Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lmate

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     "A kormány ezerötszáz milliárd forintot fektet be az egyetemekbe. (Magyar Nemzet, január 29.)"    Jóságos Stumpf István a Hazafias Népfront utolsó alelnöke, Horváth belügyminiszter elvtárs veje az európai értelemben vett Bayer Showban magyarázta el, hogy ezerötszázmilliárd forintot fognak a…..
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
lmate 2021.04.23 14:04:34
@naebneerG: RB külföldi partnerei között (már létező közös publikációkkal, tehát valódi kollaboráció) ott van Roska Botond (Bázel), aki ebben a pillanatban az egyik legelismertebb agykutató a világon(!). Nem lepődnék meg, ha shortlistelnék (vagy már shortlistelték volna) Nobel-díjra. De szerintem egyébként ez pont nem egy annyira jó metrika, hogy ki milyen híres emberekkel kollaborál. Ha bárki más nyer egy ilyen helyzetben, akkor ugyanígy el lehetne mondani, hogy dehát volt 3 másik prioritás is, hiszen csak egy valaki nyerhetett nem?
lmate 2021.04.23 17:20:53
@deckard_r: Azért RB-n kívül még volt több magyar agykutatónak is ERC-ja (minden szinten, Starting, Consolidator, Advanced), KOKI-n belül és kívül is, és nem volt mindenkinek saját Femtonics-a. Ez tényleg egy (sajnos kivételesen) jól működő terület Mo-n.
lmate 2021.04.27 17:16:35
@naebneerG: Indeed:

hvg.hu/itthon/20210427_palkovics_laszlo_fudan_egyetem_diakvaros

"Palkovics ígéri, hogy a Fudan Egyetem nem vesz el területet a Diákvárostól"

Értsd: "A Fudan Egyetem biztosan elvesz majd területet a Diákvárostól".
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
lmate 2021.04.22 13:34:56
@AdvocatusDiaboli: Strictly speaking, nem állítottam, hogy ez a kampány önmagában xenofób lett volna. Egész pontosan ezt írtam: "nem kell egyenlőségjelet tennie a két kampány illetve a két kormány xenofóbiás teljesítménye közé".

A lényeget tekintve alapvetően egyetértek azzal amit írsz. Mindazonáltal a xenofóbia (rasszizmus, mizogínia, stb), mint te is írod, néha nehezen nyakoncsíphető, mert lehet olyan kijelentést tenni, ami névértéken ártalmatlan, akár még tényszerű is, miközben a célközönség vagy épp a potenciálisan diszkriminált közösség mégis elérti (vagy félreérti) belőle a xenofób (stb) tartalmat. Például hosszan vitatkoztam barátaimmal, hogy ez a karikatúra tekinthető-e antiszemita "dog whistle"-nek: telex.hu/napirajz/2020/10/12/tizenharombol Én eredetileg úgy éreztem, hogy nem, de tulajdonképpen meggyőztek, hogy talán mégis igen (még most sem vagyok biztos benne). Szóval, vissza a tárgyra: én asszem az MSZP akkori megnyilatozásainak volt egy erős dog whistle funkciója (még úgy is, hogy Horn Gyula ártatlanul [ártatlan képpel?] hozzátette az előző posztomban idézett mondatához, hogy a paktum "felerősítheti a románellenességet és a nacionalizmust").

De ceterum censeo, nem kérdés, hogy mindez fényévekre van attól, amit azóta a Fidesz művel.
lmate 2021.04.22 13:54:46
@kemény keleti kommentelő:

"Nem tűnik fel, hogy egy újságcikket idézel"

De, feltűnik (úgyismint: nem vagyok idióta, köszönöm kérdésedet). Ugyan nekem inkább tanulmánynak tűnik a Political Capital írása, mint újságcikknek, de ezen nem fogunk összeveszni. De mindez mit is bizonyít?

"amelyik egy szemelvényt idéz, amelyik nem kerül nyilvánosság elé ?"

