Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kinizsi tagállomás

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Egy csöndes veszekedés után majdnem szétmentünk. Nem láttam a kiutat. Egyszer csak jön az exemtől egy mél, amiben leírja, hogy már nem akar tőlem semmit” - hogyan tudja az új kapcsolatodat pokollá tenni az exed? Könnyen. Levélírónk saját bőrén tapasztalta, milyen,…..
Kinizsi tagállomás 2011.05.26 10:35:04
@Nard: mi az a királylány szindróma?

mert azt már hallottam nőktől/ről, hogy ők királylányok, csak nem tudom a pontos fogalmát....
Kinizsi tagállomás 2011.05.26 10:51:31
@Nard: köszi

azt, hogy királylány vagyok idáig én csak jó vagy átlagos csajoktól hallottam, bálnáktól nem, mondjuk most belegondolva nincs is bálna női ismerősöm :)

viszont az tény, hogy a nők folyamatosan túlértékelik magukat

ennek ellenére a jó csajoknak sokkal kisebb az önbizalma, mint az átlagosoknak. ki érti ezt?
Kinizsi tagállomás 2011.05.26 12:34:40
@Devil2:

az én értékrendszerem szerint csak jó nőim voltak
akkor ezek szerint én most nem vagyok átlagos férfi
csak kérdés, hogy az átlagot honnan közelítem/távolítom :)
Az internet aranykoránál is bevált Ásés-brigádos gondolatfolyam - sokadik közös művünk nosferatóval, egy webkettes Lennon-McCartney... kösz neki. Szokás szerint övé a macskaköröm. Vigyázat, hosszú!Házgyár, teherautón kettesével szállított építőelemek, daruk,…..
Kinizsi tagállomás 2011.03.10 14:21:19
Szüleim katonák voltak az előző rendszerben. Panelbe születtem és nőttem fel. Pár évente költöztünk mindig a Győr-Miskolc-Veszprém vonalon oda-vissza. Állítólag a haza légvédelme ezt kívánta. Mindig sikerült új építésű ( ez most modoros? )panelba költözni, így megtapasztaltam a panel fejlődést. Először az egymásból nyíló-összeakadó ajtós, aztán jöttek a normálisabbak, a végén a cseréptetős tömbfűtéses.
Általában az egész lépcsőházban, tömbben katonák laktak, mellettük pedig mindig rendőrök. Ha voltunk elegen lent a grundon (márpedig mindig voltunk), akkor ment a katona-rendőr gyerek derbi. Általában a lakótelepen kívülről érkezett galerik nem tudták, hogy hová tévedtek. Ekkor mindig összefogtunk ellenük, ha nem jöttek akkor egymással verekedtünk. Ha az idegenek álltak nyerésre bunyóban, akkor rugalmasan elszakadva óvatosan becsaltuk őket a házak közé. Itt már valamelyik rendőr anyuka, akinek volt telefonja azonnal beszólt a kapitányságra és a város összes rendőre azonnal kijött és jól elverte szürke gumibottal az ellent :)
Velünk nem nagyon álltak szóba a"civil" gyerekek mert a szüleik tiltották őket tőlünk. Mert ugye a gyerek hamar elszólta magát, hogy honnan van milka csoki, pornó újság és egyéb nyugati veszedelem és azt hitték, hogy mi beáruljuk őket. Pedig nem is. De kialakítottunk egyfajta cserekereskedelmet. Apám révén mindenféle kurrens szovjet árucikket betudtam szerezni, még AK szuronyt is. Soha nem felejtem el, mekkora király voltam vele. Kamaszkoromban nagyon jó árucikk volt, sok pornó újságra és vhs kazettára betudtam cserélni :) Azóta ismerem az alap német szavakat... :D
Szóval én ilyen belterjes közösségben nőttem fel. Viszont rend volt a házban minden téren, mert azért laktak ott magasabb parancsnoki szinten lévő tisztek is és ha gond volt, akkor rendet tettek.
Blez nem nagyon spórolt a karakterekkel, úgyhogy nem is olyan nagy baj, hogy így az általános munkaidő vége környékén tettem ki a levelét, legalább miattam nem termeltek kevesebb GDP-t. A történet egy megkérdőjelezhető rendőri döntésről szól, amivel még a saját kollégája…..
Kinizsi tagállomás 2011.01.20 19:39:45
@d.j: Sajnos innen nem tudom megmondani, mert nem voltam ott. Van rá lehetősége, hogyha nem biztos abban, hogy a fólia fényáteresztő képessége meghaladja az előírtat, akkor nem veszi el, hanem berendeli műszaki vizsgára. Magyarul ír róla egy jelentést, hogy ezen az autón ilyen fólia van. A fólián és a műbizonylaton lévő számokat felírja és rögzíti a jelentésében. Ezt átküldik a forgalmiba bejegyzett tulajdonos/üzembentartó lakhelyileg illetékes NKH központjába és onnan hivatalosan berendelik egy műszakihoz hasonló vizsgára. Amennyiben a fólia megfelelő, akkor állam bácsi benyeli az illetéket, hanem akkor a járművet kitiltják a következő vizsgaidőpontjáig valamint szabálysértési eljárást is indítanak + eljárási illetékek. Egyébként ne csodálkozzatok, ha némelyik rendőrnél lesz már olyan készülék, amelyik a fólia fényáteresztő képességét méri. Azt elfogadják hitelesnek, mivel az OMH hitelesíti és akkor mehetsz a bíróságra is, mert az is elfogadja és nem foglalkozik veled.
Kinizsi tagállomás 2011.01.20 21:05:21
@Platon:

Te egy alacsonyabb szintű IRM rendeletre hivatkoztál, míg a rendőrségi törvény 20.%-a szerint:
20. § (1) A rendőrt az intézkedés során
a) az egyenruhája és azon elhelyezett azonosító jelvénye vagy
b) szolgálati igazolványa és azonosító jelvénye igazolja.
A tv. jogalkotói magyarázata szerint:
Fontos szabály, hogy az intézkedés során a rendőrt a törvény 20. §-a szerint az intézkedés alanya azonosíthatja:
Ennek során a rendőrt elsősorban:
* az egyenruhája és az azonosító jelvénye, vagy a szolgálati igazolványa igazolja.
* Amennyiben a rendőr nem visel egyenruhát, az intézkedés megkezdése előtt köteles a rendőri mivoltát szóban közölni, és - ha az intézkedés eredményességét nem veszélyezteti - magát a szolgálati igazolványával igazolni.
* A rendőr az intézkedés befejezése után az intézkedés alá vont személy kérésére köteles az azonosító jelvényének számát közölni vagy szolgálati igazolványát felmutatni, a nevét és a szolgálati helyét megjelölni.

Ezek alapján te mondhatod, hogy addig nem adod át az irataidat, amíg a rendőr nem igazolja magát. Ekkor a 33.§. (2) A rendőr a hatóság vagy az illetékes szerv elé állíthatja azt,a) aki a rendőr felszólítására nem tudja magát hitelt érdemlően igazolni, vagy az igazolást megtagadja.

De nem akarom szétoffolni a topicot, csak jó volna megnézni a jogszabályokat együtt.

