Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egger

2 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
Színház-ügy Bíbor sziget 2008.03.02 16:06:00
Mihail Bulgakov:Bíbor szigetFőpróba egy Verne Gyula nyomán írott darabból, sok zenével, vulkán-kitörésselés angol tengerészekkel, a Gennagyij Panfilovics igazgatása alatt működőszínházban.A kaposvári végzős színész-osztály diplomamunkája a kaposvári Csiky Gergely Színház…..
Mivel már több napirendi pont is összegyűlt egy újabb találkozóhoz,  és többen jelezték hogy tudnának időt szakítani az ünnepek között, javaslom tegyünk egy kísérletet a következő találkozó megszervezésére, nem lanyhuló lelkesedéssel. 20-23.-ai napokat vetném föl,…..
Egger 2007.12.13 00:46:37
Senki többet?

Akkor December 28.
18.15 Keret
illetve 18.00 blaha szökőkút (aki nem talál oda)

Most, hogy ezt - remélhetőleg - tisztáztuk, azt javaslom a jelen diskurzust tereljük oly irányokba melyek a találkozó tartalmi részét hivatottak előirányozni, hogy - álmatlan éjszakák és adventi csokinaptárak segítségével - viszonylag felkészülten jelenhessünk meg.
Feri is javasolta, hogy a "fülke" c. akció megszervezése sarkallatos része legyen találkozónknak, amennyiben ez így lesz, akkor talán nem ártana a már most a blogon is élesztgetni a dolgot, esetleg valamiféle irányt szabva az addigi gondolkodásnak vagy valami.
Szintén Feri javasolta föntebb a múltkori "közblogi" vita folytatását mint napirendi pontot.

Nem kívánok holmi aranykori ábrándokkal előhozakodni, de meglepő számomra, hogy amikor rászabadultunk Komáromra sokunk mennyire gátlástalanul és habzsolóan improvizált performanszokat az utcán, melyek jelentős része értékelhetetlen és hatástalan volt,
de nem ártott senkinek és tanulni is lehetett belőle, továbbá volt néhány kivételesen emlékezetes eset.
Namost, természetesen egy más helyzet és állapot volt, nyilván, de azért az igényesség és a tudatos tervezés mégse tolja már kilátástalan távolságba az esetleges megmozdulásokat!
Amikor először dumáltatok a fülkéről tudtommal egyből lementetek a legközelebbi aluljárób, hogy kipróbáljátok. Szóval, én arra is vevő lennék, ha valaki spontán hozna valami ötletet amit instant megcsinálunk, hónapos tökölés nélkül, persze nem kizárva ezzel a nagyobb lélegzetű munkák létjogosultságát sem.
De ez akár kinálkozhat alternatívaként is, és rögvest elő is irányozom vitakiindulásként, kapcsolódva az "Itt az idős" vitához. Tehát: vállaljunk amennyit tudunk alapon, működhetnénk spontán ötletek azonnali kipróbálásával vagy valami hasonló.

Továbbá, többször szóbakerült a György Péterrel való találkozás lehetősége. Van esély erre a 28.-ai szeánszon? Nyilván nem. Vagy mégis? Hogyan tudhatnánk ütni mely vasakat amíg melegek?

Üdv
EG
Színház-ügy Itt az idő... 2007.11.17 19:19:00
Bloggerek!   Ez egy új hang. Egy provokatívabb, egy többé vissza-nem-húzódóbb, egy eldöntendő kérdésekkel telibb. Az elmúlt hónapban napról napra gyűlt bennem a bloggal kapcsolatos feszültség és idegesség. Az az érzésem van, hogy ez az ügy már jó ideje halott. És…..
Egger 2007.11.20 23:33:05
Nálam talált a provokatív hangnem. Harmadszor ülök le ide megfogalmazni ezt az üzenetet.

