Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Inlakesh

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kumin szerint Vármegye mégis?! 2011.03.29 16:37:00
Amikor a nyilvánosságra került alkotmánytervezetben megláttam a „vármegye” fogalom megjelenését, az első gondolatom az volt, hogy valakinek direkt hagyták, hadd teljesüljön egy régi vágya. A nyilvánvalóan felesleges támadási felületeket megnyitó, a magyar mérsékelt…..
Magyar Köztársaság vagy Magyarország? Félek, hogy ez a vita is csak a jó öreg logika mentén dönthető el: ilyenes vagy, vagy olyanos? Jó érv, olyan, amelyet minden megjegyzés és kikötés nélkül használni lehetne, nemigen akad. Ha egy adatlapon ki kellett eddig is töltenem a…..
Inlakesh 2011.03.21 09:16:46
@fuhur: Lássuk....

1. Hogy minek fogsz nevezni az engem cseppet sem érdekel. Nem is zavar. Nem fogok megsértődni. Nem vagyok haragtartó sem.

2. Bármit is mondasz rólam, az nem engem minősít, hanem téged.

3. Nem az elmúlt pár ezer évben. Vagy nem tudod miről beszélsz, vagy szándékosan állítasz valótlanságot. Ez csupán az ipari forradalom által beindított technikai "fejlődés" óta van így, ráadásul földrajzilag is eltérő a helyzet.

4. A szürke állományról nem kell sokat beszélgetnünk szerintem. Nézz ki az ablakon, javaslom. Az emberek napi szinten azon "dolgoznak", hogy tönkretegyék önmagukat és a környezetüket. Mindezt úgy, hogy még el is hiszik, hogy jót tesznek. Na ennyit erről.
A szürke állománnyal nincs semmi gond önmagában, de talán tudni kellene használni is.

5. A világ a te szerencsétlenségedre változik. Látszik, hogy nem tudsz semmit sem a régi korok életviteléről, így semmi féle összehasonlítási alapod sincs a mai helyzettel. Nem kellene felszínes gondolkodás eredménye képpen helytelen következtetést levonnod. Abban igazad van, hogy a mai élet kényelmesebb, de az nem jelenti azt, hogy jobb is. Tudod ezért van a magyarban két külön szó a két különböző jelentéstartalomhoz.

6. "És az emberek, már nagyon régóta nem természetes környezetben élnek, hanem az úgynevezett társadalomban, ahol is a legfőbb környezeti behatások más emberektől függnek."
- Sajnos az emberek már rég kiszakadtak a természetes környezetből, aminek minden bizonnyal meglesz a következménye is. (Részben már ma is megvan, ezek közül az egyik a civilizációs betegség.)
- A társadalomnak semmi köze a természeti környezethez. Kérlek ne írj le ilyen értelmetlenséget. Szerinted a természetbeni népeknek nincs társadalma? Javaslom a társadalom szó fogalmának értelmezését.
- A legfőbb környezeti behatások az emberektől függnek? A környezet azt a világot jelenti, amely minket körülvesz, tehát minden rajtunk kívülálló dologra vonatkozik. Most kérlek értelmezd a mondatot, amit leírtál.

7. Semmi gond nincs azzal, ha szeretsz főzni. Ha nem tűnt volna föl, általánosságban beszélek. Már pedig nem igazán sikerült megcáfolnod azt a kijelentésemet, hogy általában az a helyes, ha a nő főz.

8. Bármikor véleményt nyilváníthatok bármiről. Te is ezt teszed, ha nem tűnne föl. Elitélni természetesen nem fogok senkit semmiért, de ha valaki szerintem hibázik, akkor azt nem fogom megdicsérni.

9. Nem igazán értem, hogy mit mondhattam, ami ennyire heves reakciót váltott ki belőled. Gyanítom, hogy valamire akaratlanul is rátapintottam, különben nem léptél volna föl támadólag velem szemben. Javaslom nézz körül a saját portádon.

Megjegyzem, ha úgy érzed, hogy tévedek valamivel kapcsolatban, akkor érdemes lenne megcáfolnod azt, amit írok. Ezt az előző kommentedben nem látom. Gyakorlatilag nem is arra reagáltál, amit írtam.

