Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Edgar26

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Testépítés Memofitnesz 2015.03.05 00:34:37
Agyépítés  Mi lehet az agy számára az, ami az izmoknak a súlyzós edzés? Lehet-e egyáltalán az idegrendszert gyarapítani, avagy erősíteni? Mindmáig nemigen tudjuk, de hisszük: lehet. Ezért az éberség lankadására kávét, memóriánk megsegítésére ifjan csokoládét és…..
Edgar26 2015.07.02 13:14:48
Minden értelemben nagyon magas színvonalú cikk. Nem emlékszem, hogy (bármilyen nyelven) olvastam volna intelligensebb írást a témában.

Talán ez megfelelő hely a kérdésemre. A fittebb emberek mindig azt gondolják, hogy pl. én is azért vagyok kövér, mert jellemhibás/lusta vagyok, tudatlan, vagy egyszerűen nem fontos nekem az egészség. Ebből egyik sem igaz. Szerintem az ilyen problémának az esetek >90%-ában pszichés eredete van.

Szomorúan látom, hogy még értelmes és felkészült edzők/dietetikusok sem értik, hogy azok a motiváló módszerek, amik működnek az alapvetően egészségesen élő, de hullámvölgybe került embereknél, csődöt mondanak azoknál, akik olyan családban nevelkedtek, ahol mindenféle negatív érzelemre a "comfort food" (vigaszkaja) a válasz.

Mikor tanácsot kapok, úgy érzem, mintha egy béna embert úgy próbálnának járni tanítani, hogy "csak tedd egyik lábad a másik után, ennyi!" Mint a viccben, pontos és helyes válasz, de nekem nem segít. (Nyilván akinek ez sosem volt gond, annak nehéz empatizálni -- nekem is van ilyen élményem a matematikatanítás terén.)

Szerintem ennek köszönhető, hogy a gyerekkoruktól túlsúlyos emberek között ritka a siker és magas a visszaesési arány. Nem az segítene igazán, ha még egy tankönyvnyi biokémiát megtanulnánk, hanem az, hogy hogyan lehet az érzelmi intelligenciát/lélekjelenlétet fejleszteni, hogy a negatív érzelem -> egészségtelen táplálkozás, mozgáshiány -> negatív érzelem kör időben megszakadjon.

Most pl. egy hete keményen diétázom és edzek, fejből tudom rengeteg étel tápérték-adatait és azt, hogy milyen edzés mennyi kalóriát éget el, milyen izmokat erősít. Máris kicsit jobban vagyok, de csak arra tudok gondolni, hogy előbb-utóbb úgyis jön egy botlás, és akkor minden visszatér a régibe, mint eddig mindig.

Ha a cikkszerzőnek vagy bárki másnak lenne a motivációra vonatkozó tanácsa/ötlete ebben a helyzetben, azért nagyon hálás lennék.
Előre bocsátom, a Unicef munkája fontos és csodálatos, és a fejlettnek nevezett világnak feladata és kötelessége támogatni a nyomorban élőket más kontinenseken. Nem ezzel van a gond. De kezdem egy kicsit messzebbről. Szinte minden reggel megállítanak munkába menet a WWF-es fiatal…..
        Sohasem értettem, hogy Stumpf András miért gondolja magáról, hogy újságíró. Valamiféle kommunikáció szakot végzett a pázmányon, ami a piros magassarkúval, a forrónadrággal és a bujának szánt sminkkel kiegészítve egy másik szakmára vall, de legyen ez a ő…..
Edgar26 2014.11.10 00:54:35
Tényleg az a spirituális mélység mérőfoka, hogy "Rangers-Celtic meccs is a vallásról szól", és hogy a püspök élet-halál ura? Hogy a vallás nem a lélekről szól, de nem is a nyerészkedésről (mint ma nálunk), hanem a másik csapat kőkemény kiközösítéséről?

Talán az angolszász civilizáció nem a protestáns nacionalizmus hivatalos állami ideológiája miatt ért el sikereket, hanem annak ellenére.

