Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Igazember

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Tegnap arrról írtunk, hogy Rogán Matolcsyékat leiskolázó kommunikációját csak Orbán Viktoré lesz képes túlszárnyalni. És tényleg. Ma bemutatták a miniszterelnök nyugdíjasoknak írott levelét.  Orbán elképesztő pofátlansággal kifinomult profizmussal próbálja…..
Igazember 2010.12.24 02:45:06
@Cselo: Hú de sötét valaki. Ha külföldi tőke nem tetszik az még oké, legyenek állami kezelésbe az nyugdjalapok, de az államosításhoz gyáva Orbán Viktor csapata, és nem is tudták volna megoldani, ezért inkább kilopják onnan a pénzt és szétosztják a politikai támogatóik között. Kádár elvtárs is szétosztott a nép között a nyugati kölcsönöket és mai napig nyögjük ezt a hülyeséget, igaz volt egy boldog 70-es évek.
Igazember 2010.12.24 03:01:41
@Kalmár: hú de hülye vagy!Igazi fidesz kommunista Rákosi Viktor támogatója. A gazdaság fellendüliséhez és a nyugdíj fizetéséhez is demográfiai problémák megoldása kell 10-15 éven belül, hogy hosszabb távon. Ez egyszerű közgazdaságtan, persze ha valaki primitív és nem ért hozzá az hallgason. Sajnos a gyerekvállalási helyzet javítása nélkül legkésőbb 20 éven belül a f/k rendszer összeomlik, Görögországban is gazdasági rendszer összeomlását okozta ugyan ez a rendszer (nálunk GDP 8-9% viszi el,Görögöknél az összeomlás előtt 15-16%-nál jártak), de az idóták gyülekezete ezt nem fogja fel, hogy úgyanazt az utat járjuk és a végeredmény is ugyan az lesz, egy hasonlóan öregedő társadalomnál.
Az ING Investment Management magyarországi és romániai vezérigazgatója szerint a magán-nyugdíjpénztári átutalások felfüggesztése elvárható áldozat". Neked, kedves ING! Te még akarsz üzletelni ezzel a kormánnyal akár bankként, akár biztosítóként. Nekem viszont…..
Igazember 2010.12.22 03:02:10
@olli: sajnos nincs jó választásod :(. A mostani feladó-kiróvó rendszer 10-15 évig tartható még fent, tehát pont akkor mész nyugdíjba amikor kezd bekrepálni a rendszer. Ha maradsz a magánban, akkor meg nem jön össze annyi nyugdíjjárulék ami elegendő lenne a nyugdíjad fedezetére.

Lehetek öszinte,morbid csak akkor jösz ki jól a helyzetből ha jan 31-ig meghalasz, mert akkor az örökösöd örökli a pénz, az özvegyed megkapja az állami özvegyi nyugdíjat, csak te fáztál rá ebben a helyzetben.

3 rossz közül választhatsz, ha tilitakozni akarsz ez ellen maradj a magánba, hátha 3 év múlva nem ez a kormány lesz, mert akkor csak 3,5 évi járulékod veszik el, ez lenne a legjobb.
Igazember 2010.12.24 01:32:36
@olli: Jól montad :). Dolgozik a demográfiai folyamat, csak magadra számthatsz!! Az állami nyugdíj 30-35 év alatt akár 35-40% veszithet reálértékéből csak a demográfiai helyzet romlása miatt, vagy 1,5-1,7-szeresére emelik a nyugdíjjárulékokat, de akkor dolgozói réteg hal éhen.
 Az új törvény megszületett hát a SZABAD NYUGDÍJPÉNZTÁR VÁLASZTÁSRÓL. Megnyugtató. SZABADON vagyunk tehát megzsarolva. SZABADON fizethetjük a nyugdíjjárulékunk közel háromnegyed részét (24%) az államnak, amiért SZABADON nem kapunk nyugellátást, az állam megköszöni,…..
Igazember 2010.12.22 03:22:12
@Waldi!: Én a Fiummei útra megyek nyilatkozni, hogy maradok a magánba, mihelyt lehet, ki merre?
Tegnap este elfogadta az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot. Orbán Viktor, Kósa Lajos, Lázár János és Selmeczi Gabriella indítványát a parlament 261 igen, 51 nem szavazattal és 43…..
Kedvenc politikusom, Szíjjártó Péter szerint a múlt szombati szakszervezeti demonstráció szervezői a nyugdíjakat eltőzsdézőket képviselték. "Sajnáljuk, hogy ezzel a hiteltelen akcióval sikerült megvezetniük néhány száz magyar munkavállalót" - fogalmazott a…..