Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Napüdvözlet Egyesület

88 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ahogy egymással bánunk, az a hazánk!” Magyarok Országos Gyűlése 2023. 08.11.-13. Idén ismét az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban került megrendezésre a MOGY, a Magyarok Országos Gyűlése elnevezésű civil összefogásból megvalósuló rendezvény. Megálmodója és fő szervezője Vukics Ferenc, a…..
Már Hippokratész is fenyőteát és fürdőt írt fel a betegeinek. Sok betegnek azt írták elő, hogy töltsenek sok időt a fenyőerdőkben, mert azoknak még a levegője is jótékony hatású. Az ókori Görögország legnagyobb gyógyító központja, a hatalmas Epidaurus is egy fenyőerdő közepén található. AZ ERDEI…..
Apponyi-kastély Annafürdő  Papdi, a törökök által lerombolt település  megmaradt temploma Rétisas fészek kilátó Anna-forrás Bogár-lak Különleges drót szobor alkotások  ..
Meghitt szép este volt, méltó megemlékezés, tisztelgés az író nagysága előtt a 2023.02.24-én egyesületi házunkban megtartott Wass Albert emlékest. A közösen elénekelt himnusz után felolvasásra került a kezdeményezés elindítójának, Hegedüs Gergely Andrásnak mind az 58 helyszínre eljuttatott…..
Gombákról- kicsit másképpen..   Az idei esős ősz nagyon kedvezett a mezei és erdei gombák termőre fordulásának. Olyan változatos és bő termés volt, amit már régen nem láthattunk. Ennek kapcsán pillantsunk be egy kicsit a gombák különleges  világába. Mik is a gombák, mi a helyük, szerepük a…..
Egyszer egy asztrológus mondta rám: „egyre tágabb perspektívából kívánja megérteni a világot”.  Valóban ez az ösztönző kíváncsiság vitt kereső utakra, melyek legfontosabb állomása a jóga ősi bölcseletében és gyakorlataiban való elmélyedés volt. Ma is ez a meghatározó a működésemben, az…..
  Sokszor gondoltál már Te is arra, hogy változtatni kellene? Másképp élni, másképp (vagy egyáltalán) mozogni, lefogyni, egészségesebbnek lenni, jó életminőségben élni … Mindannyiunk közös kívánsága. Lehet, hogy már többször nekikezdtél, de valamiért elakadtál. Ha így van, akkor ez a program…..
  Ami minket elindított, összeköt és emel : a jóga. Együtt gyakorlunk hétfőn és csütörtökön Andival , kedden és pénteken Rózsával. Namaste !..
2022.06.18. Nyári napfordulós együttlét.   Gulyás Juditékkal és a Vörös Sárkány dobkörrel, valamint sok tiszta lelkű résztvevővel. Idézve Krisztina posztjából; "Tegnap csodálatos szertartásban búcsúztattuk a tavaszt s köszöntöttük a nyarat. Köszönet és hála Judit Gulyás a tisztaszívű közös…..
„Szolgálja az orvost, a szakácsot, a konyhát és a pincét,a szegényet és a gazdagot” Szűz Mária védelmét élvezi, a monda szerint a gyermek Jézussal bujkáló anyát megmentette, elrejtette a katonák elől. Ennek jutalmaként az isteni gyógyító erőt hordozza. A salvia rendszertani név latin salvere,…..
A változás és a megszorítások szele nemcsak a magánszemélyeket, hanem a civil szervezeteket is elérte. Több, mint egy évtizede közhasznú tevékenységünket a közmunka program erősítette. Szeptembertől azonban a kormány jelentős korlátozásokat vezet be e téren is és csak szakmával nem rendelkezőket…..
A hét gyógynövénye : a női virág – cickafark (borbolya, vérfű) Az Achillea millefolium, egy latin név, amely tökéletesen leírja ezt a növényt. A Millefolium annyit jelent, hogy "több ezer virágból készült". A mitológiába vezet vissza a múltja, mely szerint Aphrodite görög istennő Achilles…..
