Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Transferatu

23 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv srácok, lányok újra jelentkeznék egy kis szösszenettel. Sztyopa volnék. Hát kéremszépen már vagy 5-6 éve nem festettem figurát, ezért nem volt mit blogolnom. Mi a mentségem? Nem volt kedvem, lusta voltam, elfoglalt voltam, nem érdemlik meg az emberek, hogy alkossak nekik, talán ezek lehetnének…..
Üdv mindenkinek!   Ezer éve... vagy a 6. rendszer óta... nem posztoltunk. Uppsz. Sorry. Ennek az is az oka, hogy időközben a TMT minden betűje egyesével átlovagolt instagramra, nem csináltunk az elmúlt idősuckban közös projekteket, mindenki elvan a saját világával, és egyesek még azt is mondják,…..
Transferatu 2019.05.26 11:24:39
@MARNEUS: "Ezt el is várom. Az ön érdekében." :D
Transferatu 2019.06.03 19:37:41
@sztyopper: És él! :D
Szia Sztyopa! Bármit szívesen látunk hallunk, ami felőled érkezik, ha sikerült felemelni az ecsetet, és van is miért. :D
Helló mindenki! Nem is mondom hogy mennyire eltűntünk, úgy is tudjátok. Hobbi szempontjából elég csapnivaló volt a tavalyi év, egy kezemen meg tudom számolni, hány játékot toltunk a cimbikkel, annak is a 90%-a killteam volt, ergo a hobbi lelkesedést eléggé hazavágta a babatologatás hiánya.…..
Transferatu 2017.04.10 13:45:01
@Dakkadakka: Köszi köszi köszi! :D
A festés kb 85%-os, de annyit matattam rajtuk, hogy már kellett a sikerélmény vagy a pozitív visszacsatolás. Meg is kaptam eddig rendesen. :)
Hajrá a járműparkhoz!
Sárga festékkel még nem nagyon találkoztam normális minőségben, én okkereket használok helyette, de a lootolás miatt is kékek ugyi. XD

Én tök örülnék neki, ha ide be tudnátok linkelni a saját motyóitokat 40kork/retro-ork kategóriában. Nem azért, hogy olcsón és gagyin kommenteket gyűjtsek, hanem hogy egy helyen legyenek, és én is könnyen inspirálódhassak :D
Transferatu 2017.04.10 22:37:43
@MARNEUS: Jajj na, a végén még elpirulok! :D
Vannak még ötletek dögivel, meg battlewagonok és trukkok futómű nélkül. Csak mire azok elkészülnek - ilyen tempóval - lesz vagy másfél év megint. :D
Lehet hogy koncept poszt lesz belőle, az gyorsabban megvan. :)
Transferatu 2017.04.11 08:15:58
@Sándor Kaba Sarkadi: Háhááá! Buhera parti! Én még 15 évvel ezelőtt öngyújtókból csináltam lépegetőket. Ha megvan még valahol, majd bedobok róla egy képet.
Király cuccok, fullos festéssel nincs kép? Rájöttem hogy fogaskerekek után kell néznem... na tessék, máris inspirálódtam. :)
Üdv Néktek Kedves Olvasó!..
Transferatu 2017.04.08 10:43:38
@Sándor Kaba Sarkadi: Hát eléggé a halálunkon vagyunk hobbi szempontból. De begyújtjuk a főnix motort, hamarost posztolok én is. És nem ilyet. :D
 ..
Transferatu 2016.07.25 13:25:06
@Petrow:
Proxibéz? :O
Üres base, amit arra használsz, hogy lemérd, átfér-e a figu itt-ott? Nem rossz ötlet. :D
Igazából nem akadok fent rajta, nem szólok bele más izlésébe, max nekem nem teccik, elmondva az aggályokat. :) Nekem az efféle scenic base már inkább a verseny szkéna startmezője, mint a tabletop...
Nem warmachine-ozom, ergo tőlem bárki bármit lemérhet :D
Transferatu 2016.07.25 21:47:55
@Petrow: Hát ez sajna nem csak a warmachine sajátja... Nekem erről azonnal a "legújabb" 40k-s eversor assassin jut eszembe. Gyönyörű, fantasztikusan dinamikus figura... és akkor most nézzük meg hogy hogy tudja használni a covereket... ááá, a szimpla falak mögül egyszerűen kilóg a scenic base miatt, ergo stealth és/vagy shrouded szopatás van... well done! :D
Miért pont orkok ? Teszem fel magamnak ezt a kérdést, ülve ragasztóval, szikével a kezemben. A sci-fi témában mindig is a modern lekerekített finom vonalas dolgok fogtak meg, például a Tau. Erre itt ülök vidáman és ragasztgatom a nemrég beszerzett orkjaim egyik osztagát. Az osztag nem más mint a…..
Hólé! Lassan úgy is az is visszajön... Szóval, volt arról szó még a MAC féle rettegett Khador-i karakter-jacknél, hogy itt pihen nálam egy másik, kisebb jack,ami szintén konverzióra van ítélve. Bele is kezdtem, de egy ponton elakadtam, és csak nem akart tovább épülni... MAC azóta kijött a…..
Transferatu 2016.05.05 07:57:40
@MARNEUS: Köfiiiii! :D
Ötlet van a továbbiakra, csak idő és energia kérdése... mint mindig... ergo fél év múlva jövök új poszttal. :D
Transferatu 2016.05.05 11:29:24
@Sándor Kaba Sarkadi: Hehe! Yay!
Ha azt mondom majd nekik, hogy "üss még!" akkor majd passzolják a büntit, mert így már nem jó, nem is bünti a dolog? :D
Köszi a lelkesítést, igyekszem gyakrabban posztolni. A függetlenség napjára már van is ötletem, de be kéne fejezni a srácokat addig...
és korábban is kéne postolni, ha már ennyire jó a support szekciónk! :D

