Regisztráció Blogot indítok
Adatok
medvicsek

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki maga nem tanár, vagy nincs a közvetlen közelében tanár, fogalma sincs, mi mindent rejtenek a munkaköri kötelességek. Csak azt látják, megtart 22 órát egy héten, szabad egész nyáron, lógatja a lábát havi száz nettóért. Aki még nem tanár, de felmerült a lehetősége, hogy…..
Jóslatunkkal ellentétben mégsem lesz ingyenes a 65 éven felüliek gyorsvonati pótjegye, ennél egy sokkal unortodoxabb, mondhatni hungarikum megoldással rukkolt elő az NFM: "pótjegy-bérletet vezetnek be a 6 év alatti és a 65 év feletti utasok számára, havi 1500 forintért – ez tíz…..
A napokban megjártam a Munkaügyi Központot, benn voltam az OEP-nél és az adóhivatalban. Senki nem tud semmit, merednek a számítógépre, vonogatják a vállukat, aztán számon kérik, hogy én miért nem tudok mindent. Az APEH-nél (jó, tudom, már NAV) tömeg: hazánk munkásosztálya, 50…..
Amíg Bakonybélen vagyok, mintha el volnék zárva a világtól: nincs tévé, rádió, net csak a kocsmában, még a számlák se jöttek meg. Csak a madarak vannak meg a lovam, meg én a tornácon hol egy laptoppal, hol egy gitárral. Aztán feljövök Pestre, és nyakon önt szennyes levével…..
medvicsek 2012.05.23 13:59:15
@kjá: Jó neked, hogy még olyanokkal találkozol, akiknek néhány Horthy- meg Wass Albert-szobor, temérdek stadion és az általános nyomor közepette még van kedvük és érdeklődésük népdalokon fintorogni. Amúgy nem akartam azt inszinuálni, hogy nem állnál ki a melegek jogaiért, de hát ne a körmeneten fanyalgókat bántsd már, ne most amikor lassan kötelező lesz körmenetre járni, hadd fanyalogjanak, más már nemigen marad. És nyilván te nem boszorkányokat égetnél a tűzön, de azért én óvatosságra intenék mindenkit, nézze meg, kivel van egy tűznél.
 Napról napra könnyebb megfelelnem a nyomorgó költőről alkotott sztereotípiának. Többszöri látogatás, több órás várakozások, sorban állások után tegnap megtudtam, hogy nem vagyok jogosult álláskeresési járadékra, vagy hogy hívják itten az Arbeitslosgeldet, mert az…..
Kiss Judit Ágnes naplova tanulok 2011.12.15 15:12:58
Megtanultam, hogy ezentúl senkinek ne higgyek el semmit,  ami nem első kézből jövő információ, bármilyen megbízható ember, és bármennyire biztosra mondja, hogy első kézből származik az információ. Megtanultam, hogy a kívülállást a legnehezebb fenntartani, egy velem…..
 Egy kicsit elfáradtam. Körülöttem mindenki úgy érzi, szétesik az élete, de tényleg mindenki, én meg kötelességemnek érzem, hogy biztassam őket, de nem nagyon megy. Nem tudom, hová vezet Isten, hová vezeti az országot - már amennyire hagyjuk, hogy vezessen. Nem…..
 vagy végképp eltörölni, vagy éppen "legyen úgy, mint régen volt". Mindkettő őrültség. Az előbbi olyan, mintha az emlékeinktől akarnánk szabadulni agymosással - onnantól a személyiség használhatatlan, mert nincs referencia-alapja semmire, amit a jövőben tesz.…..
Kiss Judit Ágnes naplova tanulok 2011.11.16 17:41:00
 "Tragédiának nézed? nézd legott / Komédiának, s múlattatni fog." Jó ötlet, Lucifer, csak elég távol kell állni hozzá. Jézus sírt Jeruzsálem felett, pedig röhöghetett volna rajta. Én is olyan jót tudnék mulatni Magyarország sorsa felett, a sajátom felett is, ha…..
   A szinhaz.hu oldalán olvastam egy vitát Pozsgai Zsolt és Ascher Tamás között: szinhaz.hu/szinhazi-hirek/42609-uj-szinhaz-ugy-ascher-tamas-vs-pozsgai-zsoltTúl a személyes konfliktuson, volt, amit nem értettem benne. Mintha idegen nyelven volna, amin egy-egy szót…..
Sosem szerettem azt a József Attila-szobrot a Kossuth téren. Gyerekkoromban féltem tőle, a szeme közelről két mély üreg, aztán azért nem, mert elkeserítően illusztratív: a költő ül a rakodópart alsó kövén, épp csak a dinnyehéj nincs odaszoborva, hogy nézze, mint úszik el.…..
medvicsek 2011.10.23 17:44:07
medvicsek 2011.10.24 15:54:04
@cov: nekem már mindegy, hol kezdődik az ellenállás, csak kezdődjön!
 Több mint egy éve fogy a levegőm. Nem hiszem, hogy rosszabbakat írok, mint korábban, nem hiszem, hogy többet kéne pörögnöm különböző rendezvényeken. Hogy személyesen kéne nyomulnom ismerősöknél ezért-azért. De úgy érzem, ez a fulladás összefügg azzal, ahogyan a…..
medvicsek 2011.10.20 12:56:29
>De úgy érzem, ez a fulladás összefügg azzal, ahogyan a kultúrát kivéreztetik, és attól félek, azzal is, hogy nem vagyok se káder, se pártkatona