Lehiggaddva úgy látom, hogy utálnám magam, ha cinikusan reagálnék Feri kétségbeesett levelére. Nagyon helyes, hogy kétségbe vagy esve Ferenc.
Én is szajkózni tudnám a fönti kifogásokat, amik annyira nyilvánvalóak számomra, hogy legszívesebben elküldenélek Feri a picsába, hogy van pofád ultimátumot adni nekem, hogy én döntsem el, hogy akarok e ebben résztvenni vagy sem, hogy tartom e magam az adott szavamhoz, miféle felelősségről van itt szó, amikor soha, semmikor nem véstünk kőbe semmit, nem esküdtünk föl semmire. Magamra vettem minden
sort, és emelett nem érzem bűnösnek magam. Mindenestre - kellőképp érzékeltetve ambivalens érzéseimet - nem küldelek sehova, és leborulok a fentieket kitermelő szándékaid elött. Ismétlem, feledve a föntiekben kieresztett gőzt, igazat adok neked.
Nem tudom hova vezet ez a beszélgetés, egyelőre úgy tünik sehova, ezért jelezném, hogy amikor tudok (és csak akkor, mer ha nem tudok akkornem, és nemis fogom ezért rosszul érezni magam) maximális energiát akarok ebbe a dologba (ügybe) fektetni. Erre vonatkozott puhatolózásom a téli szünetet illetőleg, amikor esetleg többen ráérhetnénk aktívkodni. Nem reagált rá senki, lehet egy bejegyzést kéne írni ez ügyben. Gyakorlatban szeretném kifejezni azt ami a továbbiakban már csak szócséplés lenne e topicban.

Tisztelettel:
Egger Géza
Egger 2007.11.29 00:12:28
Miki:
Nincs túlságosan árnyalt képem a beavatószínház fogalmáról, viszont a kaposvári előadás érdekessége, hogy a fontosabb, színrevitt jelenetek között működő narrátor-moderátor Kovács Zsolt maga is dolgozott Ruszt József csapatában, elsőkézbeli információi vannak a dologról. Meg is kérdeztem, hogy tényleg az e amit csinálunk? Válasza nemleges volt. Technikailag hasonló jellegű, kétségkívül: fiatal tizenéveseknek lett csinálva(jókai bérlet, ez talán ismerős:)), nem a komplet darab, csak fontosabb jelenetek, közte összekötő szöveg kifelé, ismeretterjesztő, gondolatébresztő(?)...
Hogy miértnem valósult meg?
Kényszerpályák sorozata. Bérletkényszer miatt nagyszínpados, a módszer eredetileg osztelytermekre volt kitalálva, így gyakorlatilag a verbális interakció lehetetlen 500 forrásban lévő személyiséggel, csak primitív, pótlékszinten, gyk. mint a mesedarabokban (pl. -Hogy hívják ezt a bőrkabátos fiatalembert? -Rómeó!), a játékba való bevonásuk sem közelíti meg a Ruszt féle szeánszok komolyságát, mindazonáltal kétségkívül izgalmas és élvezetes élményt nyújt a srácoknak, ami nem utolsó dolog, de, hogy mélyebb szinten mennyire nem érinti meg őket a dolog, legszemléletesebben az tükrözi, hogy a második felvonás komoly, tragikus cselekményét is általános, fesztelen zsibongás kíséri. Természetesen hangsúlyoznom kell, hogy ezek csak az eddigi egy előadás tapasztalatai, remélem azért még fejlődik az előadás. Azt halottam, hogy a Ruszt féle előadásban maguk a jelenetek meglehetősen száraz, elsőkörös megoldásban peregtek, nos e
tekintetben mindenképpen hűek vagyunk a mondai előzményekhez(mindez persze szubjektív, mondjuk akkor elsősorban a saját alakításomra értem, ami Benvoliót szemügyrevéve, nos nem oldottam meg, hogyan lehet egy unalmas alakot érdekesen alakítani) . Ezt kompenzálandó egy nagyszínház adta teljes effekt-tár el van durrogtatva, éles ellentmondásban a narrátor szövegével (a Shakespeare-i színjátszással kapcsolatban, és akkor, amikor egy jelenetben pont a színházi effekteket járatja le, giccsesen halmozva őket, a képzelet fontosságát hangsúlyozandó). A próba folyamat 3 hét volt, az első héten még szereposztás sem volt, eleve érthetetlen kompromisszum helyzetbe sodorva a
a rendezőt, szerintem(hát minket ez inkább a főpróbahéten csapott meg). Funk Iván rendezte, a próbafolyamat elején nagyon izgalmas volt vele együtt dolgozni, s a késöbbiek során is számos alkalommal, gyakorlatokkal, improvizációkkal dolgoztunk a jeleneteken. Ez nagyon örvendetes volt. De az idő végül elfogyott. Lett amilyen lett.