Mi lenne, ha inkább büszkék lennénk arra, hogy a vallásszabadság hagyománya jobban áll(t) nálunk, mint másutt? 100 évvel a tordai országgyűlés után a "felvilágosult nyugat" még igazi dzsihádokat vívott; ugye nem erre akarunk felnézni?

Érdemes észrevenni, hogy még a Fideszben is vitatják (!) ezt a KDNP-s agyrémet, ami sok -- nálunk magasabban jegyzett -- országban természetes. Ez is mutatja, hogy Magyarország (még mindig) nem olyan rossz hely.

Orbán Viktornak 100%-ban igaza van abban, hogy minden szabadságellenes intézkedésére (külön-külön) van példa nyugaton. Erre nem szerencsés válasz az, ha valaki a nyugati autoriter (szélső)jobboldal védhetetlen szennyesét magyarázza. Épp az ilyen kioktatás miatt lehet bárkinek is eladni azt a kretén keleti fordulatot.

Nyugodtan ki lehetne mondani, hogy nem minden "liberális demokrácia" tökéletes minden szempontból, sőt akadhat, amiben mi járunk előbbre. Nem "karrierkeresztények" vagyunk, hanem szekulárisak és progresszívek -- még ha egyelőre szégyelljük is bevallani.

Ami a kormányt illeti -- igazabb és praktikusabb lenne azt kérdezni, hogy II. Erzsébet vagy I. Vlagyimir alattvalóit irigyeljük jobban. Ezt a dilemmát a szavazópolgár is tudná hova tenni :-)

[off] A hazai antiszemitizmus szörnyű, de régóta nem vallási jellegű.
Edgar26 2014.11.10 01:24:06
@Peter Fender: Későn csatlakozom ehhez a vitához, de szerintem ez nem ilyen egyszerű a gyakorlatban.

Egy szabad, szekuláris társadalomban védelem illeti meg
1) a nemhívőket a vallástól (a kötelező zárva tartás alkotmánysértő -- eddig világos),
2) a hívőket a vallásuk gyakorlásában.

Az érme másik oldala itt az, hogy ha valaki pl. azért nem kap munkát, mert komolyan veszi a szentírást és vasárnap (szombaton, pénteken) nem dolgozhat, az nem egészséges. Jó lenne, ha komoly garancia lenne arra, hogy ez nem történhet meg.

Nyilván valamilyen szinten el kell várni a vallásoktól a XXI. században, hogy alkalmazkodjanak az európai civilizáció alapjaihoz (főleg a gyermekek és a nők jogait illetően; ebbe itt nem merek belemenni). De annyi nagyvonalúságot gyakorolhat a nemhívő többség, hogy -- a dolgozó kérésére -- garantálja a heti pihenőnapot.
                Csak tréfálkozom. Verseket mondogatok Lambergről, Latourról, ami éppen eszembe jut, csak valahogy mindig enyhe büntetésvégrehajtási jellege lesz a poézisnek.                Valami történt. Más országokban is történt ilyesmi, de azok banánintenzív…..
Edgar26 2014.10.20 16:28:21
@jotunder: Off -- Te azt tudod, hogy náluk hogy megy pl. a kampányfinanszírozás? Tudod, nem korrupció, ha a törvény kimondja, hogy szabad. [Ugye milyen jó atlantiszi tanítványok a NER-esek? :-)] A valódi helyzet szerintem jóval durvább a dél-európainál.

A kisebbik gond ezzel az, hogy atlantiszi államtól hiteltelen az ilyen kritika, és a jobbos értelmiség nem alap nélkül sz*rja le. Nagyobbik gond az, hogy Atlantisz és a NER között a romló viszony nem jó hír nekünk, hanem nagyon rossz.
Edgar26 2014.10.21 20:20:57
@jotunder: én azzal nem viccelnék, hogy de jó, majd jön a puccs és a fehérterror. Nem szórakoztat.