U.I.: még van két hiányosabb de működőképes 'Jack, ami konverzióra vár... ;)
Hojjé! Sok boldog izét mindenkinek, pezsgőpukkot és fejfájós másnapot... ja, az már elmúlt. Akkor húzzunk bele, mert mindjárt megint itt a GD! :DFélre a tréfát, az év első posztja egyszerű és rövid lesz. Sikerült végre befejeznem a szinte legalapabb terepet, ami létezik, és…..
Transferatu 2014.01.07 18:23:08
@MARNEUS: mintha te is írni szerettél volna vmit, nem? ;)
Transferatu 2016.03.11 09:30:14
@MeyilKree: Köszi szépen!
És a saját fantasy-to-40k asztal konverzió ötlet szerintem abszolút oké, főleg, ha veszel apró hengeres gyöngyöket a hobbi/kreatív boltban, rászórod és rézre fested, töltényhüvely gyanánt...

Ha van még lelkesedés, jön még ilyen "olcsó 40k terep házilag" poszt... :D
Transferatu 2016.04.26 21:04:01
@MeyilKree: @MARNEUS:
Oké oké, értem én! Igyekszem. Igazából a köv adagon egy kis detail, tömítés, és mehet a festés...
Ez a rengeteg mérget tartalmazó, máskor is előforduló füstfelhőt egy Akácfa utcán, a sok bicskei család lakta lakótelep elől fényképezte 9 óra 15 perckor egy arra járó a Péró felé fordulva. Az FM RFK Kommunikációs Szolgálatától arról érdeklődtünk, hogy történt-e bejelentés illetve zajlik-e…..
Frissítve! Ó, te szentséges atyaég, ez a blog itt bőg a méltatlanul elhanyagolva hányadtatás és reménytelen magány miatt!!! Na, akkor egy kis bemelegítés... Totál elnézést mindenki nevében, aki ide szokott írni, hogy ennyire lusták/nemtörődömök/hobbi-depressziósak vagyunk…..
Transferatu 2015.10.04 09:02:56
@Sándor Kaba Sarkadi:
Szia! Sajnos egy rakás nemleges választ tudok csak mondani. Kivétel a Halálcsillagosdi. Mindenki bele van süllyedve a saját projektjeibe, megrendeléseibe, nincs közös projekt, és valószínűleg nem is lesz közös GD nevezés sem. Elvileg élünk, bár a walking dead-től már kerestek minket statisztának...
A hír: 5 (azaz öt) nap társadalmi vita, vagy annak csúfolt türelmi idő, és minden bizonnyal megszületik az a jogszabály, amely egy olyan központi adatbázis létrehozásáról rendelkezik, ahol minden egyes magyar állampolgár arcképét tárolják majd. Ehhez csak az nem fér hozzá, aki…..
Üdv néked kedves Olvasó !    Bocsánatkérés           Először is bocsánatot kell kérjek, hogy mostanság eléggé el van hanyagolva a Blog ! Jó három hónapja annak, hogy utoljára posztoltunk valaami érdemlegeset. Mondhatnánk a felnőtt lét átka de valójában egy adag…..
Hollárihó!   Nem is tudom miért írok én festés témában posztot, mindenesetre a profik most nézzenek félre, mert ez leginkább a lusták/kezdőknek szól - pl magamnak. Ez egy csapásirány, merre felé lehet menni festés terén, hogy minél gyorsabban és kevesebb nyűggel tudjon az…..
Transferatu 2015.01.26 08:40:39
@MARNEUS: Köfi szépen! A mennyiéghez hozzátartozik, hogy én max a TTQ-ig szerettem volna eljutni vele. Asszem ez az. Bár lehet hogy egy kicsit alatta van.
Transferatu 2015.01.26 09:44:23
@Sándor Kaba Sarkadi:
Hollá! Köszi szépen!
Én nem vagyok festő guru, nekem bármi jó abból a színből, ami épp kell, ergo azt veszem ami elérhető. A többi felesleges kör lenne - nekem. :D
Nagyon örülök ha használható cikk lett. :)
Figyelem! Az alább következõ írással senkinek tudását meg nem szándékozom sérteni, megfogalmazásommal a színtan mint tudomány/mûvészet/elmélet szentségét meg nem kívánom alázni, egyszerüen borzasztóan régen nem tanultam már ezt, és nehéz visszaidézni... Azt is hozzá…..
