Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V. A. Lacky

6 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az öngyilkosságok megelőzése egyetemes kihívás. Az öngyilkosság minden évben, minden korosztályban a 20 vezető halálok közt van. Évente 800.000 halálért felelős, azaz minden 40 másodpercben történik egy öngyilkosság.   Minden elvesztett élet mögött ott van valakinek a társa, gyermeke, szülei,…..
A fiatalok körében az öngyilkosság világszerte a vezető halálok, különösen fontos tehát, hogy mi állhat ennek a hátterében? De ha nem a befejezett öngyilkosságokat nézzük, hanem minden öngyilkossági cselekményt, ideértve az öngyilkossági gondolatokat is, akkor különösen elszomorító arányokat…..
Cryforhelp Momo-jelenség 2018.08.11 13:06:49
Az interneten sorban jelennek meg az írások a Momo-jelenségről, a rémisztő (gyerekeknek legalábbis) megkeresésről, feladatokról, halálesetekről, nemzetközi felháborodásról, a netes közönség meg csak kapkodja a fejét, nemrég a Kék bálna, most ez, mi a fene folyik itt? Mire jó ez, és mit tudunk…..
Cryforhelp Magyarország a dobogón 2018.07.18 14:17:03
Ha beírjuk a keresőbe, hogy „Magyarország öngyilkosság”, sorban jönnek elő az írások, amik mind az Eurostat nemrég megjelent legfrissebb jelentésén alapulnak. http://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20180716-1 Ez alapján Magyarország dobogós, harmadik a befejezett…..
Az öngyilkosságok megelőzése egyetemes kihívás. Az öngyilkosság minden évben, minden korosztályban a 20 vezető halálok közt van. Évente 800.000 halálért felelős, azaz minden 40 másodpercben történik egy öngyilkosság. Minden elvesztett élet mögött ott van valakinek a társa, gyermeke, szülei,…..
Vannak megemészthetetlen dolgok, vannak, amiket nem lehet elfogadni. Ilyen például az öngyilkosság. Tudom, van olyan is, aki szerint bizonyos helyzetekben elfogadható, vagy legalábbis érthető – de én ezzel nem tudok egyetérteni. Főleg, ha egy fiatal követ el öngyilkosságot, egy tizenéves, vagy akár…..
Mandiner blog Biszkut a fa alá 2010.12.11 08:31:00
  A Biszku-film hatására szuper üzletasszony vált belőlem, így aztán igyekszem minden bőrt lehúzni a filmről.   Tehát ez reklám, és nyugodtan nyafogjatok, de vegyétek is meg a DVD-t, amit most adtunk ki. A MOKÉP nagyon kedves közreműködésével még a…..
V. A. Lacky 2010.12.11 16:24:01
@Téglagyári Megálló: Szerintem nem sok oka lehet, ha valaki szerint ez a téma nem érdekes.

1. Nem érdeklik az ilyen kérdések (élet, halál, gyilkosság, diktatúra stb.) - ezt kizárnám, hiszen egyrészt szakmabelinek vallja magát, másrészt itt van és kommentál, tehát érdekli.
2. Érintett, mert zavarja, hogy valaki megcsinált egy olyat, ami neki soha nem sikerült és nem is fog valószínűleg. Ez az irigység.
3. Érintett, mert vagy ő maga, vagy a barátai, vagy a rokonai, vagy mindenképp olyanok, akiket sokra tart, meg hát ugye madarat tolláról stb., haszonélvezői voltak a rendszernek, amelyet Biszku és társai tartottak életben a gyilkosságokkal. Ha a filmet alázza, nem kell ítéletet mondania Biszkuról, és így a barátairól, rokonairól - és magáról.
V. A. Lacky 2010.12.11 17:14:12
@Téglagyári Megálló:
Valóban, de akkor meg miért lenne itt és kritizálná? Én az érintettségre szavazok, ahogy mindenki másnál is. Persze az én esetemben is erről van szó, én személyesen szeretném, ha ezeket a bűnösöket, legalább jelképesen, de fellógatnák. És egyáltalán nem csak a Biszkut, hanem az összeset. Mert vagy van emberiség elleni bűntett, vagy nincs. És ha van, akkor mindegy, hogyan kapjuk el, elraboljuk Dél-Amerikából vagy készítünk róla egy (esetleg szakmailag) rossz filmet.
V. A. Lacky 2010.12.11 17:16:23
@Harald Blåtand:
Elismerem, és nem is akarok szakmailag minősíteni, de a célszerűség szempontjából a film, eddig legalábbis, elérte, amit akart. Ahogy egy festménynél is többet számít szerintem a bennem és a többi szemlélőben kiváltott hatás, mint a színkeverés és az ecsethasználat profizmusa.