Ezt igen jól látod, de ilyen a magyar társadalom, és főleg ilyen a kulturális élet. Nemcsak itt ilyen, nincs ebben semmi turáni meg átok, sok helyen ilyen, itt is ilyen.

Másrészt viszont ennyire azért nem kéne tiltakoznod. Az, hogy valaki valamilyen "oldalas" önmagában nem baj, mindenkinek van meggyőződése, neked is, és ha azt, hogy valaki bal- vagy jobboldali azzal kötöd össze, hogy egyetért-e a kormánnyal, vagy sem, az már régen rossz. Mert akkor minden igyekezeted ellenére a "szekértáborok" gondolkodásához igazodsz, ami a meggyőződést párthűséggé degradálja.

Az viszont külön kérdés, hogy lehetsz-e belga ebben a mostani helyzetben. Szerintem nem. Nyugodtan lehetsz "nemzeti" (akármit is értesz ezen), de ha nem állsz ki az antidemokratikus, antiszociális politikával szemben és a kultúra kivéreztetése ellen, akkor bizony te is mehetsz a levesbe. Mert erről van szó, és nem arról a szőrszálhasogatásról, amit a médiatörvénnyel kapcsolatban végeztél, hogy de azért jó, ha a reklám nem lehet hangosabb a filmnél (különben még most is az). (Ez csak megérzés, de akármilyen jókat írsz, a levegő után kapkodó liberális társaság annak fog nyújtani az oxigénpalack aljából, aki szintén jókat ír ÉS ugyanakkor számíthatnak rá. A kormányhoz dörgölőző kultúrnyikoknak meg semmilyen formában nincs szükségük rád: nem az ízlésük szerint írsz és élsz és semmit nem tetél értük.)