Azt állítod, hogy "a rendkívüli különkiadás a [...] Tények és Hazugságok << című vádirat"-ról, illetve maga a "vádirat" nem került nyilvánosság elé?

"A kampány az lett volna, ha valamelyik véleményüket eljuttatják a tömegekhez valamelyik tömegkommunikációs csatornán."

Szerintem például a Népszabi tekinthető (volt) tömegkommunikációs csatornának. Ha nem az, akkor nem tudom, mi.

"ha egy ember mond valamit egy gyűlésen"

Ez kire vonatkozik, Kissre, Hornra vagy Kellerre? Milyen gyűlés volt ez?

A többi, amit írsz, megint a mostani (Fidesz által edzett) fogalmainkat vetíti vissza arra, hogy mi számít kampánynak -- lásd az első megjegyzésem a témában.

"Beszélő fej" eredetileg természetesen valóban csak filmes/TV-s megszólalásra vonatkozhat, de azt reméltem, megengedhető és egyértemű, ha annyit tágítok rajta itt, hogy arra is használom, ha éppen írott formában (és nem pl. videószalagon) rögzül a nyilakozat, vagy egyenesen az illető saját tollából születik. De ha ezt durva ferdítésnek érzed a részemről, akkor megkövetlek, és kérlek, helyettesítsd be "prominens megszólalóra":

Mind a kettő egy kampány része tud lenni, csak ma már, ha valamit "csak" prominens megszólalók szájába adnak, észre se vesszük a brutálpropaganda egyéb csatornái mellett.
lmate 2021.04.22 20:40:31
@kemény keleti kommentelő: "Nos én - ahogy rátapintottál - nem olvastam el őket" Akkor nem baj, ugye, ha én meg nem olvasom tovább a válaszodat, és ezen a ponton abbahagyom ezt a vitát? :-)
       A NER által diszkréten támogatott Betlen-féle Metazin, a már serestelenített, rezsimslómoista Neokohn és  a FIDESZ alapszervként funkcionáló Mandinerke szemlézte Lawrence M. Krauss amerikai elméleti fizikus Quilletteben megjelent cikkét, melynek címe: Miért elfogadott a természettudományos…..
lmate 2021.01.01 17:00:09
@naebneerG: Félreértettél, én nem az EU (illetve az ERC ökoszisztéma), hanem a UK szempontjából gondolom ezt elsősorban (csak kis túlzással) tragikusnak.
lmate 2021.01.01 18:03:56
@naebneerG: Na és a másik 48% -- amibe történetesen a kutatók (pl. potenciális ERC indulók) döntő hányada is tartozott? Meg hát azért JT-t (meg például engem) mégiscsak közvetlenül érinti az, hogy a UK-ban hogyan alakul a kutatás-finanszírozás. És végül, igen, nincs oka az EU-nak a kardjába dőlnie a UK nélkül kutatási szempontból sem, de végső soron mégis az gondolom, hogy mindenki veszítene azzal, ha a UK nem venne részt a Horizon Europe programjaiban (incl ERC). Most egyébként úgy van, hogy a Horizon Europe-ban pont részt fog venni, csak hát történhetnek olyan apró malőrök, mint amilyen pl Svájccal történt, ami hasonlóan külsős befizetőként vesz részt:

"some uncertainty remains, because the European Union could unilaterally “blow up” the entire deal if it believes the United Kingdom has reneged on any particular part of it.

This has happened before: In 2014, the European Union barred Switzerland from Horizon 2020 for 3 years after a national referendum rejected a Swiss-EU agreement allowing Croatian access to the Swiss labor market. Another referendum will be held on a new framework for Swiss-EU relations, and Swiss researchers fear being shut out again; even though the Horizon Europe association agreement is legally unrelated, the European Union can use it as leverage."

