Regisztráció Blogot indítok
Adatok
higgs_borzas

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Az elemzők valamilyen általam nem ismert okból kifolyólag nem foglalkoztak Orbán Viktor évértékelő beszédének egy fontos részével, pedig ez sokat elárul a miniszterelnök filozófiájáról.      -  A történelem mi magunk vagyunk, nem szeretjük és nem is tűrjük, ha mások akarják nekünk…..
          Ekkora feladathoz azonban nem lehet sikerrel hozzáfogni akkor, ha a nemzet széles rétegeit át nem hatja annak a szent célkitűzésnek belső igazsága, hogy a legműveltebb nemzetté kell lennünk Európának ezen a részén. Amit az összeomlás után eddig sikerült elérni, azt jó- részt a…..
higgs_borzas 2016.02.10 10:05:07
@Geo_:
Naná, hogy ezt tekinti előzményének:
Klebelsberg cikke:
"......A szellemi tudományokban … ügyelni kell, hogyha át is veszünk külföldi szempontokat és módszereket, mindez csak inkább impulzust adjon, sem mint lényeget érintõ befolyást gyakoroljon. Egészen másképpen áll a dolog az orvosi, a gazdasági, a technikai és a természettudományokkal. E téren minden sovinizmus és partikularizmus kegyetlenül megbosszúlja magát,ezek számára Dévénynél szélesen ki kell tárni a kaput, és jöjjenek ott sokan, mentül többen, új idõknek új találmányaival, új termelési módokkal, fõképp új energiákkal....."

Szabad-e Dévénynél betörnöm új időknek új dalaival?
/1929. május 5 Pesti Napló/
higgs_borzas 2016.02.11 09:34:15
@Muad\\\'Dib:
Álmoskönyvem szerint annak általában nem lesz jó vége, ha egy ország szellemi karanténba zárja magát.
higgs_borzas 2016.02.12 17:22:15
@Muad\\\'Dib:
Lyó kérem, belátom, ebben az illiberális világban már nehezen követhető, ha az ember fennakad ezen:

""......A szellemi tudományokban … ügyelni kell, hogyha át is veszünk külföldi szempontokat és módszereket, mindez csak inkább impulzust adjon, sem mint lényeget érintõ befolyást gyakoroljon. .....", de ez legyen az én egyéni szociális problémám. Még annyit ehhez a mondathoz, hogy talán nem véletlen, hogy a Magyar ugar vers szerzőjének 100 évvel ezelőtt írt publicisztikája napjainkra valóságára minden további nélkül ráhúzható.

Természetesen, az idézett hátralévő részével nem lehet problémám. Bizonyítható, hogy Klebelsberg cikkét akkor Németországban élő Szilárd, Wigner, Polányi olvasta, de egyikük se hallgatott a hazahívó szóra, holott Klebelsberg többek között nekik is szánta, mert nem sokkal a megjelenés után elutazott Németországba és találkozott az ottani magyar diaszpórával.