Amit a beavatószínházról sejtek, nos ahhoz mind
eszmeiségében, mind technikai megoldásaiban
közelebbinek érzem, mintegy leszármazottjának a krétakörös Hamletet, még ha a köznség reflektációi az előadás után vannak is, és nem közben, de vannak.

A komáromi tapasztalatok továbbélése tekintetében, átérzem Dani álmatlan éjszakáit.
S, hogy véletlenül se mondjak újat, fölszabadítónak érzem én is a "keret" helyes felfogását. Ennek ellennére, talán mert a színházban dolgozunk, s nem a főiskola fekete termeiben, leginkább valami inspirációtlan téblábolást folytatok.

mt.:
eg
Színház-ügy Találkozó 2007.10.19 10:34:00
Egy találkozó összehívását szorgalmazom, ahol első napirendi pontként a 'fülke' fedőnevű akció kidolgozását eszközölhetnénk. Utána pedig akár hajnalba nyúló vitázás, a próbanapló által felvetett etikai és szakmai kérdésekről, a blog jövőjéről és mindenről, ami…..
 2007. október 9-én a Nemzeti Színház vezetőségének kérésére a próbanaplót a blogról eltávolítottam.Ezúton is elnézést kérek az érintett alkotóktól, amiért nem egyeztettem Velük a szöveg (szűk nyilvánosság előtt való) közléséről. Remélem, a napló blogos…..
Egger 2007.08.25 22:10:22
Egger 2007.10.11 00:27:02
(a további magyar kártya projectek videói még kicsit váratnak magukra,de hamarosan jönnek!)utólag még 3 fotó:..
Színház-ügy Szombati avatás! 2007.09.21 00:42:56
MAGYARKÁRTYA AVATÁS ELŐTTI TALÁLKOZÓ SZOMBATON, FÉL 12-KOR, A KIRÁLY- ÉS A KAZINCZY UTCA SARKÁN. 12-KOR KEZDJÜK A CEREMÓNIÁT. Mindenkire három darab kártya lesz ragasztva, ugyanabból a figurából. Aki csak tud, hozzon kártyát!P.A.K.L.I!..
Egger 2007.09.29 01:00:02
Sziasztok!
Akik nem voltak ott:
Az akció után sokan ott maradtunk a Bobekben (melynek fennt említett pincérnője - Kovács Napsugár - szintén ott volt Komáromban.)
Hosszas csapongó beszélgetés után megerősítettük a projektfelelősség intézményét, ha másban nem is de adminisztrátori-logisztikai hatáskrörében
mindenképp. Aztán vitatkoztunk a blog nyitó oldalán látható szövegről, majd ismét az önmeghatározás témakörében - számomra legalábbis - meddő és lehangoló diskurzus követetkezett, gyakorlati kérdésekről nem esett szó.
Az akcióval kapcsolatban: a sok heves vita és paranoid hozzáállás miatt, alakult ki szerintem ez a kissé semmilyen forma, ami tényleg nem gyakorolt átütő hatást, amihez hozzájárult persze a kis forgalmú helyszín is. Azért Marcival ellentétben én föl véltem fedezni néhány csillogó tekintetet (talán épp Marciékat:))
Mindenesetre fájdalmasan megmutatkozott az akció árvasága, senki nem akarta a saját kezébe venni a szervezést, és az utolsó öt percben derűlt ki, hogy konrétan mi is fog történni.
Az egész ügy nagy értékét a témához való hozzáállásaink megismerésében látom. Tényleg tabutémához nyúltunk, ugyan bátortalanul, de üditően demokratikusan. Ez tetszett.
Én nem ilyedek meg attól, hogy kisebb - remélhetőleg vihar elötti:) - csend ütötte fel a fejét kicsíny blogunkon. Én is a főpróbahéthez közeledve kevésbé tudom felszívni magam, s gondolom ezzel sokan járunk hasonló cipőkben. Nem kell ettől megijedni.
Amint lesz hozzá tiszta fejem írok néhány ötletet jővőbeli akciókkal kapcsolatban, amiket már pedzegettünk a bobekben.
Addig is kellemes életet mindenkinek!
EG
Ez egy kísérlet. Sokakkal beszélgettem arról, hogy milyen nehézségeket támaszt a blogon való kommunikáció. A Magyar Kártya kommentjeinél elkezdődött egy beszélgetés, kissé abba maradt, de fontosnak tartom a folytatását. Az akciók politikai jellegét érintő dolgokról…..
Egger 2007.09.11 12:47:35
A kaposvárra megérkezők és blogon elszórt morzsák alapján már kissé elnagyoltnak és paranoidnak vélem korábbi félelmemet, s némileg leszakadva a Magyar Kártya témáról, általánosabb észrevételeket tennék jővőbeli politikai aktivitásunkat illetőleg, illetve reagálnék Süsü levelére is. Nyilván nem csak én gondolok ilyeneket, ezért a közhelyekért elnézést kérek, aki pedig másként gondolja, az legyen szíves válaszolni. (a beszélgetés előzményei a Magyar Kártya kommenteknél megtalálhatóak, nem tudtam sajnos idemásolni őket)