(Science legutóbbi száma:www.sciencemag.org/news/2020/12/brexit-deal-secures-uk-access-european-research-funds)
lmate 2021.01.01 18:12:47
@combo: @ijontichy: A vizsgaeredményeket (na jó, nem az egyedi vizsgák eredményét, hanem az azévi vizsgák tanulónkénti összesített eredményét), az ún. class list-et, Cambridge-ben (és gondolom Oxfordban is) a mai napig kifüggesztik egy darab papíron, hogy mindenki láthassa (plusz az egyetem közlönyében is megjelenik). Halványan rémlik, hogy pár éve szó volt arról, hogy talán ez így nem annyira GDPR-kompatibilis, de ha jól emlékszem, akkor a döntés a szokásos "ha 800 évig jó volt így, ezután is jó lesz" lett...
          Egy fiatalember megpróbálja megtervezni az életét. Ha egy bizonyos életutat követ, akkor minden egyes évben ötven százalék valószínűséggel  másfélszeresére növeli a vagyonát, ötven százalék valószínűséggel elveszíti a vagyona negyven százalékát. Érdemes-e neki ötven dolgos évet áldozni az…..
lmate 2020.07.31 13:03:02
@jotunder: Meglep, amit írsz, valószínűleg félrértem. De attól még hátha másnak hasznos.

Ahogy én látom, a baj nem a függetlenséggel van (ha jól értem a probléma konstrukciódat, akkor az egymás utáni nyerések-vesztések definíciószerűen függgetlenek), hanem egyszerűen azzal, hogy a medián meg az átlag nagyon más. Más szóval, az eloszlásnak (mi a valószínűsége, hogy 50 forduló után adott mennyiségű pénzed van?) nagyon-nagyon hosszú a farka. Azaz: ugyan viszonylag elenyésző esélyed van csak arra, hogy az összesítésben nyerj végül, de olyan esetekben viszont annyira bazi nagyot nyersz, hogy az ellensúlyozza az átlagban (sőt), azokat az eshetőségeket, amikor vesztesz. (És persze a veszteségeid meg alulról korlátozottak, mert nem tudsz 0 alá menni.) A konkrét példában ugyan az esetek több mint 75%-ban vesztes, átlagosan mégis több mint meg 11-szerezed a pénzed.

A medián és átlag közti különbséget egész biztosan többet (és jobban) kéne tanítani (nem csak spec. mat-on!), például ilyen példákkal is.
   "Azok a világ élvonalába tartozó tudósok, akikért mindenhol két kézzel kapkodnak, nem bírják ezt a bizonytalanságot, és elmennek, a gyengék pedig itt maradnak. Azok, akik nemcsak híján vannak a külföldi állásajánlatoknak, de a teljesítményük tényleges nemzetközi mércével mérve elégtelen,…..
lmate 2020.07.08 15:42:53
@wulfer: Kövezzetek meg, de szerintem -- bár megvetem, ha valóban ezt tette -- mindettől akár még elfogadható MTA elnök is lehetne.
lmate 2020.07.08 15:52:57
@OoOoOo: Nem egészen értem, mire célzol. De az én szememben Freundtól már az is árulás lenne, ha legalább annyira nem állna ki a társ.tud. intézetek dolgozói mellett, mint Lovász kiállt -- aki valóban maga is elég passzív volt már. Ez akkor is igaz, ha adminisztratívan az MTA-nak már nincs köze az intézetekhez a sajnálatos események óta. (Egyébként, ha minden igaz, Freund fel fogja adni az ELKH irányító testületi tagságát most.) Szóval "nekimegy" helyett azt kellett volna írnom, hogy "elárulja", az pontosabb lett volna. Szép bibliai fogalom, Freund is tudná mit értünk alatta.
lmate 2020.07.08 21:55:06
@jotunder: Igen, ez teljesen vállalható, és összhangban van azzal, amit én személyes tapasztalat alapján írtam arról, hogyan vezette-építette a KOKI-t. Ebbe viszont nekem nem fér bele, hogy azt mondja, hogy "igen, XY társadalomtudós rangos helyen publikál ugyan, de az pont nem ér stipistop, mert szerintem pont az ő cikkeit ideológiai alapon fogadták csak el". Márpedig a korábbi (megválasztása előtti -- és ez talán fontos) nyilatkozata nekem így hangzott. Szóval teljesítmény elvárása OK, annak értékelésének önkényes felülbírálássa nem az.
  – Még az első polgári kormány idején vettem részt az oktatás és a kutatás kapcsolatát áttekintő fehér könyv kialakításában, ami sok tanulsággal járó munka volt. Kiderült, a felsőoktatás nem járul hozzá igazán a tudományos kutatásokhoz, részben azért, mert az oktatókat leköti a tanítás. Azt…..
lmate 2019.08.14 16:00:11
OFF(?) folytatva

