Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K.G.

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberek többsége biztosan nem tudná megjavítani a saját autóját, és legtöbbünknek - noha egész nap előtte ülünk és vele keressük a kenyerünket - fogalmunk sincs arról, hogyan működik a számítógépünk. Az ismeretek ilyen hiánya egészen biztosan sok rossz döntéshez…..
K.G. 2010.07.01 23:31:19
Nagyjából Aszorával értek egyet.

Peter vitaindító commentjében jogos a megállapítás, miszerint Rozi néninek nem kell értenie a műholdjavításhoz, de itt sem és a médiában sem kap elég visszhangot mekkora idióták is ülnek odafent (A rosszhír az, hogy sajnos ugyanez a helyzet máshol is pl az atomerőművekben, adópolitikában, stb.
).

A válság egyik oka az "upstick rule" kiiktatása volt az amerikai tőzsdefelügylet (SEC) nagy tekintetű 5 tagja által. Innentől kezdve a részvényárak szépen csorogtak lefelé, mint amikor kihúzzák egy kád dugóját. Az upstick rule-t a nagy gazdasági válság után vezették be a 30-as években, tehát a két válság annyiban biztos hasonlít, hogy nem volt upstick rule érvényben ami megállíthatja a zuhanást. Ez nem egy közgazdasági csodapirula, hanem egy egyszerű pszichológiai hatású eszköz, ami megakadályozta, hogy a shortügyletekkel romba lehessen dönteni egy részvény árfolyamát.

Devizahitel: előttem szólók jól leírták, pár éve a frankhitel volt a racionális döntés, mert sokkal olcsóbb volt a Ft hitelnél. Sajnos ezt a megtakarítást az alacsonyabb törlesztőnél, nem a hitel idő előtti visszafizetésére fordították, hanem annyival több hitelt vettek fel, amit akkor a havi családi büdzsé elbírt. Ha hagyjuk ezeket mind bedőlni, nem csak a hitelesek lesznek szarban, hanem mindenki itthon, és talán a határon túl is. Szerintem a bedőlés előttiek pályázhassanak valami olcsóbb állami forrásra, amit közvetlenül az állam vesz fel és továbbít a rászorultaknak minimális marzzsal. A bankok pedig írják le az átadott roszz hitelek mondjuk harmadát-felét (legközelebb majd előre gondolkodnak), és persze az adóstól is jelentős áldozatot kell követelni, ne vágyjon már mindenki a védőhálóba. Persze ezzel 80-ról 85%-ra ugrik majd az államadósság, de amúgy is hol van már a magyar Euró.

A fizetőképes adósoknál az előtörlesztés díját minimum el kéne törölni, de lehet, hogy negatív előtörlesztési díj sem lenne nagy hülyeség (azaz enegedmény a korábban fizetőknek). Ez talán versenyre kényszerítené a bankokat végre.
1 millió forintot fizetek* annak, aki a tudományos módszertannal létrehozott, Általános Isten meghatározása istenérvemet, rövidebben IGe istenérvét, cáfolni tudja. Következetes érvekkel írásban,  vagy akár bemutatással, demonstrációval hogy az alapjaiban hibás. Mert a hibás istenérveket könnyű…..
IGe tévedése 2007.11.06 10:10:00
      „Általános Isten (továbbiakban Isten); egyes emberek és embercsoportok tudatában és tudattalanjában lévő speciális érzésforma, érzelemtípus. Istennel egyesek (az istenhívők) a világ és az élet keletkezését, felépítését, működését…..