Ha nem tévedek, 1918--20-ban a nagy szabad Nyugat döntötte el nekünk, hogy nem kell ide se demokratikus forradalom, se kommunista forradalom, hanem őfőméltósága Vitéz Hazaáruló Miklós birodalmi admirális kell. Aztán lehetett csodálkozni.

Szóval a tapasztalatok fényében én inkább kivárnám, amíg a közönség szavazza ki VV Viktort a villából, és nem drukkolnék az alternatív megoldásoknak.
Edgar26 2014.10.21 20:38:21
@labrys: "hirtelen" liberális értékek? Mi a bajod? Mi köze van ennek Polt Péterhez meg az "ellenoldalhoz"?

Ha leírom, hogy én speciel nem hánynám kardélre az összes fideszest, akkor szemét jobbos vagyok én is, ugye.

Ha le merem írni, hogy nem sokallom, hanem *keveslem* a szabadságot egy Atlantisz nevű mesebeli helyen, akkor köpönyegforgató szemét jobbos vagyok.

Ha megemlítem, hogy a NER a legkártékonyabb húzásait egy az egyben, tudatosan az atlantiszi elvtársaktól vette át, akkor már nem is tudom, mi vagyok.

Liberális, baloldali vagy demokrata az biztos nem, mert az csak Ti lehettek -- azok, akik statáriumot hirdetnének. Hát köszi.
          Van ez a Richard Spencer nevű idióta, aki a montanai hegyekből szerkeszti az elméleti fajvédelmi folyóiratát, és volt egy Horthy Miklós nevű idióta, aki három konkrét fajvédelmi törvényt írt alá. Kedvenc miniszterelnöke Gömbös Gyula megalapította a Fajvédő…..
 “It’s very interesting how this number of 6 million Jews killed came about,” he says, his voice taking on a harder tone. “Today you can’t question this number. You have to accept what they say, like an idiot. This is one way to show you the problem with Hungarian democracy.” (Petras…..
Edgar26 2014.10.05 21:29:04
@jotunder: Az idezett Bayer-remekmurol -- en nem is az idezett soroktol, hanem a CIMETOL lettem rosszul.
               In contrast to the left’s definition of the EU as a basically socio-economicconstruction, the liberals - Alliance of Free Democrats (AFD) and the Fidesz-Alliance ofYoung Democrats - deemed it an economic formation, but rejected its welfare character.For the liberals, the…..
Edgar26 2014.10.03 05:55:19
@Virág et.: Jól megmondtad ezt a felosztást, szerintem teljesen tudatosan csinálják. Tiszta jó rendőr/rossz rendőr felállás.
Azért Szijjártó minisztersége még sok-sok vidám pillanatot fog nekünk tartogatni (bár ha Matolcsy komédiás babérjaira tör, bele kell húznia!)
Az elnök elvesztette a realitásérzékét, vagy rossz tanácsadói vannak. A józan ésszel szembemenő állításokról van szó G. Fodor Gábor, 2014. szeptember 27...
         A pillanatnyi helyzet:          1.  Valaki kitalálta, hogy Falus Ferenc legyen a főpolgármester-jelölt. Nem tudni, hogy kicsoda. Falus Ferencnek nem volt elég, hogy alkalmatlan volt a szerepre, alkalmatlannak is akart látszani.  Sikerült.         2.  Három…..
             Úgy másfél éve Orbán Viktor azt tűzte ki célul, hogy legyen magyar egyetem a világ kétszáz legjobb felsőoktatási intézménye között. A nemrég nyilvánosságra hozott QS rankings összesen négy magyar egyetemet rangsorol. A szegedi egyetem az 551-600.  az ELTE…..
Edgar26 2014.09.17 09:23:00
@jotunder: Nem szállok vitába a fő mondandóddal, t.i. hogy baj van. És biztos, hogy mér valamit egy rangsorolás; ha főállású kutatónak jelentkeznék valahova, akkor megnézném.

