Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-machine-

15 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Megérkeztünk a kedélyes nyolcvanas évekbe, ismét punkkoncerteket tilt be a tanács.” – így ajánlja a Facebookon a hvg.hu Nyüzsi Lecke mai elvtársaknak PiCsa-ügyben című írását. A történet egy másik Facebook-bejegyzéssel indult, amiben a HétköznaPI CSAlódások…..
-machine- 2013.08.11 01:14:08
Meghökkentő sztárfelhozatallal érkezik Budapestre február 16-án a magyar származású zenész és producer, Leslie Mandoki, akit választott hazájában már nem csupán a Dschinghis Khan című 1979-es diszkósláger túlmozgásos énekeseként, hanem többek között Angela Merkel…..
Naiv ügyfél még karácsony előtt észlelte, hogy vadiúj iPad Minije oldalán nyomot hagy a Smart Cover. Az XMS-ben értetlenül néztek rá, és nem is cserélték ki, mert ilyennel még nem találkoztak. Az interneten keresgélve viszont kiderül, hogy elég sok embernél hagy nyomokat a Smart…..
Gondolom, nemcsak nekem unalmas a hétfői Gyöngyösi-beszédet követő hiszti, mely valami olyasmiről szól, hogy rekesszük ki azokat, akik megpróbálnak kirekeszteni bennünket azért, mert mi kirekesztjük őket a mi kirekesztésünkért (és lehet folytatni...). A beszédről nincs mit…..
A második Voice-adástól azt vártuk, hogy az első gyerekbetegségeit levetkőzi, vagy legalábbis pár olyan sallangot lenyirbálnak róla, ami az őrületbe kergeti a nézőt, mondjuk az üvöltő (konzerv) közönséghangot, vagy Malek Andrea ripacskodását. Azt is joggal várhattuk, hogy ha…..
-machine- 2012.10.21 09:33:38
@Drex: nagyon sz@r péládt hoztál. olyan hamis ez a feka csaj, mint az állat! én biztosan nem fordultam volna meg!
Képzelje magát oda, Burbankbe, Jay Leno garázsába, és engedje meg, hogy mi adjuk hozzá a képet, a hangot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Egy hely, ahol egyszerre van mennyiség és minőség. Jay Leno garázsában jártunk. Rögtön kétszer! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Reckl Amál blogja Helycsere 2012.10.15 13:47:51
Az, hogy az idei X Faktor sokkal lejjebb tette a lécet a korábbi évadokhoz képest, legkésőbb a sokat vitatott mentorházi döntések után világossá vált. Azt is lehetett sejteni, hogy a Voice-ban legalábbis névleg tényleg a hangot emelik piedesztálra, és az egyéb körülmények…..
Kicit Felláli, de ez még csak a 800 forintos kategória Az Ázsia Center mellett működő China Martban volt valami megbeszélni valóm. Az irodák a felső szinten vannak, de természetesen lent is jártam egy kört, hátha veszek egy élethű Glock-utánzat airsoft pisztolyt, amivel húsz…..
Még éppen időben, a holnapi Prometheus premier elébe íme egy kis kedvcsináló, avagy múltidézés..Alien - A nyolcadik utas: a Halál (1979)Kissé szomorú vagyok. Azért, mert harmadszorra sikerült csak elérnie ennek a mindenki által klasszikus magasságokba emelt, ikon- és…..
-machine- 2012.06.08 13:38:08
@Gevin: mert gyakorlatilag popcorn mozinak készült, Fincher egyéb "hajlamait" meg igyekeztek jól elnyomni benne, lett is fél órányi csitt-csatt. persze igazad van, nem egy művészi szintű alkotás :)
-machine- 2012.06.08 13:40:22
@Gevin: igen, ezért nem is akartam először linkelni, tudtam, hogy "elviszlek" vele! Konkrét válaszom itt a drámára: -machine- 2012.06.08. 13:35:08
Basszus Kuckó woodhead 2010.10.21 15:11:00
Egyre több helyen bukkannak fel a Woodhead márkájú hangszedők és basszusgitárok. Talán a legnagyobb nyilvánosságot, a Blasius hangszerekbe épített Woodhead pickup-ok kapták a Frankfurt-i „Musik Messe” és a hazai „Hangfoglalás” rendezvények keretein belül, de…..
