Regisztráció Blogot indítok
Adatok
naturicumtrend

59 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hazánkban a rosszindulatú daganatok következtében évente több mint 30 ezer ember hal meg. Az irodalmi adatok szerint a rákos megbetegedések keletkezésének mintegy 60 százaléka az életmóddal és ezen belül tekintélyes százalékban a táplálkozással függ össze. A vizsgálatok…..
naturicumtrend 2010.12.14 12:03:17
@Hatzi.Anna: Cékla nyersen fogyasztva kiváló, akár préseléssel vagy szeletelve. Tegnap éppen azt ettük mi is. Prevenció az ok. Ásványi anyagok bizonyos vitaminok felszívódásához kellenek, azon túl, hogy önmagukban is fontosak a szervezetünk számára. Sejtek közti információáramlása is előnyös. Túlzott fogyasztás sem jó, mert felhalmozódhat. Ásványvizek helyett lassan, tiszta csapvíz a jó megoldás. PI vagy ORGON vizet igyon. Lugosít, átmossa a szervezetet és utána a Trace Minerals 84M-et érdemes csepegtetni italba. naturicum.com/product.php?id_product=81 ez itt kapható.
Az étrend célja, ideális testsúly lassú elérése: rendszerint elegendő heti 1/2 kg-os testsúlycsökkenés. Szigorúbb korlátozást kell alkalmazni, ha a testsúly növekednék. Ilyenkor beiktathatunk egy-egy gyümölcsnapot: pihenőnapot, 8-14 naponként egyszer, csak napi 1 ½ kg…..
Sószegény étrend A sószegény étrend célja a nátriumbevitel korlátozása. Ilyen étrendben a szervezet kevesebb vizet tart vissza. A sótlan ételt nehéz megszokni; az étrend megtartását megkönnyíti, ha a beteg más fűszerekkel bőven ízesített ételeket fogyaszt. Az orvos által…..
Az étrendet az emésztőszervi megbetegedésekben, valamint az epebetegek és a hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedők számára írják elő leggyakrabban. Egyes fűszerek az emésztőrendszer gyulladásos nyálkahártyavérbőséget, nem kívánatos mellékhatásokat váltanak ki. , durva…..
Konyhatechnikai utasítások: Az élelmiszereket úgy kell feldolgozni, hogy az emésztést megkönnyítsük. Minden élelmiszert megszabadítunk a nehezen megemészthető részektől, rostanyagokat, bőrt, magvakat eltávolítjuk. A húsokat és főzelékeket puhára sütve, illetve puhára…..
A gyomorműtéten átesett betegnek számolnia kell azzal, hogy -legalábbis néhány hónapig a műtét után- gyomrának befogadóképessége az eredetinek egyharmada, továbbá azzal, hogy a műtét alkalmával a gyomornyálkahártyának azt a részét, amely a gyomorsavat termelte…..
A folyékony-pépes tormában elkészített ételek terhelik meg legkevésbé az emésztőrendszert, ezért olyankor írja elő az orvos, ha nagyfokú kíméletet akar biztosítani a betegnek. Folyékony étrend előírásakor adható ételek, italok: gyümölcs-levesek, nyáklevesek,…..
A fekélybeteg étrendjének legfontosabb szabálya, hogy a szervezet tápanyagszükségletét gyakori kis étkezéssel kel biztosítani. Súlyos állapotban, mikor a betegnek heves fájdalma van, vagy többször hányás fordul elő, kétóránként, vagy ennél gyakrabban igyon tejet, fogyasszon…..
Felerősítő (roboráló) étrendet adunk lázas állapottal járó betegségek után, hosszú ideig elhúzódó betegségekben, műtéti beavatkozások után, a lábadozás időszakában és az erősen lesoványodott betegeknek. Ha a diétában a normál szükségleten felül adunk fehérjét,…..
Mi a csontritkulás? Az életkor előrehaladtával a csontok gerendázata fokozatosan pusztul, a csontok teherbíró képessége csökken, ezáltal törékenysége fokozódik. Csökken a bőr D-vitamin szintetizáló képessége, ezáltal a kálcium felszívódás mértéke. Ennek következtében…..
    L Mi az, ami nem ajánlott? J Mi az, ami ajánlott?   Húsok és felvágottak:       Zsírban gazdag húsok (pl. disznóhús, kacsa, liba, hurka); sóban és zsírban gazdag felvágottak, kolbászok, füstölt áruk. Zsírszegény húsok (pl. nyúl, pulyka,…..