Amit el szerettem volna mondani, azt már elmondtam. Remélem sikerült néhány kommentelő fülében elültetnem a bogarat. Majd kiderül. Mindenesetre ez volt hozzád az utolsó kommentem.

Minden jót kívánok!
Inlakesh 2011.03.20 16:17:51
@knausz: Tudsz valamit, vagy csak gondolod, hogy tudsz valamit? Egyáltalán nem mindegy.

Mit hagysz a gyerekeidre? A gyerekeid folyamatosan adósságban élnek. Mit gondolsz kinek a vagyona kerül át az államadósság törlesztésével más kezébe? A gyerekeid benne vannak a mókuskerékben, ami előbb-utóbb bedarálja őket.

USA népjóléti támogatát ad?
Nem sértésként mondom, de nem érted az egészet úgy látom.
Inlakesh 2011.03.20 17:03:04
@knausz:

"Ki jó úton jár, kétkedik, mérlegel, meggyőződik. Nem hiszi, ez így van maradandón, az úgy van kétségbevonhatatlanul, mert mondták, rótták, kötötték érte az ebet, vagy mert írva vagyon"

— Táltos hagyomány

Minden jót kívánok neked és családodnak!
Kissé hosszúra nyúlt a Wikileaks és Julian Assange történetét bemutató cikksorozatunk – és még így sem mutattunk be szinte semmit. A több mint 250.000 diplomáciai iratnak alig 1%-a lett feldolgozva, de ez a mennyiség is bőven elég ahhoz, hogy elgondolkozzunk: miféle világban…..
Inlakesh 2011.02.25 08:09:23
@Daan:
Azért ajánlottam a 2012 blogot (nem is igen foglalkozik a 2012, mint világvége zagyvával), mert az nem "hétköznapi" gondolatokat tár az olvasó elé. Sok olyan téma van benne, amely a társadalmi, gazdasági rendszer hibás működésére mutat rá, de a legfontosabb mondanivalóját ezekkel csupán alátámasztja. A blog írója jóval túlmegy a háttérhatalalommal kapcsolatban megjelent műveken, egy új valóságfelfogást tár az olvasóközönség elé. Nem kell - sőt nem is szabad! - persze feltétel nélkül elhinni ami ott van, én sem teszem, de mindenképpen érdekes és elgondolkodtató a helyzet, amit bemutat. Véleményem szerint lehet is némi valóságtartalma. Amúgy kiváncsi vagyok, hogy te - mint külföldi oldalakon jártas útkereső - milyen információkkal tudsz szolgálni. Kérlek oszd meg ezeket velem! Akár e-mailben vagy kommentként a blogomon. Üdv.: Inlakesh
Inlakesh 2011.02.28 08:26:05
@Daan:
Szívesen válaszolok a kérdéseidre, de szerintem vagy privátba beszéljük meg, vagy inkább a saját blogomon, mert ez nem tartozik ide. Javaslom a saját blogom használatát, így aki később odatéved hasonló kérdéssel, könnyedén választ kaphat.
Kérlek jelezd, hogy jó-e ez így neked!
Inlakesh 2011.03.06 20:03:56
@Daan: Már láttam, hogy írtál és a válaszomat is kifejtettem kommentként az utolsó bejegyzésemhez. Üdv.: Inlakesh.
Ebben a B125-ügyben szinte mindenki, aki nem motorozik, félreért mindent. A leggyakoribb megjegyzés, amit hallottam a B125-ös kezdeményezést aláírni nem akarók részéről: nem kell több közveszélyes őrült az utakra. Ezt mondták a barátaim, ezt mondták a feleségem kollégái, ezt…..
Inlakesh 2011.02.24 10:07:02
@Fair_: amennyiben figyelembe vesszük.... Nem, nem vesszük figyelembe.:D Valódi választ kell adni a kérdésre. Ez csak terelés. Nem hiszem, hogy abból kéne kiindulni, hogy a mostani szabályozás jó. Ha így lenne, akkor nem lenne most aláírás gyűjtés sem, jól mondom?
Inlakesh 2011.02.24 10:19:18
@Fair_: "Dolgozzanak már meg a parlamenti képviselők a pénzükért!"
Igen, ezzel csak egyetérteni tudok.
Kicsit súlyos, mennyi olvasnivalóm van – ezért is késett kicsit Wikileaks-es összefoglalónk második része. De megjött, s ezzel erősen tempózunk a sokak számára drámai és megdöbbentő végkövetkeztetés felé. Ebben a részben a világ és a hatalom reakcióit foglaljuk össze.…..
Inlakesh 2010.12.14 17:55:27
Srácok nem szívesen mondom, de megeshet, hogy ezzel most mellélőttetek.

