Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kultakutri

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bő egy év telt el, mióta utoljára posztoltam valamit a blogra. Ennek okai részben a tavaly tavaszig tartó "uborkaszezon" azaz a teleltetés volt (ami alatt nem sok érdekes dolog történik a növényekkel). Másrészt pedig tavaly nyáron megszületett a második lányom, így még az…..
Egy korábbi posztban már leírtam egyszer, hogy engem a crassulákban és a hasonló pozsgásokban a gyors fejlődésük fogott meg. Az ember elkezd nevelni egy ilyen növényt és hamar viszontlátja a munkája, törődése eredményét. Írtam azt is, hogy a gyors regenerálódás is hasonlóan…..
kultakutri 2011.03.04 20:38:29
Sziasztok!

Én csak nemrég próbáltam ki a levélről történő szaporítást, ráadásul egy szerencsés véletlen folytán :) Itt olvastam először arról, hogy sok pozsgásfaj levélről is szaporítható, de mivel nem volt olyan növényem, amivel kipróbálhattam volna (illetve ha lett volna, sem törtem volna le direkt emiatt levelet), csak elraktároztam az információt, nem követte tett. Aztán, még decemberben, zh-ra készülve az egyetem egyik emeletén az ablakban található növényekre terelődött a tekintetem, illetve egy, a földön heverő, gondolom, takarítás közben véletlen letört levélre. Eszembe jutott, amit itt olvastam, és próba-szerencse alapon hazahoztam a levelet, és befektettem az egyik növény mellé a földbe. Úgy egy hónapig semmi nem történt, aztán egyik este arra lettem figyelmes, hogy valami mintha bújna a levél mellett, mostanra pedig már külön cserépben van, és ekkora a gyerkőc (illetve még nagyobb, már ez a kép is van vagy két hetes - mostanában nem akadt időm olyankor fényképezni, amikor megfelelő fényviszonyok is rendelkezésre álltak hozzá):

img.photobucket.com/albums/v682/Loona/novenyeim/HPIM1140.jpg

Nagyon kis tündér, de sajnos egyelőre gőzöm nincs, kicsoda-micsoda. A feltételezett anyanövényt tüzetesebben megnéztem azóta, illetve csináltam róla egy fényképet, de beazonosítani még nem sikerült. Na, majd egyszer :)

Azóta pedig hasonló úton-módon hozzám került még pár levél, kettőből ki is bújt egy kicsi, de félő, hogy egyikük nem marad meg (akkor cserép és föld hiányában jobb híján egy nagyon ramaty földű növény mellé dugtam be, mert csak ott volt kellő méretű hely, de mikor láttam, hogy kibújt, és valamivel nagyobbra nőtt már, át is ültettem, mert abban a földben nem jósoltam volna neki sok jövőt - az átültetés óta viszont eléggé konyul szegény, lehet, hogy nem éli túl :( ) - szurkoljatok! :)

Más: a blogot még novemberben fedeztem fel, nem sokkal az utolsó post után, és nagyon kellemes órákat szerzett az olvasása. Sajnálom, hogy azóta berekesztődött, és remélem, hogy ez csak azért van, mert így, télen a legtöbb növény pihen, ezért nincs miről írni, de tavasszal újra lesz mit olvasni :)

Üdvözlettel,
kk/Móni