Az bosszant csak, mikor az egyetemi képzés színvonalára vonatkoztatják a rangsort, mert ez teljesen ellentétes a személyes élményeimmel (a konkrétumokba nyilvánosan nem szívesen mennék bele).
Edgar26 2014.09.17 09:33:12
@jotunder: Én hazajönnék ennyi pénzért, ha jó kedvvel tudnék dolgozni (hogy nem, annak nem országfüggő okai vannak, fel is adtam a kutatói pályát).

Egy nyugati nyilván nem fog hosszú távon idejönni ennyiért, de ez nem biztos, hogy baj. Azt a pénzt, amivel egy neves nyugati kutatót csábítanánk ide, valószínűleg hasznosabban is el lehet(ne) költeni.
Edgar26 2014.09.17 09:38:38
@jotunder: Pont az a bosszantó, hogy az első állás 95%-ban a kapcsolati tőkén és az egyetem "márkanevén" múlik, nem a tudáson. Úgyhogy ebben érzek némi körkörös logikát.
             A Magyar Nemzeti Bank több alapítványt hozott létre a magyar közgazdaságtudományi képzés megújítása érdekében. Új karokat alapítanak a Kecskeméti Főiskolán, és új doktori iskolát hoznak létre. Matolcsy György a VS.hu-nak nyilatkozott a terveiről.    …..
           Törökország, Szingapúr és Kína jelentős sikereket ért el. Oroszország esetében nehéz elfeledkezni arról, hogy az energiahordozók milyen mértékben drágultak az elmúlt  évtizedben. Elképzelhető-e az, hogy Orbán sajátos illiberális kísérlete sikeres lesz?…..
Edgar26 2014.08.25 23:33:44
@Lasombra: Én is azt gondolom, hogy ha egyszer felelősségre vonják, akkor valószínűbb, hogy az utca ítélkezik rajta és nem a bíróság.

Igazából remélem, hogy futni hagyják, mert nem tudom elképzelni, hogy jó vége lenne, ha megbüntetik. Neki is volt annyi bölcsessége, hogy Gyurcsány urunkat nem b***tatta végül (bár remek film készült róla Elment az Öszöd címmel :-) )
Edgar26 2014.08.25 23:36:26
@jotunder: Nem akarok károgni, de szerinted 1914-ben hány ember jósolta volna meg Tisza István végét?
Edgar26 2014.08.25 23:51:41
@jotunder: Elég hozzá a polgárháború, amire pedig sajnos van kereslet. :-(

De leginkább arra fogadnék, hogy miután Lázár vagy valamelyik hasonló haverja helyére teszi az idősödő vezért, majd Medgyessyhez hasonlóan békésen parkolópályára állítják, és sose lesz se erőszak, se per.
   Az amerikai-iráni Maryam Mirzakhani kapja holnap az egyik Fields érmet. Update-ek később.  (Bhargava, Hairer és Avila a másik három díjazott)..
Edgar26 2014.08.16 10:36:09
@jotunder: Amíg a szakterületek ilyen szűk köréből választják ki, hogy mi díjazható, addig nem tudok a matematika ünnepeként nézni a Fields-éremre. (Ettől függetlenül persze örülök, hogy nő is megkapta.)
Edgar26 2014.08.16 18:41:46
@Érvsebész: Az liyen hülyeséget bármeddig lehet fokozni. :-)

Egy régi diáktársam mondta, hogy a kollégái egy repülőtéren pontok algebrai felfújásáról ("blow-up") beszélgettek a síkon ("plane"). Ennek hallatára feltámadt a biztonsági emberekben szunnyadó tudásszomj.
Örülünk, Vincent? Döntetlen 2014.08.02 01:41:56
   Wall Street Journal:   "Hungary's slow-motion transformation into a soft-authoritarian state may appear to Washington and Brussels as a provincial concern on Europe's periphery. Yet Mr. Orban looks with admiration to Vladimir Putin—and harbors Putin-like aspirations. Hungary has in…..
Edgar26 2014.08.05 09:20:09
@jotunder: Ez így korrekt. Ezek szerint hangsúlyokról vitatkozunk, de azok is fontosak.
Alapvetően azzal van gondom, ha a nagyobb hatalomnak elnézel valamit, amit a kisebbnek felrósz.
Edgar26 2014.08.05 09:56:43
@mavo: Nyilván én (is) tehetek róla, hogy elkezdett durvulni a vita, most megpróbálok szebb hangon írni. Még egy kísérlet, hogy tisztázzam, mit akartam.