Az utolsó bekezdésedre passzt mondok.
Egy boldog párkapcsolatban óhatatlanul eljön az az idő, amikor mi, nők, készséggel levakarjuk a pasi autójáról a jeget helyette – ő viszont boldog mosollyal, s kissé büszkén, ám szemérmesen mosolyogva bejelenti, hogy feküdjünk csak vissza, vagy tévézzünk, olvassunk, ma ő…..
Apám hithű kommunista volt. Mi lett volna más. Újpesten, a Pamutgyár árnyékában, a cselédsoron, a legutolsó lakásban, ahol a budi az orgonabokor mögött van, ahol a szobakonyha luxus, és ahonnan a mama igenis a moziba megy takarítani, meg a gyárba, pulóvert magára kapva,…..
       Igen. Legalabbis, en egyetertek veluk.      P.S  Tudom, hogy nehez ekezet nelkuli szovegeket olvasni, ezert rovid leszek. Az egesz arrol a regi irasrol jutott eszembe, amit Erge idezett az altalam amugy nagyra tartott Vari Gyorgytol.      En ugy gondolom, hogy a Sorstalansag…..
higgs_borzas 2014.08.20 18:43:42
@jotunder: Akkor konszenzust keresve, önmagam feladva talán el lehetne fogadnom azt az emlékművet, meg sok egyéb más dolgot....
Ettől függetlenül, nem az én feladatom Kertész felett pálcát törnöm, nem tudom, hogy mennyire képes felfogni cselekedetének a súlyát, idős ember, védekezni sem nagyon tud már. Viszont nem tehetem meg, hogy ne gondoljak most a Szent István-rend egy visszautasított kiskeresztjére:
vers-versek.hu/arany-janos/a-csillag-hullaskor/
aztán mindenki gondoljon azt, amit nagyúri kedve diktál.
higgs_borzas 2014.08.20 19:28:34
@Iasi Barna: nekem, és még kinek?
              Lengyel László az ATV-n mondta el Friderikusz Sándornak, hogy "európai színvonalú közgazdaságtant" műveltek Magyarországon a nyolcvanas években. Kötter Tamás ezzel szemben arról beszél a Mandinernek, hogy a felső menedzser réteg elhitte a szocialista mesét a…..
Örülünk, Vincent? Kumin világa 2014.01.28 23:29:41
    Kumin Ferenc helyettes államtitkár egész nap olyan cikkeket keres, amelyekben dicsérik a gazdáját. Ma nem akart hibázni. Feleségét, Kumin Viktóriát anno azért rúgták ki a Duna TV-től, mert nem a megfelelő kérdést tette fel Orbán Viktornak. Kumin tehát óvatos.…..
Marxot átírva: ami tragédiának indult, az végül a mi esetünkben is bohózatba fúl? A Fidesz országos rablóhadjárata, amiről nem régen még komikus módon azt terjesztették, hogy valamilyen kifürkészhetetlen módon a közjót szolgálja (bullshit, Mom), egyetlen felszabadító…..
         Állítólag egyszer megkérdezték Nadia Comanecit, hogy vajon nagyon nehéz dolog-e dupla hátraszaltót ugrani a gerendán.  Nem -  válaszolta Comaneci - az vagy könnyű vagy lehetetlen.          Schiff András is így van…..
  A tervezett Székelyföld autonóm terület legnagyobb városa az egykori Marosszék központja, Marosvásárhely lenne. Jóval többen lakják, mint Sepsiszentgyörgyöt és Csíkszeredát együttvéve. A Ceausescu-korszak betelepítési politikájának köszönhetően ebben a városban ma…..
 "Faszomat!" — kiáltotta Szirtes Ági a Portugálban, és felborult a biciklijével. Félelmetes darab. Ül az ember a szünetben a nézőtéren, egyszer csak kiül Csuja Imre a színpadra, magányosan rendezgeti a söröket a díszletben. És akkor nem tudod, hogy hol vagy, bent-e vagy…..
Örülünk, Vincent? Nullások 2013.10.19 14:26:05
Miért lenne bárhol, a gazdaságpolitikától a felsőoktatásig, a külpolitikától az élelmiszeriparig más a helyzet, mint a fociban? Hajszálra ugyanaz a helyzet. Pontról pontra. 1. Ezeknek a politikai és szakmai  „eliteknek”, a gazdaságpolitikától a felsőoktatásig, a…..
 Tegnap Nikita Erdman szovjet drámaíró (a Szovjetunióban betiltott darabjának) az Öngyilkosnak angol átdolgozását láttam egy kisvárosi színházban. Ezt a színházat nem szentelték fel, mint a Nemzetit. Ezt a színházat le kellett szentelni, mert eredetileg templomnak épült a…..
