Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wwanna

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eredeti terveink szerint már a trópusokon kellene éldegélnünk. Gábor csak a nyugdíj-jogosultság megszerzéséhez szükséges minimális szolgálati idő (10 év) leteltét várta. Aztán dobbantunk. De hova is? Szóba se jöhet nemhogy Skandinávia, de Thaiföld sem, Martinique sem, Bali sem. Infrastruktúrálisan…..
Ez a cím nem hangzik olyan dallamosan, mint a virágos Barackos, ami a KA rezidenciája, de a virágaink és a kertünk igazán megéri, hogy fényképezzük és nézegessük. Szerencsére a bal oldali közvetlen szomszédunkon kívül mindenki más is ad az esztétikumra, így igazán jólesik…..
– fulladni a tengerbe! Így szól a klasszikus. A mi esetünkben nem Tangerbe ment Bendegúz, hanem a belga tengerpartra, négynapos táborba. Az óvodás nagycsoportos, és az iskolai első osztályos táborok nem hagytak benne nagyon pozitív emlékeket, így a tavalyi (belga iskola második osztályos) tábort ki…..
Már a gyermekeink is ismerik a Pillangókisasszony történetét, és heyezik a fülüket különösen az Opera végén, amikor berohan Pinkerton, és háromszor kiáltja, h "Cso-cso-szááán!" (Amire válaszként Gáborka - a tőle megszokott flegma humorral - azt szokta vonítani, h "Kutyaszááán" :-)) Az Operát…..
A brüsszeli Kultúrpalotának szerintem remek kezdeményezése az ún. interaktív családi koncert, amikor a program első felében (kb. 45p) betanítanak a nézőtéren ülő felnőtteknek-gyerekeknek néhány dalocskát, ritmikus tapsot, táncmozdulatot (amit ülve, vagy a széksorok között felállva el lehet végezni),…..
Az Operaház kórusának igencsak szigorú működési szabályzata van. Nemcsak a jelenlétre és részvételre vonatkozóan, hanem az öltözködésre is. Koncertre kötelező fiúknak a fehér ing (de még csak véletlenül sem krémszínű!), sötét nadrág (de nem farmer!) és sötét cipő (de nem sportcipő!). Aki nem így…..
  Vagy inkább: "Szép testben épp, hogy élek"? Ez a hét igen mozgalmasra sikerült, a munka mellett általában a manócskák elegek ahhoz, h péntekre elfáradjak. Ehhez szokott hozzájönni a heti 3-4 alkalom sport, esetenként egyéb különprogram. Most hétfőn már f4-re nyargaltam a…..
A bejegyzés címe az internetes fordító szerint úgy hangzik, h "többfeladatos mama". Ez így magyarul elég rémes, de nem találtam jobb kifejezést. Talán: sokoldalú? Vagy többfunkciós? No, a lényeg, amit mondani akarok az egész nyelvészkedéssel, h ma este új oldalról próbáltam…..
Ha Mama (és általa tolmácsoltan KA) "köz"-nek számít :-)) akkor az ő kívánságukra jöjjön néhány kép az elmúlt hetekről. Készülgettem már amúgy is publikálni őket, de egy kis finom noszogatás azért hatásos :-) 1. Bendegúz névnapi köszöntése (sokan nem tudják, mi…..
wwanna 2015.10.19 22:43:41
Az Etnán kívül a nyaralásunk másik érdekességének Taorminát gondoltuk. Persze ezt a gyerekek torkán is "le kellett nyomni", h strandolás helyett mi a fenéért kell ellátogatnunk egy hegyre épült városba. Megnyugtattuk őket, h a kirándulás csak félnapos lesz, és du. még…..
Nagy vidámságban - vajon a sok élmény vagy a sok sör hatása? :-) Ami minket illet Brxl-ben, megvolt az ünnepi pünkösdi szentmise, finom ebéd itthon, egy kis kertészkedés, egy kis teraszkorlát-festés, egy kis biciklizés-görkorizás, bodzavirág-szedés, finom vacsi (Apaszakács…..
