Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bűnbánómagdolna

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
8ker Kesztyűgyári történetek 2011.04.29 00:02:00
 Azzal, hogy új vezetője lett a közösségi háznak, változások is indultak. Ezek között van olyan, ami nem biztos, hogy nagy érdeklődésre tart számot (dolgozó távozása, mivel az új vezetés nem szakmai alapon szervezi a dolgokat) és van olyan, ami vérlázító és a…..
8ker 4ház 2010.12.14 10:33:00
Nem pihennek egy percet sem, bár ez inkább tűnik szélmalomharcnak, mégsem adják fel - ilyen az, ha az igazáért küzd az ember.És ilyen, ha a Hivatal és cégei vannak a másik oldalon.  Tisztelt Polgármester Úr, Projektmenedzser Úr és MNP I. Bérlői Közösségek! 2010.…..
bűnbánómagdolna 2011.01.17 21:15:11
Én nem tudom, hogy a <em>négyház-saga</em>, mely időnként fel-fel bukkan ezeken az oldalakon, szolgál-e különösebben új tanulságokkal, azon kívül, hogy a Hivatal és kapcsolt szervei eddig is nagy ívben tettek a legelemibb törvényességi normákra, a civilizációs minimumról már rég nem is szólva. A változás mindössze annyi, hogy az utóbbi időben egyszerűsödik, átláthatóbbá válik a rendszer: ma már valójában holmi törvényességi normákkal sem kell bíbelődniük.
A "kukarendelethez" hasonlóan én ezt is lelkesen támogatnám, mert nézzük csak meg közelebbről miről is van szó valójában.
Egy új, beláthatatlan perspektíva látszik most körvonalazódni, egyenesebb, őszintébb az előzőnél; ha nem is a törvényesség, de pl. a népnevelés szempontjából bizonyosan. "Nem és nem válaszolunk semmire, sőt, ha az ÜGY úgy kívánja, akár némasági fogadalmat is teszünk, és - mondjuk ki már végre - ez így is van rendjén. Hát már miért is áltatnánk a jámbor népet holmi teljesíthetetlen ígéretekkel, amikor az például életveszélyes gázszerelés miatt ágál. Hát kinek a gondja elsikálni egy gázmérgezés következményeit, a robbanáséról most nem is beszélve. Talán az övé? - na ugye! Különben is, most jóval nagyobb eséllyel zúdulhat rá, a tetőről szabadon aláhulló hótömb; ez ügyben pedig javasoljuk, levelezzen a meteorológusokkal.
Régesrégi tapasztalat: az ügyfélnek semmi sem elég jó. Ha teljesíted egyik kívánságát, százat állít a helyébe. Helyesebb is az ilyen liberális túltengésről, mint válaszlevél és hasonlók, (ugyan kérem!) még idejében leszoktatni, mert csak vérszemet kap. Ha pedig nagyon ugrál, mutassunk rá a dolog pozitív oldalára: az ilyen és hasonló körülmények például, (lásd, legutóbb "kovi08") igen jó hatással lehetnek a fokozott készenléti állapot és az éberség serkentésére, amire a jövőben amúgy is egyre nagyobb szüksége lesz."

