Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Forrai Gábor

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyar Pax Romana 2010.12.11 19:19:00
 Lehet-e?egyezségre jutni látszólagos/valóságos érdekellentétek esetén?sebeket gyógyítani (hozzájárulni sebek gyógyulásához) a magyarországi filozófia testén?„peren kívül megegyezni” a Boros contra Radnóti (vagy inkább TGM?) et alii ügyben?hinni a kooperáció…..
Forrai Gábor 2010.12.15 19:03:50
Kedves Özséb!

Rendkívül nagy híve vagyok a konfliktusok beszélgetés révén való rendezésének, de régen túl vagyunk azon a ponton, ahol egy tisztázó beszélgetéstől bármit remélhetnénk. Boros János belépője az volt, hogy (1) leváltotta az Intézet igazgatóhelyettesét, aki szintén indult a posztért, (2) szolgálati titokká minősített mindent, ami az Intézet falai között történik (különös tekintettel Demeter Tamás a sajtóban ép eleget tárgyalt „mispohézésére”), (3) feloszlatta az igazgatótanácsot, (4) s megbízott igazgatóhelyettessé nevezte ki nevezte ki Demeter Tamást, aki szinte mindenkivel haragban van az Intézetben. (2) és (3) jogsértés, (1) és (4) enyhén fogalmazva is otrombaság.

Ilyen előzmények után, sokadszori hívásra, Boros János május 19-én végre eljött az Akadémia Filozófiai Bizottságának ülésére, ahol ki tapintatosan lágyan, ki számon kérő módon, megpróbálta rávenni arra, hogy próbáljon meg együttműködni az Intézet dolgozóival. A Bizottság felajánlotta, hogy elnöke szükség esetén megpróbál közvetíteni az igazgató és beosztottai között.

Nem mondok el mindent, amit Boros János azóta tett, csak a highlightokat. (Jaj, de nehéz is válogatni!) Júliusban az intézet dolgozóinak, a szabályos minősítési lapon, átnyújtotta a saját maga által egy személyben elkészített minősítéseket, s a kutatók kétharmada alkalmatlan minősítést kapott. Majd, miután írásba adta, hogy ez csak afféle „előminősítés”, nem közalkalmazotti minősítés, erre való tekintettel elbocsátott négy kutatót (az ötödik kórházban volt, ezért nem vette át a határozatot). Tette ezt annak ellenére, hogy az Akadémia elnöke, Pálinkás József, a Filozófiai Bizottság szeptemberi ülésén felszólította, hogy ezt az előminősítést tegye félre, ne alapozzon rá semmilyen döntést. Aztán, amikor a petíció megjelent, meglehetősen nagy sikerrel terjeszteni kezdte a médiában, hogy az Intézetben a kutatók hatalmas pénzekért semmit nem csinálnak, évente, egy tanulmány nem sok, annyit sem publikálnak.

Esedezem, ezek után miről beszélgessek vele? És miért beszélgessek vele egyáltalán? Úgyhogy, bár nagy híve vagyok a beszélgetésnek, ne haragudj, nem fogok elmenni.

Üdvözlettel
Forrai Gábor