Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GGeza

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvastam párszor a kommenteket és úgy találom segíteni tudnátok az én aprócska problémámnál. Próbálok nagyon szűkszavú és tárgyilagos lenni. 2007. december 31.-ig dolgoztam, közös megegyezéssel megszüntettük a szerződésemet. 2007. szeptemberében - miközben a multinak…..
 Még ha ők direkt erre is kérnek, akkor se! Akkor főleg ne! Az itt leírtak talán másokat legyintésre késztethetnek, hiszen semmi olyat nem fogok mondani ami a durvább kategóriába tartozna: A szóban forgó cégnél nem fenyegettek meg, nem aláztak meg, még csak szexuálisan sem…..
GGeza 2010.12.10 06:50:42
Szevasztok! Én maga a posztoló volnék.

Az elküldés óta nem volt időm érdemben válaszolni az itt felvetettekre, elsősorban mert a munkakereséssel vagyok elfoglalva de most azért hagynék itt egy rövid kiegészítést/véleményt/választ.
Kezdeném azzal, hogy a rövid sztorim elküldésével nekem az volt a célom, hogy a baráti/családi körömön kívűl(nyilván elfogultak) egy szélesebb merítésből is visszajelzést kapjak, ezzel is tisztábban lássam mit és hol rontottam el, mennyire megszokott ez az egész ma Magyarisztánban.
Jelentem, megkaptam.:)Pont annyira a skála két oldalán helyezkednek el a vélemények, amennyire jelenleg ebben a mi kis társadalmunkban általában is élesen elválnak a felfogások szinte minden fontosabb témáról. Gondolom ezt már megfigyeltétek?!
Amellett, hogy köszönöm a kommentjeiteket két dolgot tartanék fontosnak. Először is mivel életemben nem posztoltam ilyen blogra (talán ez is mutatja mennyire erősen érintett a dolog:)) ezért valóban nem sikeredett tökéletesre a kis írás. Sokkal jobban oda kellett volna figyelnem minden apró szavamra mert itt úgy érzem van pár ember aki csak az egyes mondatok kontextusból kiragadására és kifilézésére törekszik..
A másik, hogy ha jól emlékszem én magában az írásban sem minősítettem senkit mint személyt.(Pedig leginkább lett volna kedvem.) Itt sem óhajtom ezt a gyakorlatot folytatni, más szóval tudom nélkülözni a számomra teljesen ismeretlen emberek "arrogáns majmozását" stb. (Talán ez volt a legélesebb.)- Persze ha valakinek ez hétköznapi frusztráció csökkentő. Hajrá!
És akkor a kiegészítések főképp Babett felsorolása mentén:
Akkor összefoglalom:
"Adott egy _gyakornok_, _próbaidő alatt_, nulla munkatapasztalattal.."
-- Korántsem nulla munkatapasztalattal, illetőleg már raktár teületen is voltak tapasztalataim --
akinek:
"1. derogál aláírni a jelenléti ívet."
-- Egyáltalán nem igaz. Itt próbáltam arra utalni, hogy ígéretek be nem tartása után még ilyenekkel is baszogattak. (Lényegtelen ez csak hab a tortán. --
2. úgy érzi >3 hónap alatt átlátja a cég teljes működését
-- Nem tudom honnan veszel ilyet. --
3. derogál lemenni a raktárba, hogy megismerje a működését
-- Nem tudom honnan veszed ezt. --
4. aláírja a távoli munkavégzési helyet, de folyamatosan elégedetlenkedik miatta
-- CSak úgy írtam alá, hogy szóbeli ígéret volt 8 hónapra. Egyébként nem mentem volna bele. --
5. nem képes _előre_ utánanézni az utazási lehetőségeknek
-- Nem tudom honnan veszed.Fél napot foglalkoztam vele. Minden lehetséges Volánt felhívtam, később is folyamatosan próbálkoztam mindenfélével.--
6. a kollégákról elképzelni sem képes, hogy a jófejségből segítőkészek vele.
-- Természetesen el tudom, sőt pár emberrel továbbra is tartom a kapcsolatot. Nem tudom honnan veszed az általánosítást. Egyébiránt általános véleményem továbbra is ez. Többséget egyáltalán nem a segítőkészség vezérli. De ez nem is az ő hibájuk.Nem csodálkozom rajtuk, amikor engem kizsigereltek nekem sem az volt az első hogy az újaknak segítsek. --
"7. azt képzeli, hogy "kiemelten kell bánni vele"
-- Nem tudom ezt honnan vetted le, mindenesetre bizonyos fórumokon ezt próbáltánk belénksúlykolni egyébiránt.--
8. amikor azt kérik, hogy mondja el a tapasztalatait, elmondja (a stílust nem ismerjük), és hozzáteszi, hogy ez őt nem érdekli, csak és csakis a kinevezése (kiemelem: "nem érdekli", ld a folyamatosa panaszkodást)
-- Még egyszer mondom, tárgyi tévedésben élsz. 8 hónap után nem kinevezésről lett volna szó, hanem lakóhelyemhez közelebb kerülésről. Én (ha nem is vidáman,mit tagadjam?) de becsülettel csináltam volna a fizikai munkát amit előírtak valamilyen oknál fogva. NEm ez volt a dolog tétje, hanem a napi ingázás. --
"9. managernek készül, de azt sem tudja, hogy illik a cég működését ismerni (management trainee!)"
-- Ezt nem tudom értelmezni. --
"10. managernek készül, de ne fogja fel, hogy egy cég folyamatosan változik, ehhez alkalmazkodni kell."
-- Természetesen ezt felfogom ettől még én fentartom magamnak a jogot,hogy dönthessek.Döntöttem: ilyen ingázási terhelést akkor szeretnék majd csak vállalni ha semmi más lehetőségem nem lesz az életben. Ezt az elején tisztáztam is velük,nekik pedig az elejétől tudniuk kellett milyen az üzleti környezet.Szerintem inkább arról lehetett szó, hogy "adunk neki valami lehetőséget, aztán menet közben mikor már sok energiát beletett és lesz veszteni valója tájékoztatjuk a változásokról akkor már úgysem lép ki." Nagyon tisztességtelen hozzáállás, játszma. ---
"11. managernek készül, de nem érti, miért kell ehhez tanulnia cégkultúrát (ld jelenléti ív - hogyan fogja elvárni a beosztottaktól?)"
-- Erre már kitértünk. --
(hiányzik a mentor személye a történetből, akinek ezeket meg kellett volna tanítani a neki)
-- Na ebben egyetértünk. :)) Végre. --
"12. managernek készül, de rosszindulatot lát abban, hogy a cég képviselői a viselkedése és elvársai alapján levonták a tanulságot, hogy nem kompetens a vállalattal (és szerinte ez rosszindulat)."
-- Az adott ponton már értettem a kegyetlen üzleti logikát, a gáz elöbb volt. Bár megjegyzem, szerintem mozgástér elöbb is volt de adott döntéshozónak ez volt a legkisebb energiabefektetési út. Ez már emberségi tényező --
"13. rossz volt neki, semmi nem tetszett, de meg van sértődve, hogy elküldték, sőt előtte nem kezelték kiskirályként."
- Tárgyi tévedés, el voltam a munkaközegben, ezt kommunikáltam is. Ilyen napi ingázásra jelenleg álmaim munkájáért sem vállalkoznék évekig.Ennyi.