De nem ezért kellene kiállnod, és nem is azért hogy te is tartozz valahova, hanem azért, mert ez volna a helyénvaló.
 Permamens rosszkedv, vagy ez már elkeseredés? Kétségbeesettem próbálok rendet tenni-tartani magamban, magam körül, de folyton lemaradásban vagyok. Az irodalomban fogy a levegőm, és nem tudom, miért. Ma kaptam ezt a linket: www.youtube.com/watchMegnéztem, és tényleg nem…..
A köhögéssel meg tüsszögéssel kezdődött, csak itthon döbbentem rá, hogy Bécsben egy hónapig se fuldoklós köhögés, se sikítós tüsszögés nem jött rám. Tehát valószínűleg allergia, és valószínűleg a porra. Ebben a városban büdös van. Kutyaszar-és benzinszag. Az…..
medvicsek 2011.10.07 12:27:47
@kjá: Senki se mondta, hogy az volt, én biztosan nem. A szomorú az, hogy az akkori nagyon rossz idők is megszépülnek néha a mostani ámokfutást látva. Az össznépi igénytelenségben igazad van, de - ahogy írod is - a diktatúra is tehet másképp, a kormány prioritásain sok múlik. És ez a kormány elég sokat tesz azért, hogy az alapvetően elhibázott társadalom- és gazdaságpolitikája által ütött lyukakat a kultúrától és oktatástól elvont pénzeken keresztül is próbálja befoltozni. Olvasd el a Narancs múlt heti vezércikkét: gyönyörűen megírták.
 Fogy az időm itt Bécsben, mindent egyszerre kéne csinálni: sétálni, írni, beszélgetni. A hétvégén meglátogatott a kedvesem, Ulrik, nem volt sok időnk együtt, de legalább látott ebben a közegben, látta ezt a közeget.Egyre jobban szeretnék pofátlan paparazzo-művészfotós…..
medvicsek 2011.09.29 18:25:13
@kjá: ó, nem arra gondoltam, hogy ott maradnak. Csak hogy külföldön (általában) könnyebb azokkal találkozni, akikkel érdemes beszélgetni: aki képes és hajlandó másutt élni (akármilyen hosszúságú időre, de nem turistaként), az általában nyitottabb és érdekesebb (és persze vannak kivételek). De könnyebb külföldön összeakadni velük, mint otthon, ahol elsikkadnak a víg bégetésben.

Otthon fogtok dolgozni, ha még lesz hol dolgozni és miből megélni. Ebben egyre kevésbé hiszek. Lehet, hogy otthon fogtok éhenhalni.

Különben amikor "egy-két magyar összehajol", ott általában valami összeesküvés szövődik a hatalmasok ellen. Na, egy olyanba szívesen belehajolnék.
A pszichológus tesóm szerint messzemenő következtetések vonhatók le abból, kinek mik a kedvenc történetei. Itt az egyik, ami a volt tanítványaimnak már a könyökén jön ki.Réges-régen egy apró, eldugott kolostorban, élt egy jámbor, együgyű szerzetes. Hiszékenysége nemegyszer…..
medvicsek 2011.08.18 15:00:07
Mélyen bennem egy aljas, hazug, sumák, bűnbakkereső, bosszúvágyó, rasszista, önző valami lakik. Ha nem vagyok elég jól, érzem, ahogy mozgolódik...
medvicsek 2011.08.03 13:10:55
Nem mentem a Bakonyba, helyette itt ülök a lovardában, mellettem egy cirmos macska, akit próbálok meggyőzni arról, hogy az eper nem macskatáp, lábam alatt egy hatalmas kutya, előttem egy borzas fekete cica, a lovam karnyújtásnyira. Ha meglát, felháborodottan nyihog, hogy vigyem ki…..
medvicsek 2011.06.09 15:41:14
Keresem azokat, akik szívesen maradnak velem ebben az országban. Hirdetést adok fel. Körülöttem mindenki csak a lehetőséget várja, hogy lelépjen. A kedvesem, Gedeon szerint az lesz igaz, amit Viktor Frankl írt a haláltáborokról: a legjobbak nem tértek haza. Ebben az…..
medvicsek 2011.03.28 11:41:13
@kjá: Nem tudom... Ez csak a reménytelenség és kétségbeesés és a saját tehetetlenség megnyilvánulása... Hogy ordítani kéne - ha te ordítasz, rád talán hallgatnak.

Tudsz te egyáltalán sakkozni? :)
Ha már én leszek az utolsó, aki elhagyja az országot, és nekem kell majd leoltani a villanyt, elképzelek egy olyan országot, ahonnan inkább senki nem akar elmenekülni.Olyan országban szeretnék élni, ahol a "rohadt komcsi", "szemét náci" kifejezések ha érthetőek…..
A lovarda a béke szigete, főleg ha nincs ott senki, csak a lovak. Léda és Monty is tündéri, és most a hóban van kedvük játszadozni, mert a legelés nem vonja el a figyelmüket. Csak most már az üzemanyagárak ismeretében meg kell gondolnom, mikor megyek ki hozzájuk. És azt is, mikor…..