Regisztráció Blogot indítok
Adatok
istenfája

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kevés emberről gondolom, hogy rendbe tudná szedni az országot (a mai politikusok bizonyosan nem tartoznak közéjük) de belőle kinézem, hogy talán képes lenne erre, legalábbis az első lépések megtételére, mert egy ember nem csinál nyarat. Ám most nem is a…..
istenfája 2008.02.16 17:17:31
Kedves Morpho, engedd meg, hogy néhány pontatlanságot korrigáljak, mert azt hiszem, neked vannak bizonyos hiányosságaid "skálológiából." Demján 1975-től a Skála igazagatója, és előtte 2 évig már az előkészítésen dolgozik, sőt,az akkori szokások szerint a legtöbb engedélyt személyesen talpalta ki. A Skálát egyértelműen ő rakta össze, ö válogatta ki az embereket, dönötte el a kínálat összetételét,stb. Persze, Bécsbe ment mintáért, egy szövetkezeti áruházból vette az ötleteket. 10 éven át volt az áruház első embere, és nem, nem rúgták ki. Sőt - mindenki büszke volt a Skálára, azok is, akik nem is akarták megengedni a létrehozását. Kádárt személyesen vitte körül a Skálában, és vezető szovjet politikusokat is oda- vittek, hogy lássák a gulyáskommunizmust közelről.

A Hitelbank élén 3 évig volt, és ez idő alatt választották meg egyszer az év emberének, aztán meg az év menedzserének. Biztosan azért, mert csődbe vitte :-)) Persze, sose volt példaszerű bankár, soaknek felállt a szőr a hátán attól, amit csinált. De azért megjegyezném, hogy távozása után több évvel, 1992-ben az MHB az ország egyik vezető bankja, és a történet Járai alatt ér véget - nem feltétlenül csak az ő hibájából. 1990-ben Mark Palmer volt USA nagykövet és Lauder (az Estée fia)meg Sarlős, valamilyen beruházási vállalkozásuk elő emberévé tették. Nem sokáig volt itt, mert Sarlóson keresztül megismerkedett Peter Munkkal, akiról elég annyit tudni, hogy nem szegény ember, az észak-amerikai aranytermelés első embere+ plusz nem kutyaütő ingatlanfejlesztő(TrizecHahn) Vele kezdett DS közös üzleteket és ezek be is jöttek, ú.m. Bank Center, Pólusok, West End.

Szóval, lehet hogy mikor elkezdet a rendszerváltozás utáni karrierjét már nem volt szegény ember, de szerintem vagyonának forrása valszeg a legtuisztább a magyar nagyragadozók közül.( Ha barátod és üzlettársad nemzetközileg jegyzett milliárdos, ugye, neked is jut belőle, ha ügyes vagy.)

Ezek után csak annyit, hogy Áts Feri javaslatával mélységesen egyetértek, egyetértés és közös cselekvés - ha kell, akár nagykoalíció kell ahhoz, hogy a szükséges reformok - egészségúgy, nyzgdíj, oktatás, stb) megvalósíthatók legyenek. Az euró bevezetése nem lehet fétis. A felelős költségvetési gazdálkodás megteremtéséhez jó "sorvezető" a maastrichti kritériumrendszer, de nem oltári szentség. nem kell imádni, elsőbbrendű cél a gazdaság növekedési pályára állítása, azaz az itt élő emberek jövőjének biztosítása. Az euró bevezetése szép kis gebaszt okoz Szlovéniában (negatív kamat, magas infláció - ami a miénkél is magasabb, (euróban!).