... merre visz a Végzet... És a Zarándokvonat, ami a csíksomlyói búcsúba tart?? Ez most rendhagyó bejegyzés, ui. nem vagyok ott, sem Gábor, sem a gyerekek, mégis felteszem (egyelőre) ezt az egy képet, mert annyira tetszik: Marosvásárhely, vasútállomás  Igen, így fogadták az…..
wwanna 2015.05.22 23:31:22
Lélekben és gyakorlatban is készülni egy remek hétvégére. 1. Finom reggelivel várni a rég nem látott Anyám. (A reggeli konkrétan pirosgyümölcsös turmix volt, pitypangmézzel, mentalevéllel. Lehet hozzátenni gyömbért is, folyadékként pedig mehet gyümölcslé, joghurt, kefír -…..
Bendegúz képes volt csak azért lassan és óvatosan biciklizni, h egy esetleges döccenőnél ki ne essenek a virágok... Itthon aztán nagy műgonddal hosszasan rendezgette őket vázába. Sajnos a haszontalan pitypangok a vázában már korántsem nyújtanak olyan szép látványt... :-( ..
Pár napja megbeszéltük, h a ma délután alkalmas lesz Apa családi felköszöntésére, tekintettel arra, h 1. az ajándékát semmi esetre sem tudjuk magunkkal vinni Mo-ra, 2. a napján úgyis annyi köszöntője lesz a szűkebb-tágabb rokonságban, h mi négyesben előrehozzuk és külön…..
Igen mozgalmas délelőttünk volt, mindenki aktívan tevékenykedett. Mit is tudunk csinálni? 1. Bendegúz követ törni (igen hosszú percekig aprított kalapáccsal egy korábban összetört cserépládát - a romeltakarításkor vhogy hamarabb lelohadt a lelkesedése :-) ) Arcocskáján…..
Hogy milyen szép ez a város, arra minden ittlétemkor újra rácsodálkozom. Ma komótosan végigsétáltam a Nádor utca, Bazilika, Vörösmarty tér, Váci utca, Kígyó u, Petőfi Sándor u, Dorottya u, Roosevelt tér, Markó u, Kossuth tér környékét nappali fényben, végigtroliztam a…..
Múlt pénteken véget értek a Gáborral töltött mézes-napjaink, megjött ui. Bendegúz a táborozásból (a körülményekhez képest igen vidáman! sok élménnyel, meséléssel), valamint megérkezett Tünde Mamával. A szombati tili-tili után vasárnap már elő-szülinapozással telt: mise…..
Mamánál a Cserein - köszönjük KA-nak a remek montázsokat! ..
wwanna 2015.01.03 00:18:40
Párizsban kezdődött az ünneplés...   És itthon (Bxl-ben) folytatódott...    ..
Ma du-i kirándulásunk: a Genval-i tó különböző szemszögekből, különböző művészfotó effektekkel. Már amennyire az effekteket az én - még csak okosnak sem mondható - telefonom engedi :-)) ..
wwanna 2014.10.23 16:47:22
Ez a látvány fogadott szombat délelőtt, amikor feljöttem a szaunából. Készült az ebéd. Asszem no komment :-) KA javasolta, h a blogbejegyzésnek "Próza" v "Hétköznapok" legyen a címe - én mégis inkább Anyu javaslatára az "Otthon melegét" választottam. Ha jobban belegondolok,…..
wwanna 2014.10.23 16:46:09
Még nyílik a kertünkben számtalan virág, és másznak a teraszon a meztelen csigák, De Apa vajon micsinál a Cserei rezidencián? Miközben itt a kölkök "szétszedik" Mamát?.... Inkább prózában folytatva: Apapocok néhány napra áttette főhadiszállását a Csereire (köszönjük…..
 - ez a csattanója egy hülye viccnek. De amit a pilisi erdőben találtak Mamáék, az bizony nem vicc. Mit mondjak, nyálcsorgató, ínycsiklandó még fényképen is látni. Bár nagy bánatomra nem volt részem az élményben, de nem tudom megállni, h fel ne tegyek ide néhány képet, a…..