Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whitemagica

6 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Hamvas Béla rendkívüli szellemét nem lehetett kalodába zárni. Ezen a napon ő szólít meg minket”. Fabiny Tamás evangélikus püspök ma a Kossuth Rádióban elhangzott Napi imáját közöljük. Ma  120 éve, 1897. március 23-án született – evangélikus lelkész gyermekeként – Hamvas Béla. Élete nagy részében…..
whitemagica 2017.03.28 22:25:16
Mély tiszteletem és nagyrabecsülésem Hamvas Béláé és természetesen Fabinyi Tamás evangélikus püspök Úré, de fatális tévedésről van szó, az internetes média félretájékoztatása révén.
A verset nem Hamvas Béla írta, - tudomásom szerint ő nem írt verseket, de erről talán Dúl Antal tudna érdemben nyilatkozni - hanem Földes Lívia szellemi alkotása.
Legutóbb az Ars Sacra Alapítvány facebook oldalán jelent meg az alábbi helyreigazítás ez év január 31.-én :
" Kedves Barátaink! Korábban tévesen Hamvas Bélának tulajdonítva jelentettük meg az oldalunkon az Isten tenyerén című verset. Most szeretettel adjuk közre a valódi szerző, FÖLDES LÍVIA tollából és az eredeti szöveggel:
ISTEN TENYERÉN
Isten tenyerén ébredtem, s lenéztem a Földre,
hófödte csúcsokra, kopár legelőkre.
Kanyargó folyó tükrében láttam kelni a Napot,
sugaraiban éppen az álmos hajnal mosakodott.
Láttam az óceánt gyémántként ragyogni,
sirályokat felette felhőkkel táncolni,
láttam a békét az emberek szívében,
láttam az erdőket fürödni a fényben.
Láttam sok-sok mosolyt, és láttam a reményt,
láttam az Embert, és láttam a Zenét.
Láttam a Földet szeretetben élni,
láttam a csöndet a széllel zenélni.
Láttam Istent, amerre csak néztem,
miközben éppen az ő tenyerében ültem,
s az ő hangján szólt a szél,
mint anya, ki gyermekének mesél:
Millió apró tükörben láthatod magadat,
hisz olyannak látod a világot, amilyen Te vagy. "
Bornai Tibor Felhívás 2012.05.28 22:13:00
Kedves barátaim, testvérbátyáim és nővéreim, akik a hatvanas éveket csináltátok! Akikre úgy felnéztem! Akik miatt vagyok most az, aki vagyok. Ugye, emlékeztek még arra az időszakra? Öt-tíz évvel voltatok idősebbek nálam, és azt mondtátok, apáitok megbuktak a vizsgán. Két…..
Tavaly februárban leállt a féloldali veseműködése a Pestszentimrén élő 82 éves Erzsike néninek, aki azóta állandó katéter használatra szorul. Január közepén az idős, járni képtelen beteget hirtelen a Délpesti kórházba kellett szállíttatni, de a házhoz…..
whitemagica 2015.02.04 12:58:05
Rövidre fogom. Ritkán járok orvoshoz, - a természetes gyógymódok képviselője, gyakorlója vagyok- nagy ritkán mégis előfordul a jogsim megújításán kívül is, hogy felkeresem az intézményt. Az utóbbi két tapasztalatom önmagáért beszél, helyszíne a XVIII. kerület intézményei..
Szívrendellenességgel születtem, műtöttek is 8 évesen, 33 évesen ritmus zavarral 10 napig intenzíven feküdtem, de ennek ellenére nincs betegségtudatom, e szerint is élek. Nem szedek rendszeresen gyógyszereket sem, csak azt és akkor amikor muszáj.
Egy éjjel ritmuszavarra ébredtem. Sokkal kegyetlenebb érzés, mint amennyire veszélyes, de van hogy segítség kell. Felkerestem az orvosom, írná fel a gyógyszert ami bevált ilyenkor 19 éves tapasztalat. Na azt nem lehet, szakrendelő és amit ottan leírnak azt majd felírhatja. Jó, megyek, de nem ám.. időpont kell, megyek kérni.. két hét múlva be is fogok férni ??!! Elképedek, mondom az elég necces, nincs gyógyszerem egy szem se és ugye ez általában éjszaka jön, amikor jön, szóval ellátatlan vagyok!