@jotunder: Kösz, akkor ezt most megspóroltad nekem.

@labrys: JT magyarázatát csak a lineáris definiciójával egészíteném ki, hogy teljes legyen a kép (lásd @Kettes: korábbi hozzászólásait is). Lineáris egy adott mennyiség véltozása, ha időben ábrázolva egyenest kapunk. Tehát tudunk úgy jósolni, hogy két tetszőleges múltbeli értéket összekötünk, és az így kapott szakaszt egyenesen meghosszabítjuk.

A technikai kérdéseket félretéve, érdekelne, hogy mik azok az esetek, amikor az emberi történelem valamely releváns fordulatát, trendjét egyszerűen vagy nyilvánvaló módon (legyen ez a lineáris helyett) sikerült valakinek dokumentálhatóan előre (! utólagos okoskodás nem játszik) jósolni, úgy, hogy a jósláshoz alkalmazott módszer generalizálódik, tehát más, jövőbeli esetekben is jó eséllyel bevethető.
lmate 2019.08.15 09:22:10
@seol: :--)

@labrys: @kemény keleti kommentelő: Kösz, az elvi példáitok mind meggyőzően hangoznak, de jó lenne konkrét példákról (sikerel előrejelzésekről) is tudni. A konkrét példák meg azért fontosak, mert különben megmarad a JT kommentjében pontosan megfogalmazott probléma.

@mafi mushkila: Ez valóban egy szuper oldal, kösz. "én nem zárnám ki a tíz-pártíz éves időtávúakat" Én sem, szerintem az egy abszolút releváns lépték. Innen indult a thread is: ki és milyen alapon tudta megmondani már az első Orbán kormány idején, hogy 10 évvel később mikre lesznek képesek.

@fadrusz: Szerintem nem a terminológia a fontos. A jóslások szempontjából (ahonnan ez a thread kiindult) épp a statisztika számít. Lehetnek bármilyen nemlinearáisak egy dinamikai rendszert valóban leíró egyenletek, ha statisztikusan jól közelíthető lineárisan valamilyen (releváns) skálán, akkor az a predikcó szempontjából lineáris.
lmate 2019.08.16 19:06:46
@labrys: Az én személyes tapasztalatom az, hogy a történész barátom meglepően jól jósolt meg előre (tudom, mert ott voltam) egy csomó fontos dolgot, amit én nem láttam jönni (pl. Ukrajna lerohanása, Brexit), és mint természettudós izgalmasnak tartom a kihívást, hogy ezt a fajta tudást (vagy ennek a tudásnak az elsajátítását) hogyan lehetne algoritmizálni. De lehet, hogy csak kellőképpen pesszimistának kell lenni hozzá, és az manapság már elég is...
A magyar felsőoktatás egyik fekete napja felé közeledünk, ez pedig az a nap lesz, amikor a Közép-Európai Egyetem úgy határoz majd, hogy a budapesti képzéseit a jövő tanévben nem fogja elindítani. A miért jutottunk el idáig, és a hol tartunk most, valamint a hova tovább kérdéseket fogom most egy…..
lmate 2018.10.27 23:56:49
"itt rendesen fogsz fizetni azért (mármint a magyar pénztárcát nézve) hogy tanulhass"

Ez egy gyakori tevedes. A valosag ezzel szemben az, hogy a legtobb diak (a kevesbe tehetos magyarok tipikusan) jelentos anyagi tamogatast kap a CEU-tol, tehat pl. egy kanyi petakot nem kell fizetnie, sot meg o kap magyar viszonyok kozott egesz tisztesseges osztondijat.

