Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NevelőNő

22 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NevelőNő A szülői szeretet 2012.07.24 21:21:00
Heti útravaló Müller Pétertől Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki…..
 Hogyan kezdjem?Azt tudom, hogy le szeretném írni, azt tudom, hogy miről is akarok neked beszélni, de azt még most sem tudom, hogyan kezdjem el? Mindenben a kezdet a legnehezebb. Az, amíg megteszed az első boldogtalan lépéseket és közben nagyon bizonytalan vagy. Vajon ezt most jól csinálom?…..
Fontos a felkészítés! Ez a felkészítés azonban nemcsak az indulást megelőző napokban történik.  Ha életkorának megfelelő önállóságra neveltük, és nem tettünk meg mindent helyette a hétköznapi életünk során, ha nem vállaltuk át tőle a saját dolgaiért a…..
NevelőNő Milyen a jó szülő? 2012.03.05 23:51:00
Ezt az írást találtam. Gondold át, mennyire értesz vele egyet! „Egyszer a pedagógia professzorom azt kérdezte tőlem: - Péter! A maguk családja multimilliomos? -Nem…- mondtam. -És legalább dúsgazdagok? -Még csak az sem… -És hogy gondolja, születtek már…..
Egy éve azt javasoltam, hogy fogjunk össze a családokért. Megvallom, ötleteket is vártam, de mára kikristályosodott bennem a segítés módja. Az utolsó lökést barátnőm példája adta, aki egy kedves kolléganőjével került „rokoni kapcsolatba”. A nagyi szerepét tölti be…..
NevelőNő Mégis légy jó! 2012.01.17 23:36:49
„Az emberek esztelenek, következetlenek és magukba fordulnak,    mégis szeresd őket!Ha jót teszel, megvádolnak, hogy önzés és hátsó gondolat vezérli cselekedeteidet,     mégis tégy jót!Ha sikeres vagy, hamis barátokat és igazi ellenségeket…..
NevelőNő Gyász 2011.10.31 23:02:00
Jó alkalom az emlékezésre, a szembesülésre november 1-je és 2-a. Mindenszentek és Halottak Napja. Manapság nem kell közvetlenül szembesülnünk a halállal. Legtöbben kórházban hunynak el. (Régen a halottat otthon ravatalozták fel. Megrázó „élmény” lehetett, de az…..
NevelőNő Megkezdődött 2011.09.20 23:26:00
Megkezdődött a tanév. Túl vagyunk a kezdeti nehézségeken, hellyel-közzel kialakultak a szokások, megismerkedtünk az iskolával, a tanítóval, a társakkal, azok szüleivel.Eszembe jut, amikor áprilisban beírattam kisebbik fiamat az iskolába. Összeszorult a szívem, hogy ez a kicsi,…..
NevelőNő Gyermeknap 2011.05.29 23:06:00
Anyák napján a gyerekek köszöntik a szüleiket, gyermeknapon pedig a szülők ünneplik a gyerekeiket. Figyeljünk egymásra! Álljon itt egy rendhagyó „ünneplés”!   Az elmúlt napokban több gyerekekkel kapcsolatos kijelentés ütötte meg a fülemet.  Neves…..
NevelőNő Ne féljetek! 2011.05.01 23:20:00
Május 1. vasárnap  Ma avatták boldoggá II. János Pál pápát, akinek egyik híres mondata ez. (Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatában a „Ne féljetek!” ige pápájának nevezte). Nem kívánok tudományos mélységeket érinteni, csak aktualitása kapcsán…..
NevelőNő ANYÁK NAPJA 2011.05.01 15:49:00
Mécs László: A királyfi három bánataAmikor születtem, nem jeleztek nagyot messiás-mutató különös csillagok, csak az anyám tudta, hogy királyfi vagyok. A többiek láttak egy síró porontyot, de anyám úgy rakta rám a pólyarongyot, mintha babusgatná a szép napkorongot. Maga adta…..
