Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tamasa

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó, hát az ember néha beiszik, mint az atom. Nyilván megoszlanak a vélemények, hogy ez helyes vagy nem helyes – mindenesetre előfordul. Ne legyünk előítéletesek, akkor is ember az illető. Már aki. A rothadó szocializmusban apám mindig azt mondta, amikor valahogy…..
tamasa 2012.10.15 13:24:42
Nem olyan nagy dolog.Fog az ember egy kartonpapírt, rajzol rá két egyenlő szárú háromszöget, megfelelően összefordítva. Aztán elővesz valamit a valahonnan, ami sárga színű és textil.Ráteszi a kartonpapírból kivágott formát, megrajzolja, körbevágja.Nem kell sokat, mi például…..
Kedves munkanélküli sorstársaim, próbáljatok meg figyelni, mert nem minden tanulság nélkül való az esetem.Próbálok úgy fogalmazni a továbbiakban, hogy senkinek ne legyen baja belőle - nekem meg már úgyis mindegy.Munkaszolgálatra rendeltek be - szeptember elsejétől a…..
tamasa 2011.09.07 09:30:28
Tíz napja hiába lesem a postást, hogy hozza meg a hihetetlenül megrázóan magas összegű munkanélküli járadékomat. De nem hozza. Elmesélem. Május végére voltam "beidézve" a munkaügyi központba, ahol meg is jelentem, jót beszélgettünk a  fiatal előadó…..
tamasa 2011.06.20 20:04:28
Március 15-én elrepült a nagylányom messzire. Ő úgy tudja, hogy három hónapra – én félek attól, hogy végleg. Elmegy, mert beesett az életébe a nagy szerelem, plusz ott, ahová megy, sokkal jobb kilátásai vannak a boldogulásra (na, mondjuk, Etiópiát leszámítva ez a Föld…..
    Legalább tíz éve nem láttuk már egymást. Aztán összecsettentünk mostanában a neten és ugyanott folytatódott minden, mint amikor abbahagytuk. Amikor először berobbant a szerkesztőségbe, sokan nem hittünk a szemünknek. Mintha egy energiabombát dobtak volna be a…..
Éva édesanyja 75 éves lesz. Hát, ez egy dolog, hiszen akinek szerencséje van, biztosan kerül hasonló helyzetbe. De Éva anyukája úgy 75 éves, hogy egyrészt harmincat letagadhatna, másrészt bearanyozza azokat a napokat (szigorúan, minden pénteken, kábé este héttől elájulásig),…..
Mentségem, hogy soha senki egyetlen szóval sem mondott nekem semmit. Mert óvjuk a gyereket.  Amikor megkérdeztem anyámat, elsápadt és visszakérdezett (pedig nem volt szokása), hogy ezt most miért gondolom. Pár nappal később, mintha mi sem történt volna, elmesélt egy…..
tamasa 2011.02.02 10:01:43
Derűs reggelre virradtunk. A kisváros lakói boldogan, csillogó szemmel indultak munkába. A közösen elfogyasztott reggeli és a tréfálkozós búcsúzás után, kis kezükkel szeretetteljesen integetve a gyerekek jókedvűen mentek iskolába, óvodába. Ők lesznek azok, akik tudással…..
Mára virradó éjjel felhívott szívem csücske Trixi, hogy anyuka, most már nyugodjon meg, nincs semmi baj… A lányokkal bámultunk valami agylohasztó baromságot a tévén, épp nem követtem a híreket. Így tőle értesültem a West Balkánban történt borzalomról… A pici…..
tamasa 2011.01.16 14:26:59
Postaládámba ma ismeretlen kezek bedobtak egy dokumentumot, mely nem más, mint pártunk és kormányunk kidolgozott tervezete (nyelvileg ellenőrizte a KEH) arról a konferenciáról, melyet az elnyomatás súlyos évei után végre méltóképp rendezhetnek meg. A dokumentum titkos egyelőre, de…..
tamasa 2011.01.05 13:26:31
Nem ez volt életem legszarabb karácsonya. (Pár évvel ezelőtt tanult barátnőmmel, nem mellesleg kiváló szépíróval egy forgalmi dugóban, valahol a Thököly út és a Hungária körút sarkán elhatároztuk, hogy készítünk egy könyvet „Életem legszarabb karácsonya”…..
Ezt legyetek kedvesek hallgatni, míg olvastok (ha olvastok): http://www.youtube.com/watch?v=C6s9uDUqQsg Gyönyörű, napsütéses, havas időben mentem le a zálogházba, hogy (ismét) beadjam anyám mind a három megmaradt ékszerét. Legutóbb bőgtem, mert köztük volt az az arany…..
tamasa 2010.12.20 15:03:09
Tisztelt Hirdető! A www.munkatkeresekdebaromira.hu portálon megjelent álláshirdetésre jelentkezem. A szakmai önéletrajzomat, a szükséges papírok másolatait három példányban postázom, ahogyan a friss erkölcsi bizonyítványomat is, a digitalizált változatokat (pdf-formátumban)…..
Teljesen átlagos, középkorú, sokgyerekes, egyedülálló anyuka vagyok. Vagyok egyébként sokminden más is, de ezek a paraméterek azért eléggé behatárolják a mozgásteremet. Pár évvel ezelőtt írtam egy könyvet A nagy Ő címmel, aztán rögtön utána bele is haltam a saját…..