1. Semmit nem mondtam az amerikai médiáról en bloc (ahol pedig mutatóba alig találsz liberális hangot). A Wall Street Journal-t szóltam le, mert rendszeresen megjelentetnek olyan véleménycikkeket, amik arra mennek ki, hogy pl. a szegények vagy a papír nélküli bevándorlók nem emberi lények. Lázár Jánosra gondolj és jól elhelyezted a színvonalat.

2. Nem vesztegettem szót rá, de ha ez kedves a lelkednek: az egész "nemzeti média" minősíthetetlen, országos szégyen. De remélném, hogy nem ahhoz mérünk mindent. És szerintem nem ártana elgondolkodni, hogy miért éri el mégis a céljait (szavazat %-ban mérhetően).

3. Az előbb nem írtad, hogy a szövetség csak látszat, és nem is az. Nyilván időnként sápítoznak, ha valami durva történik, de alapvetően sokszor kiálltak az ilyen undorító rezsimek mellett a helyi demokratikus ellenzékkel szemben is, amikor kellett.

4. Szomorú, ami itthon történik, de a valóság az, hogy jóval nagyobb valószínűséggel pusztulunk el attól, hogy Moszkvában vagy Washingtonban valakinek olyan kedve lesz, mint egy CÖF-ös pogromtól. Emiatt dühít, ha valaki a kedvenc atomhatalma szabadságellenes húzásait (melyeket egy egész bolygó nyögni fog egy évszázadon át, többek közt azért, mert az Orbánoknak mutatnak átvenni való példát) egy hülye majom tét nélküli hőzöngéseihez mérve mentegeti.
Edgar26 2014.08.07 09:10:05
@Kettes: Sajnos teljesen igazad van abban, hogy a hatalmi helyzet megváltozhat, és innen nézve Bayer már félelmetesebb. Ha pl. a nagyhatalmak szétverik az EU-t, akkor bármi megtörténhet.

Az érdekelne, hogy hogyan teszel róla, hogy esélytelen legyen?
  „Ott a hegyen épp egy egész csürhe disznó legelészett. Most hát valamennyi ördög könyörögni kezdett: Eressz – úgymond – a disznókba. Hadd menjünk beléjük! És Jézus nyomban megengedte. Erre a tisztátalan lelkek kimentek, és megszállották a disznókat. És a…..
Edgar26 2014.08.03 10:08:26
@sárospataki lány: Ott a pont :-)

Kedvenc szerzonknek pedig gratulalok a sikeres vervadhoz. Erdekelne a kovetkezo lepes is, hogy ezt a szornyuseget kin kell megtorolni, lesznek meg itt izgalmak.
Edgar26 2014.08.03 10:31:38
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Engem is ez izgat, hogy ez hogyan illeszkedik az itteni Amerikai Nepszavas vilagkepbe, mert mindennek ossze kell passzolnia, pont ugy mint Bogar professzornal. Jezusra vagy Romara ugye nem lehet rahuzni a vizes lepedot, hiszen ok az Abszolut Jo Orszagaban is nepszeruek.

Ha tippelnem kellene, magyarbunozes lesz a vege :-)
Az ellenzéket tönkreverték. Részben bundával, részben azért, mert a kormányoldal jobban játszott, többen volt és a gólokat is ő számolta, de mindegy is: a vereség ténye vitathatatlan és megváltoztathatatlan. Magyarország egy lépésre van a pártállamtól, és ezt a lépést…..
Edgar26 2014.06.03 00:03:31
@szempontpuska: Nem lehet panasz, remek kabaréműsor. Csak ne lenne ilyen drága! :-)

De komolyan, ezt kéne elmagyarázni némi tisztelettel és alázattal annak a kétmilliónak. Hogy ez mit jelent, és hogy mi lehetne helyette.