A pontok közül egynémellyel vitatkozni lehet, de a cél jó. Akik szerint a gazdaság lezüllött, szétesett, stb - azok sajna, nem tudják mit beszélnek. Az állammal, annak ügyeivel vannak nagy bajok, a gazdaság egésze köszni szépen, elég jól elvan.
A Tv2 hivatalosan nem kommunikálta, de november óta Árpa Attila nem csak a Mokka műsorvezetője, és az Interaktív egyik producere, hanem a cég kreatívvezetője is. Hogy ezt mit jelent pontosan? Hát a Tv2-től kapott információk szerint ő felel az új műsorötletekért és a már…..
w Milyen málác? 2007.10.25 08:00:00
Hiába keseríti meg milliók mindennapjait, hiába tud róla mindenki, a magyar politika a mainstream sajtóval karöltve söpri szőnyeg alá. Mintha nem is lenne ilyen. Mintha a statisztikákból nem látszana napnál világosabban, mi a helyzet. Kár tagadni: a fonyi fatolvaj, az olaszliszkai…..
istenfája 2007.10.25 20:18:57
Ezúton is gratulálunk annak a zseniális közlekedésmérnöknek, aki az Air Race miatt lezárta a Bem utca felét, totális káoszt és agresszivitást zúdítva a normál esetben is zsúfolt rövid utcára. Alant olvasható egy fulladozó lakó levele, fotókkal. Kedves Homár! Elképesztő,…..
istenfája 2007.08.21 19:04:44


Kezdésként hadd merjem megjegyezni, hogy nincs a világnak mégegy olyan majom országa, amely ilyen repülő-versenyt - ami, ugye, nem díszrepülés, nem légi "felvonulás", nem tisztelgés, hanem egy kibaszott cikázás 260 km/órával hibbant nagy lufi-bólyák között- állami ünnepen, sőt, "a" nemzeti ünnepen az államiság jelképét jelentő Parlament előtt rendezne. Még jó, hogy nem a parlament tornyai között, habár úgy még coolabb lenne, hát nem cuki??? Na képzeld már el a Fehér Házat, a Kremlt, vagy a londoni Parlamentet ilyen helyzetben... És ne gyere azzal, hogy hol van Magyarország ezekhez képest- ugyanis a Parlament velük egyenrangúan monumentális épület, azonos jelkép értékkel. Ja, és nem vagyok nacionalista!

Az errész miatt a Ben rakpart 5 sávjából (3 közlekedő, 2 parkoló) minden előzetes figyelmeztetés nélkül 3-at zártak le, 10 nappal a verseny előtt. Ezt sehol, semmi nem jelezte előre, csak egy 40 perces dugó, ahol megbámulhattunk 2 üres, ám lezárt és bérzsaruféle képződményekkel szorgosan őrzött sávot, rengeteg konténert és a hülye Palikot, de akkor még nem vonyított. Az, hogy ilyet mondjuk Felső Voltában megcsináltak valaha a Nagy Fehér Arcok -hát, ugye, azt gyarmatosításnak hítták. Azt tették, amit akartak...mint itt is.

Hogy kevesebben látták volna kijjebb??? Na és?? Kellett a finom kis cirkusz, ingyen hörgés-hallgatás, a tömeg? Hátha nekimegy valaminek valamelyik és akkor lehet borzongani? Te Józsi bameg, ez mingyá bemegy az ablakon oszt fejen kúrgya a gyurcsányt.. És mi a baj a Műegyetem rakparttal?? Ott úgyis építkeznek, nem kellett volna még egy helyen káoszt okozni ebben csoda világvárosban. És a Gellérthegynek sem akármi nekirepülni!

És miért ne dühönghetnék én azon, hogy szarba se veszi a városvezetés (pártsemlegesen)a az itt lakókat? Miért ne tiltakozhatnék és szervezkedhetnék? Persze könnyebb zsírmarhának lenni, másokat izgága
f@sznak leszólni, és nagy okosan elküldeni mindenkit az annyába - vagy legalábbis vidékre. Miért kell egy rendezvénynél csak és kizárólag a rendezők szempontjait figyelembe venni??
Nehogymár ne legyen valamilyen érdekegyeztetés - ha a városháza b@szik is rád...
Egyébként, noha kétésgtelenül emeli szép országunk nemzetközi hírértékét - na persze elég szűk körben - egy ilyen rendezvény, attól hadd ne tartsam ezt a lehető legnagyobb erdménynek, amit ember és ország el tud érni... A svájciaknak is van errészük már, mégsem azért irigyled őket.... Mi a magyar teljesítmény ebben? A szervezés? netán a repülők? Még a bólyák sem... csak egy nemzetköz klasszis pilóta aki kitalálta. Ja, meg a hely, de erről már írtam.