Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prc83

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Légzésünk, vagyis az oxigénben dús levegő beszívása majd a szén-dioxidot tartalmazó, elhasznált levegő kilégzése automatikus tevékenység, többnyire nem is figyelünk rá. Kerülhetünk azonban olyan helyzetbe, például víz alá merülve, illetve füsttel, mérges gázokkal telített helyiségben, hogy…..
prc83 2017.09.07 23:44:02
@gigabursch: A cikkben leirt "shallow water blackout" tipikusan a hiperventilláció következménye. A mélységnek a "deep water blackout" esetében van jelentősége. Az agyműködés fenntartásához az oxigén parciális nyomása egy határérték fölött kell maradjon. Egy szabadtüdős merülésnél az oxigén parciális nyomását két tényező befolyásolja: minél hosszabb ideig van viz alatt a merülő, annál kisebb lesz a parciális nyomás; viszont a parciális nyomás a teljes külső nyomásnak is függvénye, azaz minél mélyebben vagyunk annál nagyobb. Igy lehetséges hogy pl. 10 méterre merülve a nyomás dupla lesz, és az oxigén fogyásával a parciális nyomás beáll egy olyan értékre ami 10 méteren még elég a létfenntartáshoz, felszinen viszont már nem. Ez egy halálos csapda. Amikor a merülő felemelkedik, a felszinhez közel hirtelen elveszti az eszméletét és ha nincs azonnal segitség akkor megfullad.
Számháború-export, azaz tiltakoznak a Békemenet szervezői, mert szerintük több külföldi sajtóorgánum „hamis híreket és eltorzított számadatokat" közölt az október 23-i felvonulásukról. A távirati irodához eljuttatott közleményük szerint csaknem négyszázezer…..
Választásokra készül Venezuela. A hatalomba évekkel ezelőtt bebetonozta magát a régió egyik legellentmondásosabb figurája, a radikálisan populista és autokrata Hugo Chavez. Nagyon úgy tűnik, hogy most „kutyaszorítóban” van az ország teljhatalmú vezetője, aki eddig…..
prc83 2012.10.04 22:58:07
@Dr. jenőke (jenőke):
>> Aggódom a szerencsétlen Chavezért.
>> Orbán már csomagol, és indul erősíteni Chavez kampányát.

Az hagyján, én Angela Merkelt féltem. Őt látogatja meg Orbán rövidesen, emlékezzetek mi lett Mubarakkal is néhány nappal Orbán látogatása után...
Miénk a  gyilkos, tiéd a gyász, Tiéd a számla, miénk a gáz, Miénk a vigyor, miénk a vár, Miénk a haszon és tiéd a kár!  Nevetek mindig, ha rád gondolok, Remélem, látszik, hogy boldog vagyok! Ugye látszik? Oh, igen! Ugye látszik? Oh, igen! (via) Aki hétfőre…..
A harmadik negyedévben 125 milliárd forint hozamot produkáltak a magánnyugdíj-pénztárak, így az idén összesen 241 milliárd forintnál is több hozamot értek el a "nyugdíjtőzsdén" a tagok - írja a mai Világgazdaság a PSZÁF friss jelentésére hivatkozva. A legszebb az…..
Dani küldte a tegnapi Magyar Nemzetből. Én nem tudok mit mondani:De miért nem, mondjuk, "zsemle Beethoven felett"? Vagy "tekercs Beethoven felett"? Értelme ezeknek sincs ugyan, de csak jobban hangzanak, nem?Egyáltalán, milyen ötlet számok címét lefordítani? Ez olyan…..