Regisztráció Blogot indítok
Adatok
salyam

2 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért fontos a TASZ-nak a titkosítás? Természetesen azért, mert Soros György minden hétfőn titkosított videóhívás útján lát el bennünket utasításokkal, és persze nem akarjuk, hogy kapcsolatunk nyilvánosságra kerüljön. PGP titkosítást használunk, amikor idegenszívű megbízóinknak napi progress…..
salyam 2016.03.31 09:47:52
@Kimberly Clarck: Ezek szerint nem értetted meg, hogy titkosítást nem csak az adataid titkosítására használnak, hanem pl. akkor is, amikor interneten fizetsz valamiért, vagy éppen csak bejelentkezel bármilyen fiókodba.
És remélem felfogod, hogy én pl. használok egyetemi WiFi hálózatot. Ahol nagyon nem örülnék, ha az üzemeltetők (titkosítás hiányában) bármilyen emailemhez, jelszavamhoz, vagy akár a bankkártyám adataihoz is hozzáférnének.
salyam 2016.03.31 13:49:24
@metal: 1. Általában az informatika minden területén minél erősebben kellene titkosítani minden adatot. Ott van például a Sony botránya: támadók betörtek a szervereikre, és több millió felhasználó adatait (név, cím, email cím, bankkártya adatok) sikerült ellopniuk a titkosítás hiánya miatt.

2. Ha az állam valamilyen kommunikációs csatornába szeretne belehallgatni, akkor ahhoz a kommunikációt vagy tárolni kell valamilyen titkosítatlan formában, vagy valakinek ismerni kell a titkosítás feloldásához szükséges jelszót, vagy valamilyen "kiskaput", ún. backdoor-t kell beépíteni a rendszerünkbe. Ez MINDEN esetben hatalmas sebezhetőség, mert ha egy támadó hozzáfér ehhez, akkor gyakorlatilag az ÖSSZES eltárolt kommunikációhoz hozzáfér. És pl. mi biztosítja azt, hogy valamikor valakinek nem sikerül bejutnia a Google szerverébe? Elárulom: semmi. Nem véletlen, hogy az Apple is olyan módon titkosítja az üzeneteket, amiket ő maga sem tud feltörni. És ugyanez igaz minden titkosított adatátvitelre: banki tranzakcókra, okosotthon vezérlőkre, intelligens ipari rendszerekre, és lassan a a kenyérpirítóra is: amit a kormány lehallgathat, azt más is lehallgathatja.

3. Szóval a kormány nem akar minden titkosítást betiltani, csak az erős és jó titkosításokat? Megint az alap problémánál vagyunk: amit a kormány fel tud törni, azt más is fel tudja!

Mi garantálja tehát, hogy én biztonságosan tudok fizetni PayPal-on, úgy, hogy a kormány tudja azt, hogy nem bombát vásárolok-e; viszont rajtuk kívül senki más nem tudhatja? És ha a kormány valamelyik ügyintézője megtud rólam valamilyen személyes adatot, mi garantálja, hogy nem él vissza vele?

+1: Úgy látszik nem érted meg, hogy nem (első sorban) a kormánytól féltem az érzékeny adataimat, hanem a rossz indulatú támadóktól.
Van néhány elvetemült matematikus, aki szörnyen nagy hülyeségeket, vagy teljesen fölösleges dolgokat kutat, bizonyít be, vagy állít.  Itt egy rövid lista azon matematikusokról, akik munkájuk jutalmaként Ignobel-díjat kaptak. A lista a Wikipedia alapján készült.R.…..
Érdekes matek Életjáték 2012.04.22 14:12:00
 Az életjátékot (The game of life) John Conway, a Cambridge Egyetem matematikusa találta ki. A játéktér négyzetekből áll, egy négyzet egy sejt. Egy sejt élő és élettelen lehet. Egy sejtnek 8 szomszédja van, tehát a sarkukkal érintkező sejtek is szomszédosnak számítanak. A…..
Covery kalandjai Highway to Nether 2011.01.20 09:07:00
Amikor a lábad alatt izzik a talaj....amikor a homlokod olyan forró mint az izzó fém....akkor a következőt olvasod: Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! akkor már tudhatod, hogy a Netherben vagy! ÉS igen végre sikerült! Nem kis akadályoztatások közepette,de végre sikerült…..