Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wouhnn

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A zselatin az egyik leggyakoribb élelmiszeripari adalékanyag, amely az üzemek csarnokai mellett szinte minden háztartásban megtalálható. Használják gumicukrokhoz, fagylaltokhoz, csokoládé töltelékekhez, torták krémjébe és tetejébe, ízesített joghurtokba, margarinba és lekvárba hogy tartást adjon az…..
wouhnn 2016.11.05 23:55:43
@new_boy_on_the_block:
A termőföldet a legjobban a növények direkt elfogyasztásában tudjujk hasznosítani.
Csak logikusan átgondolva: ahhoz, hogy egy (pl. szerencsétlen nagyipari) malacot le lehessen ölni a húsáért, 22 hetes koráig táplálják napi kb 5-6000 kcal tápanyaggal. Forrás: www.hendersons.co.uk/pigequip/Pig_growth_rate.html - a számításokat elvégeztem, ha gondolod szívesen csatolom, de a lényeg: átlagoltam a bevitt tápanyag mennyiségét, megnéztem egy átlagos disznótáp összetételét és kiszámoltam a tápanyagtartalmát, amiből kijött, hogy rövidke élete során 924e kcal tápanyagot fogyaszt el a malacka. Ez szója- és kukoricatáp, amit a malacok leginkább kapnak. Ez a termőföldből kinyert 924000 kcal, amit ha az emberekkel etetnének meg (mondjuk kenyér vagy egyéb élelem formájában), akkor az napi 2500 kcal lenne. Ami abszolút elég. Persze ez ettől még nem lesz teljes értékű tápanyag és a változatosság is kell, de ha a termőföldeket nem az állatok hízlalására hanem az emberek direkt táplálására fordítanánk, akkor bőségesen elég lenne a jelenleg használt termőterületek kb. fele. A maradékot vissza lehetne fásítani vagy goldpályát építeni rá, vagy mittudomén, amit az ember akar. A lényeg, hogy a növényi alapú étrend teljes mértékben fedezni tudja az emberek tápanyagbevitelét az állatok közbeiktatása nélkül.
Bővebb kutatás a témában, amiben a húsevő-vegetáriánus-vegán táplálkozásokat hasonlították össze a föld termelőképessége illetve a kiírtandő őserdők alapján, ha már majd sokan leszünk (sokmilliárdnyian): www.nature.com/articles/ncomms11382
Lassan kétszáz éve lesz, hogy 1832-ben a Yale Egyetem diákjai megalapították a Skull and Bones titkos társaságot. Azóta ez lett minden idők legnagyobb hatású ilyen szervezete, melybe minden évben csak 15 kiválasztottat vesznek be, igaz, a tagság életre szól és (cserébe a…..
wouhnn 2015.12.09 20:28:09
A 20. születésnapját ünneplő Pearl Jam megtesz mindent, hogy ez az ősz róluk szóljon. A múlt hétvégi kétnapos fesztiváljuk után most itt egy új dal, amiről egyelőre nem tudunk semmi mást, csak a címét (Olé), és hogy ingyen letölthető például innen. A zenekar punkos…..