Függetlenség az is persze, hogy merek nyilvánosan viccelni, vállalom saját véleményem, még akkor is ha esetleg provokálok. Alapvetően egyetértek, ezzel is: "a bohóc nem állít, hanem kérdez, játszik, nem kioktat."
Ez számomra is egyértelmű. De amire én gondolok, az az emberek fejében kialakított óvodás módon digitális gondolkodás szülte közélet, a maga szimbólumaival, nyelvezetével és szavaival. Olyan szavak amik látszólag ugyanazon nyelven íródtak mégis két különböző ember számára teljesen mást jelentenek. Lásd Feri magyaros írása. Az egyik ember nevet rajta, a másik ízléstelennek találja, hiszen különböző jelentései vannak ennek a szónak, és így a kisajátított szó mindegyik értelmezés felől elveszti komplexitását és valami mást jelentő dolog butított toposzává válik. Például.
De lehetne ezektől az egyszerűsítő, megkülönböztető erőktől függetlenül beszélni. Rámutatva a közösre, a hasonlóra. 17 éve kampány folyik, üzleti érdek is az emberek egymásra uszítása, eléggé szinpadias eszközökkel. Mi szükség van még egy olyan médiumra ami akarva-akaratlanul ennek a kampánynak a céljait szolgálja? És nem azt mondom, hogy ne politizáljunk akcióinkban, hanem, hogy ne ebben a fogalmi rendszerben, ezen az elhasznált és kihasznált nyelven, és így talán két tökéletesen ellentétes érzelmű ember számára is mondhatunk érvényeset, s a megosztott társadalomban talán ez jópofa cél volna. Másrészt nyílvánvaló, hogy rengetegen nem tartoznak sehova sem. A politikából való kiábrándulás, érdektelenség igen általános , s igen veszélyes jelenség. Amikor mondjuk a társadalom öt százaléka megy el szavazni, hatalomra juthatnak korábban méltán kis bázisú pártok, mint Németországban a gazdasági világválság alatt. Természetesen hozzájuk is lehet szólni.
És ezzel nem azt akarom mondani, hogy legyünk általánosak, és univerzalitásban semmit mondók. A ravaszság lehet egy jó eszköz, amivel az automatikus mentális gátak kikerülhetőek.
Például ha már Pusztaszert vesszük keresztűzbe, ott is lehet ravaszabb módon. A táp színház egyik előadásán láttam egy srácot, akinek a performanca az összes magyar király elsorolása volt.
Nagyon szép gondolatnak találom még a fölmerült, ismeretlen hírességek koszorúzását, ami tovább mehetne szerintem, akár még márványtáblát is lehetne emelni egy nagymamának aki negyven évig dolgozott ugyanabban a gyárban, de nagyon finom sütit tudott sütni, némi kutatással találnánk ilyet.
Továbbra sem kívánom fúrni a Magyar Kártya projektet, de még az is eszembe jutott, hogy kis szerveződésünk már önmagában való létezésével is demonstrál, egyfajta "félszínész alakulat"-ként, ami szintén bizonyos önkéntes társadalmi szolgálatra hivatott.
üdv
EG.
Színház-ügy magyar kártya 2007.09.08 19:20:00
a magyar kártya projekttel kapcsolatos mindenféle információ és kommunikáció helye itt. 070903 - gödör klub jegyzőkönyve itt.070907 - keret jegyzőkönyve itt. várjuk a youtube-os videókat!..
Egger 2007.09.07 18:25:57
Sziasztok!
Nem tudok ott lenni a megbeszélésen, ezért itt osztom meg a gondolataimat.
Kevés konkrétum került még föl az akcióról, s többen óvatoskodó megjegyzéseket tesznek, bevallom osztom kétségeiket. Az előző megbeszélés jegyzőkönyvéből idéznék egy részt:

