Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mbeus

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A körömvirág krém előnyeit valószínűleg mindannyian ismerjük. Tökéletes vágásokra, égési sebekre, gyulladásokra, kidörzsölődésre, kipirosodásra. Ez a krém amit most leírok azért jobb, mint a bolti krémek, mert csak megbízható alapanyagot tartalmaz. Teljesen zsíros krém…..
Bár pillanatnyilag több recept is van a tarsolyomban (pl. szunyogriasztó, szunyogcsípésre való), visszatartom még mert feltétlenül szeretném megosztani veletek Niamanó második receptjét. Ekcémára krémet már többen kerestek itt az oldalon, legutóbb Narancshab kommentjében…..
mbeus 2011.01.17 19:26:38
Köszönöm, hogy hozzászóltatok !
Az én problémám nem újkeletű, kb.20 éves.Rapszódikusan jelentkezik, van hogy évekig nincs is. Végigjártam orvosokat, természetgyógyászokat, lélekgyógyászokat. Igazából végleges javulást egyikkel sem értem el. Folyamatosan tisztítókúrákat végeztem ( máj, vese, bőr, bélrendszer ). Kímélő kozmetikumokat használok évek óta ( Lush, Weleda, Alverde ) A shea vajat nem most kezdtem el használni és mint legelső kommentemben írtam szépen javult a kezem. Jelenleg az orvos nem steroidos krémet írt fel, mert azt nem engedtem. Az említetteken kívül másra is allergiás vagyok ( perubalzsam, higany, phenylbutazon..) pedig ezekkel közvetlenül nem érintkezem. A bőrgyógyász és a homeopata orvos véleménye szerint kontakt ekcémám van, amit egyértelműen az "anyaggal" való érintkezés vált ki. Tényleg csak az ujjaimon van. Nyílván közrejátszik az is, hogy évekig festékboltban, előtte fogászaton dolgoztam. Most pedig a két éves kislányommal vagyok otthon. Nem tudom mi köze van a latexhez, de akárhol hírdetnek shea és mangóvajat, mindenhol felhívják a figyelmet, hogy latex érzékenyek ne használják. Sajnos a természetes anyagokra is lehet valaki érzékeny, pl. a kislányom feneke tiszta kiütés lett, mikor a bilit teafaolajos oldattal fertőtlenítettem. Mikor a hennacolor hajfestékkel festettem a hajam, a fejem tiszta seb lett és borzasztóan viszketett. Hát, nem egyszerű !
mbeus 2011.01.18 14:16:32
A standard epicután próbában szereplő Duftstoff mix, és fragrance mix-re is ++ lett az eredményem. A bőrgyógyászaton fogalmuk sem volt, hogy ezek mit takarnak. A neten külföldi oldalakon néztem utána, hogy a következő komponensekből állnak : Oak moss - tölgymoha kivonat, Cinnamic, cinnamol- fahéj kivonat, Geraniol - gólyorrfélékben, citromban, Isoeugenol - szegfűszegben, fahéjban, Perubalzsam -rengeteg mindenben van, még ételekben is,Kumarin - fahéjban, Lyral - liliom, ciklámen, Farnesol - rózsa, narancsvirág, ylang ylang, Citrall v. citronellol - citromfű, rózsa, muskátli. Szóval elég széleskörű, de itthon nem vizsgálják külön-külön. Szegény magyar kídérletezze ki magának, ha van hozzá türelme ! Egyébként eddigi röpke 40 évem alatt, ha a virágokat szagoltam vagy tapintással nem derült ki érzékenység. A keresztallergiáról meg ne is beszéljünk, mert a kórházban úgy néztek rám, mintha ufó lennék. Persze az eredmények alapján citrom, narancs, kiwi is allergizálhat. Ezekkel sem volt igazán sosem gondom. Persze ez nem jelent semmit. Ezek az illatanyagok sajnos benne vannak a bio és natúrkozmetikumokban is. Az allergia azonban nem válogat, hogy valami természetes vagy kémiai. Az allergia szempontjából ebben az esetben mindegy. Ami meg illatanyagmentes, abban meg van tartósító vagy olyan alapanyag, amit szintén nem bír a bőröm. Szóval zsákutca. De nem adom fel, kísérletezgetek, más megoldás nincs. :)