Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Haló Lajos

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „A bérkommunizmus helyett meg kell jutalmazni a húzóembereket, az egyetemi oktatói munka pedig nem nyugdíjas állás.” (Maruzsa Zoltán, felsőoktatásért felelős helyettes-államtitkár, az ELTE egykori adjunktusa, az egykori Tisza István Baráti Társaság elnöke)   A magam…..
           Tellér Gyula, az újfideszes ideológia atyja egy közönséges náci bolond. Valójában az lenne a meglepő, ha nem lenne az. Az orosz tellérgyula, Aleksandr Dugin, a putyini ideológia atyja, az állami duma elnökének tanácsadója, a Krím-félsziget annektálásának…..
Haló Lajos 2014.08.02 20:54:46
Végigolvastam Tellér 2014-es szövegét, és nekem úgy tűnik, hogy ez Orbán kormányzásának inkább utólagos, követő jellegű "ideológiája", de inkább csak értelmezése.
Ezt pl. abból gondolom, hogy mennyire valóságtól elrugaszkodottan, ugyanakkor érezhetően őszinte hittel, önszuggesztív módon beszél az elmúlt négy évről. A "rendszerváltás rendszerének" egyik alapelemeként a szavazatvásárló jóléti ígérgetést nevezi meg, közben a rezsicsökkentés nála csak "a Befektető" pozícióvesztésének összefüggésében kerül szóba. Ennél még egy Böszörményi Nagy Gergely is rafináltabb. Vagy ott van az, ahogyan a "teljesítmény" szó felbukkangat a szövegben. Micsoda önszuggesztió kell ahhoz, hogy ezt valaki rávetíthesse az elmúlt négy év valóságára! Ezek után nem is meglepő, hogy a tusnádfürdői beszéd legerősebb elemei hiányoznak ebből a szövegből. Tellér valószínűleg jóval többször, ugyanakkor jóval együgyűbben használja a "liberális" szót, mint Orbán; a "neoliberalizmus", a "liberalizmus" és a "liberális demokrácia" fogalmainak gondosan megtervezett összemosása, ami a beszédet igazán aljassá teszi, Tellérnél csak egy zsigeri eszdéeszezésként prefigurálódik.
Inkább Orbán inspirálja Tellért, nem fordítva, a csekélyebb fordított irányú inspiráció pedig inkább csak retorikai. Orbán számára retorikai beszállítónak kell Tellér. Arra, hogy (alighanem szándékán és tudtán kívül, hasznos hülyeként) összerakja és egyúttal saját magán mint a célközönség tagján tesztelje azt a narratívát, amelyik a békemenet népét megszólítja, ugyanakkor elég zavaros is ahhoz, hogy a békemenetelő ne haladjon tovább Orbán látnoki képességeinek csodálatánál.
Örülünk, Vincent? Orbán a Jani 2014.04.30 21:32:39
      Egy Orbán Viktor nevű szotyolaköpködő sudribunkó levelet írt a kilencvenegy éves Dávid Katalinnak, a magyar művészettörténet doyenjének, és elemezte neki egy kicsit a megszállási emlékművet.  Elmagyarázta neki, hogy mi az emlékmű egyetlen lehetséges értelmezési…..