A hölgy emberséges is, komolyan is vesz, várjak cseppet.. hívja a kardiológát, házon belül van.. ez meg ez van, szorítanának már be, igen most. Felküld vissza egy ajtóval odébb, ülök egy órát, betegmozgás nemigen van, ajtó csukva.. várok. Végre szólítanak, de nem sokkal később már bánom hogy egyáltalán megszülettem egyáltalán, nem hogy mertem rosszul lenni, mi több időponton kívül bepofátlankodtam.
A főorvosasszony úgy beszél velem mint egy közellenséggel. Bekérdez a zárójelentésembe, lábon kihordott szívizomgyulladásom ? Mittudomén, ha oda van írva és mivel nem hetedrangú az intézmény ahol írták, biztos.. még pár minősíthetetlen hangsúllyal tett megjegyzés, amit inkább elengedek a fülem mellett (pl. jobban is választhattam volna körzeti orvost !!!? ) azért a határtalan békém kezd füstté válni..
Végre méltóztat a vizsgálóasztalra irányítani és úgy ül mellém mintha leprás lennék.. ultrahangoz.. Olvad a dühe, párhuzamosan a műszer huzogatásával, majdnem emberségesre sikerül az "emelje fel jobban a karját" utasítása.
Végül mégse hazudtolja meg önmagát, felír egy gyógyszert (Betaloc), amiről az akkori orvosom 15 éve azonnal "leszedett" mondván korszerűtlen, meg mellékhatások stb.. Próbálkozom, a régi jól bevált gyógyszerem nem lehetne-e ? Az már nincs- morrant és elém löki a papírjaimat, oszt viszlát, húzzak már kifelé.
Na most, a körzeti orvosom nem írhat mást, csak azt amit ő "szakorvosként" odaírt, hát marad az én privát dokim, aki emberségből segít ki néha, bár nem tehetné, nem tartozom oda. Ránéz a leleteimre, szót se szól csak csóválja a fejét és felír másikat. Pechemre az épp hiánycikk, de van mááásiik, ugyanazzal a hatóanyaggal, így a gyógyszerész a patikában, ócsóbb is.. na jó legyen, ám csak kérdem van többféle is erre a problémára ? - kérdem . Rengeteg - a válasz.Kösz főorvosasszony ! Otthon olvasom a hosszú betegtájékoztatót és eszem megáll ! mellékhatások közt : szívritmuszavart okozhat. Hát azóta is "ellátatlan" vagyok, marad a galagonya, szárított bogyója meg gyógynövényteaként, ha úgy érzem támogatás kell.. de elveszett az illúzióm, biztonságban vagyok mert az orvos segít mert az a dolga.
A második esetem az epém kövességéből ered. Néha gyártok párat, van hogy megoldom, van hogy berobban egy számomra már kezelhetelenné váló roham formájában.
Hát akkor többórai "küzdés" után feladom, irány az ügyelet. .
Határozott nővér fogad, várjak kelti az orvost ! És tényleg várok, hétrét görnyedve 5-10-15 perc időőőő.. a szülési fájásaim tűrhetőbbek voltak. És jön a doki.. száz mínusz egy-két év, lassan csosszan el mellettem rám se néz.. ezt a szokását tartja később benn a rendelőben is.. a nővérre néz, látszik ott sincs.. alvajár mellesleg a pokolba kíván, de leginkább vissza az ágyba saját magát ahonnan kiszólította a nővér.
Engem kérdez mi bajom, mondom eperoham, köves vagyok. Megnyomja az epém,- még mindig nem látom jelen van e, én jelen vagyok-e a számára, - adjon egy koktélt mondja és elcsoszog.
A fájdalom ködén át felsejlik, két éve egy éjjel egy teljesen elzáródott epehólyaggal hajítottak utcára a x. kerben.. hátha most jobb a helyzet.. és várom a megváltó döfést. Na, már az se a régi..
