Regisztráció Blogot indítok
Adatok
McR

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos hivatalos álláspontok olyan előnyöket sorolnak a felosztó kirovó rendszer mellett, amelyek nem valóságosak. Erősen kétséges a nyugdíjak előre kalkulálhatósága, mint ahogy az "olcsóság" is vitatható. Az állami rendszerben egy…..
McR 2010.12.28 17:32:28
Én arra a következtetésre jutottam, hogy a "saját" két lábamra állok! MaNyuP és ÖnNyuP.
Ezenközben meg - alkotmánybíróság és pertársaság - megpróbálok megharcolni a - mindegy hogyan kerül levonásra, mégiscsak az én - befizetésem "maradék" 70-75%-ért! Ha sikerül, akkor - nyugdíjba vonulásom időpontjára - a gyufapénz is megmarad! Ha a mostani felosztó-kirovó rendszert és a népességi adatokat összevetem, nyugdíjbavonulásom időpontjában nagyjából egy aktív vagy négy-öt nyugdíjast kellene, hogy eltartson.

Azaz, hogy kicsit - mai áron számolva - forintosítsam a dolgot:
300.000,- bruttó jövedelemmel számolva (ebből kb 180.000,- a nettó), a befizetésre kerülő (azaz a kirvásra került) - 32% - járulék 96.000,-
Ha ezt az eltartandó - vegyük az alsó hangot - négy nyugdíjasra elosztom, fejenként 24.000,- a (teljes!!) nyugdíj, hiszen a felosztó-kirovó rendszerben NINCS TARTALÉKKÉPZÉS(bele sem fér)!

Úgy számolom, havi 7.000,- ÖnNyuP befizetéssel, 20 év alatt kb. 10 millát be lehet spájzolni. A ManyuP-ba befutó járulék-résznek - az előbbi jövedelemmel kalkulálva - alsó hangon is össze kell hoznia minimum kétszer ennyit.
Figyelembe véve a magyarországi átlag életkort, és tekintettel arra, hogy - várhatóan - a nyugdij korhatárt ismét emelni fogják, nyugdíjas éveimet nagyjából 10-12 évre teszem. De - a könnyebb számolás kedvéért - mondjuk legyen 15 év: akkor (a saját megtakarításomból) évi 2milla nyugdíjam van, azaz havi: 160.000,-.

ÉN MARADOK!
Csepegtetve jönnek a részletek a kormány nyugdíjdöntésével kapcsolatban. Így például tegnap este fű alatt hozta nyilvánosságra a kormányzati kommunikáció, hogy a "pénztárak az eszközök átadásával és az átutalásokkal kapcsolatos költségeket érvényesítik a…..
McR 2010.12.19 15:37:22
@Morfologista: Ez a törvény szövege, vagy a magyarázata?
Mert ha az első, akkor ellentmondásban van azzal, hogy a bankok, biztosítók öt évig kötelesek megőrizni az adatokat (összhangban a vonatkozó adószabályokkal).
Ha az utóbbi, akkor meg - szokás szerint - hülyítik a népet!
Mellesleg mindegy, hogy melyik verzió a tényleges, igazad van! A játék a visszafordíthatatlanságra megy ki, ugyan úgy, mint az alkotmánynál - na, ez a pofátlanság! Bebetonozzák a nomenklaturát, arra hivatkozva, hogy felhatalmazást kaptak, és utána majd - ha valami csoda folytán sikerül őket kipenderíteni - mutogatnak, hogy megmondtuk, hogy tisztogatást fognak csinálni utánunk!
Békés tiltakozó demonstrációt tartott több civil szervezet vasárnap a Hősök terén. A szervezetek az ellen tiltakoztak, hogy a kormány államosítja a tagok magán-nyugdíjpénztárakban felgyűlt személyes vagyonát. A Maradok! képes összefoglalója az eseményekről.   A…..
McR 2010.12.18 17:29:05
@SITTES: Na, erre (még) jó a Nyufi és az APEH! Tessék bejelenteni, hogy a munkáltatód nem fizeti a járulékokat! Mert - ha a fizetésed nem nőtt vagy 30%-al - tőled levonja, abban tuti biztos vagyok! A fizetési papírjaid megvannak? És az adóbevallásod?
Polak, Węgier, dwa bratanki / I do szabli, i do szklanki / Oba zuchy, oba żwawi / Niech im Pan Bóg błogosławi. Lengyel-magyar két jó barát / Együtt harcol s issza borát / Vitéz s bátor mindkettője / Áldás szálljon mindkettőre.   Lengyelország elérte, hogy egyes tételeket…..
Az országgyűlés hétfő este elfogadta a nyugdíjtörvényt. A parlament 250 igen, 58 nem és 43 tartózkodó szavazattal elfogadta a nyugdíjreformalapról és szabad pénztárválasztásról szóló törvénytervezet, melyet még az utolsó pillanatban módosítottak.  Ezzel a képviselők…..
McR 2010.12.15 08:34:22
@boszizsu: Tisztában vagyok azzal, hogy csak egy magyar van alistán, de a diktátorok nem nemzeti alapon élnek tovább! Íme:
Rákosi - 79
Tito - 88
Mao - 83
Castro - 84 (és még él)
Ceausescu - 71 (és erős ólommérgezés végzett vele)
Franco - 83
És ez csak a XX. század! És az orvostudomány erősen fejlődik...
Ne legyél annyira biztos benne, hogy OV a magyar férfiak átlagkorát éli csak meg! Ha sokáig marad, akkor mi nem érjük meg az átlagot! (igaz, akkor sík mindegy, hogy mennyi lenne a nyugdíjunk)... :(
Aggodalmas és kitartó a harc, amelyet a pénztárakat tömörítő szervezet folytat a magánnyugdíjrendszer szétrobbantása ellen és az emberek megtakaírtásának védelmében.Az érvek is jók, a közvélemény sem nézi észrevétlenül, miként tenné rá a kormány a „kezét”…..
McR 2010.12.08 19:46:21
@Morfologista: azt írod, hogy "... a modernizációt pont az államnál kellene kezdeni ... újragondolni az egész túlnőtt szociális hálót."
Igazad van! Ezért nem kellett volna megbuktatni a vizitdíjat, ezért kellett volna elfogadni, hogy ne alanyi jogon járjon a CsP. Nem kellett volna újra teljes körűen "ingyenessé" tenni pl. a fogászati ellátást arra hivatkozva, hogy nem fognak az emberek elmenni a fogorvoshoz. (Megjegyzem ez idő alatt volt Mádl Ferenc a köztársasági elnök.) Kilőték a korházak átalakítását, elnépszavazták a modernizációs elképzeléseket!
Nem gondolom, hogy ha ndez keresztül ment volna, akkor most itt lenne a kánaán, de azt hiszem, észre kellene venni, hogy a fidelsz balról előzőtt a szövegelésben.
Félek tőle, hogy most majd jobbról kapunk egy szentkoronás-darutollas-Rákosi-rendszert! "Hajrá Magyarország!"
McR 2010.12.09 10:02:04
@Morfologista: Teljesen egyetértünk!

