Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lustaság

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dédelgetett álmom kezd egyre több helyen valósággá válni, most épp a Kerékagy számol be újabb kezeslábasról. Hamarosan ráncba szedem azt a posztot, ahol összegyűjtöttem mi a helyzet fekvős fronton az ötlettel, és remélhetőleg jövő tavasszal napvilágot lát egy prototípus…..
lustaság 2014.09.09 21:48:45
Kedves Motyoo!

Végigolvastam a blogod, amikor építettem a rekumat és sokat tanultam belőle, köszönöm neked! Ez az utolsó ? bejegyzésed megihletett, elhatároztam hogy megpróbálom megcsinálni a kezeslábast. Először készítettem egy lengőorrút, majd megtanultam vele menni és folyamatosan finomítottam. Simán tudtam vele elengedett kormánnyal menni, gyakorlatilag 80%-ban így jártam. Most már elindulni is el tudok úgy, hogy nem fogom a kormányt, így hozzáláttam a kezeslábas átalakításhoz. Sok időmbe telt, mert sem anyagom sem szerszámaim nem voltak megfelelőek és szaktudásom sincsen. Végre tegnap használható állapotba került. Ma elmentem vele próbaútra, az elv működőképes, persze sokat kell még finomítanom rajta. Főleg emelkedőn érezni a plusz nyomatékot, úgy megyek felfelé, mintha húznának. Persze a kezeim hamar elfáradnak, nincsenek hozzászokva a terheléshez. Már 2 óra tekerés után elkezdtem fáradni, 4 óra után szinte teljesen leálltam a kézzel tekeréssel. kell pár ezer kilométer edzés, de én olyan 120-150%-os gyorsulásra számítok.
Egyelőre az egész gép teszt fázisban van, a váz nagyon kezdetleges. De most ősszel elkezdem a végleges biciklimet építeni, ami leginkább egy Cruzbike Vendettához fog hasonlítani, némi módosítással és természetesen kezeslábas hajtással.
Sokat kerestem az interneten a kezeslábas hajtást, de nagyon kevés infót találtam. Lengőorrút mindössze kettőt, egy elmosódott amerikai fényképet, illetve egy francia fazonét.
Mégegyszer köszönöm neked az ötleteket és a blogodban olvasott hasznos tanácsokat. Ezek nélkül sokkal nehezebb dolgom lett volna.
Üdvözlettel
Kupsza János

Ha el akarsz érni, a facebook rekusokk csoportjában megtalálsz, illetve a revomag fórumon Csavargó néven vagyok fenn.
Az óriási bukásnak is meg lehet a maga szépsége. Ismerek olyan pesti vállalkozót, aki hetekig magánál hordta bankszámlakivonatát, és mutogatta mindenkinek, hogy majdnem 1,5 milliárd forintot inkasszált magánszámlájáról a bankja, az a rohadék. Hiába, aki ilyet tud, az már…..
... avagy ha az ember objektívan kezdi szemlélni a dolgokat, egy idő után rájön, hogy semmit sem lehet objektívan szemlélni.A mai elméleti cikk egy 1985-ben végzett szociálpszichológiai kísérletet mutat be, ami kitűnően illusztrálja, hogy a tévében, újságokban, interneten, stb.…..
Svájcban és Ausztriában több iskolában is kísérleti jelleggel etikaoktatást biztosítanak. Az alapelgondolás nagyon jó és mindenképpen támogatandó, hiszen az etikaoktatás csodálatos lehetőséget adhat nem egyszerűen csak az értékeinkről való párbeszédre, annak…..
  Az világ legnépesebb családját jelenleg 181 fő alkotja: a családfő Ziona Chana, 39 felesége, 94 gyermeke, 14menye és 33 unokája. A család az indiai Baktawang faluban egy 100 szobás négy emeletes házban éli életét.   A főzés a feleségek feladata, ami nem kevés…..
lustaság 2011.02.27 18:57:06
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..