Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Madize

10 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teszt: Credo Citadell 19 - Ikarus V187  Minden ízében különleges teszt tapasztalatait osztjuk meg olvasóinkkal. Két buszt veszünk górcső alá és össze is hasonlítjuk őket. A Budapesti Közlekedési Vállalat az elmúlt két hét során kettő darab magyar gyártású, teljesen…..
Madize 2010.05.29 17:56:47
A szeszélyes tavaszi időjárás ellenére közel 8200-an vettek részt a Bringázza a munkába kampányban, azaz ennyien tartottak legalább 8 biciklis napot egy hónap alatt. Ez ugyan valamivel kevesebb a tavaly őszi akciót teljesítők számánál, viszont most az időjárás is hidegebb és…..
Reggae még nem volt!Most lesz, ráadásul nem csak reggae, hanem jazz-reggae! Egyenesen Svédországból.Különös, de a reggae egészen jól pároztatható különféle stílusokkal (hallottam már metáltól elkezdve az arab népzenéig mindenféle mutációját), így a jazz-zel is…..
Április legvégén jelent meg az új Ubuntu, immáron a 10.04-es verziószámmal ellátott Lucid Lynx. Ez egy LTS (Long Term Support), vagyis hosszú távon támogatott, ami persze nem azt jelenti, hogy a fél év múlva, októberben megjelnő verzióra ne lehetne frissíteni.  Az elmúlt 2…..
Minap voltam egy Piac és Profit konferencián, ahol Kelemen Csaba tartott egy rövid előadást a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium akcióterveiről és céljairól. Előadásában kitért a szabad szoftver használatának Pilot projektjére.       Mint a később…..
Még régebben készítettem nagyon sok olyan képet, amit panorámaként lehetne összefűzni, de eddig nem sikerült megtennem, meg el is felejtkeztem róluk. De a minap eszembe jutott, hogy elkészítsem őket, mivel amúgy is nagyon sok időm van mostanában. Elkezdtem keresgélni, hogy Linux…..
Ma találtam ezt a nagyon jó bemutatót a WiZiQ feltöltött dokumentumai között, ami szerintem mindenkinek segíthet a bejelentkezésben, regisztrálásban, és az osztályterem elindításában és kezelésében. Köszönöm szépen Bogár Zsuzsannának a munkát.  WiZiQ Bemutató…..
A WiZiQ Online osztályteremről röviden:   A WiZiQ(www.wiziq.com) egy mindenki számára ingyenesen elérhető Web 2.0-ás Virtuális Tanterem ahol mindenki lehet tanár és diák. A teret tanárok és diákok igényeinek megfelelően alakitották ki, hogy a tanitás online is olyan…..
Na, már eléggé régen irtam erre a blogra, viszont lett volna mit, csak az időm nem engedte. Ezután próbálok majd egy kicsit rendszeresebben irni, de azért ne kérjétek számon rajtam :))Mai problémám, amit sikeresen megoldottam egy kis keresés után, hogy hogyan lehetne frissiteni a…..
Igy tettem egy nagy lépést, végleg elhatároztam, hogy Linuxra cserélem a Windowsomat. De még mindig a legnagyobb problémám és félelmem az volt, hogy a már megszokott Windows felületet, meg felhasználást, és különböző működési eltérésekhez hogyan szoknék hozzá! És ekkor…..
Ezt a képet már régebben találtam, de szerintem nagyon is találó arra, hogy mit is lehet csinálni a Linuxxal. Igazából tényleg nagyon hasonlit a Windowshoz, de mégtöbb dologban különbözik. Ime tehát a kép, ami után remélem mindenki linuxra fog váltani :)  ..
Sikerült, megjelent az Ubuntu 8.10-es verziója! Ha valakinek még a régebbi lenne meg, és gondolom sokan vannak ilyenek, azok pár kattintással internetről letölthetik és frissithetik az új verzióra! Akinek pedig eddig nem volt még Ubuntuja, akkor ezt kezdje el letölteni :) Hajrá, a…..
Linux alapok Windows vagy Linux 2008.10.30 10:20:00
Kisgyerekkorom óta van számitógépem, első gépem egy XT 8MHz-es volt, DOS működött rajta, majd a windows megjelenésével, és az én gépem fejlődésével együtt persze elkezdtem használni a Windowst. Igy már jó 15 éve ezt használtam, persze különböző disztribúcióit (3.1, 95,…..