A jövedelmeket ott kell hagyni elkölteni, ahol keletkeznek! Azt hiszem, sőt, meggyőződésem, hogy a "gondoskodó állam" - amit itt mindenki nagy elánnal hajtogat - egy humbug! Illetve nem egészen, hiszen remekül gondoskodik magáról!

A gyerekeknek, amikor valamilyen formában szóba kerül az adócsalás/adóelkerülés kérdése, mindíg ezt emlegetem fel: Gyakorlatilag az egész ország kicsiben vagy nagyban, de adót csal, csak már annyira zsigerileg, hogy észre sem vesszük! Ki gondol bele abba, hogy amikor a fodrásznál, zöldségesnél, és még sorolhatnám hol mindenhol kifizetem a bemondott (nettó) összeget, és nem kapok róla nyugtát, akkor mind a ketten "csalunk", hiszen "ÁFAnélkülkezicsókolom" intézzük az ügyeinket.

Az gazdaságot nem azért nem lehet felpörgetni, mert az adóelvonás magassága ezt megnehezíti, hanem - véleményem szerint - azért, mert "kilopjuk a pénzt". Soha nem is fog felpörögni, mert az a 10-15%, aki nem tud kibújni a szabályozás 90%-a alól nem képes eltartani mindenkit!
Az megint egy másik kérdés, hogy úgy gondolom, az, hogy a 20 éve volt "rendszerváltozás", nagyképű megjegyzés (megjegyzem a "fülkeforradalom" sem kevésbé az, sőt!), mert csak a lehetőségét teremtettük meg annak, hogy nagyjából a dédunokáink már tényleg demokratikus értékrend szerint élhessenek (mi "magunkat megerőszakolva" taníthatjuk gyerekeinknek ezt az értékrendet, akik unokáinknak - talán - majdnem természetes módon adhatják tovább, és ők lesznek az első (majdnem) generáció, akik életvitelszerűen demokratikus értékrend szerint nevelhetik gyermekeiket!

Ennek a felelőssége ránk hárul, és ez hatalmas teher (akkor is, ha homokba dugjuk a fejünket)!

PS:Tényleg jól elkanyarodtunk!
McR 2010.12.12 21:18:42
@Morfologista: Nem kárörvendés, nem megnyugvás, egyszerűen csak reménykedés, hogy egyre többen lesztek, akik felébrednek! Nem a fidesz ellen, nem a mittudoménpárt ellen, egyszerűen csak nem hagyják a rózsaszín ködöt tovább terjedni! Én hosszú időn keresztül voltam elkötelezett szoci szavazó, míg rá nem jöttem, hogy nem lehet "pártlogóra" szavazni! Úgy gondolom azonban, hogy a nemszavazni sem jó megoldás. Mert akkor elveszíted a jogosítványod, hogy szólni tudj, mint ahogy most ("...Én NEM ERRE...") megtehetted!
Ha teheted, nézd meg az "Igazi Mao" című filmet!!