Ha a wikileaks dolog valódi, akkor biztosan tudtok válaszolni a következő kérdésekre:
1. Hogyan (milyen módszerrel) tudott bárki is ekkora mennyiségű információt "kiszivárogtatni" egy fokozott biztonságú szervezetből?
2. Miért nem szűntették be az oldalt, már az első adandó alkalommal, hiszen mindannyian tudjuk, hogy ez nem esne nehezére az amerikai titkosszolgálatoknak? (Tüntettek már el embereket kisebb ügyekért is.)
3. Miért beszél a dologról az a média, amely köztudottan manipulált?
4. Hogyan lehetséges az, hogy az amerikai hírszerzés, melyeknek feladata valódi információk biztosítása a vezetőségnek, rosszfiúként állítják be az USA mostani ellenfeleit, miközben természetesen egyértelmű, hogy ez csak amerikai és izraeli propaganda a világ irányába?
5. Miért éppen most derült fény ezekre az iratokra?
6. Mégis milyen tényleges kára származik a kiszivárogtatot adatokból a világgazdaságot irányító háttérhatalomnak?

"Kinek éri ez meg? A Wikileaks által kiszivárogtatott dokumentumok szétalázzák nemcsak az amerikai, de a világ szinte összes kormányát, megmutatva rabszolgasorsunk valódi jellegét."

Ehhez kapcsolódóan két dolgot jegyeznék meg:
1. Mégis ki nem tud a rabszolgasorsunkról? Bárki, aki csak egy kicsit is hajlandó és képes ilyen irányban használni az eszét, annak egyértelmű ez. Ehhez nem kell semmilyen kiszivárogtatás.
2. Kinek éri ez meg? Hát ezt szeretném én is nagyon tudni... Hiába okoznak diplomáciai bonyodalmakat a napvilágra hozott információk, hiszen ezekben semmi nincs a háttérhatalomról. Ez olyan, mintha egy szemfüles vendég fülöncsípné egy pincért, hogy valamivel szándékosan megkárosítja a vendégeket, miközben azt senki sem tudná, hogy erre a főnöke adott neki utasítást, azért, hogy ő maga jobban járjon. Persze a balhét a pincér viszi el, ami miatt őt majd szépen kirúgja a főnöke és másik szerencsétlent felvéve folytatja az üzelmeit.

"Még egy tipp: ha esetleg a jobb agyféltekéd megérzéseire jobban hallgatsz (ami azt is jelenti, hogy úton vagy a felébredés felé), csak nézd meg Julian Assange-nak néhány nyilatkozatát, és hallgass a szívedre. Julian tisztasága és idealizmusa átsugárzik szavain és egyértelművé teszi szándékainak tisztaságát."

1. Nem hinném, hogy átlagos ember ma képes lenne az egójából származó gondolatokat elkülöníteni a megérzésektől. Ehhez jóval magasabb tudatossági szint kellene.
2. Ha logikusan levezetsz valamit, akkor a végén ne szúrd be utána, azt a kis üzenetet, hogy ha nem sikerült meggyőzzelek logikából, akkor hallgass az érzelmeidre, mert az majd akkor megmondja a tutit.
3. Bármikor találok neked olyan szerencsétlen idiótát, aki tudta nélkül el fogja játszani a szerepjátékot, amit jól kitervelek, miközben azt gondolja magáról, hogy ő most milyen okos és túljárt az eszemen.