"Megismétlem: frissdiplomás, munkatapasztalat nélküli, próbaidős gyakornokról beszélünk."
-- Megismétlem: nem friss diplomás, nem munkatapsztalat nélkül, a magyar "gyakornok" szó meg itt nem teljesen fedi a programot. Legalábbis ahogy az elején "megmarketingolták".:)

És végezetül. Igaza van mindenkinek aki azt mondja, hogy hibáztam én is a történetben és hogy így nem lehet munkaadónak nekiszegezni a kérdést. Higyjétek el ha nincs az autó a történetben, akkor húzom az igát, kussolok, aztán ha látom hogy kakis ez a palacsinta, elhúzok a vérbe. Itt viszont volt egy (részemről egész komoly, lehet nektek semmi egy kocsi) komoly invesztíció és nagyon szerettem volna ha csak azért ebbe beleugrok, hogy utánna (mondjuk 5 hónap múlva) kiderüljön, hogy nem azt adták ami le volt beszélve és nyakamon egy kocsi.. Na szerintem ez lett volna a lúzerjárat..

Üdv, Géza

U.I.:Ráérősebbek kezdhetnek helyesírási hibákba és kiragadott mondatokba belekötni, de akit a dolog kereksége érdekel talán az kapott most egy újabb nézőpontot...