Transferatu 2015.01.06 09:05:56
@Petrow:
Hollárihó!
Megkésve bár, de törve nem, update-eltem a cikket veled :D
Köszi az észrevételeket!
Sziasztok !    A reklám !         A hét végén volt alkalmam látni a másik, Balu féle festékállványt ! Két sor Vallejo festék és három sor P3 vagy GW ...illetve a nyugtatós doboz is belefér :D :D Természetesen van hely sok ecsetnek is. Íme a képek…..
Itt van az alkotmányi háttere azoknak a polgári védelmi beosztásoknak, amiket minden tisztességes háttér-kommunikáció nélkül kaptak meg a város lakói  Fontos és hasznos lépés. Véletlenül azért készítik elő mindezt közvetlenül a választás előtt, mert jól illik abba a…..
Hollá! Tölgyeim és nyulaim, baaaaaaaaaaaaazihosszú kuss - mind kreatív mind kommunikatív kuss - után újfent emhol egy poszt, tőlem nektek, sok szeretettel és még több pillanatragasztóval az ujjakon. A baaaaaaaaaaaaazihosszú kihagyásnál csak egy hosszabb dolog volt: amíg ez a dög…..
Transferatu 2014.09.22 14:06:46
@goblinpirate: Elnézést, én vagyok a izé. Nemtuttam. :D
Transferatu 2014.09.24 16:50:26
@sztyopper: Köszönööööööööm! :)
Hú, a májam, növekszik, böki az oldalam belülről...
:D
Transferatu 2014.09.25 11:26:41
@Tilinger Ádám: Ezen én is gondolkodtam, aztán lustiság miatt, meg hogy gyorsan kész legyek velük, elhalasztottam, de megfogadandó ötlet...
Üdv Néked kedves Olvasó !                 Jó rég nem jelentkeztünk és még a Painting Jamról sem írtunk semmit. Eme hiányosságunkat pótlandó íme egy új bejegyzés .A bejegyzés témája pedig nem más mint egy új terepasztal. Ám mielőtt elkezdeném szeretném…..
Transferatu 2014.08.07 15:32:49
@MARNEUS: Itt vagy levélkében kéred?
Transferatu 2014.08.07 17:39:52
@MARNEUS: Akkor legyen itten.
Leginkább a festés az, ami itt-ott szisszet okozott, egyébként max 1-2 modellezési dolog lett volna még. Kezdem a HÚHA faktor kimaxolásától a kiminimalizálásáig, és persze ez csak vélemény:

No.1. Színes mozaik-szerű járdakövek... na hát ez egy kicsit megnyikorgatta a szemem. Van sokszínű, sőt élénk színű mesterséges talaj is - de az leginkább a mozaik. Főleg ebben a korban, amikor emlékeim szerint a mostani térburkolás színes előre öntött kövekkel még nem volt felfedezve... A mozaik az sokkal kisebb, és figuratív, vagy nonfig, viszont nem jellemző hogy "véletlenszerű" legyen. A kőburkolat meg lehet néhány színű, de a szivárványt lepipálni valószínűleg nem szokta... formailag is, színügyileg is szerencsésebb lett volna sztem, ha követi az út kidolgozását, annál is inkább, mert egységesebbé válik tőle a talaj, kevésbé válik el egymástól az "alap" asztal és a "mobil" házak alapja.

No:2. NAAAAGY fekete ablakok. Hatalmas üveg-felületek vannak totál "festékhíjasan" hagyva. Csak elfért volna néhány "üvegcsillanós" sprézés... Sőt, az a bazinagy kör alakú ablak egyenesen aztat sugallja, hogy ott még nincs kész a cucc, félbe lett hagyva. Ráfért volna még egy kis szerkezet.

No.3. Bazikék ajtó. Ha minden fát fa színűre festesz, az ajtót megküldeni élénk kékkel nekem elég furi.

No.4. következetesség. Ahány kő, annyiféle szín és festés. Talaj kockái, járda, ház alapok, házfalak, oszlopok, lépcső, téglaszerűségek... ha egy kicsivel egységesebb a felületkezelés és a festés, jobban siklik rajta a szem, elhiszem hogy ezek úgymond ugyanott, ugyanazon a helyen vannak.