TL;DR

Direkt utananeztem: az egyetem beveteleinek csupan 5%-a jon be tandijakbol (
www.ceu.edu/about/facts-figures/revenues-expenses) -- ez kb. annak felel meg, mintha a diakok 1/6-a (!) fizetne csak teljes tandijat (osszesen 1500 diak van, www.ceu.edu/about/facts-figures/students, es mondjuk atlag 12e EUR-s a tandij, www.ceu.edu/node/13731). A valosagban kevesebben fizetnek teljes tandijat, de viszont vannak, akik resz-tandijat fizetnek, ugyhogy osszesen a diakok 82%-a kap valamilyen anyagi tamogatast (www.ceu.edu/article/2018-10-05/ceu-applications-now-open-2019-2020).

TL;DR vege

Szerintem ez jobb, mint amit a legtobb oshonos magyar egyetem tud nyujtani.
    ( MOST ÉRKEZETT (a Nature szerkesztőségi cikke az MTA vegzálásról: Aggasztó változások Magyarországon))    A Professzorok Batthyány Körének elnöke lendületes cikkben támadta hátba a Magyar Tudományos Akadémiát az újfasiszta Magyar Időkben. Náray-Szabó Gábor akadémikus a következőt bírta…..
lmate 2018.06.28 12:10:23
@tudomvagynem: Gyors szamolas utan azt kaptam (de siman elronthattam), hogy erre az eredmenyre (50-bol az elso 10-et ugy megtippelni, hogy legalabb 5 helyes) kevesebb, mint 2% eselyed volt (ekkora esellyel ertel volna el ilyen eredmenyt, ha valoban veletlenszeruen tippelgettel volna), tehat statisztikailag szignifkansan jol tippeltel. Gratulalok. Persze ez, a te logikadat kovetve, eppen, hogy nem jo hir a rendszer fair-seget illetoen...
         Palkovics László miniszter-akadémikus szerint csak koordinálni akarják a forrásokat, az akadémiai kutatási szabadságot semmi sem veszélyezteti.       Ne felejtsük el, hogy ugyanez a Palkovics mondta azt is, hogy a kormányzatnak nem célja a CEU ellehetetlenítése, kizárólag az átlátható…..
lmate 2018.06.18 18:06:47
@jotunder: Akkor hadd segitsek itt en, mert ez epp a szakteruletembe (idegtudomany) vag. A HBP (de mar a BBP is -- ami egyebkent a HBP elott volt, es amibol a HBP sok tekintetben kinott, es nem forditva) nagyon nagyreszt netto humbug, az adofizetoi eurok elpocsekolasa. Amennyiben meg rendes tudomany, (mert olyan resze is van) annyiban meg egyszeruen csak eszvesztoen rossz value for money. Ha mar, akkor ez itt: www.internationalbrainlab.com/ peldaul sokkal ertelmesebb, sokkal kevesebb penzert (raadasul nem is adofizetoiert, mert ket maganalapitvany finanszirozza).
lmate 2018.06.21 16:51:08
@Grrr: Hat, ez most egy kicsit off-topic, meglatjuk, mennyit bir el ez a komment szekcio.