NevelőNő Nagyböjt 2011.04.22 20:43:00
Kaptam egy szép üzenetet.Hiszem, hogy azoknak is sok pozitív üzenete van, akik nem hívők. Nagyböjt 2011 1._pps_.pptÁLDOTT, BÉKÉS HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!    ..
NevelőNő Adj időt! 2011.03.21 21:09:00
 Mindig csak rohanunk, semmire nincs időnk, közben elrohanunk az élet szépségei mellett. Mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Fontossági sorrendet határozunk meg a feladatok elvégzésében. Ha nem vagyunk elég tudatosak, elfecséreljük az időnket és a…..
 Érzem, hogy megbolondulok. Mért tud az én fiam ennyire feldühíteni. Mindig felfogadom, hogy többé nem engedem meg, hogy felháborítson és mégis mindig sikerül neki. Mintha az ördög szállná meg, sokszor úgy viselkedik. Talán ez az, amit tükörként elém állit? Eszem meg kezem-lábam, hogy…..
Segíts Ég anya vagyok!!! 9.A szó 2010.12.12 17:30:00
A szó bennem van ,de mintha valami bajom volna az ötödik csakrámmal nem tud kijönni belőlem. Pedig érzem, hogy amikor ki fog jönni és tudatosul bennem, akkor elengedem végleg a fájdalmamat, akkor kezdem el utamat a gyógyulásom felé. Szivom magamban mint szivacs a tapasztalatokat, de még mindig nem…..
  Mindig is problémám volt ezzel a szóval, ezzel a kifejezéssel. Mit jelent kötődni? Szerintem a kötél szóból ered, ami arra használható, hogy valamit odaerősítünk, megkötjük. Ha jól belegondolunk, akkor a kötödés az egyfajta szabadságvesztést is jelent. Mégis szeretünk kötődni. A megtanult…..
Fáradt vagyok és álmos, pedig még annyi dolgom volna, de valahogy most nem fog semmi. Te voltál már úgy, hogy tudod, ezt meg amazt meg kell csináld, de valahogy nem tudod rászánni magad? Az egyik legrosszabb dolog a halogatás. Amit meg kell csinálni, amit el kell végezni, azt tedd meg, és utána…..
 Reggel úgy keltem fel, mint egy mosott rongy. Kint is az idő nem tudja, mit kezdjen magával, én meg nem jön, hogy kikeljek az ágyból. Olyan semmilyen nap, amikor egész nap csak sajnáltatni magam, volna kedvem, meg sírni, sírni, megállás nélkül. Néha csak úgy jön. Hogy most miért? Talán…..
 2010-12-09Reggel van, és én azon gondolkozom, jó volna nem lenni, jó volna tovább nem élni. Okoska megint felháborított. Imádkozom, hogy ne tegyek olyat, amit később megbánok. Szeretem a gyerekeimet, de amióta ilyen csúnyán viselkedik, néha gyűlöletet érzek iránta. Egyszerűen nem tudom, hogyan…..
A reggel jól kezdödne el, mert mosollyal ébredek. Próbálok meditálni, elmondani egy rövid imát, hálát adni az életemért, a gyerekeimért az erőért ami bennem van, ha küzdeni kell. De nem akarok küzdeni, annyit küzdöttem, elég volt. Szeretném, ha minden egyszerű lenne. De nem az. Okoska felkel és…..
NevelőNő 2011.03.21 07:06:26
NevelőNő Legyen béke! 2011.03.20 21:54:24
  A vallásos emberek a Húsvéti előkészületet 40 napig végzik, melynek része a lelki megújulás is. Példaképem Teréz anya, kinek egyik imája mindenki számára megfogadható üzeneteket hordoz rohanó világunkban. Így szól: „Uram, tégy engem a te békéd eszközévé…..
Felvetődött a törvényhozásban, hogy a büntethetőség alsó határát 14-ről 12 éves korra csökkentenék. Nem vagyok büntetés párti, de ma következmények nélküli társadalomban élünk. Egy társadalomkutató azt nyilatkozta, hogy családok rendezkedtek be a kiskorúak…..