Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ilanyok

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a blogban általában azokról a dolgokról írok, amik az ingerküszöbömet pozitív értelemben lépik át, de most kivételesen egy negatív „élmény” következik. Nem vagyok egy morgolódós fajta, ha közügyekről vagy a rendről és biztonságról van szó, törvénytisztelő…..
Miközben egyre nagyobb lépésekkel közeledik egymáshoz az Egyesült Államok és Kuba, és él egyfajta romantikus kép a nyugati társadalmakban a szigetről, néha nem árt, ha eszünkbe idézzük, mekkora szegénység is tombol (elsősorban a vidéki) Kubában.   View image |…..
…hogy az állam bejelentette: értékesíteni kívánja jövő év elején a Takarékbankban meglévő többségi állami részesedést egy nemzetközi pályázat keretében. Miért vicces és miért fetrengünk a röhögéstől? Nézzük meg a sztorit egy kicsit közelebbről.Kiindulópont: az…..
ilanyok 2013.12.20 21:25:59
@doominogame: Tisztelt Uram! Megjegyzésében még fel kellene tételeznie, hogy zsidó is vagyok, meg néger valamint óvodás koromban beszervezett III/3-as voltam és jelentettem az óvónéniről. Kívánok Boldog Ünnepeket és Jó Egészséget!
Nagyjából az a gondolkodási mód határozza meg Orbánék logikáját: alkotmányellenes egy jogszabály? Ki nem szarja le, majd módosítjuk az Alkotmányt! Akarom mondani az Alaptörvényt. Ezt történt például a választási regisztrációval kapcsolatban. Miniszterelnökünk a minap…..
A tömeg 16 órakor nem fért el a Hősök terén, 17 órakor nem fért el az Andrássy úton, 18 órakor nem fért el a Kossuth téren. Így tudnám összefoglalni, hogy hányan voltunk. Alább egy kis képriport a saját fotóimmal: A Felvonulási tér felől érkezőben. Kb. 15:45-kor már nem…..
ilanyok 2012.01.22 23:12:46
@bogancs: Ez a legnehezebb kérdés, hogy hányan voltak egy sorban. A 20-ra egy átlagra gondoltam, figyelembe véve, hogy az utolsó 20 percben már csak a 13 méter széles úton jöttek az emberek. Minden esetre ez egy becslés, amire azt gondolom, hogy közel volt a valósághoz.
ilanyok 2012.01.22 22:42:53
Engem dűhítenek az értelmetlen számok. Egyszerű módszerekkel 20 % pontos adatokat lehet számolni. Ezzel ellentétben 10xszeres (vagy 10-ed akkora) adatok jelennek meg rendszeresen. Az egyik hobbim, hogy "geodéziai módszerekkel" megbecsülöm, hogy egy-egy tüntetésen hány ember volt.
Nézzük a Békemenetet. Én a Szív utca közelében álltam. A menet sebességét ötször megmértem, először az élen járó rendőrségi autóknál. A méréshez két, egymástól 40 méterre levő lámpaoszlopot használtam. Kis hibával mindíg a 0.5 m/sec sebesség (1.8 km/óra) jött ki.
Másik mért adat, a tömeg ott 64 perc (3840 sec) alatt vonult el.
További fontos adat , hány ember van egy sorban.
Először is mennyi az Andrássy út szélessége. A Szív utca közelében 42 méter, az operaház közelében 18 méter (ajánlom a Google Earth-ot távolság mérésre).
Az út teljes szélességétől függetlenül, az én megfigyelési pontomnál a tömeg sűrűn csak a 13 méter széles úttesten ment. Az út baloldalán (szervíz út, sétány) meglehetősen kevesen, az út jobb oldalán viszont jelentősebb tömegek, de lényegesen kisebb sűrűséggel, mint az úton.
A 13 méter széles úton egymás mellett 12 embernél nem kell többet számolni. Beleszámolva a szórványosabb oldalsó utakat 20 embernél nem ment több egy sorban. Bogancsnak a többi adatát elfogadva a következő számok jönnek ki:
3840*20/1.5=51,200 (+/_20 pontosság) ember vonult el az Andrássy úton. Ettől függetlenül, lehettek többen, közel 100,000-en a Kossuth téren, mert láthatóan sokan csak később csatlakoztak a mezőnyhöz. Erről nincs adatom.
Hoffmann Rózsa kitárta rejtett lapjait az uniós oktatási miniszterek előtt, és mosolyogva közölte, hogyan oldható meg az iskolai erőszak kérdése. Szerinte a kulcsszavak a kreativitás, az önkéntesség, a szolidaritás és a tolerancia. Homlokára is csapott a megannyi miniszter,…..
ilanyok 2011.04.01 09:24:00
@peca1000: Tisztelt Uram! NEM ÉRTEK ÖNNEL EGYET! Nem ismerem az ön családi helyzetét, amelyből most csak az érdekelne, hogy hány gyermek nevelésében vett részt mint közeli szülő, vagy közeli családtag. Én szerencsére több gyermekkel megküzdöttem és küzdöm (közben élvezve őket). Végül mindegyik megfelelő felnőtt lett. Csak egy példa. Van egy családunkban levő fiú gyermek akit általános iskolában kétszer rúgtak ki, kétszer kellett más iskolába menni deviáns viselkedés miatt. Ez a gyermek jelenleg egy nevesebb budapesti gimnáziumban 10. osztályos. Az előző évzárón az iskola igazgatója az iskola legjobb matematikusának nevezte az országos versenyen elért eredménye alapján. Gondolja végig, hogy helyes-e amit írt, amit gondol!
A Fidesz-kormánynak a magánnyugdíjpénztárak elleni érvei után most 2010 öt legnagyobb belpolitikai csalódását szedjük listába, ahogyan mi látjuk. Tessék vitatkozni és szavazni! (Fotó: Kovács Attila/Index) 5. Schmitt Pál köztársasági elnökké választása Már az is…..
ilanyok 2010.12.15 13:03:39
@Kalmár: Kemény kéz kell, egyetértek. Csak a kemény kezet ésszel kellene irányítani, mert e nélkül a víz a gépházban sajnos tovább emelkedik.
Lelki szempontból mindenképp jobb nyugdíjasnak lenni Magyarországon, mint dolgozónak. Politikusok és kormányok jönnek-mennek, de a rájuk irányuló kitüntett figyelem állandó. Hiába, az arányok ugye...Szíjjártó Péter tegnapi sajtótájékoztatóján mutatta be a - rövid időn…..
ilanyok 2010.12.13 14:26:39
@laspalmas: Az mnyp az országnak egy megtakarítása volt. Azt a célt szolgálta, hogy amikor már nem lesz elég dolgozó,hogy eltartsa a nyugdíjasokat, akkor legyen más forrás is. Valószínűleg ez is hozzájárult az eladósodáshoz. Lehet, hogy ekkora megtakarításra most nem telik, de az nem igaz, hogy egy megtakarítás szar az országnak.
Sorozatunk mai része azoknak szól, akik ma, azaz szombaton is bementek a munkahelyre internetezni. :) A kép alkotója Bán Béla, címe: Kónyi elvtárs a Ganz Villamossági sztahanovistája Nem gondolom, hogy sokat kellene a műről írni, Kónyi elvtárs ül az előtérben boldogan,…..