Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tzzart

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs ORB-futam Rallye Dream fotópályázat nélkül. Válassz ki három  képet a versenyen lőttek közül, töltsd fel a facebookos oldalunkon található alkalmazáson keresztül! A közönségszavazatok alapján a tíz legjobb között ajándékokat sorsolunk ki, emellett pedig a Rallye…..
Elvégeztem egy főiskolai szakot, de sajnos a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaptam készhez a diplomám. Így állást sem kaptam azon a területen, pláne, hogy nem egy erős munkaerő piaci képesítés (bár ma Magyarországon mi az?). Na a lényeg, hogy kénytelen voltam munkát vállalni…..
tzzart 2010.12.16 11:02:48
Sziasztok, szeretnék hozzászólni...
az általános után ahol orosz volt a kötelező 94-ben csak szakmukiba mehettem ott nem volt nyelvoktatás,
majd munka mellett leérettségiztem estin, ez heti 3szor volt 5 és 8 között., ott sem volt nyelvoktatás. Majd estin elvégeztem a villamosmérnöki szakot , munka mellett(10-12 óra/nap, néha hétvége) egyik szigorlatom sem lett hármasnál rosszabb, pedig ez nem a kommunikáció szak volt:).Majd a nyelvvizsga hiányában én is nyelvtanfolyamra jártam 2 és fél évig tanultam németül , mindig volt nálam szótárfüzet, meg nyelvkönyv,és minden tanárom megdícsért pedig nem vagyok egy őstehetség. Persze ezt is napi min 8 óra munka mellett...nincs fix munkaidőm, nem is volt, az angol középfokúmra készülök jelenleg, meg a német felsőre gyúrok(BME). Jelenleg szervízmérnök vagyok, de voltam már lakatos, nyomdai munkás, vendéglátós...Sok hasonszőrű embert ismerek, nem vagyok egyedi eset,szóval nekem ne rinyáljon senki, mert ez a tipikus MAGYAR mentalitás az idegeimre megy. Nem siránkozni kell hanem TANULNI, és egy kis munkába még SENKI sem halt bele!! Sajnos a Magyar az egyáltalán nem világnyelv, ezért kutya kötelességünk még puszta szórakozásból is nyelveket tanulni. Voltam párszor céges úton Bukarestben ahol mindenki beszél angolul franciául, és az anyanyelvén ami ha magyar akkor plusz románul...Minden német 40 alatti ember beszél angolul(tapasztaltam), és már a franciák is tudnak angolul!!!!
Emberek a sorsát mindenki maga választja, aki otthon döglik az nem jut egyről a kettőre...