A betegséggel járó hányás és hasmenés hatására a szervezet sok folyadékot és sót veszít. Az étrend célja a gyomor-bélrendszer emésztő munkájának megkönnyítése, másrészt a só, és folyadékveszteség pótolása. Helyes, ha az első nap a beteg semmit nem eszik. Ha a…..
Heveny epehólyag-gyulladás első napján, vagy az epekőrohamot követő két napban elegendő, ha a beteg teát, főtt burgonyát, vízben főtt rizst, zsír nélkül készült köménymagos levest, kekszet, piskótát, gyümölcslevet fogyaszt. A diéta alapkövetelménye a ZSÍR-, ROST- ÉS…..
Egyheti étrendminta heveny fekélybetegségben     Étkezés Étel 1. nap Reggeli: csipkebogyótea - pirított zsemle - húspástétom   Tízórai: másnapos fehér kenyér - tehéntúró köménymaggal   Ebéd: szárnyasaprólék-leves - burgonyafőzelék majoránnával -…..
Ha a szívbeteg testtömege a kívánatosnál nagyobb, törekedjék annak csökkentésére. Ilyenkor az étrend energiatartalma szegényebb. Az ételek készítéséhez kevesebb zsiradékot használjon, hasznosítsa a zsírszegény ételkészítési műveletek fogásait. A testtömeg csökkentése…..
A köszvény étrendi kezelése A gazdaságilag fejlett országokban gyakori betegség a köszvény, amely minden népcsoportban a felnőtt férfiak és a postmenopausában levő nők betegsége. Incidenciája a férfiaknál az ötödik évtizedben, nőknél az ösztrogének uricosuriás…..
A vesekövek a vizeletben oldott anyagokból keletkeznek, egy részük anyagcseretermék, más részük a táplálékok természetes alkotórésze. Bizonyos alkati tényezők és betegségek megkönnyítik a kőképződést, kedvező feltételeket teremtenek a vizelet valamelyik alkotóelemének…..
Tejcukorérzékenység esetén a tejfogyasztást követően hányinger, hányás, hasmenés jelentkezik, ami a tejfogyasztás megszűnése után elmúlik, míg az ismételt fogyasztáskor újra jelentkezik. Ilyen esetben a diéta lényege régebben a tejelvonás volt. Ma már kapható a…..
A diéta fehérjedús, rost- fűszerzsegény, kálium-, magnézium-, vitamindús és könnyen emészthető legyen.   FEHÉRJEDÚS DIÉTA azt jelenti, hogy fokozottabb figyelmet kell fordítani az állati eredetű fehérjét tartalmazó éelelmianyagok étrendbe állítására. Ezek a…..
A székrekedéses panaszok döntő többségéért a nem megfelelő táplálkozás a felelős. Az ember tápcsatornája az évezredek során úgy fejlődött ki, hogy igen nagy mennyiségű salakanyagot, tehát a szervezet számára nem hasznosítható, a bélből fel nem szívódó anyagot…..
Már régóta terveztük, hogy egy egyszerű és rövid tájékoztatást nyújtsunk a diéta szerepéről a Syncumart szedő betegeiknek, mert az befolyásolja az egyéni gyógyszer adagot. A dolog lényege, hogy a véralvadáshoz szükséges egyik fehérje, a prothrombin képződéséhez K…..
Az allergiával kapcsolatos felvilágosításban kulcsfontosságú szerephez jut a megelőzés, és azon bevált módszerek alkalmazása, melyekkel megkönnyíthetjük a kritikus hónapokat.  A Budai Allergiaközpont szakemberei csatlakozva a kormányzati és országos összefogáshoz,…..
A májgyulladás általában vírusfertőzés (leggyakrabban A, B, C vírus) következménye, de kiválthatja gyógyszer és alkohol is. A gyulladás lehet heveny (hat hónapnál rövidebb ideig tart) vagy idült. A hepatitisz A fertőzés rendszerint rossz higiénés viszonyok következménye.…..
  Olyan élelmiszer, élelmi anyag és diéta nem létezik, ami megvédené a beteg máját a vírusok, az alkohol, ill. a különböző mérgező anyagok okozta májromboló hatásoktól. Májgyulladásnál, májzsugorodásnál és szövődményeinél megváltozott…..
Nyersanyagszükséglet egy főre: sárgarépa 50 gr, zöldborsó 20 gr, petrezselyemgyökér 10 gr, karfiol 20 gr, apróra vágott petrezselyemlevél 5 gr, tojás fél darab, Rama margarin 3 gr, kukoricadara 10 gr, vöröshagyma 5 gr, étolaj 20 gr, ebből kb. 7 gr szívódik fel, só…..