"A részvétel (értsd együttműködés) formáinak fejlesztése azonban, (...) lényegében megbukott." - írja a Magdolna Programnak a kerületfejlesztési döntésekbe való lakossági bevonását hosszú idő óta figyelemmel kísérő és kitartóan elemző "vajdapeterutca". Higgadt elemzése, mellyel a Program fejleményeit követi, egy majdani kibontakozás lehetőségét hordozza, ám a jelenlegi helyzetet illető megállapítása - tapasztalatból mondom - sajnos teljesen helytálló. Bár pontos, feltáró elemzését biztató szavak enyhítik, amikor is a hibák egy részét a "gyakorlatlanság és udvariatlanság" számlájára írja, de az elénk tárt kép illúziótlansága így is magáért beszél.
És hogy a hibák valódi okai csak efféle bocsánatos emberi gyarlóságokban lennének keresendők, azt én nem tudom...
8ker Kukázásért 50 ezer 2010.12.15 21:01:00
 Bírság. Naná, nehogy má egyesek a mások szemetéből éljenek! Milyen dolog az már, ami ki van dobva, az már nem használható semmire, értem!? De hogy visszakanyarodjunk a címbeli összeghez, a kerületi testület hosszas és érdemi vita után megszavazta az előterjesztést,…..
bűnbánómagdolna 2010.12.16 18:50:04
Én nem tudom, hogy a képviselő-testületi határozat, mely január 1-től betiltaná a kukázást, s ötvenezer forint bírsággal sújtaná az elkövetőt, szakmailag megalapozott és egyáltalán életszerű-e?
Akárhogy is van, de én szeretném teljes és tevékeny támogatásomról biztosítani a T. Vezetőséget eredeti és bátor lépésüket illetően, és engedelmükkel, mindjárt tovább is gondolnám korszakos ötletüket. Ne álljunk meg ilyen csekély dolgoknál, mint a kukázás; tiltsuk be egy füst alatt mindjárt a szegénységet, vagy még inkább magukat a szegényeket is, a büntetés mértéke pedig legyen mondjuk, 1 k-t.(képviselő-testület). Megértjük azt is, hogy miért inkább nem a Dankó u.-i hajléktalan-menhely ügyét rendezik. Ahhoz ugyanis a büntető cédulán kívül valami más is kéne, ami meg legalábbis macerás...
Hölgyeim és uraim, Önöknek, mint az a rendeleteikből kitetszik, már úgyis van szegénységi bizonyítványuk, ezért nem kell visszamenniük a múlt század első felébe... Osszák ki hát a fölösleget a tévelygők és deviánsok népes táborában, akik nyilván jódolgukban és unalmukban amúgy is kukázással ütik agyon ráérő idejüket.
Így a már említett mértékegység szerint, aki igazolni tudja magát, az csak ötvenezret fizessen, aki nem, az pedig százat. (Kivéve persze azt, aki a Dologház u.-ban kukázik, mert a szabály csak úgy jó, ha van alóla kivétel.)
És hogy a várható botbüntetés bevezetését is ilyen lelkesen támogatnám-e, azt én (még) nem tudom...
8ker Képviselő 2010.11.29 11:19:00
 Állítólag a polgármesternek elege van abból, hogy mindenki minden problémával - a legapróbbal is - őt keresi meg, neki ír, hozzá fohászkodik. Pedig minden választási körzetnek van képviselője, minden tér, minden utca, minden sarok tartozik valakihez.Ennek ellenére a…..
bűnbánómagdolna 2010.12.07 15:13:58
Közmeghallgatásról, kissé megkésve…

Én nem tudom, hogy a közmeghallgatásnak nevezett közelhallga(tta)táson a hosszú polgármesteri és rendőrtiszti bevezető (minek?) után, ha végre szóhoz jut a „köz” is, miért ne lehetne egy kimért időtartamot adni, legalább az elsőízben felszólalóknak, ahogy az a képviselőknek is szokás, a „rendes” testületi ülésen.
Miért akar rátelepedni a Hivatal, erre az évi egyszeri alkalomra is, melyet „közszólásra” engedett. Túl merész gondolat azt kezdeményezni, hogy maga az érdekelt lakosság szervezzen egyszer (?) kölcsönös meghallgatást a Hivatallal közösen, ahol is az Ő választott képviselője töltené be a mediátori szerepet, akárha a „jól bevált” önkormányzatival együtt. (És akkor ez utóbbi legalább felhagyhatna végre cenzori szerepével, akinek túlbuzgó igyekezetét, láthatólag még a polgármester is megsokallta. Hálátlan szerepében, miszerint „csak elvenni minden lényegi kérdés élét, és elkerülni a konkrét válasznak még az árnyékát is, s ha másképp nem megy, hát letorkolni a kérdezőt”, talán még ő sem érzi jól magát. De helyzetbe kell, hogy hozza a válaszadót, hogy az, a kenetes közhelyeiből sikerrel száműzhessen minden konkrétumot, ami a szóban forgó ügy érdemi megoldása felé mutatna.
És ez már félsiker; ezek után az írásbeli válasz üres lózungjai nem más, mint könnyed ujjgyakorlat.
És hogy az érintetteknek, - köztük nekem is - , akik eddig ehhez a parasztvakításhoz asszisztáltak, miért nem jutott ez eddig az eszébe, azt én nem tudom…