higgs_borzas 2013.10.17 09:16:55
higgs_borzas 2013.10.17 10:21:02
@nerángass: Eh, nem a fizikai biztonságára gondolok. Olvasva ezt a nekem nagyon szomorú írást, eszembe jutott JT-nek egy régi topicja az Indexen, Lehetséges minimum vagy valami hasonló címmel.
Nem egy könnyű út az említett topictól eddig a beírásig eljutni.
No de -mint közismert- nincs királyi út.
Ennek adtam hangot, magam sem tudom, hogy miért.
       Erről az írásról akarok írni, meg tulajdonképpen erről, és persze erről is.         A történet lényege az, hogy a Hallgatói Hálózat az ún. Koppány-csoporttal együtt szervezett egy tüntetést, tiltakozván a növekvő…..
          Júliusban jelenik meg egy svájci kiadónál David Wheeler egykori CIA különleges ügynök könyve: The Secret War of Allen Dulles. Ezen alkalomból Christophe Bausch zürichi történészhallgató készített Wheelerrel egy interjút. Ebből közlünk most egy…..
A kormány által bevezetni tervezett új reklámadó-törvény 20%-os marginális árbevételadóval sújtja a médiavállalkozások reklámtevékenységét, ami egy döntően reklámbevételeiből élő médiavállalkozás számára akár 100%-os vagy azt meghaladó méretű társasági adóval…..
higgs_borzas 2013.05.26 12:15:43
@nandras01: Ja, volt aki ezt másképpen látta:
"Anglia választhatott a szégyen és a háború között. Anglia a szégyent választotta, és mégsem fogja elkerülni a háborút"
Matolcsy maga alá akarja kaparni a PSZÁF-ot. Amikor legutoljára erre állt fel a rezsimnek, akkor még csak Simort akarták eltávolítani. Simor out, hát akkor mi motiválhatja még Matocsyt? Lássuk csak: szétverte a PM apparátusát, és nyáladzó hülyékkel íratta meg a kéthetes…..
       A konzervatív értelmiségi fiatalok kedvenc témája az egyenlőség kérdése.  Arról van szó, hogy itt vannak ezek a cigányok meg a liberálisok, valamilyen sorrendben, és a liberálisok — különösen a jogvédők, ami ugye nyilván a legrosszabb fajta —…..
higgs_borzas 2013.04.06 13:30:50
Örülünk, Vincent? Erdős 100 2013.03.26 13:33:46
    Timothy Gowers a Matematika két kultúrája című esszéjében feltesz egy kérdést az Olvasónak. Melyik csoporthoz tartozik inkább?     (i) Aki úgy érzi, hogy a problémamegoldás lényege az, hogy általa jobban megértsük a matematikát.     (ii)…..
higgs_borzas 2013.03.26 14:36:12
    Nem elemző vagyok, hanem politikai gondolkodó. Ennek a szerepnek van hagyománya és előképe, de nincs kortárs kontextusa. Az a cél, hogy legyen. (G.Fodor Gábor, a Századvég igazgatója)   Az elmúlt napokban, hetekben vita bontakozott ki G.Fodor Gábor…..
higgs_borzas 2013.01.18 01:01:50
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
:)
Ja, hasonló: egy pöllencs
Sajnos ez az üzenet pont a külföldiekhez nem fog eljutni, úgyhogy, ha lenne valaki olyan szíves, és kiragasztaná ezt a bejegyzést angolul, az sokat segítene. Welcome to Hungary: 290.62-es hivatalos árfolyamnál lőttem ma este (01.06.) ezeket az árfolyamokat a 2-es terminál egyetlen…..
higgs_borzas 2013.01.08 23:49:00
Minap Ungváry Krisztián kijelentette, (köszönjük Yorgnak az ötletet) hogy ő nem liberális, mivel abban hisz, hogy "egy európai országban a kereszténységnek állami szinten is kitüntetett szerepet kell kapnia más vallásokhoz képest".  Ungváry Krisztián magánügye, hogy miért…..
Tudjuk, ki voltál. Tudjuk, ki vagy. Tudjuk, hogy ki nem leszel. Ne beszélj méltóságról...
Az utóbbi hetekben az elkeseredett és mindenre elszánt balliberális ellenforradalmi elemek megkísérelték az ország lakosságának nyugalmát megzavarni. Útszéli, bolsevik jellegű blogbejegyzések ezreivel, lázító röplapokkal és hazug lejárató cikkekkel uszítanak a kormány és a…..
higgs_borzas 2012.12.15 21:45:21