Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kenézség

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szerzők bő 15 éve jóbarátok, melyen belül a néhány(…) egyetemi év alatt szinte élettársként koptatták közösen a szegedi Sánta Egér Italbolt asztalait, számos nagyfröccs fölött megfogalmazva a világmegváltó elképzeléseiket.  A nagy okosságok közül egy…..
Kenézség 2013.11.14 07:21:03
  Tudom ez nem kicsomagolós téma, de nem akartam új blogot indítani. Rákattantam a magyar kézműves bicskákra. Még nem volt ilyenem és szeretnék egy igazán jót, amit gyermekem megörökölhet. Gyűjtögettem az infót a netről egy txt-be. Azt osztanám meg itt, hátha másnak is a…..
Kenézség 2010.12.10 13:40:33
Sziasztok!
Elnézést, ha hosszú leszek!

Egy nagyon érdekes dolgot szeretnék elmesélni. Nagyapám halász volt és sokféle bicskát használt. Talán innen ered a bicskák, kések iránti érdeklődésem és szeretetem. Nincs sok bicskám, de valahogy többször is az utamba sodorta őket az élet. Gyerekkoromban legalább két bicskát találtam, majd jóval később az egyik cimborám a Tisza parton egy három pengés, agancs nyelű Mikov bicskát talált, amit nekem adott mert őt nem érdekelte (sajnos akkoriban nem vigyáztam rá és eléggé leamortizáltam). 2007-ben jött viszont egy nagy változás:). Egy erdőben az avarban egy rézdarabra figyeltem fel, ami később kiderült, hogy egy Polyák nagyfejes görbebicska vége. A rugó kicsit berozsdásodott, de a többi része nagyon ép volt. Akkor még nem tudtam, hogy miből készült a markolat és mit ábrázol a réz berakás és egyáltalán milyen értéket tartok a kezemben. Később, ahogy elkezdtem hagyományőrző fesztiválokra járni, Ópusztaszeren a Polyák standnál megmutattam és közölték, hogy stilizált fenyőfa található a markolaton. Egy korábbi kommentben leírtakhoz hasonlóan az én párom is berakta ázni a gyanútlanul kintfelejtett bicskát és a markolat felpúposodott. Mióta szarufaragással is foglalkozom, rögtön ismerős lett a szerkezet (eredendően a talajban eltöltött idő eléggé elbarnította a szarut). Kis csiszolással javítani lehetett rajta, de sajnos sosem lesz a régi. Nagyon jó és megbízható bicska. Valószínűleg Polyák lesz a következő is!
Üdv néktek!
Kenéz