Abból, hogy hívő valaki, még nem következik se az, hogy amorális, se az, hogy hülye.
Edgar26 2014.06.03 00:19:21
@Deepblue Noir: Köszi szépen, hogy hozzám közel álló embereket így leírtál :-)

De hogy extrém példát hozzak, nincs okom kételkedni Oswald Teichmüller szellemi képességeiben, sem a motivációinak az őszinteségében.
---
Ezzel a hozzáállással szerintem gond van. Hogyan fogsz meggyőzni bárkit, ha ezt gondolod róla? (Érezni fogja rajtad a lenézést, ezért utálta mindenki az SZDSZ-t is.) Vagy inkább Te is elnyomnád, száműznéd az ellenvéleményt a párbeszéd helyett?

Azt kéne megérteni, hogy a Hitet mi táplálja. Ez egy mélyen érzelmi kérdés, és a nyers arrogáns racionalitás kalapácsával legfeljebb szétb***ni tudod (pláne ha ignorálod az illető részigazságait).
Edgar26 2014.06.03 00:39:59
@Deepblue Noir: Basszus, dehogy fideszhívő. Mint mondtam, csak extrém példa, hogy ilyen is megesett már.
Pont azt magyaráznám, hogy vannak a hülyeségnek is fokai, és nem mindegy, a Fidesz nem náci. Bocsánatot kérek, ha félreérthetően fogalmaztam.

Ami a reális gondolkodást illeti, Te nem Hiszel semmiben? Ha nem vagy vallásos, akkor is szinte biztos van valamilyen értékválasztásod-meggyőződésed, amit elfogultan, észérvekkel szemben is védelmezel. Miért? Az identitásod része, érzelmi köldökzsinór egy közösséghez, támadhatatlan fix pont.

Na ez a fix pont egyeseknek Orbán Viktor személye, vagy éppen Gyurcsány urunk gyűlölete. Ettől még lehet, hogy minden másban ezerszer reálisabban gondolkodik, mint mi. Egy emberi lény értékének csak töredékét határozza meg a világnézete.

Tiszteletet a Fidesz-szavazóknak :-D :-D
Örülünk, Vincent? Fruzsiország 2014.05.30 08:52:20
              Minden idők talán legrondább épületét fogja megépíttetni a magyar állam a milánói expóra. Nem nyerte meg a pályázatot, de az egyik tervezője ismert valakit, valahol. Ez a fruzsiság lényege, erre szocializálódtunk János papi és Miki tata alatt, de talán…..
     Pontosan tudom, hogy ez a poszt nem felel meg az Absztrakt Liberális Tantételek Nagykönyve (továbbiakban ALTN) szellemének. És pont leszarom (továbbiakban, PLSZ).       Orbán Viktor miniszterelnök nem tiltott be semmit. A miniszterelnök nem tilthat…..
Edgar26 2013.04.09 13:24:27
@nandras01: A vita tárgya szerintem alapvetően az, hogy melyik érvényesül inkább:

1) A cél szentesíti az eszközt, avagy
2) Az eszköz módosítja a célt?

Ebben az esetben talán jótündérrel értek egyet, de ez egy nagyon érzékeny mérleg, minden döntésnél nagyon óvatosnak kell lenni.

Megjegyezném viszont, hogy a nemzeti karakterről, stb. szóló fejtegetést ijesztőnek (és tévesnek) találom.
Edgar26 2013.04.09 13:40:19
@nandras01: Igazad van, hogy fontos a jogállam. De szerintem nem a társadalom van a törvényekért, hanem a törvények a társadalomért.

Nálunknál régebbi és erősebb demokratikus jogállamokban is rendszeresen előfordul, hogy -- közmegegyezéssel -- az állam megsérti a törvényes normákat, és nem mindig rossz a vége.

