Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Naturicumforum

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A köszvény lényege a purinanyagcsere zavara, amelynek következtében a húgysav felszaporodik a vérben, majd lerakódik az ízületekben, miközben fájdalmakkal járó heveny vagy idült ízületi megbetegedéseket okoz. A köszvény étrendi kezelése A köszvény kizárólag embereken…..
A táplálkozás kockázati tényezői Melyek azok a táplálkozási kockázati tényezők, melyek elkerülésével a felnőttkori krónikus ún. "nem fertőző betegségek" megelőzhetőek lennének? 1. Az összzsír-bevitel és ezen belül az állati eredetű telített zsírok…..
A szívelégtelenség étrendjeHa a szívbeteg testtömege a kívánatosnál nagyobb, törekedjék annak csökkentésére. Ilyenkor az étrend energiatartalma szegényebb. Az ételek készítéséhez kevesebb zsiradékot használjon, hasznosítsa a zsírszegény ételkészítési műveletek…..
A magas vérnyomás diétájaA magas vérnyomásban szenvedő betegek diétájának gerincét is a fenti elvek képezik. Mind a testtömeg-csökkenésnek, mind a konyhasószegény étrendnek vérnyomáscsökkentő hatása van. Ezért a diéta jellemzője általában az energia- és…..
A lisztérzékeny betegek diétájaA gabonafélék fehérjéje a glutén, amely enzimhiány következtében lisztérzékeny betegeknél a vékonybél nyálkahártyáját károsítja. Hasmenés, hányás, étvágytalanság, hasi feszülés, növekedésben való visszamaradás jellemzi a betegséghez…..
A köszvényes beteg diétája Kevés hús és sok folyadék fogyasztása szükségesA köszvény a szervezet húgysav-anyagcsere zavara. A köznyelvben csúznak is nevezett kórkép lényege, hogy a testfolyadékokban a húgysavszint megemelkedik. Ennek oka a húgysavtermelés…..
A köszvény étrendi kezelése A köszvény étrendi kezelése A gazdaságilag fejlett országokban gyakori betegség a köszvény, amely minden népcsoportban a felnőtt férfiak és a postmenopausában levő nők betegsége. Incidenciája a férfiaknál az ötödik évtizedben, nőknél az…..
A köszvény A köszvény 2010.12.07 13:59:00
A köszvényről egészen röviden: a táplálékkal bevitt, illetve a szervezetben jelen levő nukleinsavak lebontása során keletkeznek purinbázisok, s ezek anyagcseréjének végterméke a húgysav.Ha valamilyen oknál fogva - örökletesen vagy más betegség következtében - fokozódik a…..