Az eredeti igeret az volt, hogy 1. kb az utolso neuronig fogjak szuper-reszletesen szimulalni az agyat (de lagalabbis egy nagyon nagy reszet), 2. ebbol olyan mesterseges intelligencia lesz, hogy csak na. 1. Egyszeruen nem megvalosithato szamos elvi es gyakorlati ok miatt, 2. ami meg megvalosithato, abbol igy semmilyen intelligencia nem lesz. Ezt aztan atfazoniroztak (leginkabb kulso nyomas hatasara) egy "gyujtsunk minel tobb adatot az agyrol, es tegyuk ezeket be egy nagy adatbazisba" projektte, amivel nincs alapveto problema, csak nagyon sokba kerul, ahhoz kepest, hogy mennyit er, es ennek a palyazatnak az infrastrukturaja nem is igazan alkalmas erre -- inkabb ugy erdemes ezt csinalni, ahogy a (privat finanszirozasu!) Allen Brain Institute teszi ezt Amerikaban. Raadasul mindezt valoszinuleg a resztvevok nagy resze es foleg a projekt (azota mar elmozditott) vezetoje, Henry Markram (egyebkent valaha elso osztalyu idegtudos) is pontosan tudta, tehat netto cinizmus volt ezt a nagyon jelentos penzt lenyulni.

Lasd meg pl itt:

www.neurofuture.eu/
www.nature.com/news/neuroscience-where-is-the-brain-in-the-human-brain-project-1.15803
lmate 2018.06.21 17:24:22
@jotunder: Na ja. Ha legalabb arra rajottek volna.
        A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökének leváltása kapcsán sokan beszéltek arról, hogy a kormánypribék Pesti Srácokban támadták meg először Pálinkás Józsefet. Mindenki azt emelte ki, hogy Pálinkást azzal vádolták, hogy nem volt elég lojális Orbánhoz a CEU-ügy kapcsán.…..
lmate 2018.06.14 15:18:38
@jotunder: És akkor itt is van a selyemzsinór után az igazi kötél:

index.hu/tudomany/2018/06/14/az_uj_koltsegvetes_a_tudomany_fuggetlenseget_veszelyezteti/
lmate 2018.06.14 22:12:36
@jotunder: Pont erről nem? Na ezen most igazán meglepődtem. Pont ettől sodródna bárlki bajba? Pont te, L-ben? Annyi minden volt már ezen a blogon... (nagyon helyesen). Nem értem, de persze a kohomológiát sem.
       Vastaps fogadta a volt fekete külügyminiszter-asszonyt     Ezt bírta leírni a Habony-médiába igazolt Mandiner. Nem amerikai, nem. Fekete. Ma egyébként egy sárgás-rózsaszínű külügyminiszter csinált komplett hülyét egy kilencvenháromezer négyzetkilométeres bézs-őszibarack-vajszínű…..
lmate 2017.09.07 14:15:26
@jotunder: Angolul nyilván hülyén hangzik, hacsak nem egyenesen lefordíthatatlan szójáték, de hát ez azért nem perdöntő. Pl. az aranyhíd is hülyén hangzik egyenes fordításban, mégsem kiáltunk rasszizmust, ugye. Black ex-minister applauded for sharing her childhood memories of racial segregation in '60s America. Botrány?
lmate 2017.09.07 15:47:56
@jotunder: Úgy értettem -- de szólj, ha félre- --, azt kifogásoltad, hogy a címben említették a bőrszínét. Erre reagáltam. Ha a "volt fekete" kifejezést bíráltad stílisztikai szempontból, akkor persze, az béna, sőt, röhejes (ahogy aronsatie is rámutatott).

A stanfordos megjegyzést viszont nem követtem. Volt nekik fekete rektoruk? Vagy éppen az, hogy nem (ahogy nagy összegben fogadnék rá)? És ki az a Szilvay, akarom tudni? (Na jó rákerestem, nem bírtam ki, kár volt.)
                    A proletariátus csak a lánczijait veszítheti. (Marx Dezsőné háztartásbeli)          "A CEU Soros György előretolt helyőrsége Európában. (Ungárné Schmidt Mária pénzégető)         Schmidt Mária örökölt pármilliárd forintot egy rosszarcú ingatlanneppertől, és boldogan…..
lmate 2017.02.15 20:55:05
@jotunder: Hat igen, ezen a listan a CEU pl. az Anglia Ruskinnal van egy kategoriaban. Ha erre gondolok, nem jon a szamra az elvonal. A meret egy faktor, de pl ott van a hatalmasnak nem nevezheto Scuola Superiore Sant’Anna (amirol, bevallom, eddig sose hallottam), ami a THE szerint 50 hellyel elozi.

