nektek, az Indexnek, azt általatok elkövetett napi helyesírási, szakmai és egyéb, igénytelenségből, szakbarbárságból, nagyképűségből elkövetett nagy mennyiségű "hiba" okán, semmi, de semmi jogalapotok nincs, hogy bárki munkáján, hibáján viccelődjetek/élcelődjetek/méltatlankodjatok/stb. Tehát ezt le sem írom:-)
De a 2.-es számú pontodra reagálnék, ti.:
"2. Farkasházy Faludy-paródiája pont annyira vicces, mint bármelyik története a lóversenyről, az operáról, vagy a kolbásztöltésről. Semennyire. De ez most a történet szempontjából tényleg tökéletesen mindegy." Ezt merted írni!
Már megbocsáss SzabóZ! Ki a fene vagy te, hogy ezt így de facto kijelented? Iztlésrendőr? Humorfelelős? Netán elvégezted a viccfőiskolát, és kineveztek a poénellenörző bizottsági főmuftijának? Milyen alapon jelented ki valamiről, hogy nem vicces? Mert te azt gondolod, hogy nem? Nem gondolod, hogy ez kevés? Nézz lécci magadba, és állapítsd meg, hogy ez sem szakmailag, sem vitatkozáselméletileg messze nem haladja meg azt a mércét, amit másokon számon kérsz!
Ps.: Én például nem tartom viccesnek a te írásaidat, de soha nem venném a bátorságot, hogy ezt érvként használjam egy a munkádról is szóló vitában...remélem érted!
Ja, és azt meg nem mondom meg, hogy én viccesnek tartom-e FT-vagy nem, ne is kérdezd! Mert ez itt irreveláns. Érted?
IPENEF ELNÖK
Először azt hittük, hogy nem igaz. Aztán mi is megláttuk. Minden idők legdurvább kifelejtett betűje. Mert, hogy van úgy, hogy az ember nyomja, de hiába, vagy, hogy még csak nem is nyomja, de hogy valaki megrendel egy szpotot, megnézi, ámul, hogy „olyan fiatalos, trendi, mégis…..
IPENEF 2006.09.05 17:17:00
Kedves SzabóZ!

Látom indexéknél fikázni könnyű, érvelni már nem annyira.
1. Vajon elmehet-e igazságügyi orvosszakértőnek az, aki többször is törlőkendőt hagyott a betegekben, azzal a felkiálltással, hogy életmentő műtéteknél a sebészeti ügyeleten esett meg az eset, ahol kevés az idő meg az asszisztens?
2. Vajon felmentést ad-e a slendriánságotok, a szakmai igénytelenségetek vádja alól az a tény, hogy nálatok csak két-három ember ellenőrzi a cikkeket kikerülés előtt?
3. Teljesen nyilvánvalóan látszik, hogy fogalmad sincs, hogy, milyen lépésekben készülnek és kerülnek adásba a "Szpotok". Milyen alapon kritizálsz, cikizel, ha nem tudod mi történik, történt a háttérben? A tájékozatlanságodat bizonyítja az, hogy még azt sem tudod, hogy a telvíziós szakmában ezt a "szopotot" nem is "Szpotnak", hanem ID-nek hívják. A "Szpot", ha már ilyen magyarosan írod, akkor itt Magyarországon másra használatos.
3. Az, hogy a Népszabadságban van elírás, helyesírási hiba, az feljogosít benneteket arra, hogy mások fikázásából éljetek? Jelzem, még a HVG-ben is van, sőt, még a CNN-en meg a BBC-n is az online-ban, csak, hogy érvelhess!
4. Nem jobb lett volna, ha felemeled a telefont, és mint "újságíró" 1. Felhívod a kollegák figyelmét a hibára 2. Leírod, hogy, hogy történt, miért történt, mi lett a végkifejlete. Lehet, nem csak te, mi is tanultunk volna a válaszokból.
Milyen alapon vagy te "médiamegmondó", ha az alapvető szakismeret, szekmai alázat, etikai-erkölcsi minimálmagatartás is hiányzik belőled? Ha az alapvető információknak sem jársz utána? Ha fogalmad sincs, mi a különbség egy TV-s ID és egy nyomtatott vagy online grafika elkészítésének metódusa között?

Valamivel komolyabb válasszal tisztelj meg, ha megtisztelsz, kérlek!

Most sajnálom, hogy nem mentettem le a cikket, amikor még saját neveteket is hibásan írtátok le a címlapon néhány hete!

IPENEF ELNÖK
(INDEX POFÁTLANSÁGA ELLENI NEMZETI FELKELÉS)
Már boldogult ifjúkoromban sem nagyon értettem, hogy miért járnak a csajok kettessével a klotyóra, a megvilágosulásra egészen sokáig kellett várni, de megérte. Voltak persze hagymázas álmaim, melyeket azóta Michelle Wild és kolleganői már sokszor igazoltak is, de ezt most hagyjuk…..