Más kérdés az, hogy maroknyi nyilas kiérdemel-e egy ilyen fajsúlyú lépést. No meg az, hogy követi-e ezt normális emberek hasonló vegzálása, ahogy Te is figyelmeztetsz.
Edgar26 2012.12.02 22:07:06
Kis színesek új hazámból:

www.theatlantic.com/technology/archive/2012/11/vote-for-darwin-write-in-campaign-for-the-dead-scientist-garners-him-4-000-votes/265030/
A legjobb az, hogy ez a hitbuzgó úr mely kongresszusi bizottságnak is tagja -- kutatás-fejlesztésre szánt adófizetői dollárok milliárdjairól dönt.

www.guardian.co.uk/world/2012/nov/07/todd-akin-richard-mourdock-senate-results
Úgy tűnik, van, amit még a legkeresztényebb nők sem tűrnek el. Ezek az urak persze cserélhető kopóalkatrészek, ha egy elszólja magát, van másik.
  A 2006 szeptemberében és októberében történtek az elmúlt hat év során a racionális politikai diskurzus keretein kívül ragadtak: a szemben álló politikai erők és hátországuk képviselői szinte vallásos hittel képviselték a hamis mítoszaikat. Míg az egyik oldal a…..
w Nem jó a nemzetnek egyedül 2011.06.08 06:00:00
Van néhány toposz, amihez szívesen menekül a jobboldal, amikor elbizonytalanodik: a kereszténység, a történelmi sérelmek, és a nemzeti szuverenitás. Ezekben a jelmezekben úgy érezhetik, hogy mégis igazuk van, mert aki őket támadja, az ezeket a nagyszerű és vitathatatlan értékeket…..
Edgar26 2011.06.08 08:37:11
@lenoardo999: Légy nyugodt, nem képvisel a KDNP-Fidesz semmilyen "nemzeti érdeket". A határon túli magyarok azóta is nyögik a sok őrültséget, amivel a határon belülieknek (szavazóknak) akartak villogni. Szándékos gondatlansággal uszították a mérsékelt, tárgyalóképes Bukarestet is az erdélyi magyarok ellen, hogy Pozsonyról ne is beszéljünk.

Egyébként roppant hasznos külföldön élni, főleg konzervatív többségű országban: ha az érzelmi beetetés nélkül jön, nagyon hamar rájössz, hogy a "nemzeti érdek" mint fogalom hamis. Ellentmondás. Nincs. Képtelenség.

A "nemzeti érdek" a rosszindulat és a kiközösítés nevesítése csupán, abból indul ki, hogy a "nemzetek" közötti viszály minden, hogy az ember egyetlen említésre méltó tulajdonsága a nemzetisége, sőt, a más nemzetiségű egyén talán nem is ember. Mindez az ősi, évmilliók alatt evolválódott "mi-ők diszkrimináció" hajlamára épült rá, és csak vékony civilizációs máz választja el a rabszolgatartó-népirtó rasszizmustól.

Ami a "nemzeti érdekekből" valós, azt nevezhetjük az emberiség érdekének is. A maradék szánalmas óvodai csetepaté.
Edgar26 2011.06.08 08:49:49
@okostojgli: Talán abból adódik a félreértés, hogy a Kádár-rendszer (és talán a mostani is) dekadens fertőként szereti ábrázolni az USA-t, hogy eképpen utasíthassa el, ami jó benne (miközben gondolkodás nélkül átveszik, ami rossz).

Hadd oszlassam a félreértéseket. Igen, az Egyesült Államok erősen konzervatív, vallásos társadalom. De szabad ország, az esetek nagy többségében. Azért van itt annyi zsidó, meleg és egyéb "kellemetlen elem", mert már 230 éve nem volt diktatúra. Bár igény volna rá, nézz csak egy kis Fox News-t, mint a fél ország (kb. Hír TV egy kis kuruc.infós beütéssel).
Edgar26 2011.06.08 09:11:25
@okostojgli: Ez Magyarországra is igaz (egyelőre). Úgymint: nem jön érted a fekete autó éjfélkor, mert nyilvánosan ekézed a kormányt, és nincs bepecsételve az útleveledbe, hogy csak a baráti országokba érvényes. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az üdvösséghez azért több kell.