Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xnyufix

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mégis kit érdekelnek a féléves listák? - napra pontosan egy évvel ezelőtt tettem fel ezt a kérdést, majd szépen összeállítottam 15 lemezt, mondjuk nem tudom minek, mert őszintén szólva már akkor sem érdekelt túlságosan, idén meg aztán pláne nem, helyette viszont most itt egy…..
Music Is My Radar Gömbhal 2011.12.28 19:58:00
A fugu gömbhalat jelent japánul. A gömbhal az egyik legmérgezőbb halfajta, elkészítéséhez speciális szaktudás szükségeltetik, hogy ne forduljunk fel azonnal az elfogyasztása után. Persze így sem mehetünk biztosra, éppen ezért nevezik a gasztronómia orosz rulettjének. De Fugunak…..
Music Is My Radar Yacht Rock 2011.08.02 11:18:00
Sziasztok! Ugye ti is unjátok már a sok nyavalygó, esetlen, szerencsétlen fakezű indie és lo-fi "sztárt"? Ugye te is szeretnétek már valami mást, valami izgalmasat, valami újat, valami férfiasat hallani? Ugye ti is új hősöket szeretnétek magatoknak? Ugye ti is…..
Music Is My Radar ER 2011.04.03 09:18:00
Hát, ez egy becsapós kép ám. Szóval nem, ők nem sebzett, túlérzékeny, fájdalmas indierockot játszanak. Az ember nem hallgat mindig olyat, főleg ha maga is túlérzékeny és sebzett. Lehet, hogy nehéz elképzelni, de ők írták az elmúlt hónapok egyik legkirályabb 80-as évek alapú…..
xnyufix 2011.04.03 14:29:45
Most, hogy lassan 20 fok lesz kint, és a fák is rügyezés előtt állnak, ki más is következhetne, mint a Nő, aki nem egyebet állít, minthogy Jönni Fog A Halál, és ez most nem tréfa!!! Na jó, igazából nem akarnék gúnyt űzni a Death Will Come című dalból, mert szerintem egy tök…..
Életem két legfontosabb lemeze egy időben, egy helyen, és gyakorlatilag egyszerre készült. 1967, London, az EMI két szomszédos stúdiója. Az egyik a Bors őrmester a Beatlestől, a másik pedig a szinte teljes egészében Syd Barrett által írt első Pink Floyd lemez, a The Piper At The…..
Haha, most jól becsaptam a zenekar rajongóit, hiszen nem is alakult újjá! A 2006-ban feloszlott kaliforniai Grandaddy két tagja, az énekes, Jason Lytle és a dobos, Aaron Burtch valóban együtt játszik, csak éppen Admiral Radley néven, a többi tag két haver, a szintén kaliforniai…..
Music Is My Radar Identitászavar 2010.06.25 22:00:00
A Pitchfork újságírói közül az egyik kedvencem Nitsuh Abebe, az identitászavaros, cuki néger (pontosabban félvér), aki aranyosan keresztbe tett lábakkal készít megszeppent interjút a Sonic Youth tagjaival, és gyakorlatilag minden zenekarért rajong, amelyben fehérbőrű srácok…..
Music Is My Radar Butterfly House 2010.05.11 15:26:00
Coral rajongók örülhetnek, a zenekar oldaláról egy mailcímért cserébe elérhetővé vált a júliusban megjelenő lemez címadó dala. A szám alapján úgy tűnik, hogy a srácok nem lettek vidámabbak és boldogabbak az elmúlt három évben, de jó dallamokat szerencsére nem felejtettek…..
Mi az isten történik itt? Éppen az előző posztban írtam le, hogy az új Wavves lemezen már nem lesz zaj, erre meghallom a már tavaly bemutatott Tonstartssbandht Midnite Cobrájának új változatát, és ha nem is lett kiherélt tapéta rock, azért jól hallható, hogy nagyságrendekkel…..
xnyufix 2010.05.10 19:18:57
Igazából semmi különös, csak a minap eszembe jutott egy ötlet, amiről azt gondolom, hogy akár önálló blogként is megállhatja a helyét, aztán persze majd meglátjuk. Lehet, hogy nem is túl érdekes a dolog, de engem most egyelőre lázba hozott. Szóval vannak olyan kedvenc…..
Hát mi a jóistent lehet ilyen segglyuk befagyasztó, retkes, szürke január végi napon betenni, ha nem kibaszott napsütéses kaliforniai popot? Aki tudni szeretné, milyen érzés Venice Beachen sétálni 30 fokban, 1967-ben, az tartson velem továbbra is. Bár a Los Angeles-i The Sunshine…..
Az első részben többek között könyvtárszakos hiphopperek, garázsrock, simogatóan búgó szerelmes szám, a lista első Beach Boys-klónja, és a CUKI szó túlzásba vitt, folyamatos használata. Technikai jellegű megjegyzésem: amelyik dalnak megjelent hivatalos videója, azt beszúrtam a…..
New Kids On The Blog Mellék 2009.03.18 12:00:00
Azon kívül, hogy Robin Pecknold levágatta a haját és a szakállát, csak annyi hír van a Fleet Foxes-ról, hogy nagyon szorgoskodnak a második nagylemezen, meg van az egyszemélyes White Antelope. Az oldalon meghallgatható, innen pedig letölthető egy angol népdal, a False Knight on the…..
xnyufix 2009.04.06 00:44:00
xnyufix 2009.04.06 00:48:03
Music Is My Radar Évzáró bankett 2008.12.19 17:50:00
Nos, mielőtt tovább kalandoznék a múltban, lezárom a 2008-as évet. Szerettem volna méltó módon megünnepelni a húsz kedvenc lemezemet, ki is bontottam egy üveg bort, elkezdtem szépen-sorban lejátszani őket, de váratlanul betoppant egy megcsömörlött, kiégett zenerajongó…..
xnyufix 2008.12.28 12:34:53
Szerencsétlen Bradford Cox. A Deerhunter blogja híres arról, hogy Cox felpakol mindenféle számokat meg demókat, de sajnos vagy a blogoláshoz nem ért eléggé, vagy a Mediafire fogott ki rajta, de sikerült egy, még meg-nem-maszterelt Atlas Sound albumot kiszivárogtatnia. Elég…..
xnyufix 2008.10.13 19:34:59
Akik torkig vannak Brian Wilsonnal, a Beach Boys-szal, és azokkal a zenészekkel, akik őt tekintik fő ihletforrásnak, azok máris kattinthatnak az egérrel. Aki viszont tudni szeretné, milyen érzés begombázva elautózni az óceán partján Ventura városától Los Angelesig, majd Afrika…..
Zebulonságok A fing balladája 2007.12.19 09:59:00
A forró fing a befagyott tó jegén iringott, azt próbálta kitalálni: vajh engem ki fingott? Mi célja lehet létemnek, miért vagyok én itt, kit tiszteljek teremtőmként, tán egy öreg nénit? Ám ahogy gondolkodott, a jégpáncél alatta (ki tudja miért nem épült szilárdabb alapra)…..