Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoe72

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az SZJA bevallási határidő közeledtével igencsak aktuálissá válhat az alábbi levélben felvázolt probléma. Régen hangoztatott igazság, hogy egy súlyos könyvelői hiba tönkre tud tenni egy jól működő vállalkozást is, miközben közel sincs a könyvelési szakma olyan…..
zoe72 2008.05.15 18:28:11
Érdekes dolgokat olvasok!

Igen van a könyvelőknek kamarája, nemkötelező, de egy komoly könyvelő tagja ennek a "csapatnak"!

Tényleg sok a jogszabály és a jogszabályi változás, aki tagja a kamarának rettentő sok segítséget adnak, bár picit drága atgság. Vannak kötelező továbbképzések és vannak ajánlottak--amiket ha kihagy egy könyvelő "buta" marad!
Minden vállakozó csak annyit tud, hogy van a társaság és van az egyáni vállakozó, de azt egyik sem , hogy kb.: 400 !!! különböző bevallás ( ezek közül kell a megfeleőeket feladni), különböző bevallási határidőkkel, különböző tartalmakkal, egyik bevallás fedi a másikat, plusz jan. 01-től a VPOp-nak is kell adatszolgáltatást nyújtani, statisztikai hivatal! Egy céggel egy könyvelő havi szinten állandó jelleggel a bevallások függvényében igenis foglalkozik!!!!!! határidők mi irodánkban: 05.-e, 8.-a 12.-e, 15.-e, 20.-a, 30.-a, pár nap van az ellelnőrzésekra, könyvelésekre, egyeztetésekre stb.... Nálunk legalábbis igen!
Egy napos továbbképzés 20-30ezer Ft ( éves szinetn min. 3-4 ajánlott, van az éves kötelező a pénzügyminisztériumi reg. miatt ez 30-40 ezer 2 nap, saját járulék, program bérlés NAGYON SOK!!! Egy könyvelő progi, ami tud is valamit! egyszeres vétele 40-50ezer, kettős 400-500 ezer, tárgyi eszköz, számlázás, 30-40ezer, ezeknek éves , negyedéves programkövetési és bérlési díjja a vásárolt össeg 50-60%-a 300ezer, rezsi kts, könyveléshez használt anyag kts, felszereltség....! Ha valaki profi könyvelőként , profi progival dolgozik ezek az alapok

Ki az aki ezek után sokallja a könyvelési díjat?
Mi is nagyon megszigorítanánk a könyveléssel foglalkozó emberek listáját, gyalázatos dolgokat látunk egy olyan vállakozásnál aki átjön hozzánk, jelenleg egy céggel nagy problémánk van, mivel 2004-től minden bevallását önellenőrizni kell, olyan dolgok miatt amit magyarul szarul csináltak meg,nem adtrakle kereszt bevallásokat de kedves ügyfelünk örült a régi könyvelőnek, mert havi 5000 Ft-jába került ,nem havi 30ezrébe! Tényleg megérte spórolni?????

Gondolkozzon el minden vállalkozó hol könyveltet és utána lehet a feljelentések tenni, ha komoly cég ilyen hibát vét!
zoe72 2008.05.16 09:26:38
Adblock_júzer!!!!!!


Egy előző üzimben leírtam milyen költségei vannak egy NORMÁLISAN, KOMOLYAN működő könyvelőirodának, aki igenis ad a szakmai hírére, nem kis zugkönyvelést végez, hanem mind szakmailag, mind műszakilag felkészült, az ilyen irodák képtelenek havi 5-8ezer könyvelési díjból fedezni a felkészültséget, szakmai hátteret!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi sem 6-8 ezerért könyvelünk mégsem tudtunk 3 házat építeni!!!!! Mutass egy ilyet ( ha van ), de az ilyennek kiváncsi lennék az irodájára és a munkájára, tudására is!
Hiába van 10 számlád vagy 300 , ugyanúgy le kell adnod a havi, negyedéves, éves bevallásokat, ugyanúgy ellenőrizned,ugyanúgy foglalkoznod kell vele!!!!!!!!

A csak összeadást még sok-sok bevallás, kimutatás, egyeztetés, ellenőrzés követi, amit a vállalkozók nem látnak!
Hajrá vállalkozók, lehet 4 évet tanulni( számvitel, pénzügy, jog ), be lehet ruházni egy irodára, gépparkra, lehet finanszírozni az éves továbbképzéseket a havi 6-8ezerből. Ez egy olyan szakma amit folyamatosan tanulni kell, mivel folyamatos a változás, bevallási folyamat, a semmiből nem fogunk könyvelni! csak ezek 1-2 milla!!!!!!
Mindezt azért , hogy az olyan emberek akik vállalkoznak és nem akarják ezt megtanulni és csinálni segíteni tudjunk!
Sokan nem szólunk bele a kőmüves, ács, fodrász stb....munkájába, miért ennyiért -annyiért dolizik, miből veszi az anyagot, gépet akármit,hogy a hozzá ne értőnek segíteni tudjon!
vagy te nullszaldósan dolgozol, önkéntes ingyenes munkáért ?????
Ezúton is gratulálunk annak a zseniális közlekedésmérnöknek, aki az Air Race miatt lezárta a Bem utca felét, totális káoszt és agresszivitást zúdítva a normál esetben is zsúfolt rövid utcára. Alant olvasható egy fulladozó lakó levele, fotókkal. Kedves Homár! Elképesztő,…..