Eléggé félrevezető az, ha először valamiről "érzel" valamit, majd utána az adott "érzethez" keresel logikus magyarázatot. Máris nem a jobb agyféltekédet használtad. Sőt, még a balt sem eléggé.
Próbáld ki a dolgot fordítva! Legalább ugyanannyi érv lesz majd a másik oldal igazára is.
Inlakesh 2010.12.15 09:07:29
@Ébredj Fel:

Haladjunk sorjában....

1. Fogalmunk sincs, hogy az adatok valójában hogyan kerültek nyílvánosságra, ami már pedig nem részletkérdés.

2. "Az internet korában már nem olyan egyszerű megszüntetni egy oldalt. Amúgy próbálkoztak vele - pl. megszüntették a domain címüket és az Amazon is felmondott nekik. Jelenleg már többezer helyen tükrözik a Wikileaks oldalait."
Bocs, de nem hiszek a tündérmesékben. John F. Kennedy-t fejbelőtték, amikor tényleges veszélyt jelentett a háttérhatalomra és gondolom mondanom sem kell, hogy fontossági szempontból ég és föld egy amerikai elnök és egy Julian Assange. Az amerikai elnök tud is tenni a háttérhatalom ellen és nem csupán az emberek felvilágosításával, hanem mondjuk a központi banki törvény eltörlésével.

3. A média nem beszél róla? Ha a tv híradó hajlandó erről beszámolni, az már gyanús, hiszen általában kijelenthető, hogy a főbb dolgok tekintetében pont az ellenkezője igaz annak, mint amit a nyílvánosság felé közölnek.

4. Vegyes módon? Az lehet, de ettől még ugyanúgy az az Irán a rosszfiú, amely egészen véletlenül pont az USA bögyében van, holott nem kérdéses, hogy a két ország közül melyik károsabb a világra. /Remélem nem csak nekem egyértelmű ez./

5. "Csak" nem létezik. Van ok és van okozat. Amíg erre nem derül fény, addig megint csak marad egy nyitott kérdés.

6. "A háttérhatalomnak - vagyis az Elitnek - alapvető érdeke, hogy a társadalom elhiggye, a dolgok alapvetően az ő (a társadalom) érdekét szolgálják. A színfalak mögé való betekintéssel ez a mítosz erősen sérül."
Na itt van a hiba! A háttérhatalom amelyről beszélek, már alaphangon 200 éve szövögeti a terveit (de akár ezer évről is beszélhetünk) és avatkozik bele az események sodrába bolygó szinten. Ez alatt az idő alatt egyre nagyobb és nagyobb hatalmat szerzett magának. Mindenki tudja, hogy ők állnak pl. az I és II. világháború kitörése mögött is és nekik köszönhetjük az ország megcsonkítását.
És most jön a kérdés: Komolyan azt gondolod, hogy az átalag embernél jóval magasabb intelligenciával bíró, hosszú ideje irányító összetartó szervezet céljaiba belelátsz?
Már ne haragudj nem bántás képpen, de ez elég naív elképzelés. Nyugodtan becsüld le az ellenfeleinket, de ne csodálkozz, ha egyszer csak nem kapsz levegőt, mert kés áll a hátadba. Én inkább magam mögé is nézek, nehogy rosszul járjak.

"1. Nem hiszem, hogy az átlagember tudatában
van annak, hogy rabszolga. Azt érzi, hogy valami nagy baj van és hogy a dolgok nem úgy működnek, ahogy kellene működniük. A rabszolgaságra való ráébredés nem azt jelenti, hogy éhezünk, hanem hogy meglátjuk azokat a rendszereket és azok működését, amik azzá tesznek minket."
Az átlag ember tényleg nincs tudatában a dolgoknak. Sajnos. Azonban, ha már minden féle képpen fel akarod őket ébreszteni, akkor javaslom ne megkérdőjelezhető és ezer sebből vérző wikileaks-es dologgal tedd ezt, hanem olyan napnál is világosabb, megkérdőjelezhetetlen hitelességű témákkal, mint amilyen a modern pénzrendszer. Ott aztán tényleg kibújik a szög a zsákból...