„ bodzavirágból, bodzavirágból hullik a hullik a sárga virágpor…” ( Gryllus V.) Figyelem! Egyesületünknél a bodza szörp , és szárított fomájában is megtalálható. Ezt az édes és illatos termésű növényt már az ókori rómaiak is ismerték és kedvelték. Plinius írásaiban Sambucus-ként hivatkozik…..
Egyesületünkben több, mint 400 tő levendula lett a tavasz elején dugványozva. Reméljük, a Te kertedet is fogja díszíteni egy-egy példány. Ha nem így, akkor az Egyesületünknél található szárított növény, vagy az illatpárnák által hozzanak nyugalmat stresszes világunkban. Álljon itt elsőként egy…..
A hét gyógynövénye : Rozmaring – a „tenger harmata” "Itt egy rozmarinszál az emlékezetre: kérlek, édes rózsám, hogy jussak eszedbe..." Irja Shakespeare nagyon helyesen a Hamletben. Figyelem : Rozmaring palánták Egyesületünknél elérhetőek !!! Aphrodité istennőnek szentelték, a szerelmet…..
Egyesületünknél tavaly szeptember óta , főleg a világban zajló események hatására, létrejött és működik egy mantra kör, minden hónap második kedd estéjén, Gulyás Judit fantasztikus közreműködésével és vezetésével.   Jóga után összegyűlünk, egy felajánlást követően közösen éneklünk, zenélünk,…..
A hét gyógynövénye : Máriatövis (népies nevén őszbogáncs, szamárkóró, vagy boldogasszony tövise) A máriatövist más néven Mária tövises tejének is hívják. Ennek egy régi monda az alapja, mely szerint Mária menekülni kényszerült Jézussal, és futtában gyorsan megszoptatta, majd miután…..
A hétvégén lelkes fitoterapeuta hallgatók látogatták meg egyesületi házunkat. Körbejártuk az almáriumot, a mintakertet, és tettünk egy kellemes gyógynövény felismerő túrát a közeli erdőben. Az elismerő szavakat köszönjük, szívesen visszavárunk Benneteket !..
Kedves Jógás Társaim! Ideális helyet ajánlott Bathó Bea társunk a régóta dédelgetett tervemhez. Ahhoz, hogy elvonulva a világi élet zajaitól , csodálatos természeti környezetben a teremtett világ ősenergiáinak tiszta megnyilvánulásai közt a jógikus életmód, a csend és a meditáció világába egy…..
A hét gyógynövénye : a CSALÁN Maria Treben szerint ha az emberiség tudná, micsoda gyógyereje van, nem termesztene mást, csak csalánt. Ezért most mi is az Egyesületnél egy 3 hetes csalán tea kúrát tartunk. Egészségünkre válik. Miért is? : A csalán A- és C-vitaminban, vasban, kalciumban,…..
Maria Treben tanácsa májusra, ( s akinek nincs saját kertje, jöjjön az Egyesülethez, jógázni is ! Minden pénteken 16h tól gyerek, 17.30 tól felnőtt jóga foglalkozás Rózsával! ) "Akinek van saját füves kertje, májusban használja ki az alkalmat és reggelenként mezítláb tegyen néhány kört a…..
Jóga és életmód gyermek napközis táborba hívjuk kedves gyermekeiteket. Közeleg a nyár, a legjobb az idő arra, hogy végre kint legyenek a szabadban. Időpontok: 2022. július 4-8 és július 18-22. 1-2 napos részvételre nincs lehetőség. Helyszín: Napüdvözlet Egyesület közösségi udvara, valamint…..
Ma illatos édes gyógyító nedűk kerültek üvegekbe az Egyesületünknél. A már említett pitypangból mézédes aranyló sűrű szörp, s a finom virágok későbbre vitaminforrásnak. Ibolyából szintén szörp, és tinktúra készült 16 féle gyógynövény erejével. Az aszalóból üvegbe kerültek az idei év első…..