Es igen, par terulet valoban elvonalbeli a CEU-n (Europaban biztosan, es talan a vilagon is), de az egesz egyetem nem. Egyebkent, jobban belegondolva, en nem latom egesz pontosan az okat, hogy miert ne lehetne a CEU-nak az az ambcioja, hogy a sajat maga altal valasztott kategorian belul (tarsadalom- es bolcseszettudomanyok) o legyen a Rockefeller, de legalabbis europai (na jo, az LSE miatt kontinentalis) szinten. A penze peldaul meglenne ra, mert ez valojaban mind olcso mulatsag az orvosbiologiahoz kepest, es annyira mar van jo (akar mint brand is), hogy lenne mire epiteni.
lmate 2017.02.15 22:15:27
@jotunder: Ja, tudni en sem tudom. Csak kepzelem. De nem kizarolag penzre alapozva. Alapok (egy-ket tenyleg jo ember, infrastruktura) mar vannak a jelenleg amugy nem elvonalbeli (pl nem ERC-halmozo) tanszekeken is -- legalabbis messzirol (felkozelbol) ugy tunik.
lmate 2017.02.15 22:23:31
@jotunder: Apropo, az pl erdekelne, hogy a matek tanszekukrol mit gondolsz. A halozattudomanyt (ami meg nem tanszek) itt mar emlitettek, arrol az eddigi irasaid alapjan inkabb sejtem, mi lehet a velemenyed.
       Boris "Mr. Brexit" Johnson London volt polgármestere, a jelenlegi külügyminiszter, David Cameron oxfordi spanja 2016. február 19.-én írt egy cikket arról, hogy miért ellenzi a Brexitet. Az írás sohasem jelent meg, Két nappal később Johnson megírta Brexit-párti cikkét a Telegraph-ba. Az Unió…..
lmate 2016.10.17 22:25:28
@jotunder: Ha már egyszer eldöntötte, hogy Brexit, akkor persze, hogy felhasználta haszonszerzésre (plusz különben sem ő lenne, ha nem azonnal végletesen fogalmazna, ahogy kipenderül a porondra, és ehhez még Cameron székére sem kell ácsingóznia, jön ez neki magától, elég nagy pojáca [a hazai mezőnyből így hirtelen Gyurcsány jut eszembe ebben a kategóriában]). Csak azzal van vitám, hogy 1. ebből a nem megjelent cikkből feltétlenül az derül-e ki, hogy meggyőződése ellenére foglalt végül állálst a Brexit mellett (tehát, hogy a cinizmusnak valóban kiemelkedő szintjével van-e dolgunk), 2. valóban váratlan fejlemény-e, hogy a valódi véleménye nem volt annyira végletes, mint amit a kampányba beszállván hirdetett.
Az emberi agy valószínűleg a legbonyolultabb és egyben a legimpozánsabb dolog, amit a természet a mögöttünk álló röpke 3-4 milliárd év alatt létrehozott. Rendkívüli bonyolultsága ellenére azonban a működése egyszerű elemi folyamatokon alapszik. A blog felvezetéseként egy…..
Bár közel nem olyan parás, mint a Kafka regény, de azért kötelező nézelmény A per, ha eddig kihagyta volna, most pótolhatja a Zone Europán nyolckor. K. úr szerepében napigyönyörűségünk, Kyle MacLachlan. Azonos időben csak futottak még kategóriába sorolható filmek vannak,…..