Emlékszem még azokra az évekre, amikor kis országunkat elöntötte a new wave popkultúrából táplálkozó „new romantics” divatőrület. Szőkített és dauerolt sérót viseltek fiúk és lányok egyaránt, az XXL-es válltömés pedig szinte még a pizsamákból sem…..
Szebi. Bizonyára sokatok számára régóta ismerős ez a név. A becenév egy fiatal és tehetséges zenészt, Jankai Sebastiant takarja, akit szélesebb szakmai körökben is ismernek és elismernek, mint tehetséges basszusgitárost. Itt az alkalom, hogy Szebit egy kicsit közelebbről is…..
-machine- 2011.02.02 17:10:39
Sokak számára a zenélés, csupán egy non-profit hobbi a civil foglalkozás mellett, másoknál mellékállásként funkcionál, viszont szép számmal akadnak olyan hangszeresek is, akiknek a zene az egyedüli és fő megélhetési forrásuk. Ilyen főállású zenész -az előző riportban…..
Basszus Kuckó generation X 2011.01.05 10:34:00
Sziasztok!Balogh Tamás vagyok, 1956-ban születtem. Makón élek a családommal. Egy feleség, két gyerek, családi ház. Egy közraktár itteni telepét vezetem 1998 óta. 14 évig dolgoztam a gabonaiparban, aztán 5 év kihagyás után hívtak ide dolgozni, ahol gabona tárolásával…..
...egyszerre kaptuk fel a fejünket, amikor a teljes ismeretlenség homályából, hirtelen előbukkant egy új magyar márka, a Cyanide Audio. Azonnal egy kész terméket dugtak az orrunk alá, mi több, belenyomták az arcunkba. A fejlesztések, egy szupertitkos hadművelet keretein belül…..
...legyen ez egy új rovat címe, amibe spontán "beleszórok" olyan, általam hasznosnak vélt információkat és okfejtéseket, amik szorosan kapcsolódnak a bass-hez. A rovatot megtöltő tartalmat nem én írom, hanem a csodás "copy+paste" kombó segítségével…..
A halál nyomában jár, mögötte vér és fájdalom. Amikor hangszert ragad, sírnak az angyalok...    -machine- Hegyomlásként lépett be a kávézó ajtaján Sütő Dániel, azaz ahogyan a legtöbben nevezik, Süti, akit a Hangmester fórumon csak Basscake-ként ismerhetünk. A…..
Gyakran hangzik el basszusgitáros „hímek” szájából, hogy a "hangszerük férfias", éppen ezért nem nézik jó szemmel, ha egy nő basszusgitárt ragad, vagy a dobok mögé ül. Az említett példához hasonló témakörben végeztek rövid felmérést a BBC munkatársai…..
2010. október 22. péntek, délután 16óra, Debrecen, belváros. Száraz, napos idő, tökéletes "Taft hatás"... így indult (legalábbis részemről), az a Kcicu (Kovács Tibi) által szervezett és lebonyolított basszusgitáros találkozó, ahova az ország szinte minden részéről…..
Basszus Kuckó a klónok háborúja 2010.10.20 20:53:00
Sokunk álma egy jó effekt pedál, de nem mindig engedhetjük meg magunknak, hogy drága pénzen vásároljunk magunknak a nagy cégek kínálatából, azonban léteznek olyan emberkék, akik a megfelelő tudás és alkatrészek birtokában saját kezűleg is meg tudják építeni a sok esetben…..
A Bassmanok fórum tagjai számára lehetőség volt szavazni a  "melyik klasszikus basszusgitár hangzás áll hozzád a legközelebb" témában. Igyekeztem olyan közismert, hangkarakterükben jelentősen eltérő típusokat választani, amik a mai napig meghatározzák a…..
Szeptember 26.-án került megrendezésre az első 'Bass Day Budapest' elnevezésű , elsősorban basszusgitárosoknak szóló rendezvény, a PMS Audio (Csendes Peti <EBS>) és az MLP Guitars (Molnár Laci’papa’) jóvoltából. A szakmai jellegű rendezvénynek a Budapest Jazz Club…..