Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kob3st

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Már majdnem Alyx Vance-ről kezdtem írni, mikor rájöttem, hogy nekem azt vasárnap tiltja a vallásom, szóval... ) Nem, a címben szereplő utolsó szó nem egy konkrét karakter megnevezése, hanem egy stílusé. Ha azt mondom, hogy hentai, akkor talán közelebb leszünk majd a…..
Kob3st 2010.12.05 16:29:24
Én sem értek egyet azzal, hogy egyetlen játék miatt ítéljék el az egész ipart, de a Rapelay akkor is egy elég kirívó példa a dating simek és a pornójátékok közül.

Van szerencsém jelenleg itt tanulni Japánban, és ahhoz, hogy megítéljük ezeket a játékokat, tisztában kell lennünk a társadalmi háttérrel is. Itt olyan, hogy szexuális felvilágosítás, gyarkolatilag nincsen, inkább csinálnak az emberek abortuszt, minthogy felhúzzák a gumit. Ez azért is furcsa, mert ha a kis 8 éves Takeshi bemegy egy japán átlag közértbe, akkor nem olyanokat láthat a kirakatban, mint az FHM, meg a Playboy (mint otthon), hanem hardcore újságokba lapozhat bele, alulról fotózott lányokkal a címlapon. Tehát alapból nincsen információjuk a fentiekről (több japán iskolatársam szerint az eddigi iskolai oktatásban max. 1 órát (!!!) töltöttek felvilágosítással, de abban is főleg az AIDSről volt szó), és mivel a szülők sem igen magyarázzák el, azért remélem, hogy nem a Rapelayből meg durvább hentai játékoktól tanulnak. :)

Amikor ide készültem, akkor megkértem a japán ismerősömet, hogy mondjon egy igen fontos tanácsot a Japánba készülőknek. Pár másodperc múlva már mondta is, hogy "a vonatkon mindig két kézzel kapaszkodj." Hogy miért? Pár éve a kormány engedett a nyomásnak, be kellett vezetnie a "csak nőknek" kocsikat a vonatokon, amit csak bizonyos időközökben használhat mindkét nem, egyszerűen annyit panaszkodtak a nők a fogdosásról.

"japánban a képregényes kultúrában van helye a megerőszakolást ábrázoló jeleneteknek, nyugatabbra nincsen" Ez azért nincs teljesen így, ez még nem jelenti azt, hogy a megerőszakolás ábrázolása normális vagy megszokott lenne. Nyugaton meg persze, hogy nincs nemi erőszak az amcsi, agyonheroizált képregényekben, de a komolyabb filmek körüljárják a témát. Ennek ellenére, a téma ugyanolyan komolyan van kezelve itt, mint nyugaton.

Van egy sanda gyanúm, hogy ezeknek a játékoknak a célközönsége az otthonülő otaku, akikből kábé egymillió van Japánban. Na, de a lényeg, hogy jó lenne végre hallani a japán oldalt is!