Az igazi Sipinek: igazoltatás és adatközlés között azért van különbség... :)
Kinizsi tagállomás 2011.01.21 10:52:47
@''autónepper.'': nem a rendőrt, hanem magadat szopattad volna meg, ha előtte teszed fel a Próba rendszámot. Ha egy kicsit is képbe lennél a jogszabályokkal, akkor nem írnál ekkora hülyeséget. Próba rendszámot csak olyan gépjárműre rakhatsz fel, 1. ami Mo-n még nincs forgalomba helyezve, 2. ideiglenesen ki van vonva a forgalomból. Olyan gépjárműre, ami érvényes hatósági jelzéssel ( gyk: forgalmi rendszám ) rendelkezik, nem rakhatod fel, mert azzal elköveted az egyedi azonosítójel megváltoztatása nevű bűncselekmény. Ha te ezt ott a rendőr előtt megteszed, akkor a helyszínen elfog téged bűncselekmény elkövetése miatt és előállít a területileg illetékes rendőrkapitányságra. A gépjárművet pedig lefoglalják.
Modorosblog Hungarikum II. 2011.01.18 23:33:00
"Történelmünk kezdetétől nagyok voltunk, s híresek" - beszarok. Akkor kezdjük elölről: általános iskola, első osztály. Na, szóval ott valahol a sztyeppéken, a tundrán meg valahol Ázsia közepén éldegélünk. Halászó-vadászó-gyűjtögető életmóddal, nem…..
Kinizsi tagállomás 2011.01.20 22:43:13
Noked-Lee (akitől az MSN-es modorosságok gyűjteményét kaptuk egy éve) csinált nekünk egy ilyet. Köszönjük szépen. A csöves, aki igazából nem is csöves- Jó napot, fiatalember!- Jó napot!- Elnézést a zavarásért, hadd mutatkozzam be, Grastyáni Timóteuszné vagyok, és én…..
Kinizsi tagállomás 2011.01.18 09:31:27
Mivel a munkámba vág:

Pestet az ún "koldusmaffia" tagjai felosztották egymás között. Csak az koldulhat, akinek ők engedélyezték. Ha más valakit meglátnak, akkor azzal modorosan mondva testi-lelki jó barátságba kerülnek. Amit az emberkék keresnek, annak nagy részét le kell adniuk. A koldusokat is rendszeresen rotálják, adják veszik, mint a lányokat itthonra és külföldre is. Beszélni nem nagyon mernek, mert csúnyán végzik és kikeresne egy hajléktalant.

Az Őrs vezér terén 5-6 óra alatt átlagban 7-8.000 Ft-ot keresnek meg. Nem tévedés. A Fogarasi úti hipermarket parkolójában a legkisebb is számít, itt ugyan ennyi idő alatt 3-4.000 pénzt lehet keresni.
Ha ezeket megszorozzuk több helyszínnel és a folyamatos munkavégzők számával egészen csinos összegeket kapunk. Nagyon sok szép ház és drága autó ebből vagyon. Havi általánydíjért jól menő ügyvédek és verőlegények állnak a főnökök rendelkezésére.

A kifordult bokájú koldusnak nincs kifordulva a bokája, csak a cipője van úgy átalakítva, hogy a cipő befelé eső részére ragasztják a talpbetétet. Nagyon gyorsan tudnak futni egyébként előlünk, csakúgy mint a féllábúak. ( Ez is milyen hülye szóhasználat: féllábú, amikor nem is fél, hanem csak egy lába van ). Az egylábú másik lába szépen fel van kötve hátra. Egyébként némelyik alakítást és jelmezt holywoodban is megirigyelhetnék.

Alkalmi kéregetők mindig is voltak-vannak-lesznek, csak ha rontják az üzletmenetet, akkor finoman elbeszélgetnek velük. Ezen a téren tömören ennyi a nagy magyar valóság.
Kinizsi tagállomás 2011.01.18 10:12:13
@purga: abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy részese lehettem annak a pár ezer embernek, aki a nagy vezető kérésére két hét alatt megvalósította szeretett gyermekét Közbiztonság Szilárdot:) ( Az idézőjeleket nem tettem ki, ha nem baj... )
Kinizsi tagállomás 2011.01.18 10:13:02
@Brother Love: van abból több is...
Modorosblog Az eminens kislány 2010.12.12 16:50:00
A szabad asszociációs gyakorlat oroszlánrészét köszönöm nosferato úrnak. Természetesen aki ilyen volt, ma már nem vállalja (ahogy Tibi fogalmazta kissé kuszán: "ma már senki nem volt ilyen"). Hajlandó vagyok elhinni, hogy nem te voltál. DE LÉTEZIK. Az ilyenekre…..