Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bálna úr

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pospisil Csehek, csak semmi pánik! 2012.06.12 11:32:00
Fel lehetünk háborodva a válogatottra, mint Semjén Zsolt a fogamzásgátló tablettára, de egy biztos: van lehetőségünk a továbbjutásra, sőt: a csoportelsőségre is!  Ugyanakkor meg kell barátkoznunk a gondolattal: ha kedden nem leszünk eredményesek, nem szerzünk pontot, akkor…..
Bálna úr 2012.06.12 12:44:49
Mint arról már a korábbi hetekben többször cikkeztünk, blogunk egyik szerzője elhatározta, hogy megpróbálja, hogyan lehet minimálbérből megélni. Pontosabban: "EGY KIÉPÍTETT EGZISZTENCIA MELLETT EGY HÓNAPIG CSAK ANNYIT FOGOK KÖLTENI, AMENNYIT FELTÉTELEZÉSEM SZERINT EGY…..
Bálna úr 2012.01.07 21:38:25
@janeausten: Minden tiszteletem a lányodé, tényleg! Én pedig egyetemista vagyok, államin, egy elég tanulós szakon - látom, ahogy a töredéknyi vizsgára készülő, gyengébb nevű egyetemeken tanuló ismerőseim milyen piti feladatokra panaszkodnak. Elfogadom, hogy túl drasztikus mértékben csökkentették le az állami helyek számát, de ez a reform már nagyon időszerű volt. Tömegével, szinte kivétel nélkül jöttek fel az olyan évfolyamok a gyengébb nevű budapesti egyetemeken, ahol a már gimiben is átlag alatti képességű hallgatók próbálják ellazázni a munka előtti éveiket. Jobb esetben diákmunkában dolgoznak valahol, de így is, úgy is felesleges a taníttatásuk. És még egyszer, tisztelet a kivételnek, a lányodnak is.
Bálna úr 2012.01.07 21:58:21
@scsaba1: Ez nagyon igaz. Komolyan felmerül a kérdés, mennyire életrevaló az, akinek mondjuk az ásványvíz "luxuscikk" (ha már ezt olvastuk), viszont mondjuk a vatera nem jut eszébe a gyerek által leöntött billentyűzet pótlására.
Rengeteg embernek eszébe nem jutna mondjuk egy hajszárító vásárlásakor körbenézni a neten, hol a legolcsóbb (és itt nem csak a használt cuccokra gondolok).
Bálna úr 2012.01.07 23:12:19
@Szőkeherceg-bombanője:
Eléggé tévúton jársz. Nyilvánvalóan sok hozzászólásból hiányzik az empátia, de ettől még tény, hogy borzasztóan aránytalan kiadásokkal találkozhatunk ezeknél a családoknál. Ugyan mit lehet azzal kezdeni, ha valakinek sokba kerül egy flakon sampon, de emellett emeltdíjas sms-t küld a kertévébe, vagy lakás újrafestését aranyporral kevert festékkel kívánja megoldani, esetleg sürgősen szükségét érzi az IKEA katalógusban látott Ikszipszilonberger polcra? Csak saját szememmel látott példákat említek.
Meglehet, hogy rossz a merítésem, de én azt látom, hogy ez a pénztelen réteg a fogyasztói társadalom tipikus példája, akikkel bármilyen szart meg lehet vetetni. A költségoptimalizálási ötletek, amik itt elhangzanak, nem az ördögtől valóak. És ha a kiindulópontunk 45 ezer Ft félrerakása, az valószínűleg teljesíthetetlen; de a havi "életértelme" szórakozást, vagy ritkábban egy-egy hétvégét vidéken ki lehet spórolni vele.
Bálna úr 2007.11.20 21:51:38
GYÖNGYTYÚK blog Rejtvény 2007.08.17 13:51:00
A feladványt elsőként megfejtő ismerősöm jutalma egy doboz sör lesz. A megoldást MSN-en kérem!(Strucc úr)..
Bálna úr 2007.08.23 20:02:40