No.5. Fémszín. Értem én, hogy steampunk, de ott(?) is megvan ugyanúgy a acélos fémszín, nem csak a réz a jellemző... egy csomó dolgot nem lehetne megvalósítani rézből, amit vasból, acélból meg lehet, szerintem. A két fémszín egyébként is szépen kiemeli egymást...

No:6. Lefolyások. Ha már oxidéjsán van a fémes felületeken, akkor legyenek szmötty lefolyások is, mert hasonlóan mocsivá és hitelesebbé teszi a városképet... hacsak sose folyt ki még a tartályokból/csövekből semmi, és sose esett eső ezen a környéken...

No.7. Ládák. sztem a ládák base-ét el is lehetett volna hagyni, mivel így eléggé "matrica" hangulatuk van, tényleg, színben sem és felületkezelésben se illeszkednek 100%-ban a talajhoz. Eccerűen össze kellett volna őket ragasztani okosba, és oda pakolhatóak, ahova akarod. És néhány kereszt fa is benézhetett volna, merevítésként, hogy izgibb legyen a felület.

No.8. "Süllyesztett nyílászárók". Ha nem lett volna annyi meló ez az egész asztal, biztos javasoltam volna, hogy az ajtókat/ablakokat told be a falba, legyen annak mélysége, hogy ne "díszlet" hangulatú legyen az épület. DE mivel baromi macerás lett volna és nem egy-két ablakról van szó, ezért ez már tényleg csak egy kis zárójeles javaslat.

No, ezek voltak az észrevételek, "fontossági" sorrendben, nyugodtan lehet kövezni, hogy miért szólom le - bár nem leszólom, mert bazijó az egész, csak kicsi ráfordítással lehetett volna méééééég jobb is - szerintem. :)

Aki nem ismer, az most biztos megutál, hogy "rohadt köpködő!", de MAC tudja hogy ez nálam gyári beállítás... szorri ha valakit sértek.
Transferatu 2014.08.08 08:31:32
@MARNEUS:
Bazikék/piros ajtó. De, a piros is zavar, csak nem vettem észre... :D

Süllyesztés: tudom hogy ez volt az egyszerűbb, és mivel sok meló volt, épp ezért írtam, hogy megértem a dolgot.

Talpas láda: azt hittem, ha semmire nem ragasztod fel, akkor sokkal kompatibilisebb bármivel, mintha megtalpalnád... :D

Akkor, jövőre? ;)
Üdv újra mindenkinek, aki ezt olvassa! Na jó, azoknak is, akik nem olvassák...Elöljáróban annyit, hogy tavaly az orkjaim mellé elkezdtem gyűjteni marisokat is, mert az orkokat már túl idejétmúltnak tekintettem kódex SAMpontjából. Bizonyos seregeket sehogy sem tudtam megfogni velük,…..
Transferatu 2014.01.24 13:35:57
@Sebitar: Köszi szépen! buzogányok: Ó, banyek! most gondolkodóba estem (nem a Rodin félébe), hogy le-e szeretném cserélni a buzogány-fejeket, de azok tényleg nagyon jól néznek ki (mármint a gyáriak)! Lehetséges az érdeklődés felőlem... :D Hát ha még a DA knightok mellkasai is megvannak - ha már eccer a buzogányok nem lettek felhasználva... még alszom rá párat, ha nem baj. :)
@MARNEUS: valamennyire készülget, de ezt kalapáccsal kellett a bérmelók közé beverni :D Köfi!
Transferatu 2014.01.24 14:56:15
@Petrow: Köszi szépen! 2,5 dolog hiányzik hozzá, 1 helbrute, 1 dreadknight hammer (1 még van!) és egy "kis" green stuff... :)
TMT Manufaktura Games Day 2013 2013.12.10 23:12:01
Sziasztok !        Az idei évben december 8.-án került megrendezésre a Games day Budapest. Az egész csapat nagyon várta az eseményt tekintve , hogy igen nagy munkába vágtuk fejszénket. A kitűzött nap rohamosn közeledett és hamar véget is ért !…..
Üdv mindenkinek.  Nos kérem most, hogy a Gémsz Déj nevű rendezvény megtörtént, rengeteg publikálni való szakadt az én, és a mélyen tisztelt TMT manyufaktúra nyakába.Ugyanis igen szorosan, de elkékültünk egy közös projekt, a György és a Sárkány nevű monumentális…..
Üdv! Lassan mindenki leírta a maga részét a közös nevezésből, így aktuálisan én is lefirkantom a gondolataim a témában.Tomi a legutóbbi H.É.T.-en félrehívott minket Sztyopával egy kis kupak tanácsra, ahol is megmutatta nekünk a terveket, vállaljuk-e, vagy nem, induljunk, ne…..