"próbáljuk meg definiálni saját magunkat, vagyis valamiképpen megfogalmazni a miérteket: miért csináljuk? mi a célunk vele?
kovács dani és egri bálint válaszul élménybeszámolót tartott az utolsó komáromi performanszokról, melyeknél mind a ketten fontosnak tartották a nézők képzeletének beindítását.
göttinger pali ehhez csatlakozott: játékkedvet kell ébreszteni a nézőkben(:= azokban az emberekben, akiknek mi ezt csináljuk), továbbá kiemelte azt, hogy fontosnak tartja, hogy egy-egy akciónkkal megpróbáljuk tematizálni a közvéleményt, vagyis azt, hogy egy rövid időn belül beszélni kezdjenek az emberek arról, amit csinálunk."

Tehát a kérdésem, hogy egy határozott politikai állásfoglalás mennyite inditja be a néző képzeletét, ébreszt benne játékkedvet. Nyilván ez egy különleges kísérlet is a számunkra, Süsü is írja a jegyzőkönyv kommentjeinél, hogy kár volna puszta előítéletek miatt egy ilyen gazdag terra incognit-át kikerülnünk.
A konkrét esetre vonatkoztatva megosztom előítéletből fakadó félelmem: A csapból is ez folyik, mindenki valószínüleg elérti a célzást, egyesek lehet, hogy unják. A ballibes közönség nyilván kicsit jobban szórakozik majd mint egy jobbos, aki "szélsőséges" esetben legfeljebb köpésével honorálja erőfeszítéseinket. Hol van itt a képzelet beindítása? Már most a társadalom egy bizonyos részének játszunk csupán, hovatovább, csupán a felének? Nyilván össztársadalmi problémákat feszeget egy ilyen akció, de mégis sugall egy politikai állásfoglalást. Szerintem keskeny az a borotvaél, hiába humor, jóízlés, kreativitás, amin megtudjuk őrizni függetlenségünket egy ilyen konkrét ügy kapcsán. Végsősoron számos módja van kapcsolódó üzenetű dolgokat csinálni, anélkül, hogy fennakadnánk a néző esetleges mentális gátjain, ahol gyorsan bekategorizál korunk primitív kódrencere mentén, s a képzelet játék leszűkül, vagy indokolatlan szimpátiára vagy ellenségességre.

Mindenestre drukkolok az akciónak, nyilván ezeket már számtalan sokan elmondták elöttem.

