Regisztráció Blogot indítok
Adatok
codantus

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"...az égbe bál van, minden este bál van..." (Kosztolányi Dezső: Hajnali részegség) Az égben igazán akkor van bál, amikor Bach ad koncertet. Erre az alkalomra mindenki kiül a saját bolygójára vagy egy csillagra, és ezen az estén mindenki a legszebb ruháját veszi fel. Muszorgszkij…..
A tavalyi ünnepi bejegyzésben kikerült a blogra Menuhin 1975. október 1-ei köszöntője, amely az első Világnapon hangzott el.Ezúttal egy részlet következik Yehudi Menuhin és Curtis W. Davis Az ember zenéje című könyvéből:"Azt hiszem, mindannyiunkban van valami, ami nem…..
Ezt a bejegyzést O.T.-nak és az Anyukájának ajánlom, akik sokat segítettek az orosz zenékkel kapcsolatos fordításokban.Az elmúlt pár nap lényegében orosz zenék jegyében telt a Mindennapi klasszikusok Facebook oldalán. Csütörtök reggel kezdődött Sosztakovics V. szimfóniájának…..
codantus 2011.09.17 22:08:36
Friss netes találkozásaim az oroszokkal:

Gorbacsov honlapján -
www.mikhailgorbachev.org/ - Rachmaninov 3. zongoraversenye csendül fel - a present oldalon kezdi, a past oldalon folytatja - egy kicsit. (Sztálin - Barenboim szerint - Mozart 20. zongoraversenyét kedvelte.)

A Verbier Festival a Medici tv-n - http://www.medici.tv/#!/yuri-temirkanov-yuja-wang-liadov-rachmaninov-tchaikovsky
Az igen kedvelt TV szövegét idézem:
For his return to Verbier, Yuri Temirkanov offers us an evening dedicated to his country and conducted in a purely Russian tradition. In a beautiful conclusion, the brilliant and new piano star Yuja Wang, interprets Rachmaninov’s beautiful Second Concerto for piano.
Yuja Wang appears courtesy of Deutsche Grammophon.
Yuja Wang is nagyszerű. Szerentem.

(Még orosz - a formabontásért: http://www.medici.tv/#!/valentin-nesterov-conducts-mozart-requiem
Ellenpontnak a rekviemhagyomány: http://www.medici.tv/#!/claudio-abbado-herbert-von-karajan-memorial-concert
Licit: Karajánnal fejből énekelt mindenki - www.youtube.com/watch?v=ia8ceqIDSJw - .
A fejemben összehármasítottam a karmesterek gondolatait.)
Az előző két bejegyzés lezárásaként(?): a Kiszin koncertről azt írtam, hogy Kiszin nem "érdemelte meg" az utolsó hangok előtt bekiabált bravót, mert nem provokálta ki. És megint eszembe jutott egy zenei élmény, ahol az utolsó tétel végén…..
codantus 2010.12.12 11:21:58
@tnsnames.ora: Fontolva haladó konzervatív vagyok én is, emiatt nem volt maradéktalan az örömöm, amikor megtaláltam a teljes Nelson-misét a Youtube-on (nekem ott első volt). A karmester túlmozgása kissé zavarta a harmónia-buborékom légkörét: www.youtube.com/watch?v=u0wl5ZU6fOU
Tudom, habitus kérdése ez. Rám hat az eredeti név is: Szorongattatásokban.

Lett kompromisszumos vigaszom: www.youtube.com/watch?v=CCLt7h3JehY&feature=related
Hangversenytermi hang, élő kép nélkül. A teljes mise ez is, igaz, 2009. augusztusa óta csak 618 hallgatója volt, de nekem az előzőnél sokkal jobban hasonlít etalonomra, a hetvenes évek óta Qualiton bakeliten őrzött Ferencsik-emlékre (Maria Stader, Claudia Hellmann, Ernst Haefliger, Victor von Halem, Margittay Sándor).

(Talán rövidesen kompromisszum se kell: a 15 perces Youtube korlát megszüntetése biztosan kedvezni fog a klasszikusoknak, bár az UCtelevision eddig is töltött fel teljes műveket - az elsőként linkelt oldalon is van néhány a kínálatban).