Valamit enyhül a roham, ezért is hálás vagyok, de azután eszembe jut, nekem vannak eszközeim, kapaszkodóim, de mi a helyzet azokkal akik ezeknek híjával vannak és abszolút kiszolgáltatottak ?
Hová lett az orvoslás embersége, a Hippokrátészi eskü gyakorlata.. ???
Elembertelenedett, közönyös, sőt agresszív hozzáállás, végevárhatatlan várólisták, drága és gyakran többet ártó, mint használható gyógyszerek.. Beteg társadalom, beteges hozzáállása..
Ki kell mondani : emberírtás ami folyik, most is, a kórházak ellehetetlenítése, az orvos elvándorlás és a megmaradók elbocsájtása, a szociális ellátások megvonása tükrében.
Köszönjük Fidesz, jól teljesítenek. Had hulljon a férgese, pótolják újmagyar bevándorlókkal, már ha meg tudják fizetni persze, hogy álompolgárai legyenek ennek a kivéreztetett országnak.
Rohannom kell, sík ideg vagyok. Ezért kérem az érzékenyebb lelkű olvasókat, inkább a Mária rádiót hallgassák a blog olvasása helyett, mert az úri modoromat momentán nem találom. Egyébként is rühellem, ha idiótának néznek, de amikor ezt tömegesen teszik, ráadásul az…..
  Az információ, ha csak félig az, éppúgy,mint a féligazságok is, nagyon veszélyesek. Nemrég megosztottam egy „ Sun gazing” címmel leírt technikát, bár ne tettem volna, mert sokan megosztották a facebookon, de az általam leírt kiegészítések nélkül és elindult egy sajnos…..
  Teli van az éter, a kollektív tudat a szeretet a szerelem gondolataival, az érzelmekkel, az érzéssel.. szinte tapinthatóan :) Megérintett és persze annál is inkább, mert szerelmetes vagyok és én is ott pörgök, forgok teljes valómmal a lélek táncában, az érzésben. És mert…..
Lélekhang Újra itt.. 2014.05.14 14:15:22
Hosszú utat jártam, most újra itt vagyok. Magam is meglepődtem, milyen rég nem meséltem. Engesztelésként összegyűjtöttem az itt ott elszórt meséimből néhányat és megígértem magamnak, majd szép lassan de idehozom mindet :) „Akinek szeme a látásra …. „  Ember  Inkább csukott szívvel él, mert az…..
Lélekhang Az minden pillanat.. 2011.02.26 11:12:00
[A megvilágosodásról] Egy ember elindult a híres mesterhez, hogy megtapasztalhassa a megvilágosodást. Ahogy kapaszkodott felfelé a meredek hegyi ösvényen, megcsúszott, és egy mély szakadékba zuhant. Jól meg is ütötte magát, de a testi fájdalmánál sokkal nagyobb volt a lelki…..
Játsszuk ma azt, hogy kinn kutyának se való idő van. Behúzódunk a kályha meleget és fényt adó bűvös körébe és mesélek. Ám előtte el kell mondanom senki hitét nem áll szándékomban se megkérdőjelezni, se felülbírálni, még kevésbé felülírni, csak mesélek innen bentről.…..
  Már most úgy érzem, nem bírok a kajákra nézni, pláne nem a habos-édes sütikre. Komoly erőfeszítésbe telik, amíg  egy receptet elolvasok a kis lila receptes füzetemből. Lassan több szó esik a karácsonyi menüről, mint bármi másról, pedig még karácsonyfánk…..
Lélekhang Üdvözlet 2010.12.11 08:44:00
Köszönöm, hogy itt vagy... és lehetőséget adsz magadnak-nekem. A vállalt feladat alkalmassá tesz, és szándékomban áll a legtöbbet adni neked-magamból, vagyis abból amire inspirálsz. Elöljáróban csak annyit : ne vedd túl komolyan magad, én sem teszem :) Ne is higyj semmit,…..
whitemagica 2010.12.11 09:58:31
@Bio-Ritmus: Bízom benne a folytatás is azzá lesz :)