Üdvözlettel:
EG

arról van szó, hogy mint eggyel korábban jeleztem, nagyon úgy tűnik, hogy a vasárnapi időpontok több okból sem jók, illetve a legtöbb helyen hétfőn vannak az évnyitók. jó lett volna, ha érkezik visszajelzés ezekre, mert így most csak néhány emberrel tudtam egyeztetni, viszont…..
a megbeszélés első felében szervezeti, illetve öndefiniálási problémákat jártunk körül. adrienn és cami felajánlott egy működési rendszert, ami a következőkből áll: akciócsoportunk minden csütörtökön és minden vasárnap találkozik. ennek nem feltétele az, hogy…..
Egger 2007.09.01 18:13:21
Sziasztok!
Az a tapasztalatom, saját magammal kapcsolatban is, hogy a hosszabb bejegyzéseket kevésbé olvasom végig, mégis, hogyha egy idő után képesek voltunk hetvenen beszélgetni, elképzelhető, hogy megtanulunk ilyen fárasztó keretek között is figyelni egymásra.
Szeretnék levonni néhány tárgyilagos következtetést az Adrienn-Cami féle működési rendszerrel kapcsolatban - természetesen újfent az önjelölt somogyországi érdekharcos álszent pózából - tekintettel arra, hogy ezen dolgokról, úgy vettem ki a jegyzőkönyvből, nem esett szó, másrészt a fennt szereplő hetvenkörüli emberbázisból kb. harminc ember ügye is (elnézést az esetleges túlzásért, nem számoltam utána). Mint azt már a közzé tett levelemben is írom, mint akármelyik másik főiskolásnak, nekünk is hétköznap óráink vannak. Ergo a csütörtöki megbeszéléseken egy nem budapesten tartózkodó ember nem tud jelen lenni. Amennyiben csütörtökön találálódik ki az akció, egy hétvégén felutazó ember automatikusan kizáródik a kitalálás jogából, legfeljebb kiegészíthet, illetve csatlakozhat. Lehet, hogy nem szép gesztus részemről ideírni, de azért megjegyzem, hogy egy diákjegy kaposvárig 2100 ft, a retúr ugye ennek a kétszerese. Ezzel csak azt illusztrálom, hogy amikor nem dolgozunk hétvégén, akkor sem biztos, hogy fölutazunk pestre(már aki pest fele utazik haza), s a vasárnapi akciók hétről-hétre nem biztos, hogy számolhatnak ezzel a pár tucat emberrel. Természetesen ez egyáltalán nem lehetetlenít el minket a részvételtől, minimális konokság ugye, és ott vagyunk, ezek csak tények, egyfajta keret ami szerint én gondolkodom. Mindez pusztán az egyik (de igen alapos) oka, hogy a Göttinger-Kovács féle, nagyobb rákészülős forma az, amire letenném a voksomat. Hiszen ha egy akciót mondjuk egy hónappal elötte elkezdünk szervezni, akkor biztosan tudunk előre egyeztetni egy olyan időpontot amire sok ember előre fel tud készülni.
Ez viszont mégsem zárja ki a csütörtökölös rendszert, Pali is azt írja, hogy ezek mellett léteznének a nagyobb lélegzetű cuccok.
És most következne a tényleges javaslatom, amit nem tudom, hogy egyáltalán tehetek e, hiszen utólag szólok hozzá egy alakuló gyűléshez, ahhol szavaztatok meg minden, mégis azért teszem mert úgy látom, hogy egy még formálódó és nem egy kész dologról van szó. Amennyiben ez nem igy van akkor természetesen mindez semmisnek veendő.
A javaslatom: Ha kétféle ritmusban kezdünk dolgozni, lehetséges, hogy a két dolog egymástól eltávolodna gondolatban, esetleg egymást gyengítené. Mivel csütörtökről vasárnapra reálisan nem lehet hétről hétre mindenkit mozgósítani (lásd fenntebbi okfejtésemet) és ezzel korántsem a most hétfői akció ellen fúrok, sőt, én is megpróbálok ott lenni, így ezek vállaltan kissebb résztvevős akciók lennének, amik valahogyan előrevetítik, megágyazzák a ritkább, tömeges eseményeket. Tehát elkezdünk dolgozni egy nagyobb lélegzetű akción valamely témában, s ebben a témában mintegy keretben gondolkodva a csütörtöki üléseken megjelenő sejtek már előre elkezdenének autonóm módon dolgozni. Ezzel a (szerintem nem túl nagy) módosítással azok sem károsulnak akik minden héten nagy energiákkal tolnák a szekeret, s azok is megtalálják benne a helyüket akik csak nagyobb szünetekkel tudnak jelen lenni.
