Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sunrise

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Indafotóblog Augusztus 20. 2013.08.21 15:08:16
Augusztus 20, ahogy ti láttátok. A nap fénypontjai, új kenyér, országtorta, Mesterségek Ünnepe és a tűzijáték! irenne56 - új kenyerek Még több fotó sunrise-tól, a Mesterségek Ünnepéről - akikkel közösen 2011-ben remek fotópályázatot…..
Ismét énblog következik… A múlt hétvégén biciklitúráztam egyet a szlovén-olasz határon átvezető kerékpárúton. A dolog érdekessége az, hogy a kerékpárút 95%-ban felhagyott vasútvonalon halad. A sportmániás feleségem e miatt tudta a lusta vasútmániás férjét a túráról…..
Talán csak átmeneti állapot, és holnap visszatér a pokol, de ma olyan simán mentem végig a többnyire dugóba roskadó Pesti rakparton, mintha vasárnap délelőtt lett volna. Nem is ezen az oldalon szoktam haladni, általában Budáról nézek át a pesti állóképre, de ma a Margit híd…..
sunrise 2010.11.16 14:37:54
@lokrojf:
Szerintem meg lehet bringázni. Most mindegyik inkább üljön kocsiba, akkor mennyivel többen araszolnának a dugóban? Mert ugye ez a város nem ennyi autóra lett kitalálva...Te picit több helyet foglalsz a kocsiddal, mint egy bringás a bringájával...
Szóval kocsit otthonhagyni, oszt séta, BKV :)
sunrise 2010.11.16 14:53:45
@mcs: az a baj, hogy azt nem olvastad al, hogy ez mire lehetett válasz, de ide másolom neked: "El kellene végre fogadniuk, hogy ez a város nem alkalmas arra, hogy az emberek bicajjal közlekedjenek. Szóval, fel a járdára oszt tolni!"
Tehát egyik részről el kell fogadni hogy a bringás felzavarható a járdára, ne bringázzon, viszont az autósnak nem javasolható, hogy hagyja otthon a kocsiját. Ez így hogy?
Vajon az autós mint ember mennyivel felsőbbrendű, hogy neki lehet "járdára küldeni egy bringával járó másik embert?
Az meg hogy biciklisekre vadász...kicsit gondolkozz...a való életben is így működik? Vadászol egy másik emberre?
Érdekes - és felvállaltan provokatívnak szánt - írást olvastam a budai Várnegyedről a Városképp blogon.  Ti. hogy "jelenlegi állapotában egy csőd". Gondolkodtam egy sort azon, hogy ebben vajon mennyi a szokásos magyar busongás, miszerint nekünk a sz*r se elég büdös…..
sunrise 2009.01.23 21:12:34
@Máriáshuncut:
Azzal nem értek egyet, hogy az autósforgalom előtt meg kellene nyitni a Várnegyedet. Többen is említették már, hogy rengeteg az autó a várban-ettől csak még több lenne. Nem hiszem, hogy ennél is több kocsi kellene ide, nem beszélve a forgalom megnövekedéséről.
Annak idején-már több mint tíz éve -a mi utcánkat teljesen elzárták a forgalomtól, mert megsüllyedtek a házak, és repedezni kezdtek a falak. Szerintem ha több autót, kirándulóbuszt engednének átdübörögni ezeken az amúgyis szűk utcákon, az épületek állaga is tovább romlana (egyébként a repedezés még így sem szűnt meg teljesen)
Persze ez a jelenség nem az autók és a buszok műve, hanem a vár alatti barlangrendszer miatt nem elég masszív a talaj, viszont nem lenne szerencsés, ha ez tovább romlana.

...Ennek ellenére, jó itt lenni!
Közösségi bérbicikli-rendszert vezetnek be Londonban is, emellett kialakítanak 12 biciklis főútvonalat a belvárosban, a Temze partján lévő Victoria Embankmentet pedig teljes egészében átadják a bicikliseknek, írja a Guardian. „Régóta azt vallom, hogy a biciklibarát városok…..