"Ez az első lépés. A második még nehezebb: meg kell találni az alternatív rendszereket és el kell kezdeni használni azokat. Na erre még elég kevesen vállalkoztak."
Alternatív módszer megvalósításához olyan globális szintű összefogásra lenne szükség, amely hagyományos gondolkodás mellett egyszerűen elképzelhetetlen. Ehhez a felsőbb "jó" segítsége kell. Ha ő nem segít, akkor elbukik az emberiség, szóval javaslom az imádságot.

"2. A Cable Gates elsősorban, de nem kizárólag azzal a mítosszal számol le, hogy a kormány a nép érdekét képviseli. Lehet, hogy benned már nem, de a társadalom legjavában még ez a kép él. De megmutat jó pár céges visszaélést is, lásd pl. A Shell nigériai szereplését vagy a legutóbbi oltásbotrányt."
Vedd észre, hogy ez már túlhaladta önmagát. Az emberek zöme már nem bízik a kormányzatban. (Egyre több az olyan ember, aki hajlandó látni is, nem csak nézni.) Céges visszaélés? Szerinted kinek nem egyértelmű, hogy a globális vállalatok nem az emberek érdekeit tartják szem előtt? A szellem már kiszabadult a palackból. Erre már ők is rájöttek, innentől kezdve nincs értelme tartani a régi hadállásokat. A világ új irányba halad. Ellenben néhány valódninak tűnő gumicsont képes lehet arra, hogy a felriadt házőrző ebeket feltartsa, míg a rablóknak sikerül elszelelni - és létrehozni az új világrendet az élén álló világkormánnyal (Hiszen a nemzeti kormányokban már nem bíznak az emberek. Micsoda véletlen egybeesés, nem????????).

"A háttérhatalom összefonódik a multinacionális vállalatokkal így azok disznóságai is felszínre kerülnek. Ez a folyamat Elvezethet ahhoz a felismeréshez, hogy nem a kormány és az elit az ellenségünk, hanem a fennálló társadalmi rend kényszeríti tagjait a korrupt magatartásra. Ergo, nem az egyes szereplők ellen kell fellépni, hanem a társadalmi rendet megváltoztatni."
Sok sikert! Az emberek többsége soha sem lesz hajlandó a saját kis életét felforgatni azért, hogy kikerüljön a mókuskerékből, amely látszólag szépen működik és ezt valószínűleg pontosan tudják a háttérhatalmi vezetők is.

Harmadik téma:
A bal és jobb agyfélteke érdekes téma, ugyanakkor jóval bonyolultabb, mint azt gondoljuk. Egyrészt, már arról is lehet hallani, hogy a gondolat nem az agy terméke. (Balogh Béla - A végső valóság). Másrészt a megérzés nem "női" dolog. Véleményem szerint a megérzések felsőbb szférákból származnak és a lélek közvetíti őket. A lélek pedig nem köthető egyik agyféltekéhez sem. Valójában az agyféltekék közötti eltérés a gondolkodásnak két különböző oldalról való megközelítését jelenti, ugyanakkor a megérzés nem a gondolkodás terméke, hanem az egyszerűen csak felbukkan látszólag a semmiből.

A harmadik nem kapcsolódik a post témájához, de valahol meg kell említsem azt, hogy hol szokott az emberek többsége vakvágányra kerülni a gondolatmenetében (nálam is előfordul:D).

Nem azért írtam kommentet, hogy lehúzzam a munkádat/munkátokat - és természetesen előfordulhat, hogy én tévedek. Egyszerűen csak nem szeretném, ha ti is úgy járnátok, mint sok más "leleplező" oldal. Sose feledjük, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve."

Az előző két videó és annak témái jók voltak és ami a lényeg, hogy nem igen tartalmaznak logikai bukfencet, mert valódi bizonyítékok vannak a hivatalos álláspontok valótlanságára. Ugyanakkor javaslom, hogy ne menjetek bele olyan témákba, amelyben ti sem láttok igazán tisztán.
Bőven elég probléma mutatkozik meg a világban, amely ellentmondást nem tűrően jelzi az emberiség valódi helyzetét. Javaslom inkább ezek kutatását és közlését.

Válaszodat természetesen köszönöm és további jó munkát kívánok!