Ez persze csak egy, a gondolom számtalan lehetséges megoldás közül amely demokratikusan megoldhatná a fennt vázolt valós földrajzi problémát. Nos, elmondhatatlanul hálás vagyok annak, aki mindezt végigolvasta, s ez úton kérek elnézést terjengősségemért, ami nyilván, a csupán virtuális jelenlétemet hivatott kompenzálni.
Üdvözlet.
EG
Színház-ügy Fórum 2007.08.16 10:53:00
Amíg nem sikerül egy rendes fórum-programot találni és rendesen beépíteni, addig itt a fórumon egy-egy bejegyzéssel tudtok topikot, azaz valamilyen témát felvetni. Az ahhoz írt hozzászólások, azaz kommentek szolgálhatnak addig is a vita helyszínéül.Például ehhez a topikhoz, hogy…..
Egger 2007.08.28 19:15:42
Sziasztok!
Pali: Igazad van, némileg tudatlanul pofáztam a fleshmobosokról, és kösz a felvilágosítást.
De amelett, hogy tök más, mégis hasznos, hogy szóba került, valamilyen szinten hasonló ügyként(utcán történik, sok ember).
Visszatérve a fővágányra:
Fölvetődött, hogy ha ez nem egy egyszeri esemény, hanem sorozatos akciók lennének, fasza volna ha valami gondolati összefüggés lenne közöttük, valahonnan jutnának el valahová, esetleg valami kis történet kerekedne ki az egészből. (Így lehetséges volna egyszerűbb, kisebb csoportos akciókból fejlődni a nagyobbak felé, közben a folyamatos tapasztalatokkal így talán nagyobb biztonságra is szert tennénk).
Ezzel kapcsolatban nekem eszembe jutott egy lehetséges verzió: szólhatna ez -mivel Budapesten történik- egy másik városról, egy másik Budapestról, amilyen lehetne, vagy olyan ami jó hogy nincs, vagy amilyen lesz vagy volt vagy sose lesz, egy kisértet vagy földalatti város. Ez persze így nagyon tág, ködös és bármi lehet, de ki lehetne belőle fejteni valamit. Ezt részben példának írom, jó volna ha ti is írnátok lehetséges koncepciókat a megaperformance témáját, célját illetően.
Kissebb markolás, de nagyon hasznos volna a következő gyűjtés is:
A táborban sokat foglalkoztunk a térrel meg az idővel. Ha bárhol jártok a városban, és láttok egy helyet vagy tapasztaltok valami érdekeset, ami ide kapcsolódhat, legyen az bármilyen apróság, ide felirhatnátok. Pl: A térrel való játékra egy ötletem támadt amikor a dunaparton sétáltam, lehetne egy kis történés amit az emberek többszáz méter távolságból látnak, mondjuk Pestről egy budai ház tetején játszódó valamit.
Más:Nem nagyon indul be a közös gondolkodás, ez az egyik oka, hogy ilyen aktívan irogatok ide. Lehet csak idő kell, de azt sem tudom egyáltalán van e értelme, hogy nyomatom ezt a dolgot. Nem tudom eldönteni, hogy a hülyeségekkel kedvtelenítem el az embereket, vagy csak fáradtságos végigolvasni a hosszú kommenteket. Mindenesetre én továbbra is harminchat fokos lázban égek. Az is lehet, hogy ez az internetes forma a gátja a dolognak, nagyon lassú így egy beszélgetés(?). Ezért arra gondoltam, hogy személyesen kéne találkozni és tervezni, azokkal akiket ez érdekel és rá is érnek. Egy átdumált óra alatt többre jutnánk mint itt hetek alatt, (ezt is ki lehetne kisérletezni, mit mire tudunk hatékonyan használni).
Üdvözltettel:
EG
Blogtársak!A csütörtök esti első szeánsz jó hangulatban és eredményesen telt. Erről és közös ötleteinkről, terveinkről, kérdéseinkről, blabla, részletes beszámolót ír majd holnap Egri Bálint. Addig is a legfontosabbakról:Most vasárnapra tervezünk egy közös akciót. Az…..